Januárové detičky 2012
Ahojky budúce maminky - čakateľky na január 2012. Keďže zatiaľ takúto tému nikto nezaložil, dovoľujem vás sem pozvať. Mám termín 1.1. 2012 a teším sa na ďalšie, aby sme spolu prežili naše tehu 😉 😉 😉
Tak šup-šup sem.... 😀 😀 😀
@martinka8 @kajkovajanka Ďakujem baby. JA verím že hej. S tou CF má proste prefľaskala, že som sa doma skoro rozrevala. Eli nehnačkuje, nemá krče, a myslím že ani bruško ju od narodenia nebolelo a slaná nie je - hoc sa teraz veľmi nepotí ale ked ju bozkám tak nemám pocit že by bola vôbec slaná. No snažím sa na to nemyslieť a tešíme sa všetci z iných krásnych veci ... ako je naháňačka a džavotavé odvrávanie 🙂))....a vyškerenej ELi
@mabel1981 ahojky Monika, ano mame sa lepsie, tuk, tuk, tuk...sopliky pomalicky prechadzaju ale co je najdolezitejsie, uz Marosko nekasle a to som stastna...dnes sme mali navstevny den, tak ani neviem ako nam dnik usiel...ale aj tak som taka stastna, ze je Marosko taky spolocensky a hlavne bezproblemovy, tu je kopec ludi a on je uplne v pohode...tesi ma to...dufam, ze bude taky zlatucky aj nadalej 🙂 laska moja milovana 🙂 no a to ze sem tam nieco vyvedu tieto nase lasky, s tym veru budeme musiet pocitat...su to chlapci a urcite sa budu este diat veci 🙂 a vy co mate nove???
@tamaska ahojky, ach, tak to ma priserne moc mrzi, ze ste takto dopadli...ale nebojkaj, plesne vam zmiznu a ostatne sa vam nepotvrdi, urcite bude mala na milion percent zdravucka a bez ziadnych inych problemov....verim ti, ze sa priserne bojis, ale mysli pozitivne a urcite vsetko bude dobre 🙂 drzkame vam moooooc palce a urcite nam daj vediet ako sa mate, dobre?
@mihouk jeeeeeeeeeeeeej, tak to drzim mooooooc, moooooc palce, samozrejme ze ti to vyjde a bude to krasne byt poradkynou pre mamicky a hlavne to, ze sa budes stretavat s malickymi babatkami...aj ja chceeeeeem 🙂 ako si sa k tomu vobec dostala? teda ako ta to napadlo? a ako je dnes s malou??? dufam, ze uz lepsie papka a nevymysla 🙂
@jankaja uf, tak to ti verim, ze si nahnevana...mas uplnu pravdu v tom, ze za ten cas co vas niekde objednaju sa jej ten problem naozaj len prehlbi...ach, toto zdravotnictvo, je to sila a na druhej strane je mi to luto, ze si nemozete uzivat to nadherne obdobie prvych krockov tak na 100%...ale ono sa to casom urcite upravi...bud nejakou vlozkou do topanociek, alebo cvikmi, urcite sa to upravi....drzime moc moc palce....🙂
@tamaska tak to ta uplne chapem ze sa bojkas...ved kto by sa nie...sme predsa mamicky, ktore miluju nadovsetko svoje deticky a predsa nam nadovsetko zalezi na tom, aby boli v poriadku...ale naozaj, treba mysliet pozitivne a mozno p.doktorka vas len zbytocne vystrasila....vsetky vysetrenia dopadnu dobre, uvidis 🙂🙂🙂
@mirka2010 Dnes Tilus v pohode, pekne sme cely den prikladali a uz mam viac mliecka. Dnes mala zase chodiaci den a tak ju to bavi, ze sa bojim, ze si zuby vyrazi, lebo stale pada a rehoce sa. Normalne sa hadze, ale ide jej to lepsie a lepsie, az sa bojim ze bude nezastavitlena a to len bude zabava. A taka uchodena aj rychlo zaspala, tak snad bude aj pokojna noc.
K laktacnej poradkyni som sa dostala nahodou, na FB som na ich stranke, ale nechodievam tam, az minule som tam zabludila a akurat hladali baby z nasho mesta. Uz som nad tym rozmyslala ked sa narodila Tilka a kedze uz dalsie babo nebudeme mat, takto si to vynahradim. Teda dufam, este mi nedali vediet.
A vy ako, co porabate, dufam ze ste zdravi. Ja idem zajtra k doktorovi, lebo uz tyzden ma hrozne boli hrdlo, rano sa nedokazem ani najest, tak uvidim co mi povie. 😝 😝 😝 😝
@1234lubka no a presne som si v noci na teba pomyslela, ze som ti pisala,ze aj my mame niekedy take noci, ze je Marosko hore aj hodinu a tuto noc si to dokonca zdvojnasobil...najprv od tretej do stvrtej, potom od piatej do siestej, ja som tomu nerozumela, preco nechce spinkat, on sa tak rychlo prebral, aj som ho nakojila a ani za svet spinkat...len on je aj v tomto tak zlatucky, ze aj ked si ho dam k sebe, alebo aj ked ho necham v postielke, on pekne lezka, nevymysla, nekrici, len sa mrvi donekonecna...ach, moj pokladik milovany....a Matulik ti nechce sediet v stolicke??? tak ja si neviem predstavit, ze by Marosko nechcel,lebo je to vyborna pomocka, ked nieco robim napriklad v kuchyni, tak mi akoze pomaha, dam mu kadeco na ten stolik a in sa hrajka 🙂 ked mu uz je dlho, tak ho samozrejme musim odtial vybrat, ale je to naozaj skvela vec....a co este dokaze Matulika zaujat? aj Marosko miluje vsetky vymozenosti ako mobil, ovladac, misku od PC...kadeco...a postukat vie aj fotak a presne vie, co to je...uz pomenuva veci...no zlatusik nas 🙂
@mihouk ahojky, tak verim, ze budes v poriadku...hlavne aby si nemala nejaku anginu..to nie je nic moc...urcite mi daj vediet ako si dopadla....ta laktacna poradkyna je perfektny napad...ja nemam vobec zdravotne vzdelanie, ale tiez by ma to velmi bavilo...u nas co su aj kurzy predporodne, tak uz tam ma to velmi zaujalo, krasna praca este pred porodom a este krajsia po porode...len u nas to este nie je take zauzivane ze lakt.poradkyna, alebo dula chodi po domacnostiach, v Anglicku to mate asi uplne bezne...hlavne, ked z nemocnice idete na druhy den...neviem,je to naozaj tak???
@mirka2010 Ja tiez nemam zdravotne vzdelanie, toto je len taky kurz aby sme si vedeli pomoc navzajom, preto budem robit dobrovolnicku. Keby som to chcela robit dalej, tak to uz je plateny kurz a normalne zamestnanie. Ja by som chcela robit podornu asistentku, ale nechce sa mi velmi studovat a mne sa aj tak najviac pacia tie deticky, kukat mamickam tatam sa mi moc nechce 😝 😝 😝 Mne ide o to, ze ako dobrovolnik budem musiet chodit jeden rok do detskeho centra a clovek nikdy nevie, mozno sa tam niekto objavi a do cesty mi pride nejaka praca, lebo robit osetrovatelku a hlavne pod takou managerkou aku mam teraz, mi nie je velmi po chuti. Beriem to ako prilezitost niekoho spoznat a nieco robit, plus babatka 😀 😀 😀
Obavam sa ze to moze byt angina, lebo to boli ako cert a uz to trva tyzden, ale dnes mi mm poradil zabaly, tak sa to trochu zlepsilo a mohla som sa napapat normalne 😉
@mirka2010 bola som sama len s modim malinkym psikom a ani neviem kde sa vo mne zobrala ta odvaha ale skoro som zbilaj majitelku aj psa.strasny krik som robila psa som kopala a drzala za voditko kdze to bolo prve co som uvidela a na majitelku som tak kricala ze som aj jej skŕoro dala..no mam nervy aj teraz kedze som ju stale nestretla inek by som jej dala
@mimuska2 Aspon ze si v poriadku. Keby si bola aj s malou, tak by to pre tu majitelku dopadlo urcite horsie. Niektori ludia by nemali mat zvierata, to je ako ten co som zrazila, tiez ho nechal na volno a pritom to bolo len hlupe stena. Nastastie zije, ale vsimla som si prehnuty blatnik a nie som z neho nadsena ☹
@mirka2010 my sme dnes mali super noc...matko bol raz hore....a ked sa zobudil druhy krat tak som ho vzala k sebe a spinkal do rana 🙂 no ale zeby mi dva krat za noc tak "buntosil" tak to nie :D matko ked je hore tak akoby si uzival ze ho hombam na rukach lezka cumla ten cumlicek a pozera "doblba" 🙂 ale predvcerom normalne zil ako cez den! behal po izbe.plakal krical hral sa :D vam pomenuva veci? to ako? si neviem predstavit :P fotak ma velmi rad ale nedavm mu uz do rucky lebo ho hadze o zem :D aj mobili...najprv ho vedelo zabavit ked som mu pustila ten gangam style, taky usmevisko nahodil a zacal tancovat...taky bol zlatuliky ze by somho zjedla 🙂 teraz okrem nabijacky znovu objavil svoje kresielko vybracne 🙂 vylezie na neho bruskom ku operadlu, klakne si chyti sa operatka a zacne sa hombat :D alebo sapostavi drzoi sa komody a sleduje rybicly v akvariu 🙂 len to musim byt vstrehu aby sa neprehombol 🙂 a najviac saleje ked vidi fit loptu :D najprv sa jej bal a utekal pred nou a terz? z rozpazenymi ruciskami sa ku nej rozbehne obijme ju a musime ho chytit za nozicky prehupnut ho aby lezal hore na lopte a hombat ho az aby sa mu hlavick dotkla zeme....to je radosti az sa dusi ako sa mu to paci 🙂 alebo si snim na nu sadnem a hopkame 🙂 zboznuje to 🙂 teraz som ju od nasich musela vziat ku nam :D ale ked mu nieje povoli tak sa vie riadne prejavit....to je placu....no musis mu vyhoviet 🙂 a este sa mu zapacil taky telefonik co sme mu kupili, z druhej strany je taka tabulka na kreslenie, taka detska ked nieco nacmaras tak mozes vymazat a kreslis dalej..predtym o nu nejavil zaujem a teraz si tam normalne cmara 🙂 chcelaby som mu kupit detsku stolicku a taky maly stolik na jar a skusim mu dat papier a ceruzu nech nieco vycaruje 🙂
ahojte bambule košičanky, tak konečne sme sa došuchtali na východ, náď by sme mohli vymyslieť nejaké stretko budúci týždeň... netuším, do kedz ostávame, ale tak do stredy asi určite....strašne zlé internetové spojenie tu máu našich, ta napíšem viac večer. papá 🙂
@rebecca2006 kludne kedykolvek, mame volno, daj vediet 🙂
@rebecca2006 my budeme mimo KE začínajú prázdniny takže pálime preč z mesta 😒
@mirka2010 no s tým zdravotníctvom je to na palicu niekedy... dnes sme boli u toho ortopéda, nie je to našťastie nič vážne, zatiaľ to zhodnotil ako predispozíciu na ploché nohy a odporučil zdravotnícku obuv. Na kontrolu pôjdeme až o rok. Šľachy nie sú skrátené, takže z tohto hľadiska OK. Tak som veľmi rada...
No ako keby nestačilo, chytili sme niekde soplík, do toho sa tlačí stolička, v noci sme boli viac hore ako spali, najhoršia noc za posledných min. 6 mesiacov 😒
@rebecca2006 @martinka8 my sme chori ☹ , manzel uz treti tyzden, ja od vcera a Beki zatial zazrakom len sem-tam zakasle. ale ja na "nu kaslem" poriadne uz druhy den, tak som zvedava, ze kedy to prepukne u nej. ani na prax uz nejdem zajtra 😒
baby, ale este sa musime pochvalit 😀 . mame prveho napadnika 😀 😀 - maleho Maximka 😀 . mihouk mi vcera pisala, ze Maxim si pozeral Bekine fotky na fejsbuku a vyjadril sa, ze take babo sa mu paci a ze take babo lubi. 😀 😀 😀 😀 . zlatusik malicky 😵 😵 😵 😵 . jaaaj, sme sa s manzelom zasmiali vcera, perfektny je Maximko 😉 🙂 . (nedalo mi nepodelit sa s takou miluckou a uzasnou vecou 🙂, @mihouk nevadi, vsak ? )
AKTIVITY S DETICKAMI 🙂 prave som sa k tomu dostala, drobec spinka ale ked vstane ideme robit NEPORIADOOOK 🙂 JUPI http://www.montessoriblog.sk/aktivity-s-detmi/
@kajkovajanka joj tak dufam ze to Bekinka nechyti 🙂 drzte sa, a hlavne sa vyliecte co najskor. A gratulujem k napadnikovi 🙂
@kajkovajanka Nevadi, ale nevies do coho ides 😝 😝 😝 😝 😝 Ale snazim sa ho vychovat, uz vie ze ked chce chodit do skoly, tak si nesmie sparat v nose 😝
Juj dufam ze Beki nebude chora. U nas v skolke maju osipky, tak cakame ci aj my dostaneme, lebo o 2 tyzdne mame ist na vylet, tak dufam ze uz budeme mat po tom. MM ide pracovat na par dni na druhy koniec krajiny a kedze je to aj cez vikend, tak mu majitel povedal, ze nech zoberie aj nas, ze nam zaplati hotel. A je to pri mori aj ked v marci 😀 😀 😀 😀 😀
Ja som vcera bola u dokotra, lebo uz tyzden som nemohla poriadne jest, tak ma bolelo hrdlo a on ze mi nic nie je. No nebola som z neho velmi nadsena, ja som asi simulant a nejem a nepijem asi naschval 😒 😒 😒 😒
Mam v plane dnes vyrabat srdiecka, tak ked aj frajerke urobime....
@martinka8 dakujeme 🙂 . a waaaw, uzasna stranka 🙂 , tie jednoduche napady su neuveritelne 🙂
@kajkovajanka vsak je to super, ja som sa k tomu dostala vcera a neverila som vlastnym ociam, musela som sa s vami podelit. Akoze aka som hlupa ze ma nic take nenapadlo. Vcera som Lili vysypala len suchy hrach do dvoch misiek, chcela som jej povodne poskryvat miny hracky, ale ani som nemusela, celu hodinu sa vyhrala s tym hrachom, maximalna sustredenost, lepsie ako akakolvek hracka.... uz sa tesim co vyskusame dnes 🙂
@mihouk ahojky, tak ako sa citis??? som tu nebola dva dni...ja naozaj nic nestiham...vcera same navstevy od sameho rana, predtym behanie po uradoch a to dni tak letia...teraz moj brat sa ide zenit o dva tyzdne a to nam oznamili pred 5 dnami, takze behacky aj okolo toho...berie si srbku, treba jej s vybavovanim pomahat, nema tu prehlad, je tu len kratko, takze sice krasna povinnost, ale je toho na jedno obdobie aj celkom dost...no a to sme pred troma tyzdnami boli na svadbe mojej sesternici, co sme si naozaj velmi blizke, takze treba nam vsetko nanovo...aj mne saty, malemu oblecko, mm oblecko...uf, uf.....inak, velmi ti drzim palce s tym dobrovolnictvom je to krasne...ale nebudes to mat casovo narocne???

@tamaska ale to snad nie, ved si vravela, ze aj Nikolka, ked bola mensia, menej vazila a je z nej zdrava skolacka 🙂 . Neboj, bude dobre 🙂 🙂 🙂 , a nemysli na to 😉 , ved Eliska je sikovne, mudre a prospievajuce dievcatko 🙂 🙂