icon

Januárové detičky 2012

lilly2711
2. máj 2011

Ahojky budúce maminky - čakateľky na január 2012. Keďže zatiaľ takúto tému nikto nezaložil, dovoľujem vás sem pozvať. Mám termín 1.1. 2012 a teším sa na ďalšie, aby sme spolu prežili naše tehu 😉 😉 😉
Tak šup-šup sem.... 😀 😀 😀

mirka2010
6. jan 2013

@rebecca2006 ved to chlapi, to pozname 😉 😉 😉 😉 ale vies, on je naozaj taky mrzuty, pre vsetko placka...normalne ho nespoznavam, on taky nebyval, akoze neznasa prebalovanie,obliekanie, to beriem,ale teraz naozaj pre vsetko placka...a tak priserne, upenlivo...akoby ho nieco strasne bolelo...no mozno to budu aj zuby

emamichaela
6. jan 2013

@kajkovajanka @wisinka @martinka8 @mihouk @rebecca2006 @1234lubka @mimuska2 dakujem vam baby. Dakujem za nazor a aj za podporu. Utvrdili ste ma v tom, ze kym to nerobi problem, tak budem kojit. Ked sa odstavi, ale bo to uz bude pre jednu z nas nekomfortne, tak bez vycitiek skoncim. Ved od tatinka krasne vypije flasu UM, keby chcem volakam ist a babka ju vie aj uspat, tak sa tym zatial nebudem zaoberat, kym netreba. @mihouk nasa dudlik ani nechcela, tak nebudeme odnaucat 🙂 ked bola mensia, tak som bola dudlik ja. Na prse bola ududlikovana aj 6 hodin nonstop. To bolo velmi tazke obdobie pre mna.

emamichaela
6. jan 2013

@mirka2010 ale poradila 🙂 idem rovnakou cestou. Len v juni ideme na tva tyzdne do turecka a neviem, ci to do vtedy vyriesit, ci nie. No do vtedy je este nejaky cas, mozno sa to vyriesi samo. Si zlata, ze si sa podelila so svojimi planmi 🙂

mihouk
6. jan 2013

@kajkovajanka No mas toho dost na plane, ale mozno ked ich poschovavas a ona sa bude zaujimat o nieco ina, ani si nespomenie, teda taky je moj plan, ci sa podari je v oblakoch. Ale Tilka stale nieco zuzle, vzdy si nieco najde, najvacsi problem asi bude v noci, lebo to si ho vyslovene pyta, tak to bude asi boj a na ten nie som pripravena 😝
@mirka2010 Popravde neviem si spomenut, mozno ma take obdobie a skusa co si moze dovolit a ako rychlo zareagujes a mozno, tym ze bol chorucky a urcite si ho viac mojkala, tak si na to jednoducho zvykol, na dobre sa dobre zvyka. Vydz par dni a uvidis, urcite potrebuje chvilku na nabratie sil a ty tak isto, tak si urobte postelovy dnik a bude fajnovo. Ja som robila postelove dniky vzdy po ockovani, skoro nikam sme nesli, nic sme nerobili, len sme sa valali po posteli, kojili sa a lenosili 😀 Som hrozne rada ze uz je v poriadku, zlatko malinke. 😀 😀 😀 😀
@rebecca2006 Hadaj co sme dnes jedli, kedze to co maminka uvarila, sa vypluvalo. Zemiakove placky!!! Urobila som jej jednu nasucho a zjedla 3/4 palcky a to bola riadne velka, no budem sa ja snazit jej vyvarat?????

kajkovajanka
6. jan 2013

@mirka2010 som rada, ze sa uz ma lepsie 🙂 a super, ze ho bavi chodit, to je dobre znamenie, ze uz dostava silu a bude zdravucky coskoro 😉 🙂 .. a hm, teoreticky to moze byt afta (zaujimave, ze sa to pytas prave mna 😀 . mam s nimi naozaj bohate skusenosti za posledne mesiace. vascinou tak 4-5 naraz a aspon dva tyzdne, kym zmizniu.. a o dva tyzdne znova 😝 ). ale pozoruj mu to, ci sa to zvacsuje a potom, ked to bude ono, urcite ho to bude boliet. podla toho to spoznas.. afty su prejavom znizenia imunity, co v Maroskovom pripade nie je tak uplne vedla v tomto case.. ale chudatko, dufam, ze to nebude mat 😲

nikus5
6. jan 2013

Všetkým detičkám, ktoré už oslávili narodeninky srdečne blahoželáme !!! 🙂

larosa
6. jan 2013

@mihouk nestraš @martinka8 😀 no my ešte plánujeme ďalšie 🙂 asi tak o 5-6rokov, uvidíme ako to dopadne a možno aj dve, nech sa majú s kým pohrať 😀

larosa
6. jan 2013

@mihouk jaaaj tie cumle to je hrôza...Tonka bola fajn, mala asi 2,5roka-prišiel Mikuláš, doniesol sladkosti odniesol cumeľ 🙂 ale aj dovtedy už mala len na spanie asi rok...Saška- na 2,5roka prišiel Mikuláš, doniesol sladkosti a odniesol cumeľ a mamka musela kúpiť nový lebo s ňou sa nedalo, asi na 3roky sme ho zasa dali preč- zubárka jej povedala, že bude mať škaredé zuby, po mesiaci sme sa k nemu vrátili, a mala ho do 5,5roka 😝 furt, keď sme sa ho zbavili tak sa jej niečo stalo- vyklbená ruka, rozťatá brada a cumlík ukľudnil 🙂 nenosila ho nikde vonku, len na spanie alebo keď bola mrzutá- prišla zo škôlky podudala a bola spokojná 😀 a asi dovtedy sa aj v noci popišávala...teraz je tp smiešne, ale vtedy to bol des.... tak neviem kedy príde o cumeľ Amali.... a ani mne sa veľké deti s cumľami nepáčia 😉

larosa
6. jan 2013

@nikus5 vitaj späť 😵 a Paľkovi tiež všetko naj naj naj 😵

larosa
6. jan 2013

jaaaj ženy dnes super koncert som zažila- Kandráčovci, perfektní boli 🙂

mihouk
6. jan 2013

@larosa No ved to, ze ked vies ze sa ukludni, no nedaj jej ho. Ale teraz ma take super obdobie, ze povie da a da ti vsetko, tak jej beriem cumel a skusam. Maxim nikdy nevedel dudlovat, takze ten mal dudel iba ked mal koliky a aj to som mu ho musela drzat a potom nic. Inak neviem ci sa mi to zda, ale Tilus ma krive zuby a mam vycitky zeby to mohla mat z toho nestastneho dudla. ☹
A tolko deti, ved ty rodis hracky pre tvoje deti.... 😝 😝 😝 😝 Jaj bolo by super mat taku velku rodinu, ale to vypiplanie na rozumne bytosti je tazke a dlhe. Mas moj obdiv, ja mam schyzu pri tychto dvoch ku komu pojdem ked im nieco je a nie to mat este viacej deti, ved by som sa total zblaznila.
Ako ste dopadli s oslavou??? Mna chyta panika, lebo sme sa rozhodli, ze budeme mat oslavu 20teho a to je uz o 2 tyzdne a ja nic nemam, vobec mi nedoslo, ze uz je to tu. Moje male babo 😢

kajkovajanka
7. jan 2013

@larosa to vazne este dalsie deti???? perfetkne 🙂

kajkovajanka
7. jan 2013

navsteva lekarky je za nami: 8950g, a tretie ockovanie. uvidime, ze ako to bude 😖

jankaja
7. jan 2013

@mirka2010 no my strašne, Natálka síce nemá až takú teplotu, ako mal Maroško, ale teda znáša to veľmi zle, stále by sa nosila, plače, no hrozné. Do toho som chorá aj ja, od včera mám antibiotiká, takže o to horšie

mimuska2
7. jan 2013

@kajkovajanka pekne modelkovska vaha.my ideme no naposledy sme mali skoro12kil 😀

martinka8
7. jan 2013

@rebecca2006 aj ty mas problemy so spanim, to sa tesim, nie ze by som sa tesila ze mas problem :D ale ze som nasla niekoho podobneho. U mna to nikto nechape.... ked mala zle spi (velmi casto) sme stale hore cele noci a potom uz ked aj ona spi ja nie... ja uz ani neviem kedy som spala normalne. zaspavam tak od pol hodiny viac.... niekedy aj hodinu .... nikedy aj tri.....Nechapem ludi co si lanu zavru oci a spia kdekolvek.... :( Pre mna je spanok utrpenie. MM mi stale vravi ze ked som taka chronicky unavena preco si nepospim s malou poobede,??? Lebo ja viem ze by som potom uz vobec v noci nespala. A keby som si aj sla s nou lahnut, kym ja zaspim ona vstane :( Je to hrozne neprajem to nikomu. Brala si aj na spanok nejake lieky? Ci len na migreny?

martinka8
7. jan 2013

@kajkovajanka pred mesiacom sme mali o 10gramov viac 🙂 pekne nas kopirujete. A inac som ti neodpisala na ten termin, popravde som uz aj zabudla na ktoreho si to dala??? 25teho myslim(tu oslavu) vyhovuje 🙂

martinka8
7. jan 2013

@larosa ty sa mas 🙂 my sme zase boli lyzovat v piatok.... juuuuj aka paradicka 🙂

martinka8
7. jan 2013

@mirka2010 ahoj, som rada ze je uz Marosko OK, a mam to doma podobne, tiez mam malu "mrzutozu" ako ju ja volam. Chodi po celom byte len za mnou.... stale nic ju nezaujima, uz ani spievankovo, aj ked si vypyta aby som jej ho pustila, pokial si nesadnem k nej nepozera ho. Len za mnou a na ruky stale. Ak ju nevezmem, straaasny plac hned. Cokolvek jej nepodam, nespravim ako ona chce plac.... ale u nas je to uz dlhsie. Su lepsie dni, ale vacsinou su take, ako som to popisala. Neviem preco je to tak.... ani do kedy to bude trvat.... :( Vzdy ked je lepsie si poviem ze to uz hadam skoncilo a druhy den zase zle :(
A ako Ti Marosko papa? Este pekne, lebo u nas uz aj to jedlo je katastrofa. Vsetko mi vypluva. Kym ju presvedcim ze ma nieco aspon ochutnat... truc,... plac.... a pritom si pyta ze chce mam mam (mnam mnam... ona to tak vola) ale potom nic nezje :( a ani vodicku pripadne cajik .... ked do nej dostanem deci za den to je uspech. Minule som v mama a ja citala ze by malo rocne dieta vypit aj 1500ml (voda obsiahnuta aj v strave samozrejme) Tak ja neverim ze Lili ma 500ml mozno tak 200 :(

kajkovajanka
7. jan 2013

@mimuska2 eejha, ved Sophie by popri Beki vyzerala tak o pol roka starsie 😀

kajkovajanka
7. jan 2013

@martinka8 tak tak, 25.1. som pisala

jankub
7. jan 2013

Ahojte babule, môžem sa ku vám pridať? Malý sa volá Miško a narodil sa 6.1. 2012. Rada by som s niekým pokecala aspoň takto lebo kamošky mám všetko bezdetné a to nie je ono.

kajkovajanka
7. jan 2013

@jankub jednoznacne 😉 , vitaj 🙂 .. a vsetko najlepsie k vcerajsim 1. narodeninkam 😵

jankub
7. jan 2013

@kajkovajanka ahoj som kukala, že tu máte skoro samé dievčatá a chlapcov je tu ako si pomenej... 😀 a ďakujeme

rebecca2006
7. jan 2013

@martinka8 no ja y som tivedela o spané popísať tirády....mám vrodenú primárnu insomnoi, teda len poruchy spánku, inak nič žiadne úykosti, ani depky, u mňa to normálne yávisí od hormonov- najhoršie olo teu. ZZle spala moja mama, aka a čojaviem kto ešte, proste máme to v rodine. Hruza... no a potom presne vtedy ke´d sa niečo ylé deje, sú stresy, malá nespí.. púrose také odoia, niekedz pár rokov pokoj a zas... strašne si musím dávať pozor na režim a tak...
čo sa liekov týka, no v tehotenstve Guajacuran a Magnesium, a ke´D olo akt strašne zle, tak štvrť taletky Stilnoxu. To úrimne niekedy aj teraz- tak raz do týždňa. Inak také tie znilkové preparátz typu Persen, Dormian, enosan a pod- ono podľa príaláku nie sú pre dojčiade matky, ale mi povedala, že v pohode. Ale pred 2. tehotenstvom- po odstavení Martinka som ola taká rozoitá, že som normálne rala antidepresíva Mirzaten 3 mesiace- síce len veľmi malú dávku ale predsa. Veľmi m to vtedz pomohlo, normálne sa mi onovil spánkový rytmus... Už som sa ymierila s tým, že toto mám na furt... 🙄

rebecca2006
7. jan 2013

@jankub vitaj 🙂

martinka8
7. jan 2013

@rebecca2006 no ja som zavidela vsetkym tehulkam na forach co pisali ake su spave.... a ze pridu z prace a spia aj cely podvecer, a cele noci...... v tehotenstve to bolo uplne priserne. Ked som zaspala tak tobolo najskor po polnoci, a to som sa este aj budila po hodinke dvoch, nasi sa smiali ze to sa uz pripravujem na rezim ako bude dietatko vstavat., ale mne veru do smiechu nebolo. Chodila som po byte, ako bez duse, aby som sa unavila, hladkala si brucho..... hrozne to bolo. Ale ako pises, akykolvek stres, hocco sa stane a hned sa mito odrazi na spanku. A ked uz aj spim, tak ako mucha, kazde suchnutie pretocenie manzela, malej vsetko ma zobudi.... niekedy zaspim, niekedy nie. Nikdy ma tgo nenapadlo to nejako riesit, ale teraz ked vidim ze to mas presne pomenovane, dokonca to kontrolujes liekmi, tak mi dochadza ze to asi niesom celkom v pohode :D

kajkovajanka
7. jan 2013

@larosa mozes mi prosim povedat, ze ako ty robis potahovanu hmotu na tortu? a potom dnu je vlastne cesto a nejaka plnka? alebo ako sa robi taka torta? nikdy som to este nerobila a tak nemam velmi predstavu 😀 .. dakujeeem 😀

larosa
7. jan 2013

@jankub vitaj a všetko naj k 1.narodeninkám 😵

@kajkovajanka teraz som poťahovku kúpila, nechcelo sa mi robiť a trápiť s tým, mám doma ešte asi 5kíl 😀

žabkova torta pre žabky k meninám- pre Tonku a Sašku
Amkina tortička
a oslávenkyňa- so zlatou hviezdou na čele 🙂 ako ju nazval muž...

jankub
7. jan 2013

@larosa ďakujeme aj za privítanie...inak torty sú nádherné a verím tomu, že urobili veľkú radosť