icon

Januárové detičky 2012

lilly2711
2. máj 2011

Ahojky budúce maminky - čakateľky na január 2012. Keďže zatiaľ takúto tému nikto nezaložil, dovoľujem vás sem pozvať. Mám termín 1.1. 2012 a teším sa na ďalšie, aby sme spolu prežili naše tehu 😉 😉 😉
Tak šup-šup sem.... 😀 😀 😀

mirka2010
18. feb 2013

@mihouk juuuj, Tiluska chudatenko malicke...tak to je neprijemne...ale sudokrem, alebo nieco podobne urcite rychlo zaberie...inak aj Marosko ma taky vysyp, ale na tej oblasti, vies kde...a natieram a natieram...nic nepomaha...ma to odvtedy ako bral tie lieky, ale nesvrbi ho to, tak neviem, budem musiet asi tiez dr ohladom toho zavolat....a Tiluska ma mensiu tu teplotku???

mirka2010
18. feb 2013

@mimuska2 ahojky, tak stale vas trapia zubky??? juuuj, ved tieto zuby...vieme dobre co to je...zubane nestastne!!! ale ked musime si tym prejst a potom uz vari bude dobre...a spava ako mala??? no, my nic nove tiez nemame...akurat Marosko uz chce papat len sam...takze si vies predstavit ako u nas vyzera stolovanie 😀 😀 😀 😀

mihouk
18. feb 2013

@mirka2010 Ale kde, zase ma 39, torchu si pospala na obed, ale nechce papat a to sa casto nestava. Maximovi zase stupla teplota, tak obaja dostali po paralene a teraz cakame. Uz ma to nebavi, ja keby som teraz zaspala, tak spin aj dva dni. 😒

kajkovajanka
18. feb 2013

@mihouk och, chuda, vsetko sa jej pospajalo teraz dokopy ☹

mirka2010
18. feb 2013

@mihouk no moja, mrzi ma to, velmi....ale aspon ze ten paralen im troska pomoze...a mm kedy pride z roboty, ze by ta vystriedal? potrebujes aj ty oddych!!!

kajkovajanka
18. feb 2013

@mimuska2 ooo, to ma mrzi s tym refluxom 😝 , drzim palce, nech to maju co v najprijatelnejsej forme a co najkratsie ... a prajem tvojej mamke, aby vsetko bolo ok , hlavne s tym srdieckom 🙂

mihouk
18. feb 2013

@mirka2010 MM pride az okolo 6tej, on pomoze co moze, ale hlavne je to ze sa v noci nevyspim a on musi, lebo chodi do roboty a zajtra este ide aj na centralu co je 2 hodky jazdy, takze keby nebol vyspati, tak sa o neho bojim viac. Ale v piatok mi pride na vikend mama s tatom, tak mam nadej na spanok!!!!! A ked nie, tak aspon navarene budem mat 😀 😀 😀 😀 sa tesim.

1234lubka
18. feb 2013

@mirka2010 ja som to z nocnikom vdala pockam si ked bude teplejsie nebudem ho teraz nutit....no a to s tym nocnym papkanim podla mna ked prestanes kojit tak sa oduci v noci papapt lebo maloktora maminka ktora koji nekoji v noci....aspon co poznam....sesternica skoro od narodenia malej v noci vobec nekojila lebo mala spinkala celucicku noc, ale ostatne kamosky co uz maju vacsie deti a koja tak sa deti v noci stale budia na "cicik"....no srzim palceky.....pozri ved skus davat na vecer umele bez kojenia....tyzden dva..potom nahrad dalsie kojenie umelim.....az nakoniec koj len v noci a sa to ukonci samo 🙂 pomaly 🙂 no dnes sme mali zasa noc....plac plac plac...az asi po hodine som mu dala cajik a v momente odkvecol...chudcik bol smedny :DD mohlo ma to napadnut boli sme u nasich a v bytovke je suchy vzduch 🙂

mimuska2
18. feb 2013

@mirka2010 no este nas trapia ale uz sa to da 🙂 spinkava uz lepsie a cez som nasla super recept na dlhy spanok.zacala som jej robit kakao z kravskeho mlieka a vzdy okolo obeda chodi spavat tak o 12 00.ked som jej davala obedik tak zjedla len troska a spinkala max hodinu.teraz jej o 12 00 urobim kakao a spinka aj 3 hodiny dnes spala od 12 00 do pol 4 🙂
@kajkovajanka je to asi nejaka lahsia forma lebo jej dali nejake zahustovadlo do jej mliecka a uz sa maju lepsie.maminku poslali na kardio a neurologiu.vraj srdiecko to asi nebude

kajkovajanka
18. feb 2013

@mimuska2 super, pre malicku a dobre aj pre mamku, ze srdce je v poriadku. mozno ma len pretazenu chrbticu a z toho je to bolo..

martinka8
18. feb 2013

@mirka2010 urcite maleho na nocnik nedavaj, ked nechce. Mu ho znechutis. Pockaj, uplne ho odloz na mesiac, dva a potom opat skus. Ani Lili na nepacilo, ked som par krat skusala, a teraz uz v pohode 🙂

martinka8
18. feb 2013

@mihouk och och, vy ste tak casto chori, ze ta fakt obdivujem... klobuk dole, nech to prejde co najskor, a hlavne nech ti mm nedostane

katun
18. feb 2013

@emamichaela to je super 🙂 pri prvom, pri adamkovi som bola viac nervozna, lebo to uz naozaj vsetky dietky naokolo chodili a on az v roku sa prvykrat posadil a zacal sa plazit a v 15tich mesiacoch sa rozchodil. teraz pri kubkovi to iste, takze viem ze sa dockam 😀

jankaja
19. feb 2013

@kajkovajanka no podarená bola, veľmi 😀 Inak Natálka tiež má rada kôš, dokonca sme kúpili druhý s iným spôsobom otvárania, ale teda našla si do neho cestu za pol dňa. Niekedy vhadzuje, niekedy vyhadzuje, raz som ju neustrážila a vytiahla si odtiaľ šupku z kalerába a tak ju hrýzla 🙂 ... potom veľký plač, keď som jej ju vzala. Včera mala najväčšiu zábavu, dávala do koša z hrozna tú stonku a zasa ju vyberala, neskutočne sa z toho tešila. Neviem ju odnaučiť neotvárať dekel na tom koši.

jankaja
19. feb 2013

@mirka2010 no, bola som prekvapená, lebo to vyslovene odpozorovala, spolu sme ešte neprali, že by dávala prádlo do práčky 🙂 Hej, sú zlaté teraz strašne tie naše deťúrence, teraz máme s Natálkou vyslovene fantastické obdobie, dobre spí (okrem tej jednej blbej noci spí tak, ako predtým, budí sa max. 2 razy), cez deň stále 2 krát, síce vstáva medzi 06,00-06,30 hod, ale sme si už zvykli. Cez deň sa aj sama zahrá, chodí už krásne, tak pochoduje hore-dole, veľmi sa jej páči hudba, to hneď začne tancovať, nosí mi knižky na čítanie alebo mi ťahá ruku, aby som jej zahrala na klávesoch niečo (na jednej hračke máme klávesy, to "niečo" je konkrétne "jedna druhej riekla" 😀 - to miluje)

kajkovajanka
19. feb 2013

@jankaja tesim sa, ze sa teraz mate tak krasne 🙂

mirka2010
19. feb 2013

@mihouk tak supeeeer, pridu ti rodicia, to urcite bude pre teba oddych, velmi ti prajem aby si si odpocinula, dospala co mas a nacerpala novu silu 🙂 a aka bola noc?? ako Tiluska, ma este vysoku teplotu??? a Maximko ako??? skrabe sa???

mirka2010
19. feb 2013

@1234lubka veru, uvidim ako to my zvladneme s odstavenim...este to citim tak, ze nechcem prestat kojit ale mozno tak do leta by som aj skoncila..este naozaj neviem....ked vies, ja som mu skusila dat um ale to vobec on ani nezavadil...celkovo on neviem pit ani poriadne z flasky...teda na etapy ano...ale zeby sa napil tak poriadne a vytiahol si odtial tak ako z prsnika, tak to teda ani nahodou...nocnik...bez sance...proste skusam, skusam...ale mu nechcem k tomu vytrvorit neviem nejaky negativny vztah...ale vsetci proste vsetci sa ma na to pytaju...a uz chodi maly na nocnik??? ked poviem ze nie, ze nechce...tak to su reakcie...ale to by mal, vsak aky je uz velky a moje dieta zacalo vtedy a vtedy, uf 😠 😠 😠 😠

mirka2010
19. feb 2013

@mimuska2 fiiiha, tak to ti krasne spinkala...Marosko max spinka dve hodiny, par krat sa stalo ze spal skoro tri, ale to bolo asi len dva krat...takze robis kakavko z kravskeho mliecka??? hmmm, tak vidis, co na nu zabralo...a pekne spokojne spinka...no vidis 🙂 len tak dalej 🙂 🙂 🙂 🙂

mirka2010
19. feb 2013

@martinka8 tak ako som aj Lubke napisala : nocnik...bez sance...proste skusam, skusam...ale mu nechcem k tomu vytrvorit neviem nejaky negativny vztah...ale vsetci proste vsetci sa ma na to pytaju...a uz chodi maly na nocnik??? ked poviem ze nie, ze nechce...tak to su reakcie...ale to by mal, vsak aky je uz velky a moje dieta zacalo vtedy a vtedy, uf
som si vedoma, ze by som mu ho mohla znechutit a to naozaj nechcem...takze necham to tak a budeme skusat neskor, ked bude vacsi....

mirka2010
19. feb 2013

@jankaja jeeej, tak to mate krasne....verim, ze si to tiez uzivate ako sa len da...presne ako my...🙂 Marosko miluje hrat na klavir...my ho mame taky poriadny ( moj-hrala som do 25 rokov) tak tam si sadne ako velky chlap na tu otacaciu stolicku a hraaaa a hraaa...my sa tak z toho tesime...tiez miluje hudbu, spievanie, tancovanie...teraz u nas najviac fici kom, kom kominar...to spieva naozaj aj cely den...teda nabada ma aby som mu to spievala ja...zacne ze kom, kom a ja mam pokracovat 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 juuuj, na zjedenie su tieto nase lasky 🙂 🙂 🙂 🙂

mihouk
19. feb 2013

@mirka2010 Uz sa nasich neviem dockat. Nastastie uz nemaju take vysoke teloty, tak uz nedavam lieky, len Tilka k tym zubom asi aj niekde poriadne prechladla, lebo ma zele spliky. Maxim sa skrabe, tak som mu nasadila protialegcicky sirup a tiez ma trochu kasel, asi to chytil od Tilky. No a aby sme to zaklincovali, tak ja som to od nej dostala tiez, nos mam total zapchaty a citim sa ako by ma presli valcom. Dufam ze uz bude lepsie, lebo horsie neviem ci zvladnem 😝 😝 😝 😝 Musim odfotit Maxima, on ma bodky snad vsade a vsetkym hovori, ze ma kiahne ale ze mu davam kremik a uz je lepsie 😀

1234lubka
19. feb 2013

@mirka2010 oooch presne to neznasam....jak to ze nechodi bla bla bla PRETO! 🙂 nebudem ho nutit a hotovo ako vravis aby si nevytvoril negativny vstah....sesterkina mala tiez vobec nechce byt na nocniku....uz ma 17 mesiacov....sesterka vravela je ju mala vyzlecenu ze bolo strasbe vidno ze jej treba cikat a nic necikala do nocnika nie...ona uz rozumie je jej treba cikat ale na nocnik ani nahodou a ked jej dala plienku hned sa vycikala....co narobime....uvididme ako to bude u nas...co citam tak niektore deti zacni chodit zo dna na den na nocnik....🙂 s tym kojenim to uz je na te be ako to citis? a kau flasku pouzivas? ja mam nuk first choice, tu sikoru, vraj velmi dobre napodobnuje matkyn prsnik na tu flkasku som maleho vobec nemusela ucit, hned sa prisposobil fakt ta flasa dokonale kopiruje prsnik...podla mna....:P kolko mate vlastne zubenkov vy? my uz mame hore 4 a dole stale len dva...a noci su klop klop fajn zase....no je to ako na hojdacke 🙂

kajkovajanka
19. feb 2013

@mirka2010 Mirka, take reakcie pustaj jednym uchom dnu a druhym von. vykasli sa na to, ty vies, aky je Marosko a ty vies, co je pre neho najlepsie. urcite ho nezacni nutit kvoli okoliu. a kludne povedz, ze napriklad ani Beki nechodi na nocnik a co teraz? 😀 zacnu neskor, ked na to budu pripraveni 🙂

larosa
19. feb 2013

čaute kočky 🙂 ako? od piatku sme boli so svokrovcami, no čo vám poviem jedna paráda 😀 svokra je skvelá žena, máme super vzťah, svokor starostlivý, pomohli čo mohli, krásne dni za nami....

jankaja
20. feb 2013

@kajkovajanka
@1234lubka baby, ja si myslím, že je ešte skoro to riešiť takto "naozaj". Kto chce, nech posádza, niekomu sa už aj zadarí nejaký obsah, ale nejako to siliť, myslím, že na to bude ešte času a času... budúci rok v lete 🙂 Natálka ešte ani nočník nemá a ani ho neplánujem v najbližšej dobe kúpiť. Možno niekedy v lete vyskúšame, či je pripravená - ak áno, niečo z toho bude, ak nie, odložíme.
Podľa mňa keď je dieťa pripravené, ide to rýchlo a ľahko - iné je zbytočná drezúra a trápenie... ako s chodením... čo som sa napočúvala - "a Vaša mala rok a ešte nechodí?" ("skúsená" suseda 50-tnička - slobodná, bezdetná) a podobne. Alebo: "s deťmi treba trénovať, chodiť ich treba učiť, nášho sme 4 mesiace vodili za ruky, kým sa naučil chodiť". Natálku sme za ruky vodili dokopy asi 20 metrov (totálny súčet všetkých vzdialeností, ktoré kedy prešla za ruku), "pavúka" nevidela ani z diaľky, také to posuvné chodítko si vyskúšala 2 krát v materskom centre a teraz má 13 mesiacov a cupká o 106. A zmeškala niečo?
A myslím, že takto to bude aj s cikaním - keď bude na to pripravená, tak to pôjde pomaly samé...

jankaja
20. feb 2013

@larosa inak, takúto vetu čítať, najprv ma napadlo, či ti nehackli účet, potom, či ste príliš neoslavovali a až nakoniec, že to možno myslíš vážne? Myslíš? 😀 😀 😀

jankaja
20. feb 2013

@mihouk želám skoré uzdravenie, veľmi sa to s vami vlečie, tak snáď keď to už skončí, budete mať na dlho dlho dlho kľud 🙂

martinka8
20. feb 2013

@jankaja krasne si to napisala presne tak je to pravda. myslim ze najskor sa nam to realne bude darit v lete, alebo skor az na jesen, aj ked skusat to niektore mozme zacat skor. A pravda je aj to ze ak na to dietatko bude pripravene tak to pojde raz dva, zbytocne nieco silit, len preto ze niekto mudry povie ze uz je cas 🙂
@larosa eeeeeej tak tvoja svokra taka zmena hahahahha :D :D :D aj ja som sa zabavila ked som to precitala, a coze ste tam boli cely vikend???? to si ako vydrzala???? jemine

mihouk
20. feb 2013

@jankaja Dakujeme, niekedy mam pocit, ze sa tu len stazujem na choroby a nie riesim normalne babatkovske problemy ☹ ☹ ☹ ☹