icon

Januárové detičky 2012

lilly2711
2. máj 2011

Ahojky budúce maminky - čakateľky na január 2012. Keďže zatiaľ takúto tému nikto nezaložil, dovoľujem vás sem pozvať. Mám termín 1.1. 2012 a teším sa na ďalšie, aby sme spolu prežili naše tehu 😉 😉 😉
Tak šup-šup sem.... 😀 😀 😀

kajkovajanka
17. jan 2013

@zuzky1104 jednoznacne 😉 , sa uz tesim, kedy sa konecne uvidime nazivooo 😀 😀 🙂

matul
17. jan 2013

@kajkovajanka ideme na svadbu, odlietame 12.2., takze pred tym mozeme asi hocikedy. Dajte termin a my sa prisposobime 🙂

mimuska2
17. jan 2013

@martinka8 ja uz som to tak nejako prestala aj riesit venujem sa sebe a malinkej...no je to radost ale aj starost neusedi stale chodit vonka uz robime dlhe prechadzky 🙂 my mame 8 a terasz nam asi pojdu stolicky myslim si 🙂 to si este uzijeme 🙂

mabel1981
17. jan 2013

@mimuska2 dakujem moja

mimuska2
17. jan 2013
martinka8
17. jan 2013

@mimuska2 23.12????? ci zle citam je oslava?

kajkovajanka
18. jan 2013

@martinka8 Mati, dobry postreh, ja som si ti citala a nevsimla som si 🙂 a predpokladam, ze Majka naozaj neplanuje oslavu na december 😀

emamichaela
18. jan 2013

@mimuska2 tak mas aj ty co vlacit 🙂 juuuj babule, ako nam rastu 😀

mimuska2
18. jan 2013

@martinka8 jeeej este ze si si to vsimla boze dobre mi to uz sibeee

rebecca2006
18. jan 2013

babyyy, no počúvajte, tak my sme mali včera deň. Malá mi vypadla z postielky.... Normálne preliezla záradlie... Nevidela som ako padla, bola som na záchode...Len zrazu buchot a rev... Stršane som sa zľakla. Vôbec som nevedala, čo robiť. Ležala tam chúďa na laminátke a plakala....Tak som v panike volala manželovi, ten bol úúúplne strašný, akurát ma zotrel že ako sa i to mohlo stať....Tak sme pre itsotu šli na Kramáre urobil nm rengen hlavy a neurologa, a dobre, len máme sledovať... S manželom sme sa stak strašne pohádali ako ešte nikdy. Ja mám z neho dosť, nikdy ma nepodporí keď je problém, vôbec nepochopil, že som sa zlakla aj ja....Je mi strašne na nič..... 😢 Našťastie malá je OK....Božeôj keď omyslím čo sa mohlo stať a bola to len sekudna...

martinka8
18. jan 2013

@rebecca2006 och och..... to ma mrzi.... :( :( mne mala zletela z jedalenskej stolicky na kachlicky 😲 A nic sa nastastie nestalo, ale zlakla som sa tiez strasne. Ja som ale nesla ku dr. len som malu pozorovala. Je na figu ked partner nestoji pri tebe v takzych chvilach. :( je mi to luto. Budu lepsie dni. Dolezite je ze je Esterka OK 🙂

rebecca2006
18. jan 2013

@martinka8 ve´d so si na teba spomenula.....ja som najprv ani nechcela ísť, ale potom bola malá spavá- lebo veď nespala poobede... len som to nevedela odlíšiť, tak som radšej utekala.....no, s tým partnerom to jena h...., neviem, myslela som si, že sa to zlepší,ale len sa to zhoršuje.... niekedy je super, ale v záťažových situáciách eraguje hrozne....

martinka8
18. jan 2013

@rebecca2006 tak s chlapmi je tazko :( ale bez nich by bolo asi este horsie. O tom tu asi kazda vieme popisat svoje. Nastastie ten moj mi take veci nevycita (ved sa to moze stat kazdemu) to nieje ze si ju nechala stat na stole a ona pochopitelne z neho zletela 🙂 nemohla si vediet ze vylezie z postielky 🙂

martinka8
18. jan 2013

@rebecca2006 este ma napadlo. Ked Lil zacala lozit, a nechla som ju na posteli par krat mi spadla aj z postele, ale to som nejako neriesila velmi, nieje velmi vysoko, a mali sme pod postelou makky koberec, ale stale som sa mu vecer priznala ze zase mi spadla z postele. A vela krat to bolo tak ze sme obe lezali na posteli a ona aj tak spadla, to clovek proste neustriehne ked je dieta vrtula 🙂 a raz sa tatino s nou salil na posteli a mala mu spadla, ale dost nestastne lebo sa este uderela o nocny stolcek a vtedy prisiel s nou cely vystraseny, ze som mala pravdu, ze sa to neda ustriehnut, ze to bola sekunda, pozeral na nu a ona sa zrazu zvrtla a bum.... tak som sa vtedy tesila (nie ze by som bola rada ze spadla) ze pochopil ze aj ked si s tym dietatom 24/7 tak ho proste neustrazis.

rebecca2006
18. jan 2013

@martinka8 ďakujem za podporu... no on mi nevyčítal ani tak že spadla, ako že som zhysterčila.... 😢

jankaja
18. jan 2013

@rebecca2006 hlavne, že je malá v poriadku, je fakt, že to sa ustrážiť nedá a teda tiež by mi nenapadlo, že by sa mohla nejako sama vyštverať z postieľky.
My sme našťastie nejaký vážnejší pád nemali, ale malá mi zletela do vody na dojčenskom plávaní, bola na takej tej plávajúcej podložke na štyroch a oteckovi oproti sa dieťa nejako vyšmyklo, posadilo na kraj podložky a chrbtom dopredu prekopŕclo do vody, hneď vedľa mňa. Ja teraz v panike som ho chcela vytiahnuť a nespadla mi do vody moja malá? Som myslela, že to nerozdýcham ☹ Našťastie hneď ju jedna mamička vytiahla, ani sa nenapila ani nenadýchla, len sa zľakla. A inak ako natruc, pár dní predtým sme kúpili videokameru a mm nás celý čas v bazéne filmoval a teda nafilmoval aj toto, samozrejme v okamihu pádu to bolo trochu mimo záber, no ale v podstate tam všetko bolo. Takže mám aj pamiatku 😖

1234lubka
18. jan 2013

@mirka2010 ved to s nim trochu pobeham po izbe..ja som unavena a on? ta dee ten by behal aj hodinu v kuse...a betarisko jeden vobec mi nechcel sediet v chodaku a dnes mm ho tam sturil a maly dobre ze sa nespucil jaky bol stastny ze ide :DDDD nemohla som s neho len akurat som ho musela otocit ked dosiel ku stene..ale neskutocne bol stastny ze ide :DD moje zlatko 🙂 najradsej ukazuje aky bude velky dviha ruky hore 🙂 taky je zlaty ked to robi 🙂 ale zase mi dajak zacal pomenej jest,,,,no asi sa nam ryje druha horna jednotka aj prava dvojka horna tak to vyzera....ach jaj....no nech su uz tie zubiska von...inac kolko mate vy zubcekov?

1234lubka
18. jan 2013

@rebecca2006 hiii to muselo byt pre teba strasne...no vies ako to je s niektorymi chlapmi-im by sa to urcite nestalo-samozrejme....nepochopi ze tebe treba aj ist niekedy na wc a kde si malu mala dat? ja tiz maleho davam do postielky ked ho nemam pri komu nechat ale zatial neprelezie....je to prenho vysoko akurat sa mi dokaze vystverat na postel..a stej teda uz zletel na hlavicku...aj z gauca mi uz plasol---no poplakal potom mal hrcku ale nic....vraj kym nezvracia alebo nepozorujem nieco zvlastne tak sa niet coho obavat.....a aked sa ucil lozit tak mi pravidelne pridrbal hlavickou o zem...a ked zacal vstavat ku posteli tiez....teraz sa uz naucil padat ako tak :DD deti su uz raz take....mm sa smial ze mu kupime prilbu a bude behat v prilbe :D no ja sa pomaly pripravujem na to ze detom sa to proste stava....ale urcite si sa musela velmi vylakat aj ty aj mala....chvalabohu ze je mala ok predsa postielka je vysia ako postel....

mihouk
18. jan 2013

@rebecca2006 Mne palda z postele uz asi 8krat, to som ale matka, co? Manzel mi uz na to hovori, ze bude taka sprosta s tych padov, ze sa nikdy nevyda, ale ona sa neda ustrazit, sekundu je tam a druhu dole. Uz mesiace ju ucime zliezat zadkom a sem tam jej to vyjde a sem tam sa rozhodne ist hlavou dolu a chytam ju vo vzduchu. Neberiem to na lahku vahu, ale deti su ako z gumy.
Chlapy nedokazu pochopit ked stresujeme, moj je taky isty, nechape preco nervacim uz ked maju teplotu, ale ked mal minule Maxim 40tky a ja som nebola doma, tiez mu nebolo vsekto jedno. Nezaziju nevedia, traba ich nechat, nech si skusia.
Hlavne je ze mala je v poriadku!!!!

mihouk
18. jan 2013

@mirka2010 MAROSKOVI prajeme vsetko najlepsie k narodeninkam, nech maminku a tatina stale tak tesi a posielame vellikansku pusu. Uzite si dnik a tesim sa na foto. 😀 😀 😀 😀 😀

martinka8
18. jan 2013

@mirka2010 Vsetko najlepsie Maroskovi 🙂 Nech robi len radost a hlavne nech je stale zdravucky 🙂

mimuska2
18. jan 2013

@rebecca2006 aj mne padla malinka z postele.ale to sa ustrazit ani neda musela by si snou byt nonstop.pochopi ked sa stane nieco aj jemnu take.nic si s toho nerob to sa stane kazdej matke.

tak som si hovorila ze tento rok nam budu sane na nic kupim na rok a teraz tie najvacsie kalaminity za posledne roky su u nas.no vsak svagor si zmyslel ze ich nemame a nevedel co malej kupit tak kupil sane zajtra nam ich dovezie tak sa tesime na nasu prvu sankovacku 🙂

larosa
18. jan 2013

@rebecca2006 joooj moja, to sa vždy tak zľakneme, že ☹ zlé je na tom to, že chlap reaguje takto...mne spadla z postele niekoľkokrát- no som hrozná matka, proste ráno som si ju dala k sebe a muž mi hovorí- nie, že zaspíš! kým bol na WC, tak som samozrejme zaspala...a to sa stalo asi 2x...hneval sa, že som zaspala...a presne ako @martinka8 aj on ju raz nechal spať samú na posteli, že tvrdo spí...a samozrejme do 5min spadla....odvtedy je ticho 😀 v poslednej dobe spadne, lebo si sadne na koniec postele chrbtom ku kraju....
no dnes sme mali obitý deň- buchla sa do stola v obyvačke asi 3x, potom nevybrala zákrutu do kuchyne a nabila do rohu 😝 a na záver si sadla na koniec postele, ale zadok bol mimo, tak zletela medzi našu posteľ a postieľku, troch sa zasekla, tak to nebol až taký zlý dopad, ale hlava zasa....
veď aj na 1.narodeniny mala na čele "zlatú hviezdu" 😀
@rebecca2006 ale inak šak ona je aká šikulka 🙂 preliezť zábradlie...no nám je po bradu, tak nemá malá šancu, len brúsi zuby 😉

zuzky1104
18. jan 2013

Tak aj ja pridavam nas zazitok z jedneho padu...teraz sa smejem, ze to bolo hotova kovbojka, no , ale vtedy mi skutocne do smiechu nebolo....isli sme s Livkou na RTG klbikov , no a muz ju v cakarni odpudal z vajicka, co ja som nepostrehla, asi som davala papiere alebo co...no a ked nas sestra zavolala, ze mame prist dnu, tak ja som chytila vajicko a krasne spiacu Liviu vyklopila z toho vajca von, kedze nebola priputana, jasne stres, mala zacala revat, s muzom sme sa hadali, ze on si myslel, ze ju vezmem na rukach , preto ju odputal, akoze mi chcel pomoct, ja ze s vajickom, Livka mala vtedy 4mesiace, no a jednym supom nam urobili pre istotu aj RTG hlavy, fasa....do toho, ked sme cakali na snimky sa chuda Julinka v cakarni na mojom stehne popisala, cize sme boli ocurane obidve 🙂)) a ved necudo, z toho stresu...

Inak pri Julinke sme boli pravidelnymi navstevnikmi na neurologii, tam, kde by normalna matka vyhodnotila pad dietata ako este "v norme" ja som uz sedela v cakarni u neurologa 😀 😀 😀 sibnuta.....tolko krat sme tam boli, ze ozaj pripad pre socialku 😀 😀 ze co do certa robite, ked vam to decko v kuse pada 😀 😀 ale zlata pani doktorka povedala, ze radsej prist ako mam prezivat traumy z padu dietata, no a prave toto potrebuje pocuj uzkostliva matka !!! 😀 😀 😀 ale teraz pri Livke som uz podstatne odolnejsia 😀

kajkovajanka
19. jan 2013

@mirka2010 vcera som velmi nebola pri pocitaci (ale ja poctivo sledujem tabulku 😉 ), taz s malym omesaknim: vsetko najlepsie k narodeninkam vasmu pokladikuuuu Maroskoviii 😵 😵 😵 😵

katun
19. jan 2013

@rebecca2006 mojko, neboj, asi sa aj on zlakol. ved sa porozpravajte o tom, ked bude klud. ze si potrebovala jeho podporu a nie spucung. ako vravia baby, ked sa aj im take nieco stane, sklapnu. tomu nezabranis, najvacsie urazy sa kludne mozu stat vtedy, ked si pri dietati a iba sa otocis a just sa cosi stane 😖 boze, doteraz ma boli brucho, ked si spomeniem ako mi Kubko spadol v tej nemocnici a to mal v rucicke infuzku napichnutu a tiez to bola sekunda, iba som sa otocila plienku zahodit na druhu postel.. a uz som ho videla padat.. myslela som ze zomriem. a sestricky v nemocke boli super, nenadavali mi ako som cakala, kazda zacala rozpravat, ze sa to stava a rozpravali svoje pribehy o padoch aj starsich deti, ktore si zazili..

kajkovajanka
19. jan 2013

@rebecca2006 och 😲 , to ti verim, ze si sa zlakla 😲 . ale nie je to tvoja vina, je to nepochopitelne, ako mala uz dokazala preliezt postielku 😨 ty si tam predsa dala, aby bola v bezpeci ... mrzi ma, ze ste sa pohadali s manzelom 😔 , ale je to pochopitelne, taka velmi stresova situacia a zlakli ste sa obaja. ale ako uz ti napisali dievcata, hlavne ze Esterka je v poriadku 🙂 . a uz s nou asi radsej budes chodit na wecko? ja tak s Beki chodim uz asi mesiac 😝 . a my mame spojne wecko s kupelnou, cize stale je to adrenalin, ze k comu sa dostane a co rozhadze alebo zlikviduje 😝 😀 . ojedat toaletak jej istu dobu velmi chutilo 😀 (chemikalie su hore samozrejme 😝 )

kajkovajanka
19. jan 2013

@larosa @zuzky1104 @zapka21 @martinka8 @tamaska @elviska666 @matul (nezabudla som na niekoho?) baby, keby bolo stretko 30.1. alebo 31.1.? (24.1. mam skusku a mozno aj 29.1. a elviska 25.1. pecie tortu 😀) resp. este @rebecca2006 ako to vyzera s vami, kedy by ste prisli do Kosic? a matul 12.2. odlieta do Anglicka, ze?

zuzky1104
19. jan 2013

@kajkovajanka @larosa@martinka8@tamaska@
zienky, v tomto case nevidim dovod, ani prekazku preco neprist, u mna to moze zmenit viac - menej choroba , tak dufam, ze budeme zdrave, aby sme v plnej zostave na stretko dorazili 😉 😀

rebecca2006
19. jan 2013

@kajkovajanka no, ja s ňou už tiež chodím aj na záchod.... akurát v ten štrvtok som jej už mala tak plné zuby, lebo od rána len mraučala a len chcela chodiť a robiť čo nemlže, nechcela vbec spať, proste celé zlééé, tak som sa chcela aspoň vy..... v kľude 😢 teraz samozrejme všade len s ňou už ju ani z oka nespustím.... ale fakt, hlavne, že sa jej nič nestalo....všetko ostatné nepodstatné 😀 ďakujem za podporu