Januárové detičky 2012
Ahojky budúce maminky - čakateľky na január 2012. Keďže zatiaľ takúto tému nikto nezaložil, dovoľujem vás sem pozvať. Mám termín 1.1. 2012 a teším sa na ďalšie, aby sme spolu prežili naše tehu 😉 😉 😉
Tak šup-šup sem.... 😀 😀 😀
ahojte baby, no dnes celé ylém Estrerka má parádnu virosu, u Maťka len sople, tak so bola kĽudná, ale ona je úplne hotová, má horúčky už od včera rána, a .toľko soplov že len, normálne ju duia. A nechce odsávačku tak odsávame s revom. No, dúfam, že zajtra ude lepšie, lebo aj dnešná noc h....e ☹
@mabel1981 podľa mňa by mu mala spraviť CRP? alebo krvný obraz a podľa toho dať alebo nedať ATB....Plus výterz z hrdielka, a potom antiobioltiká cielene- ak nemá horúčku a má sa lepšie, tak by som to reišila takto....Ja viem, je to ošemetná téma, ako máš lekárke slušne povedať, že nechceš dať liek a že chceš CRP? Možno jej skús vysvetiť a poprosiť ju, nech urobí aspoŇ pre tvoju vnútrnúp istotu. Ale ono je to zložitejšie, neviem, aké máš referencie na svojho pediatra- pediatričku- keĎ je to flákač, ktprý predpisuje atb paušálne, tak y som sa snažila rýchlo ymeniť. Ale možno je to skúsený lekár, ktorý má proste "inštinkt" a vidí, že to proste na tie antiolbiotiká je- ja somto hrdielko nevidela....řažko sa radí....Neviem, do akej miery si mžeš dovoliť pediatričke oponovať....
Ono aj s tým CRP to nie je jednoznačné, napríklad môj aťo mal praviselne prikaždo infekte CRP okolo 30-5: atbl vždy dostal-práve s hľadom na CRP- potom do roka bral asi 4 atb, a na skoro každé mal alergickú reakciu- tak náš pediater sa so smou dohodol, že pri ďalšom infekte ak to neude vyslovene nutné, atb edáme, vyčkámre- a ak by bolo yle budem utekať v nolci na pohotovosť.....Držte sa a správne ryhodnutie.
@wisinka a este mi napadlo, ze pokial to plati s tou flaskou stale, tak ja mam v piatok skusku. na desiatu tam mame byt. potom este dajake veci, tak tipujem, ze asi tak do dvanastej budem v skole. asi.. a potom by sa po nu mohla u vas zastavit. mozes mi povedat, ze kde byvas? vyhovovalo by ti to takto? ci radsej nech pridem rano pred skuskou este?
@mabel1981 no chodime uz vyse mesiaca az niekedy spominam ako bolo dobre ked len lezala lebo teraz je vsade vsade bordel hracky a vseeetko po zemi cely den chodim a dviham zo zeme vsetko co zobrala 😀 ale dobre je to aspon sa unavi a aj sama zabavi.zacala skoro chodit o´kolo 9mesiaca uz isla za jednu ruku 🙂
@matul ked som o tom zacala uvazovat, tak asi uz vaham, ci ju nrodstavit. Vcera vecer ma tak hryzla, ze ma to este boli teraz. Kojim na tu stranu uz velmi opatrne, lebo to cez kojenie velmi boli. Ked ma rafne aj na druhu stranu, asi si specati svoj osud. Aj krv tiekla. Este sa poradim s doktorkou na poradni, ideme o tyzden. Tak uvidime. Mozno by som na chvilu presla na kojenie raz za den a zbytok UM.
@mabel1981 oooo chudatko male....aj mne sa matko v noci ray tak poyvracal ye som skolo zamdlela kolko z neho islo....ale hned zaspal a pekne spal do rana...neviem co to bolo, len som potom donho natlacila caj aby nemal kyseliny a dobre....teraz je tuk tuk zdravy mame uz konecne po 4 mesiacoch dalsi zub hornu jednotku, ide aj dalsia🙂 a akosi mi v noci zase nechce spat....aj 10 krat je hore....niekedy sa zobudi aj na dve hodiny....a s tym jedenim....nic moc.....kedysy mi krasne vsetko popapkal a teraz akosi pomenej...co ja viem....dufam ze je to len prechodne....
@rebecca2006 ooch nezavidim ti zelam skore uzdravenie....aj my ked sme mali sopliska sme odsavali s takym vreskotom ze ked ma pocul nejaky sused tak si musel pomysliet ze ho tyram....a v noci to bolo....oooch....prajem skore uzdravenie
@emamichaela jasne urcite ked ta to neobmedzuje....ja som ale pocitovala ze mi rapidne ubuda mliko ked som davala aj z flase.....aj mi to uz bolo nepohodlne ale keby nebolo tych mojich ATB tak urcite este kojim lebo som sa bala len tak ukoncit...a uvidis mozno ti mliecko jedneho odide same 🙂 ja teraz ked si stlacim prsnik normalne mi vyjde kvapocka....a niekedy ked maly velmi place tak mam mini fliacik na tricku :D mm sa pytal ci nemozem zase zacat kojit :DDD no neviem ci po 4 mesiacoch:DDDDdd
@mirka2010 noo tak urobil mi asi dva krociky raz tiez styry ale to som skoro odpadla 🙂 mame cas uvidim kedy sa rozbehne hlavne ze vidim ze robi pokroky🙂 najhorsie v kuchyni otvara skrynky vybera hrnce mysky :D spekulant :D ten serblik som videla v draciku FISHER PRICE :DD som myslela ze vsetky su take drahe tak sme kupili obycajny z hypernovy za 2,50 🙂 inac odkedy sa mi tak raz vykal tak odvetdy nic nechce na nom byt....no co uz urobim donutit ho nemozem 🙂 zatial sme zdravy mame tu kopu snehu asi sa s nim pojdem dnes trochu posankovat 🙂
@mabel1981 oslavu máme naplánovanú na sobotu, ale budeme to musieť kvôli našim chorobám asi presunúť na budúci víkend, ešte počkám do zajtra a budem a musieť rozhodnúť, lebo máme objednanú tortu a to im musím oznámiť určite aspoň pár dní dopredu.
Svokra tiež objednala tortu, tak aj ona to bude potrebovať vedieť skôr. Ale asi som vadná, ale nie som rada, že aj ona objednala tortu, podľa mňa úplne zbytočné, to akože malá bude mať vždy 2 torty na narodeniny? Od nás a od nich?
@mimuska2 my inak v pohode, až na tú chorobu, samozrejme. Dnes sme boli na kontrole, zatiaľ bez zmeny, keď jej do zajtra neustúpi teplota, máme doniesť moč. Len som zvedavá, ako ho odoberiem. Kedysi zabralo meranie teploty v zadočku, to sa hneď vycikala (viem, veľmi neštandardné, ale iné nefungovalo). Ale teraz netuším. Ibaže by sme nočník kúpili a skúsili, či nebudeme mať šťastie 😒
To je super, že už krásne chodíte? A štvornožkovanie ako? Vynechala úplne?
@rebecca2006 Držím palce na skoré uzdravenie, my sa trápime už 4. deň, našťastie bez soplíkov zatiaľ, teplota okolo 38. Len už je alergická na prebaľovanie, myslí, že budeme merať teplotu, tak plače dopredu. Voľakedy jej to nevadilo, teraz veľmi. ☹
@martinka8 s pitím tiež bojujeme, hlavne teraz, keď má tie teploty a nechce veľmi papať. Som si našla na nete, že ročné dieťa by malo mať príjem tekutín 120 - 135 ml na kg hmotnosti (zahŕňa aj vodu obsiahnutú v strave), to je pri našich 9,5 kilách vyše litra a to teraz určite toľko nemáme, možno polovicu. Stále sa ju snažím nalievať, ale aj tak vypije max. 300 ml a keďže toho veľa nepoje, max. tých 500 ml to môže byť 😖 A teda za normálnych okolností vypije za celý deň možno 200 ml čaju a 400 ml mlieka.
@emamichaela No neviem, co Ti tam Dr poradi, je to len na Tebe... A UM Ti papa? Lebo moja nema problem a pekne pije Bebu a je spokojna. Ale uplne som az zjojkla, ked som citala, ze Ta do krvi kuse... mas moj obdiv, to mna zatial nekuse, ale uz idu horne jednotky, tak mozno to pride.
@rebecca2006 ahoj je mi luto, ze aj vy ste chori, je to proste take blbe obdobie, dakujem za radu, no CRP ani krvny obraz mi nerobila, co si myslim, ze mohla nieco z toho urobit ale maly sa uz citi lepsie a nema uz ani take hlieniska, a co sa tyka mojej pediatricky, tak to no coment 😠 , pocula som o nej, ze pije, je to sice dlhorocna pediatricka, este ja ako dieta som ku nej chodila, takze silne uvazujeme s mm o novej. Chcem este pockat na to tretie ockovanie, ked sa maly uzdravi, lebo uz asi objednavala vakciny a potom by som chcela od nej odist.
@emamichaela fuha, tak krv u nas este netiekla 😲 . to by mala osud jednoznacne specateny 😝. ale ja som sa dnes rano uz rozhodla. ukoncujem lavy cucik zajtra rano a potom napozajtra aj pravy. uvidime, co to da. a baby, co sa stane s tym mliekom, ktore tam zostane? ono sa vstrebe, ze? ja viem, ze treba trosku odsavat a postupne prestat. ale ja prestavam z jedneho kojenia za den, nie z piatich. a pocit naliatia som nemala uz mesiace, ja skor vyzeram ako africke zeny v tomto smere 😝
@emamichaela no, tak ja s tym kojenim naozaj neviem...tiez stale nad tym uvazujem, kedy je ten spravny cas...ale asi to budeme nejako cicit a tiez ja to vidim aj na malom, ze pre neho je to uz viac len taky pocit byt so mnou, vobec nie nejake najedenie sa..tak vy uz mate naplanovanu dovolenku??? super, aj my chceme ist, ale niekde blizsie 🙂
@mihouk tak to mas asi pravdu...je to mozne ze si zvykol ze som ho stale mojkala lasku moju 🙂 len naozaj na rukach si tak zvakol, ze to co sme dovtedy odolavali a celkom sa nam v tom aj darilo, tak teraz by bol len na rukach a ked ho polozim na nozky, ze podme si pobehat, tak nieee, pyta sa tymi drobnymi rucickami hore ku mne...no odolaj mu??? 🙂 🙂 🙂 🙂 tak mala Tiluska uz takto papa aj zemiakove placky??? my uz tiez kadeco skusame 😉 cim dalej tym viac mi stare pochutiny vypluva, takze sme na tom uplne tak isto
@rebecca2006 ahojteee, tak moooooc drzkame palce aby malickej bolo lepsie a lepsie...chudatenko malicke, viem presne co prezivate...budeme na vas velmi moc mysliet!!!!

@emamichaela ja som pripad, ze tiez v dojceni nemam zalubu a tiez som mala tazke zaciatky - sc, mala mala 4400g a bola velky jedak, neskutocne boletsi, atd atd. Darmo sa nas pytas na nazor, urobis aj tak, ako to citis 😉 Ja uz pomaly odstavujem, ostalo nam len ranne a vecerne kojenie a konecne si mozem trosku vydychnut, lebo mna kojenie vyslovene otravovalo. Nie vtedy, ked pila, ale vtedy, ked dudlovala a olizovala a pod. A teraz so zubami to bude stale viac bolestive. Ja som presvedcena, ze po roku uz kojenie ma len psychologicky vyznam a casto je to prave matka, ktora nedokaze prestat kojit. Takze nech urobis akokolvek, bude dobre, neboj, ziadna matka nechce zle svojmu dietatku 😉