Januárové detičky 2012
Ahojky budúce maminky - čakateľky na január 2012. Keďže zatiaľ takúto tému nikto nezaložil, dovoľujem vás sem pozvať. Mám termín 1.1. 2012 a teším sa na ďalšie, aby sme spolu prežili naše tehu 😉 😉 😉
Tak šup-šup sem.... 😀 😀 😀
@emamichaela dnes bolo nase posledne kojenie. uvedomujem si, ze nad tym nemozem premyslat, lebo mi z toho bude smutno 😒 . ale jak pri tom vystrajala, vravela som si, ze to je uz absurdne 😀 , posledne a take odveci 😀 😝
@tamaska fuha, gastro? to az tak je Eli na tom nedobre s vahou? viem, ze je chuducka, ale gastro.. a kde ste boli? ale dobre, ze vysledky su zatial v poriadku, snad budu aj tie dalsie. ale je to zvlastne, ze je taky srotovnik a na vahe nic nevidno 😨 , ale za takyto metabolizmus bude o 15 rokov vdacna 😀 😀
@mihouk och, to ti verim, aj ja by som sa velmi zlakla 😲 . ale dobre, ze sa mu asi nic nestalo 😝 a super, ze majitel bol v pohode...
@kajkovajanka mňa na tom hlavne štvú aj nejaké iné súvislosti... ale v zásade tiež nevidím nejaký význam v tom, aby mala viac tort. No ale hlavne to iné ma na tom štve, ale to je na dlho. m
Chcem sa spýtať tých, čo ich deti už majú nejakú tú virózu za sebou - dnes už Natálka nemá teplotu, ale objavili sa jej vyrážky na celom hrudníku a brušku. Volala som doktorke, povedala, že to znamená koniec virózy, že pokles teploty sa prejaví vo forme vyrážok. Že už by teda teplotu mať nemala. Ale zabudla som sa jej spýtať, ako dlho môžeme očakávať, že budú tie vyrážky. Nemáte skúsenosť?
@kajkovajanka gastro mám v medicínsko centre na terase, o poschodie niššie mám detskú lekárku takže všetko v jednom a hlavne pod nosom , no dúfam že to je len metabolizmus / abo že sa za 2 mesice vytiahla o 5cm a behá všade/, a nie žiadne pliesne alebo alergie dostali sme zatiaľ len nutridrink - vysokenergetický nápoj pre zvláštnu výživu, len dúfam že od neho trochu priberieme a nie že budeme mať viac energie, lebo to by som za ňou už vôbec nestíhala :D :D
@jankaja asi si myslim, ze viem, ze co ta hneva. podobne je to asi aj u mna..
@larosa no moje dieta je asi pipi, lebo ja jej neviem vysvetlit ako ma tahat cez slamku.... takze ked to raz pochopi tak mozno aj ona vypije viac. Mam taku fajnu flasku kupenu pre nu (so slamkou) a uz asi 4 mesiace sa jej snazim nazorne ukazat co s tym ma robit, ale ona si len zuzle slamku a nechape :(
@kajkovajanka teraz som telefonovala so švagrinou a pýtala sa ma, či som nezrušila našu tortu (???), keď donesie tortu jej mama. Povedala som jej, že nie, že už ju máme objednanú a rušiť ju nebudem. Aj keď teda nevidím dôvod, aby mala viac tort Natálka, že pravdu-povediac sa mi to moc nepáči, že je to zbytočné. Na to švagriná že teda povie svojej mame, nech tú tortu zruší, ale že teda snáď mi je jasné, že sa jej mama urazí a bude plakať 😠 A že Vikinka (švagrinej dcéra) mala na 1. narodeninách 3 torty (od rodičov, od jednej a druhej babky). Na to ja som povedala, že Natálka mať 3 torty nebude, lebo moja mama jej tortu nedá, lebo u nás to nie je zvykom a keď moja mama nenosí tortu dvom svojim vnúčatám, tak nezačne tretiemu len za to, že druhá babka áno. A že teda moja mama o tej torte od nich nevie a že bude kukať jak puk. A že nech svojej mame nič nehovorí, že bude tak, ako bude. A ešte som jej povedala, že pre mňa za mňa nech má Viki aj 15 tort, to neznamená, že aj Natálka musí mať toľko.
No a toto je len story o torte na oslavu, ktorá ešte ani nebola. Švagriná to ale predpokladám povie svojej mame a tá bude neviem čo, lebo to nebudem vidieť. Porazí ma. A to ešte nehovorím o tých ďalších veciach.
@tamaska a este som zabudla, kraaasna torticka 😵 😵
@kajkovajanka
@tamaska
@martinka8
Dakujeme vam, dievcata, za blahozelania 🙂
@jankaja och, chapem ako sa citis... neznasam takeho situacie 😝 . a tiez rozumiem tomu, ze ti vadi, ze svokra sa ti tu do toho miesa 😝 .. u nas take veci okolo torty neboli. ale uz viackrat som si musela povedat, ze okej, prenasam sa nad to (pre mna su dolezite nejake veci okolo Beki a chcela som, aby sme ich mohli prezivat my traja spolu ako rodina. ale kedze sme u svokrovcov, neda sa to. uz napriklad len vianoce, Bekin prvy rocik a kadejake dorbnosti, ktore by sa niekomu mohli zdat ako hluposti, ale pre mna boli a su dolezite. skoda ☹ ). vies co, vykasli sa na to. ked sa chce svokra urazit, nech sa urazi. rozumiem, ze je dolezite uchovavat viac-menej vztahy v poriadku, ale aj toto urazenie prejde. ty si matka a ty rozhodujes. ked sa niekomu nepaci, je to jeho vec. a presne tak, ked Vikinka nieco ma, preco by to mala mat aj Natalka? vari je Natalka Vikinka? alebo naopak? myslim, ze si svagrinej povedala dost rozumne veci, teraz je to na nej, ze ako ich spracuje. (ale och, neznasam taketo situacie, ked je svokra urazena pre daco 😝 😝 )
@jankaja No citam ze to mas pekne komplikovane. Ja si tiez davam zalezat na prvych veciach (vianoce, norodky...) doknca ja som im urobila take boxi a tam im davam veci na piamatku (oblecko v com prisli domov z nemocky, blahozelania k narodeniu, knihu o babtku, karty k narodeninkam....) Nastastie ja mam svokru daleko, ale keby mohla bola by presne taka ako tvoja. Dodnes si pamatam, ako mi svagrina skoro plakala, lebo na synovcovej prvej oslave zobrala vsetko pod kontrolu, samozrejme tortu tiez prinesla a ked uz isla aj darceky za maleho otvarat, tak ju svokor okrikol, tak hrala ofucanu. Maxim mal tento rok 4 torty, jednu do skolky, jednu na den narodenin, jednu na oslavu a jednu ked sme prisli na SK k svokre. My sme den po jeho narodkach odchadzali na dovolenku a svokra si myslela ze nebude mat tortu (ale mne to nedalo, ja som jeho mama a na narodky tortu mas mat nech sa deje cokolvek) a ked jej mm ukazoval fotky, tak nebolo je velmi do reci 😝 Ale hlavne nestresuj a snaz sa aby to bola aj pre teba zabava. Ozaj preco sa kasle do totry, nebolo by lepsie keby napiekla nejake slane, alebo nieco ine????
@kajkovajanka
@mihouk viete, ale štve ma, že som sa zasa nechala zatiahnuť do takejto debaty so švagrinou. Keď mi povedala, že svokra donesie tortu, tak som len povedala, že dobre a neriešila som. Akurát sme si s mm povedali, že je to úplne zbytočné, že na čo. No ale keď mi potom volala, že či nezrušíme tú našu, tak to som už reagovala tak, ako som reagovala.
Čo sa týka švagrinej, nemyslím, že to nejako spracuje, lebo u nej sa cení len to, čo kto dá Vikinke, podľa mňa neexistuje hranica, kedy by povedala toto nie, to je veľa, o to sa postaráme my ako rodičia.

@mirka2010 Jej bubulacik uz sa pusta???? No to gratulujem. Tilka rada chodi za ruky, uz sa zlepsuje a chodi trochu iba s jednou, ale sama sa este nepusta. Este stale ma styl zlomeny bocian, ale dufam ze do narodenin by to mohla zvladnut. Ja uz dost rozmyslam nad oslavou, vyzera to na 10 dospalych a 5 deti, je na figu ze je zima, lebo na Maximove narodky vacsinou grilujeme, no neico vymyslim, ale neviem kde sa pomestime, ked decka vyberu vsetky hracky...
Ja som mala vcera na figu den, zrazila som psa. Nastastie sa mu nic vazne nestalo, ale hrozne som sa zlakla. Ten blby majitel ho nechal na volno a bol na druhej strane cesty a on vybehol v poslednej chvilke. Bolo to skoro pri dome, takze som nesla ani rychlo, len mi zavadil o koleso a cely bok auta. Nastastie si ten majitel uznal chybu, lebo bol dost svalnaty, tak som sa obavala ci na mna nevybehne a ked som vystupila, tak pes uz behal, take 14mesacne stena, neviem coho, taky velky bojovy, tak snad bude v poriadku. Esteze mam take spinave auto, tak viem kde som ho nabrala a na kolesse mam jeho chlpy, chudak som ho kolesom poskrabala. Maxim vobec nereagoval, tak som rada, ze aspon deti nemali nervy, ja som bola cela bleda 😝 😝 😝 😝