Januárové detičky 2012
Ahojky budúce maminky - čakateľky na január 2012. Keďže zatiaľ takúto tému nikto nezaložil, dovoľujem vás sem pozvať. Mám termín 1.1. 2012 a teším sa na ďalšie, aby sme spolu prežili naše tehu 😉 😉 😉
Tak šup-šup sem.... 😀 😀 😀
@mimuska2 tak verim ti, ze si sa musela riadne zlaknut...hlavne je ze sa ti nic nestalo..a tiez ze si nebola s malou...inak my mame tiez velkeho psika...je to tiez taka nezbednica...raz sa nam stalo, ze isli po ulici take dve dievcata so psikom a ona tak na nich vystratovala, ale nie ze by ich isla napadnut, ale za tym psom...jemine, to bolo kriku...oni do nas, my do nich, pourazali nas aj s mojou maminou tak priserne ze som si ich potom podala aj...ked mojej mame nadali do starej kravy...si ma mala vidiet...na jednej strane, chapem, ze sa mohli zlaknut, ale na druhej strane nas pes sa chcel ist pohrat...ale to sa nedalo vtedy vysvetlit....no so psikmi je to niekedy aj takto....
@jankaja tak som stastna, ze to nie je nic vazne a ty mozes byt spokojna a ortopedicka obuv to poriesi...to je hlavne...tie sopliky ma mrzia...ale to je isto tymto obdobim...naozaj ja si tak prajem nech uz je jar a teple dniky...toto ma uz naozaj nebavi...aj choroby, aj zima, stale obliekanie, strach ist niekam, lebo vsade su len chori ludia...no na nervy 😠
dieta spinka, a ja neviem do coho sa pustit skor po dnesnom kreativnom dopoludni 🙂 ci skor zbierat hrach, ci fazulu, muku..... hrnce vsade, misky, hracky,.... plno riadu, lebo sme popri tom samozrejme aj varili a najedli sa.... och. nechce niekto prist na brigadu?
@mirka2010 Takze zase zhanas koselu???? Ach ti bratia, moj ked sa isiel zenit, tak mne to povedal tyzden pred, nech svagrine pomozem a rodicom v piatok. Ja som cely tyzden chodila do roboty a vybavovala co som mohla vybavit a pocuvala moju mamu ako si planuje vikend, ze bude sadit a podobne. Nechapem ich. No a ty mas este k tmou Maroska, takze tiez casu nazvys.
Ja sa uz citim v pohode, nastastie zabaly na krk pomohli, lebo doktor ma uplne sklamat, lebo som tyzden poriadne nemohla prehltat a on mi povedal, ze mi nic nie je. No co, povedala som mu ze sa meni na anglana a isla som prec 😝
Zajtra idem 1x do roboty a potom upratovat co chodim kazdu sobotu, takze tatinko si bude deticky uzivat 😝 😝 😝 Som zvedava ako to zvladnu. Ale po pravde sa mi nechce.
Maxim maju osipky v skolke, tak cakam ci budeme bodkaci, nechce sa mi do toho, ale aspon byt o uz mali za sebou. 😒 Len najhorsie ze moj mm ich tiez nemal a toho sa trochu obavam.
Ta dobrovolna poradkyna mi zaberie iba 2 hodky tyzdenne, mm sa na to stale divne tvari, ale som mu povedala, ze je jedno ci s malou 2 hodky nakupujem, alebo robim nieco ine, tak nech sa netvari.... chlapi 😖
@mirka2010 ahoj Mirka, som tu dlhsie nebola akosi nestiham, a som v poslednej dobe ako mechom prastena, aj z toho nevyspatia, lebo nas Filipko uz 2 mesiac sa v noci zobudi a je hore aj 1,5h - 2 h, neviem ci to ma take obdobie, alebo ci uz mu idu tie zubale, no neviem, vcera som este k tomu bola aj v praci, sef sa chcel so mnou porozpravat, lebo co zobrali namiesto mna tak ju uz prepustili, ze dost kiksou porobila, ze ziadny spolah, tak vravim, ze mi je este zavcasu od maleho odchadzat, ale ze ak bude treba s hocicim pomoct tak som ochotna dobehnut, ale kazdy den chodit do prace tak to nie, tak mi povedal, ze jasne ze to chape, tak uvidime kedy sa mi ozvu, dat veci do poriadku po tej kolegyni, co ju vykopli, uz sa velmi tesim, co to tam bude za bordel 😠 ... no a dneska isiel mm do Prahy ku sestre, dali si s priatelom postavit dom na kluc a potrebuju pomoct s malovanim a s podlahami, no a pride az v pondelok 😒
@mabel1981 No este neviem, dufam ze ma zoberu, potom to bude super 😀
Zabaly su uplne obycajne, ani som nevedela ze maju specialny nazov tu je link http://voda-a-hydratace.zdrave.cz/priessnitzovy... , ked mi to mm poslal, som si myslela ze budem behat po luke a zbierat bylinky, ale pouziva sa iba voda. 😉 Inak ked som o nich povedala doktorovi, tak on hovoril ze som si mala davat telply zabal, ale kaslala som na neho, ved nevie najst ani zapal v hrdle, lebo ked som sa kukla, tak som ho mala total cervene.
@mirka2010 aj nas v poslednom case zacal ukazoval s tym svojim palcikom....joj take to je zlatulinke 🙂 no skusali sme uz dat kvasil sa teda riadne :D ale zjedol :D len stavu vycuckal a vyplul supku 🙂 nic mu nebolo takze myslim ze mozeme v pohode....asi ked mal 11mes sme skusili prv krat 🙂 ja ked mam matulinka na ruckach len mu poviem "ako lubis mamku?" a tak pekne si na mna polozi hlavicku....nadherne....aj ja si ho velmi uzivam 🙂 stale mu hovorim ze je moje babetko 🙂)) len tie strasne noci sa nam zase vratili...no co uz 🙂 inak teraz v poslednom case zacal mat vycsi zaujem o telku...normalne sedi a tak uprene pozera :D a reklamy...oooooch....ked ide mobil necvakam tak az vyska :D
@1234lubka Neviem ako to je v inych oblastiach, ale ja ked som bola 1x tehu, tak sme mali normalne pripravku na porod a aj na kojenie, ale to bolo dobrovolne a nie kazdy isiel. Ale co viem, tak laktacne su v kazdom detskom centre a aj na telefone, ked potrebujes, tak do 12 hodin su pri tebe, ale treba im zavolat. Co poznam baby, tak oni nekojili, lebo im to viac vyhovovalo, aby nemuseli byt stale s detmi. No ved uvidim ake to bude, ale ked clovek chce, tak tu ma pomoci az az. Nechcemhovorit nic zle na tvoje kamosky, ale tu v nasej oblasti to tak je. 😒
@mihouk tak drziim palce nech ta zoberuu... inac dakujem za ten link som si precitala o tych zabaloch, tak super ze si to vyskusala a ti to pomohlo, budem aj ja praktizovat a ten lekar je co trafeny, ked nevidel ze mas zapalene hrdlo, pre nic za nic by si ku nemu asi nesla 😒 a ako sa maju deturence?
@1234lubka tak chvalabohu ze ste zdravi, o tejto zime mi ani nevrav, uz aby skoncila 😒 ...a co sa tyka spanku u nas je to tiez strasnee, Filipko sa uz asi 2 mesiace v noci zobudi a je hore aj 1,5h az 2h a tuto noc bol dokonca hore 2x, neviem cim to bude ci ma take obdobie, alebo mu idu zubky, fakt neviem...ja som zo Sucian to je obec kusok od Martina a byvame v dome u nasich mame poprerabane vsetko samostatne... a robila som v jednej firme pomocnu uctovnicku, fakturantku atd., cize administrativa, tiez som potom rozmyslala, ze mozno az po tych dvoch rokoch by som isla, teraz sa mi to zda dost zavcasu, aby som chodila do roboty kazdy den, ale som povedala, ze ked budu mat naval roboty, ze hocikedy dobehnem.
@mabel1981 No mame kiahne, vcera Maximovi zacala telplota a jeden pupak a teraz ked som prisla z roboty, tak ich uz ma ovela viacej, teraz este Tilka a mame to za sebou. Super, lebo akurat su v skolke prazdniny a ja nemusim platit za nechodenie tam a o 2 tyzdne ideme na par dni na vylet, tak to by uz mali byt v pohode. Najhorsie je ze mm ich este nemal, tak duafm ze ho to nepolozi, ale ziadna izolacia nema zmysel, ved Maxim bol infekcny uz pred tym ako sa vyhadzal.
@1234lubka Ja mam niekedy taky pocit, ze tu niektore maminky nie su tak odovzdane tym detom, aspon tie baby co ja poznam. Su dve skupiny, take co vobec nekoja a deti odlkadaju babkam a take co koja a su povedzme ze naturistky co jedia bio, strikuju, recikluju vsetko mozne a ja plavam niekde medzi a neviem sa zaclenit 😝 😝 😝 😝
@mihouk ahojky, tak som rada, ze ti je lepsie...a co si tym myslela, ze ides prvy krat do roboty??? to znamena ze nastupujes uz normalne full time??? nemam predstavu ako to tam u vas funguje, ako dlho budes s Tiluskou doma, ale asi to je uplne inak ako tu u nas...to dobrovolnictvo je krasne a ked len tak kratucko, to je parada...chlapi su chlapi....oni keby mali rodit, kojit, vychovavat, mat na starosti celu domacnoct a este k tomu super vyzerat, mat stale dobru naladu a k tomu byt este super manzelka a dalo by sa takto pokracovat...tak neviem, neviem kam by ludstvo smerovalo....moj brat vcera opisoval ako ho boli noha co mu stupil jeden host na svadbe co sme boli...a ja mu na to, ze nech si predstavi 24cm rozrezanie pri cisarskom reze a to stvormo....a on mi na to, ze ci viem ako boli ked si kladivom buchne po prste??? no chapeeees??? presne tuto debatu sme vcera mali...proste oni nemaju tusenia...a pritom, ved keby neprislo k tejto debate ani by som sa o tom nezmienila, neriesila by som to...no chlapi....🙂
@mabel1981 ahoj Monika, tak to ma mrzi, ze si taka nevyspata, lebo urcite je to priserne vycerpavajuce taketo budenie sa...je mozne ze je to tymi zubkami...skusala si mu dat fenistil???a co robite ked je tak dlho hore??? nooo, ja to poznam, ale u nas to nie je az tak casto...sice napriklad tuto noc nad ranom vstal uplne vyspaty ale on ked vidi, ze my sme s mm tuchucko, ze spinkame, tak on je tichucko, troska poskusa na nas humkanie,alebo blabotanie, ale potom zaspinka...to je vsak v pripade, ze ho netrapia zubky...ked sa prerezavaju, tak to je o inom....a s tou robotou, to si asi dobre spravila...ja neviem si ani zdaleka predstavit, ze by som od Maroska teraz isla do prace a on by isiel do jasliciek, alebo k opatrovatelke...keby nebola ina moznost,tak samozrejme to by bolo o inom...ale pokial nebudem musiet, tak eee...nepojdem...vsak ale vies, ze ja mam nejake pracovne akticity, ale je to tak, aby to neobmedzovalo Maroska...a kde bude maly ked pojdes sem tam do prace???
@mabel1981 ooch chudacik maly....tazko povedat ale méze to byt zubenkami 🙂 aj moj matko ma niekedy take obdobie ze v noci vstane al je hore aj hodinu a pol..nikedy place nikedy len lezi niekedy ma normalne den....ale teraz ked vidim ze sa prebera tak si ho hned vezmem ku sebe pritulim a zaspi!!! potm sa este budi ze place ale aspon sa nezobudi uplne....jasne aj mne sa zda skoro normalne zacat zarezavat v robote to by som ani nezvladala koli nasim nociam ktore su niekedy fakt strasne a ked pracujes tak sa potrebujes poriadne vyspat...aj ja by som bola najradsej keby sme ostali byvat v dome ale...to je vsetko take zlozite...mm nerobi an zmluvu len na dohody takze nemame stabilny prijem a keby sme chceli hypo tak nam nikde nedaju, a tam kde sme teraz je to aj trochu od ruky...och tak v tichosti zavidim vsetkym (samozrejme v dobrom ) co maju svpje byvanie alebo aspon tak ako vy ze u rodicov ale prerobene podla seba....dufama ze ked sa dostaneme aspon do toho najomneho bytu ze tam bude dobre ze nebudeme mat pridrbanych susedov predsa najomne byty a tam sa teda ludia budu urcte striedat...uvidime ako to vsetko bude---ja stale verim ze sa mi raz splni sen o malinkom vlastnom domceku....stacil by mi uplne maly bungalovik z obyvackou kuchynou spalnou a detskou izbickou....uvidime co zivot prinesie 🙂hlavne nech sme vsetci zdravy 🙂
@mihouk @lubka1234 je smutne, ze dnes sa vela mamiciek pre svoje pohodlie rozhoduje, ze nebude kojit 😒 .. ved je to jedna z najdolezitejsich veci, ktore drobcom mozeme dat 😒 .. a neviete porovnat, je nejaky rozdiel v citovom vztahu/ naviazani k babu? (viete, co myslim? kojenie vytvara take specificke puto medzi matkou a dietatom)
@1234lubka tak to je kraaaaaasne, ze sa ti tak tulinka...on velmi dobre ako moc ho lubis...lebo ja si myslim, ze aj Marosko tym ze sa tolko tulinkame, lubkame, laskame...vracia mi to tym svojim nadhernym babatkovskym sposobom...a moje hormony stastia tie by sa snad nedali ani namerat...🙂🙂🙂 a coze mate zle noci??? co sa casto budi? ci je dlho hore pocas noci??? ze by tiez zubky??? inak Marosko by papal pomaranc, mandarinky stale...len viem, ze este s mierou...ale on by cuckal...ach, ten moj papkajko...ja neviem, aj tvoj Matulik by stale nieco papinkal?
@mihouk uf a teraz az citam, ze mate kiahne...ako to zvladate??? ako malicky? a tvoj mm este kiahne nemal...hmmm...ja som ich mala v 17....veru, priebeh som mala priserny...vsade, este aj pod jazykom, na dasnach, o inych partiach ani nehovorim...no alepravdepodobne to dostane...tak drzim palce...zase super to bude pre Tilusku...ale inak, ty si zienka neoddychnes ani tyzden...stale nieco mate.... 😲
@mihouk ano to si vystihla....aj ja si myslim ze ja som niekde v strede....matulinka lubkam najviac na svete ale zase to az tak neprehanam...a to s tymi maminami co lipnu na bio strave pre deti....no...neviem pride mi to trosku "cez"....ved ked dieta pojde do skoly skolky a tam zrazu zacne jest tu "nebio" tak neviem ako zareaguje oranizmus ked doterz nebol vystaveny takemu mnozstvu "skodlivin"....vsetko treba z mierov....toho sa drzim ja 🙂
Baby, musim pochvalit nasu malu. Ona dnes chodila sama 🙂 naucila sa chodit v Ikei 🙂 juj aka som pysna! Zatial prejde len par metrov, ale u nas je to obrovsky uspech a zrazu z nicoho nic 🙂
@mirka2010 ano je to nadherne krasne 🙂 ani si neviem predstavit ako to bolo ked som ho este nemala....take to je krasne 🙂 neviem preco sa budi....neviem...s placom sa prehadzuje musim ho pestovat na rukach....ked vidim ze otvara ocka-dokonca ked ma otvorene a vyzera ze che byt hore tak si ho rychlo dam lahnut vedla ku mne zacnem ladkat po chrbatiku a on zaspi!-chvala bohu :ň teraz v poslednom case sa zacal budit hlavne nedranom okolo piatej siestej 🙂 pozri ked mu s tych pomarancou nic nieje tak co..ved mu nedas kilo na den 🙂 neviem ci si si vsimla moju poslednu kratku spravu :D co sa tyka papkania :DDD

@1234lubka tak krasne sa mate s tym tvojim Matulikom 🙂 vidno ze mate spolu pekny vztah, to je naozaj uzasne...ja mam pocit, ze s touto mojou laskou to je stale take krajsie a krajsie...tolko co sa my natulkame...ja si to tak uzivam...stale si hovorim, ze chlapcek a taky tulko.... 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 uz aj ked mu povieme, tuli, tuli, tak si oprie tak hlavicku o mna, niekedy aj o mm a sa tulinkame...alebo sam nam da pusinku...to je take krasne a do toho ked povie mama, tak to som uplne ze totalne namakko....no Marosko nepomenuva veci, len na ne ukazuje...napriklad ked je nieco mnam, mnam na kuch.linke, tak tam chodi a stale na to ukazuje...alebo cokolvek chce, tak len pride k tomu a tym malym prstekom na to ukazuje dovtedy, kym mu to nepodam....a ozaj, davas malemu uz citrusy???