icon

Januárové detičky 2012

lilly2711
2. máj 2011

Ahojky budúce maminky - čakateľky na január 2012. Keďže zatiaľ takúto tému nikto nezaložil, dovoľujem vás sem pozvať. Mám termín 1.1. 2012 a teším sa na ďalšie, aby sme spolu prežili naše tehu 😉 😉 😉
Tak šup-šup sem.... 😀 😀 😀

mihouk
8. jan 2013

@mirka2010 Keby bolo na mne, tak tie placky nepapa, ale bohuzial, ak nie je po nej, tak sa nenaje nikto, lebo skrieka a dobiedza. Ona nema dna, vcera pred tym ako sme isli jest, som jej dala elu misku vyzivy s 5timi bebe keksami a ked sme jedli, tak som jej dala 3 pecene zemiaciky nech sa pohra a neotravuje nas pri jedle. O minutu si uz pytala dalsie zemiaky, sme mysleli ze ich zhodila na zem, ale ona ich stihla zjest a keby si videla ako vylyzovala Maximov tanier s kecupm, nos cerveny a kuka na nas preco sa tak rehoceme.
Rucky funguju aj u nas, je to tazke odolavat, ale ked nahodou sedim za pocitacom a ona sa rozhodne ist ku mne, tak mi vytiahne nabijacku a bucha mi z druhej strany, alebo mi ho rovno zavrie, chcem-nechcem musim ju zobrat, lebo aj tak mi nedovoli robit to co potrebujem. 😝

mirka2010
8. jan 2013

@martinka8 ahojky, tak naozaj citam, ze to mate narocne...Marosko je tiez taky placlivy a tiez si vsetko vyzaduje a ked nie je po jeho, tak spusti ten svoj plac s tak otvorenou pusou, ze by aj neviem co do nej zmestil...neviem, ci je to len tym, ze bol chorucky a tak si vyzaduje pozornost alebo to bude celkovo vyvojom...co sa tyka jedenia, my mame tiez mnam, mnam a to hovoril jedno obdobie castejsie ako mama 🙂 🙂 🙂 tiez mi zacina vsetko co doteraz papal vypluvat, asi potrebuje skusat aj nove chute, tak mu skusam a skusam kadeco, len nech pekne papa, lebo pocas choroby a teraz aj po nej papa podstatne menej....tiez mi nejako moc nepije...vypije vzdy za den celu flasticku cajiku co mu nachystam, ale tym ze ho stale kojim 5 krat za den, verim, ze to mu obsahuje dostatok tekutin...ma ale rad teplucky cajik, vtedy ho vypije aj pol flasky naraz..ale keby to malo byt bez kojenia, tiez by sme s tym asi zapasili....no a tiez mame obdobie, ze vseeeeeeeetko sa hadze na zem...ja uz sa citim niekedy ako zberac veci, jedla a vsetkeho ostatneho po nasom drobcovi 😒

rebecca2006
8. jan 2013

@mabel1981 ymeňte pediatra. Ak jej t tak ako si písala, tak tie atb nedaj nechaj si ich v reyerve. Najradšej mám pediatrov, čo liečioli ešte bás a vedomosti sto rokov ya opicami. ým sa nechcem dotknúť starších skúsených čo majú vedomosti up to date. Držte a.

wisinka
8. jan 2013

@kajkovajanka pod potah musi ist maslova plnka, inak sa ti roztopi. ja to robim z MMF - marshmallows, a to farbim uz hned na zaciatku, bud gelove farby alebo praskove, a to das do kvapky alkoholu, a tak zafarbis. urcite by so zvladla aj ty. 🙂 kludne mi napis. a najlepsie je robit den pred, ale ja som si den pred len korpus upiekla. najlepsie aj naplit a na druhy den potiahnut, ked sa to "ulezi"

wisinka
8. jan 2013

@kajkovajanka byvam na Maybaumova 50, to nemas daleko od university, ak pojdes 38, tak prva zastavka vystupit. neviem ci poznas V-cko a byvalu Viktorku, ci Lineas, tak hned za internatom taka ulicka s rodinnymi domami. 🙂 a nemecke auto pred domov 🙂

mirka2010
8. jan 2013

@mabel1981 ahojky, tak to ma mrzi, ze aj Filipko je chorucky...s tymi atb Monika ja neviem..ja by som to asi neriskovala, ak je to na prieduskach, ja by som asi nevahala...skoda ze ti nespravila dr crp, to by bolo jednoduchsie sa rozhodnut...a nechapem, ze takemu drobciatku nerobi...vsak to je zaklad, ci to nema v ambulancii??? moja dr ako prve robi crp a ja som hned aj kludnejsia ked viem, ze ci to je virus, ci tam nie je bacil, aky je rozsiahli ten zapal....no neviem, ako si sa teda rozhodla??? Maroska veru niekedy ani ja nemozem prebalit, celkovo on to nema rad od narodenia, tkaze s tym bojujeme uz skoro rok....a ozik, vy idete mat uz o 4 dnicky velky den, ako sa ho chystate oslavit???

mirka2010
8. jan 2013

@mihouk no musite mat veru veselo u vas doma...ale je to radosti s tymito nasimi drobciatkami, vsak??? Marosko veru, ten je presne taky isty, ked jeme, tak to mu jednoznacne musi nieco ist do ust, lebo by sme nemali sancu sa najest...ten vie tiez tak kricat, ze maaaaaa, daj aj mne...a ja len vymyslam, co by som mu dala, aby nejedol to co som navarila nam, kedze este stale varim osobitne nam a osobitne jemu...ale postupne asi prejdem na spolocne stravovanie, lebo vidim naozaj ze uz moej zdrave pochutiny nemaju velku oblubenost...aj ked na druhej strane, on to pekne popapa, ale laka ho proste stale papat to co mame my..🙂 a ako Tiluska, uz sa pusta chodit sama??? Marosko vcera spravil niekolko krat sam asi 5 krokov...no ideme sa z neho uplne zblaznit, aky je zlaty, tou malou ritkou ako sa vyvazuje, no na spapanie je 🙂

mirka2010
8. jan 2013

@1234lubka tak super ze sa pusta chodit sam...je to take zlate...a za jednu rucicku ti chodi??? my sme chodenie za dve rucicky uplne preskocili, to si pamatam vari len par dni, kedy tak chodil a potom uz len za jednu a na tej druhej ma vstyceny ukazovak a ukazuje nam smer kam chce ist..a ked ho vidim ako prepleta tymi malymi nozickami, ja sa ho stale neviem nabazit aky je uzasnyyyyyy 🙂 my so serblikom stale rovnako, po tejto chorobe to ani teraz neskusam, nejdem ho trapit, stale je taky precitlively, tak poskusame za chvilu...ale budeme musiet...veru uz najvyssi cas 🙂

kajkovajanka
8. jan 2013

@jankaja u nas budu najmenej tri torty 😀 (ja chcem robit, nasi a svokrovci objednat a mozno aj Bekina prababka upecie 😀 ). najprv to bolo ze vela, ale potom mi napadlo, ze to nevadi. ved nieco dame domov nasim, nieco vezmu svokrovci a manzel do prace a nieco zostane aj nam 😀 . tak to mozes brat aj takto 🙂 . ja si osvojujem pravo upiect vlastnej dcere tortu a ostatne mi je uz jedno 😀

bboossoorka
8. jan 2013

ahojte babulki....dlho som tu nebola neni čas ☹ maleho očkovala a hned i ochorel ešte v ten den...mala som veselo...od horučki po všetko.....všetkim babikam k narodeninkam blahožellame...a dakujeme kto ste si spomenuli....bola tu tema dojčenie...no ja sa nechystM odstavit bo je na ciciku štastny,,,,tak nech cicka i do 4rokov......a vam choorobki skoree uzrdravenie želame.... 🙂

bboossoorka
8. jan 2013

@mabel1981 ja by atb dala....my sme mali teplotki a skončili v nemocke....

kajkovajanka
8. jan 2013

@katun v pripade chlapcekov to ide lahko, ale skusala si to uz aj pri dievcatku? 😀 veru nie tak lahko 😀 😀

larosa
8. jan 2013

@jankub periem v prášku formil z lidlu, najprv som prala v detskom prášku- lovela, persil, ale to len asi 3mesiace, potom som prešla na klasické prášky, jedna kočka v látkarskej téme písala, že používa ten z lidlu a ja som ho tiež predtým používala, tak som sa k nemu vrátila 😀

larosa
8. jan 2013

@kajkovajanka viem, že pod tú poťahovku nie je dobrý tvaroh, lebo sa zošmykne, lekvár a zlatý klas nepoznám, puding zo zlatého klasu a maslo- kámošky čo robia torty používajú, vraj najlepšie je s maslom..... ja som na tie dve torty a mafiny použila asi kilo-kilo a pol poťahovky, myslím, že ti max kilo bude treba...inak som farbila, lebo taká biela, prírodná 🙂 ja som farbila aj korpus- bol modro-žltý, pohľadám foto a dám 🙂

larosa
8. jan 2013

@jankaja neskúšali ste piť cez slamku z pohára? našej sa to neskutočne páči a vypije naraz skoro 2dl 🙂

emamichaela
8. jan 2013

@matul ona ma zubky uz dlho. Uz v septembri ma rafla, tiez do krvi a zabudla. Dnes ma zas kusla do toho isteho ☹ tak kojim len z laveho a pravy si ostriekavam. Emka ma uz 10 zubov a dalsie sa tlacia. Vcera zjedla celu surovu mrkvu 🙂 som ju ocistila, dala jej do rucky a spapala 🙂 ja uz jej nic nemackam, nemixujem. Spapa vsetko, asi sj mna. Umele mliecko v pohode vypije. Na supu da 2 dcl.

emamichaela
8. jan 2013

@kajkovajanka tiez sa mi zda, ze budem po kojeni ako africke zeny a som z toho poriadne znechutena. Vzdy som mala pekne plne stvorky a teraz... 😖 No co uz, snad to nebude take zle

emamichaela
8. jan 2013

@kajkovajanka ja som tak odoberala moc, ked mala mala 5 mesiacov a krasne to islo. Rano som ju hned akO vstala vyumyvala a nalepila. Ostala jej zima a vycikala sa. Potom som nastrihla roztek sacku a preliala do sterilnej skumavky.

jankub
8. jan 2013

@martinka8 @jankaja ahojte, my tiež bojujeme s pitím ☹ , keď dá 2dl za deň, tak si gratulujem, že ako veľa vypil. A to to musím stále striedať, jeden deň fľaša, potom pohárik, potom pohárik s naustkom, ale s takým kde to samo tečie a teraz sme skúšali aj slamku ako radila @larosa , teda napil sa, no nad 2dl nejdeme. Ja sa ešte utešujem, že kojím a hádam si niečo vytiahne a napije sa aj takto.

mabel1981
8. jan 2013

@mirka2010 ahojky no nasa dr asi ani nema CRP-cko, bolo by to jednoduchsie sa rozhodnut, vies ona ho tak pocuvala, ze nechcela ani aby som mu body vyzliekla a pytam sa jej ci su potrebne ATB tak povedala, ze aj minule to mal tak ze mu uz nasadime ATB, mne to tak pripada, ze pre istotu nasadime 😠 takze uz silne uvazujeme o inej dr. nevies mi poradit neaku v MT?...ano Mirka Filipko ide mat svoj velky dnicek v sobotu, ale este uvazujeme, ci oslavu nepresunieme az o tyzden, lebo viaceri v nasej rodine su chori, tak uvidime 😉 Lebo aj mamina mu chce upiect tortu, tak sa musime do stvrtku rozhodnut.

mabel1981
8. jan 2013

@bboossoorka dakujem za radu, ozaj a malemu prajem vsetko najlepsie k prvemu rocku 🙂

zuzulienkaaaa
8. jan 2013

@jankaja nám na odoberanie moču pomáha priložiť studenú ruku (ja mávam bežne studené ruky, ale môžeš si ju schladiť pod vodou) na slabiny na chvíľočku a cca do 30 sekúnd ciká, niekedy aj rýchlejšie ...tak treba už mať priloženú nádobku 🙂

tamaska
8. jan 2013

fuu baby nestíham Vás čítať, dnes sme absolvovali gastro kvoli nízkej váhe, sono bruška je ok krvný obraz tiež, aj železa máme dosť no uvidíme aké budú výsledky zo stolice , a možné alergie na muku alebo mlieko 😒
A na obed som sa konečne dostala k pečeniu mojej prvej torty / ak nerátam letné smotanovo piškotové :P/ tiež som poťahovala - kúpila som poťahovku 1kg a ešte mi aj zvýšila @larosa ma predbehla s motívom, tiež je u nás sovička :D
ešte ráno niečo podokončujem ale tu je dnešná podoba

larosa
8. jan 2013

@tamaska paradzina 🙂 šikulka si, čím si farbila? potrebujem nové farby, tak aj cena a miesto nákupu 🙂 kde si kupovala poťahovku? ja som kúpila preto veľké balenie, lebo tie malé sú veľmi drahé....

katun
8. jan 2013

@kajkovajanka hej pocula som 😀 ze je umenie aj so sackom ten moc u dievcatka nabrat. ale neboj, aj pri kubkovi som sa zapotila, kym som objavila, ze existuju este ine, speci pre chlapcov iba s takym malym kruhovym otvorom a super lepiace, ze potom zase nejdu odlepit 😀 no snad sa ti to podari, drzim palce 😎

katun
8. jan 2013

@jankub ja stale kojim a moj kubo ine okrem mojho mlieka ani nevie pit, dusi sa aj lyzickou vody 😀 zatial som "otrokynou" kojenia. pije moje mlieko aj na desiatu, obed aj veceru /po prikrmoch/ a aj v noci. nejak to zatial neriesim. sa mi zda, ze aj starsi adamko zacal pit cajiky a podobne az ked sme presli na umele mliecko, ked mal 15mesiacov.

tamaska
9. jan 2013

@larosa kupovala som na furči na Jaltskej ulici v OC torysa - cukráreň Juno poťahovka sa volala " dáma" mali ich rôzne aj väčšie aj menšie balenia tato ma trvanlivosť. do 2014 ale tete som povedala že idem prvý krát poťahovať, tak mi vybrala túto 1 kg -5,20€ aj farby som tam kupovala v prášku ks okolo 0,40 € /vykrajovatka kvietočkov u čiňaka za cca 2€/ 😉

larosa
9. jan 2013

@tamaska vďaka 😵 aj mne kámoška vravela, že kupuje tam, ale takú dosť drahú- asi 1,4 stálo 10€, tak som si radšej kúpila veľké balenie v zeelandii, ja ju vxužijem ešte dievčatám na torty, v nedeľu majú prísť kmotrovci, tak asi upečiem nejakú zasa 🙂 ja som farbila tiež práškovými, ale už som mala doma len 4 farby 😀 pošlem tam mm, nech mi dačo dokúpi 🙂 mne vykrajovátka netrebalo, ale kúpila som si tú žehličku na marcipán 🙂 u nás v číňaku majú tiež super somarinky na pečenie 🙂

kajkovajanka
9. jan 2013

@zapka21 vsetko najlepsie Leuske k narodeninkam 😵 😵 😵

tamaska
9. jan 2013

@zapka21 aj my sa pripájame ku gratulácii, všetko naj naj Leuške 😉

a dodatočne všetkým bábätkám čo mali rôčik - prajem len to najlepšie a najkrajšie 🙂