Januárové detičky 2012
Ahojky budúce maminky - čakateľky na január 2012. Keďže zatiaľ takúto tému nikto nezaložil, dovoľujem vás sem pozvať. Mám termín 1.1. 2012 a teším sa na ďalšie, aby sme spolu prežili naše tehu 😉 😉 😉
Tak šup-šup sem.... 😀 😀 😀
Bol to vtip 😀 svokrovci sa az v pondelok spytali dievcat ake bolo vysvecko, svokor sa k nim inak ani neozval, svokra detto, ani jedno objatie, pomojkanie proste nic 😝 akurat 2x postrazili Amku a my sme boli lyzovat....svokra varila jedna radost, nase zlcniky este dnes placuuuuu, spotreba oleja- pol litra na den ☹ a urazila sa, ked sme jej povedali, ze nam liter oleja tak na mesiac....a dala som jej satku-ciernu, kupila som ju sebe, este mala vysacky, velmi pekna je....sa ma svina spytala, ci chcem aby zomrela, ked som jej ju dala....proste hnusoba hnusna 😝
@jankaja
@martinka8
@mihouk
@kajkovajanka
@jankaja no to preeesne poznam to je problem dnesnych mladych ,maminiek ze tu mame "stare" maminky skusene...och nemam to rada ja som matka nikd do nicoho nenutila nijako s nim necvicila...najprv som sa ja bala lebo prvy krat s mi prevalil az ked mal 5 mesiacov ale potom to uz islo zaradom ako strela 🙂 za rucku som ho vodila ale mne to roboili radost nieze by som sa nemohla dosckat kedy zacne chodit....chodak nechcel....🙂 zacal chodit skoro tak poriadnejsie na jeden rok ale presiel sam uz aj pred tym par krokov 🙂 a nocnik? teraz v lete ho bdem nechavat s holou dupkov pobehovat 🙂 nebudem ho nutit....urcite nie....dva krat sa mi pekne vykakal do nocnika ale mi byvame v dome a nemame ustredne a nieje to tu take vyhriate aby som ho tu holeno nutila sdiet na nocniku...🙂 uplne s tebou suhlasim 🙂 a inac 4 mesacne decko vodit za rucky????? chore.....
@martinka8 tak jasné, keď tam dieťa chce sedieť a netreba ho do toho nútiť, a spolu s mamou má radosť, keď sa niečo zadarí a nie sú stresy, keď sa nezadarí, tak v pohode... ale aby niekto stresoval matku, že jej 12-13 mesačné dieťa nechodí na nočník... to sú také tie "dobré duše", ktorých vety vždy začínajú: "keď môj syn/moja dcéra mal/mala xy mesiacov, UŽ...."
A ešte na margo toho chodenia, keď mala Natálka 9 mesiacov a ešte sa nestavala na nohy, švagriná ma informovala, že keď bola s dcérou v nemocnici, bolo tam jedno 9 mesačné dievčatko, čo sa tiež nestavalo na nohy a išli mu robiť nejaké zložité vyšetrenia, že to nie je normálne. No a svokra ma informovala, že jej dcéra (tá švagriná) už v 10.-tich mesiacoch chodila. Keď mala Natálka prvé narodeniny a nespravila ani krok, švagriná ma informovala, že jej dcéra (Viktória) v 10.-tich mesiacoch chodila za jednu ruku. Môžem to zhodnotiť len tak, že Natálka začala sama chodiť v rovnako, ako Viktória v 13.-tich mesiacoch a že to, že švagriná sama začala chodiť v 10.-tich mesiacoch, je doteraz jej najväčší životný úspech 😉
@1234lubka samozrejme verím, že niektoré deti za tú ruku chcú chodiť a od rodičov to doslova vyžadujú, keď ich rodičia za tú ruku vodia, nech vodia... ale sú žoaľ aj rodičia, ktorí sa rodičov, ktorí nevodia, tvária pomaly tak, ako keby boli horšími rodičmi, keď si to "neoddreli" tak, ako oni.
Keď sme boli pred asi 2 týždňami na dojčenskom plávaní, bola tam jedna mamička so 16 mesačným synom, ktorý ešte nechodil a hovorila mi, že ani tak skoro asi nebude, že na nohách sa neudrží ani 5 sekúnd, že je skrátka taký. Ale že je veľmi šikovný, čo sa týka jemnej motoriky, vie navliekať korálky na šnúrku a tak. A vyžarovala z nej taká hrdosť na jej syna a vyzerala absolútne v pohode, čo sa týka toho nechodenia, brala to skrátka tak, ako to je. Až som sa zahanbila sama za seba, že som si niekedy želala, aby Natálka začala robiť niečo skôr, ako to naozaj robiť začala. Každé dieťa je skrátka iné a vybralo si tú rodinu, v ktorej sa ocitlo, práve preto, že tá rodina ho bude ľúbiť tak, ako to potrebuje a zaslúži si, bez ohľadu na to, kedy začne to či ono 🙂
@larosa Mala si jej povedat, ze cieran zostihluje 😝 😝 😝 Moja svokra takto miluje vegetu, ale nastastie u nas nevari.
@kajkovajanka Nad nedokoncenim skoly ani neuvazuj!!!!!!!!
Teraz Maxim tahal Tilku za ruku, ona sa drzala este stola a takto chodili a rehotali sa. Ja mam doma uplnych malych blaznov. Inak dnes Maxim ranajkoval a asi po pol hodine kukol na ruky a zakrical ja mam kiahne....truhlik uplne zabudol
Pripajam jednu bodkovanu 🙂
@jankaja presne mas pravdu ja som zozaciatku citala vsetko o psychomotorickom vyvine strasne ma sralo ked matko este nevel nieco presne pre dany mesiac a potom som sa na to z vysoka vykaslala.... a bola som strasne prekvapeny ked som sa do toho pozrela niekdy spetne ze niektore veci uz davno robi ine nie....kaslem na to....hlavne ze vidim ze napreduje ze nestoji na mrtvom bode 🙂
@larosa jeeeezis ta tvoja svokra! Tak toto bol gol! Neviem, co ani na to napisat... Neuveritelne?!no moja svokra zas zadrela, ze ona synovi nikdy sopel neodsavala, lebo on vedel smrkat 🙂 no ja mam zazracneho muza. V roku urobil 100 klikov a od 8 mesiacom chodil na nocnik s tym, ze sam povedal. Aaach. Moj muz je asi synom Chucka Norrisa 🙂 ale tvoja svokra aj tak boduje 🙂
@mihouk 🙂 🙂 rehocem sa stale na tej ustipacnej odpovedi svokre. Velice dobre 🙂
@larosa och, to ma mrzi, ze to je take zle s tvojou svokrou 😒
@mihouk chudak Maximko, aky nestastny vyzera na tej fotke ☹ . ako to zvlada? neskrabe sa velmi? a Tilka? podla toho cupkania okolo stola vyzera, ze sa ma uz lepsie?
@kajkovajanka Maxim sa velmi neskrabe, damav mu sirup na alergiu a asi pomaha, iba sa oskrabkava, hlavne jednu chrasticku pri ustach a normalne ju ma zapalenu, tak som mu na to dala kalciovku a vyzera ze zabrala. Tilka ma take striedave obdobie a dnes som si vsimla ze sa jej tlaci aj ocny zub, to vysvetluje vsetky tie nervicky. Dnes sme konecne boli vonku na 5minut, aj ked sa to velmi nedoporucuje, ale uz mi z toho vsetkoeho sibalo. Stale ju kukam a zatial ziadne vyrazky, tak sa obavam lebo ked ona nebude moc chodit von a ja budem musiet vozit Maxima do skolky..... neviem ako to sklbim. 😝
@emamichaela aale ved aj my sme sa do roka uz davno pytali na nocnik..a ked nas nano mama posadila tak sme sa nepostavili kym sme sa nevicikali alebo nevykakali....to len dnes su matky take blbe ze deti prebaluju do dvoch rokov....
@emamichaela Inak, ja si myslím, že tvoj muž nie je synom Chucka Norrisa - tvoj muž JE Chuck Norris 😉 Čisto vedecky z hľadiska genetiky - keby bol len synom, tak by sa u neho prejavili aj gény jeho matky, a teda by nemohol byť až taký dokonalý, takže on sám musí byť Chuck Norris 😀 😀 😀
Máš skvelú svokru, úplne sa bavím na tom 😀
@larosa U nás boli v sobotu naši svokrovci, svokor kvetnato porozprával Natálke, ako bo celý týždeňl každý deň s Viktóriou na min. 3 hodinovej vychádzke, zakončil to nejakým zmäteným "aj s tebou pôjdem niekedy na vychádzku" 😀 😀 😀
Trocha od veci, ale čo sa týka darov, určite bodujem ja, pred asi 7 rokmi som dostala od švagrinej čierno-bielo pásikavé tričko, 100 % polyester, kde na prednej strane bol obrovský strieborný obrázok Shakiry, vo vlasoch mala flitre a na oblečení tiež 😀 😀 😀 Podotýkam, nikdy som nebola Shakirin fanúšik a nikdy som nenosila a nevlastnila tričko s obrázkom nejakého interpreta 😀 😀 😀 Normálne ľutujem, že som to tričko vyhodila, lebo hrôzostrašnosť tej veci ťažko opísať - vtedajšie kolegyne mi nechceli veriť, že také niečo existuje, normálne som im to tričko musela doniesť ukázať 😀 😀 😀 Pôvodne som to tričko chcela používať ako handru, ale 100 % polyesterom s flitrami človek ťažko niečo vyčistí alebo vyleští 😀 😀 😀
@jankaja no skoda, ze si sa toho skvostu zbavila. Mohla si zaslat Martinke z Turca, ona take lubi a ani spoteny smrad tela pod polyesterom jej nevadi. Och, kolka skoda! 🙂
@emamichaela určite by bolo ozdobou Martinkinho šatníka 😀 Ale mám vázu, ktorú som dostala na posledné meniny, tá sa drží v tesnom závese za tým tričkom 😀 Už len nejakú umelú bukrétu a la 80. roky do nej treba 😀
@emamichaela @jankaja Ako vam zavidim, ja som na 30tku dostala iba bombonieru z Lidlu, co ani moj mm nechcel zjest a on zje vsetko, komplet vsetko 😝
@emamichaela Takze Chuck Norris????? Hmmmmm sympatak 😉
@jankaja Vecna skoda toho tricka, vecna!!!! 😀 😀 😀 😀
@mirka2010 ahojky Mirka, moji rodicia su uz na dochodku, takze ked mozu postrazit Filipka, tak v pohode pomozu...takze sa ti ide brat zenit tak to gratulujem a kedy ide mat svadbu? to mi je luto ze vam nema kto Maroska postrazit pocas noci, ani ta kamoska nemoze co vam strazila ked ste boli sesternici na svadbe?... Neni zac za koment na FB, su krasne tie fotky a ty si bola kocka v tych satockach moc ti pristali a Marosko bol uzasny, na tej fotke co si mi poslala. A ako sa inac mate? ze Marosko je tiez taky papajko, to presne ako aj nas Filipko, ten by furt len papinkal a papinkal 🙂
@mirka2010 ozaj Mirka, ze ta trapi ze Marosko nechce ist na nocnicek, kasli na vsetkych ked som ti vravela, ze Filipko uz sa pekne vykaka a vycika do nocnicka, tak mu to trvalo mesiac, a teraz ani za nic nechce, netreba to silit, oni sami budu vediet najlepsie ze kedy budu pripraveny pouzivat nocnicek, aby sme im to nesprotivili, bratrancova mala ide mat v auguste 3 roky a len teraz asi mesiac dozadu sa im vykakala do nocnika, inac vobec nechcela akurat co sa vycikala...tak sa majte pekne a drzkajte sa 😉
@mihouk ja to beriem tak, že by som bola asi radšej, keby ma odbili nejakou bonboniérou, lenže ja dostávam vázy (jednu peknú a asi 8 fakt nepekných), dvojice šálok (už asi 10 sád, všetky dosť hrozné), misy do domácnosti (najrôznejšie, strašne veľa, ako keby sme ich strácali alebo nám mizli v kredenci alebo čo, naposledy plastový cedník na šalát pochybnej kvality), oblečenie (viď spomínané tričko), bonboniéry (raz som sa zmienila, že mám rada tú dvojfarebnú čokoládu, čo z nej robia bonbóny v tvare plodov mora - belgickú - tak dostávam otrasnú napodobeninu z Lidla - už asi 8 rokov), oni to skrátka berú tak, že vždy mi dajú asi 5 vecí, ale použiteľná je v prípade šťastia tak max. 1. Jediné, čo sa mi podarilo ich odnaučiť, že mi nemajú dávať črepníkové kvety, lebo náš dom nie je nafukovací a až taká zlá pestovateľka nie som, že by sa mi ich darilo hubiť takou rýchlosťou, akou sú oni schopní mi ich dodávať 😝
@mabel1981 Pre mňa je toto dosť nová situácia, čo sa týka svokrovcov, lebo s mm sme boli dlho sami (v júni budeme mať 10. výročie svadby) a ako sa pribudla malá, nastal vo vzťahu so svokrovcami nový rozmer... Tie dary sa samozrejme nezmenili, ale teraz pribudlo také to staranie/nestaranie sa o malú a podobne.
Pre mňa je napr. nepochopiteľné, že sú schopní sa kľudne mesiac neozvať, ani telefonát, ani nič. Veď dobre, keď nechcú často chodiť na návštevu (bývajú 60 km od nás), tak by mohli aspoň zavolať, že ako sa máme, či sme zdraví... no 0 bodov. Zvyčajne to ja psychicky nevydržím a zavolám svokre, ale teda minule sa jej podarilo mi zahlásiť, som jej práve hovorila, že malá mala začiatkom januára virózu, teploty a ona že si to nepamätá, že jej každú chvíľu niekto niečo hovorí 😖
@jankaja Ty ved na take darceky musi byt specialny obchod ci co! Co sa tyka starania sa, u nas je to viac menej rovnake, ale mm jej volava skoro kazdy tyzden, ona nam nikdy nezavola, iba svagrinej ci som volala jej. Ja osobne jej nikdy nevolam, lebo s nou nevychadzam a ona vsetko vsetkym vesa na nos a to ja nemusim, mm to respektuje, ved ani on nevolava mojim rodicom. Inak mala by si fotit tie darceky, celkom by sme sa pozabavali. 😉
@mihouk No, špeciálny obchod sa volá buď U číňana alebo Všetko za euro. Len by ma zaujímalo, koľko z tých vecí, ktoré sa u mňa ocitnú, sú recyklované (t.j. niekto ich dal im), alebo či to kupujú všetko nové. V každom prípade, u mňa je konečná zastávka, lebo až na tých pár použiteľných výnimiek sú to veci, ktoré nemôžem nikomu posunúť. Ale teraz na jar sa chystám na veľký záťah do komory, kam som tieto veci odpratala a bude krátky proces s nimi 😖 Obávam sa však, že čochvíľa ich nahradia ďalšie parádne kúsky... Pár mesiacov po narodení Natálky som sa pokúsila navrhnúť svokre a švagrinej, nech tie darčeky nejako obmedzíme, že nech dávame darčeky deťom a my medzi sebou fakt len nejakú bonboniéru, ale teda nestretla som sa s pochopením. Zrejme budem musieť pritvrdiť, čo sa týka toho, čo kupujem ja, aby za chvíľu aj oni začali riešiť problém preplnenej komory... ale obávam sa, že tam ich možnosti recyklácie sú ďaleko väčšie, ako moje, tak tento stav nenastane... Ach jo.
Ale raz sa pobavil aj mm, dostal od svokry k narodeninám trenky, ktoré keď si po celom dni vyzliekol, vyzeral, že má stále na sebe - chvíľu som mala pochybnosti, či sa mu tú modrú farbu podarí zo seba zmyť 😀
@jankaja Ved recykluj a daruj jej ich naspat. Si sisi ze bonbonieru, ved tu pod eruo nezozenies 😝 😝 😝 Moja svokra ma nastvala na mm 30tku, lebo uz mesiace pred tym mi dala pre neho darcek, nech ma prekvapenie, ale den pred mu musela dat vediet ze mi nieco pre neho dala, ako keby som si to chcela nechat.
Ale tie trenky nemaju chybu.
My sme darceky obmedzili a davame si iba nieco na Vianoce, lebo keby sme prisli 1x rocne domov, tak by sem museli priniest okolo 50 darcekov a to je na hlavu. Davame si iba na velke sviatky, ale teraz ked mala svagrina 40tku, tak mm zistuje ze sa jeho rodina minuly rok na mojou 30 vykaslala a vidim ze ho to mrzi. Ale ja som si konecne urobila radost a kupila si kabelku za peniaze co mi nechali rodicia na narodky, trvalo mi to sice rok aby som si nieco vybrala ale mam obrovsku radoast. 😀 😀 😀

@mihouk ale, vobec sa nestazujes, ved len opisujes, co sa u vas doma deje 🙂 . a ani ja neriesim normalne babatkovske problemy 😝 , nosim v hlave iba tu hlupu skolu 😔 (ktoru asi neviem, ci stihnem dokoncit a ci vobec dokoncim 😀 😝 )