icon

Januárové detičky 2012

lilly2711
2. máj 2011

Ahojky budúce maminky - čakateľky na január 2012. Keďže zatiaľ takúto tému nikto nezaložil, dovoľujem vás sem pozvať. Mám termín 1.1. 2012 a teším sa na ďalšie, aby sme spolu prežili naše tehu 😉 😉 😉
Tak šup-šup sem.... 😀 😀 😀

jankaja
21. feb 2013

@mihouk určite ťa pozná, preto mu volala 😀 😀 😀
K recyklácii smerom, že odkiaľ prišlo, tam odišlo, som sa ešte nedostala. Ale možno aj to nastane, ktovie, čo sa v tej komore všetko skýrva 😀
Obmedzenie darčekov by nám vyslovene prospelo, lebo ja tiež už fakt neviem, čo im kúpiť, tak to zvyčajne riešim kozmetikou. Oblečenie im kupovať neviem, lebo sú obidve XL a mne sa všetko dámske oblečenie väčšie ako M zdá ako stan, keď to pozerám v obchode.

mihouk
21. feb 2013

@jankaja Tak to venuj na charitu, mozno niekomu sa to bude pacit. Nikdy nevies 😉

mirka2010
21. feb 2013

@mihouk ahojky, nebola som tu dva dni...ako sa mate????ako Maxim a Tiluska? a tebe je ako? dufam, ze lepsie...a super, ze pridu vasi, je to skvele, budes mat aj potesenie, aj pomoc...urcite si to vasi budu chciet co najviac s detmi uzit, takze ty sa vari uz aj konecne vyspis 🙂

mirka2010
21. feb 2013

@1234lubka ahojky 🙂 zubkov mame presne tolko a presne tak ako aj vy 🙂 teda aspon myslim...lebo Marosko si do pusinky nechce dat pozriet ani za svet...a ozaj, ty uz malemu cistis zubky??? ja vobec neviem odkedy sa to uz ma...a hlavne aku pastu kupit...flasky mame tri...ale taku ako mate vy co kopiruje prsnik, taku nemame...musim ju pozriet a ked sa rozhodnem odstavit, tak mu ju zacnem ponukat, uvidime ci ju bude chciet...🙂 co sa tyka toho nocnika...no co narobim, ja ho nebudem nutit a myslim, ze ked pride ten spravny cas tak zacne sam od seba...v najmama na jojke ked bola tato tema, tak pediatricka jasne povedala, ze dieta si skor ako 18mesacne neuvedomuje ze chodi na nocnik-lebo dovtedy nema na to zrelu nervovu sustavu...takze mame este cas 🙂 a aky ste mali dnik? my sme tu mali dnes tak krasne pocasie...konecne som mala radost zo zimneho dna 🙂

1234lubka
21. feb 2013

@mirka2010 ja cistim od prveho zubceka :D ale teraz to trosku flakam :P kefku mam curaprox...ed som otehotnela hned som si kupila prvy maminkovsky casopis co som nasla atm bola ko darcek a pastu obycajnu perlicku...najlacnejsia :P ale mam aj vzorku elmexu 🙂 vraj by sa mao od prveho zubka cistit no,...aspon som to tak niekde citala....no ano mas pravdu toez som pocula ze od 18 mesiaca ale verim ze niektore deti pochpia skor ine neskor...ucite je to INDIVIDI 🙂 tak ako s chodenim lezenim zubkami.....dnik? na "prd"...uz mam ponorkovu chorobu niet kam tu ist vobec....zajtra skusim maleho vziat aspon na navstevu ku sesternici co byva na zaciatku dediny...to je asi 100 metrov od nas...my bavame presne v strede :D kamoska mi dala taku kombinezku peknu tak som supnem na sanky a pojdeme...inak sa strasne nudim az...och....strasne my chaba mesto...keby aspon bolo teplo zeby sme aspon santili na dvore...dôho si tu nebola co? 🙂 musim preriedit matulinkove veci co mi uz vypadava zo skryne na take co si chcem odlozit, take co chcem predat a co chcem podarovat a popripade vyhodit....lebo uz mam teda riadne kopy.....a to mame este len rok! aj yv ste na tom tak? 🙂

mirka2010
21. feb 2013

@kajkovajanka @jankaja dievcata moje, samozrejme, ja Maroska nenutim a nikdy som ho do nicoho ani nenutila...ked proste nechce byt na nocnicku, tak tam nebude..ked ho vidim ako placka...tak nemam srdce to ani skusat...verim naozaj, ze pride ten spravny cas a hlavne mozno v lete, ked sa bude dat chodit s holou rituskou, tak sa nam to podari podstatne lepsie 🙂 neriesim to a ani ma to nejako zvlast netrapi...to ze ludia hovoria, tak nech si hovoria...aj tak najdolezitejsie je pre mna moje dietatko a jeho psychicka pohoda 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂

mihouk
21. feb 2013

@mirka2010 No ahoj, ja som uz v pohode, sem tam zakaslem ale inak v pohode. Z tych dvoch si uz ale trham vlasy. Maxim tym ze nemoze chodit von, je ako 100 certov, vobec neposlucha, cely den len vresti, alebo place a ja neviem preco, lebo ked reve, tak mu nerozumiem. Tilku bolia zuby, idu jej dva naraz, stale place az zuri, nechce spat, nechce aby som spala ja, tecie jej spolik a drazdi ju kasel z toho. No zabava, akurat najhorsie obdobie aby prisli nasi, lebo moj tatko ked Maxim neposlucha, tak len prevraca oci a mysli si ze ho nezvladame, lebo mame uplne ine vychovne metody. A nebodaj by mi Maxim urobil nieco, to moj tato vylietava z koze, lebo na mna nemoze nik siahnut..... Mysli na mna, budem to potrebovat. 😉 A vam sa ako dari????

mirka2010
22. feb 2013

@mabel1981 No vies Monika keby na tej svadbe nebola cela rodina, tak samozrejme by ho mal kto postrazit 😉 😉 😉 len tym ze tam budme uplne vsetci, tak je to naozaj tazke...kamoska co strazila minule zije v Anglicku, vtedy tu bola a mi to velmi padlo vhod...ale uz sme poprosili jednu susedku od nasich, ma sama dve male vnucence a je to byvala ucitelka v MS, takze bude to vari dobra opatera...a velmi dobre bude to, ze Marosko bude priamo hned s nami len v izbicke...svadba bude v kastieli v Zaturci, aj my sme tam mali svadbu a tam maju aj ubytovanie,takze ja si ho tam pojdem krasne ulozit a ked sa v noci zobudi,pojdem mu dat papakat a sup, sup naspat na zabavu 🙂 a s tym nocnikom ja si hlavu nelamem...tak nutit ho naozaj nebudem, to teda nie...vssak jeho pohoda je pre mna najdolezitejsia...pride ten spravny cas aj na nocnik 🙂 a vy comate nove? tak aj Filipko rad papka??? ale uz papa vsetko co papate vy, vsak?

mirka2010
22. feb 2013

@mihouk tak moja, tomu ver, ze budem na teba mysliet...urcite todobre zvladnete, pre Maximka to bude super, pridu starki, troska sa mu zmeni atmosfera a aj zabudne na to, ze je uz tak dlho doma a ze nemoze ist von....no a Tiluska zlatucka, hlavne aby ju prestali zubky bolkat...viem presne co si preziva chudatenko male...my to mame tiez,pod chvilou...ach, tieto nase lasky...vsetko by sme dali za to, aby ich menej bolelo...no a ako sa my mame??? rusno, velmi rusno!!! chysta sa bratova svadba o tyzden...a to len pred dvoma tyzdnami nam dal vediet, ze sa ide zenit!!! no tak makame a tym ze ja uz mam svadbu za sebou,tak s maminou pomahame ako sa len da...mne prisli vcera saty, co som si objednala z internetu, nastastie sadli, tak o starost menej 🙂

mirka2010
22. feb 2013

@1234lubka tak vies, tym ze Marosko si neda do ust ani pozriet, tak som sa este neodvazila mu tie dva zubky co ma dole viditelne cistit....ale skusim, pojdeme na to postupne, mozno si da 🙂 no nebola som tu len dva dni...vies my mame naozaj doma rusno, chystame bratovu svadbu, takze naozaj je toho vela...a popritom, ja mam nejake pracovne aktivity takze vies, ja nemam sancu sa nudit...ja ani neviem ako je pondelok a hned piatok...kazdy den nieco a stale nic nestiham...o veciach,co treba pretriedit ani nevravim...jasne, ze aj nam to treba, ja to robim vzdy tak raz za tri mesiace...len najhorsie je to, ze mu kopec veci treba aj dokupit a vobec nemam cas teraz ist po obchodoch a najradsej mame HMko a to mame v ZA, takze po svadbe tam budeme musiet nabehnut a nieco nakupit...a nejaku jarnu bundicku nam bude treba, rifliky a tricka...bodycka nastastie mame...no tesim sa ako ho vyfesakujem 🙂🙂🙂

mirka2010
22. feb 2013

@mimuska2 teeeda, vy uz takto stolickujete!!! a spolu ma uz kolko zubkov?

monky978
22. feb 2013

Caute kocky a deticky 🙂 ako sa mate? Nam uz lezie von stvrta stolicka a spolu to je uz dvanasty zub... hura sme za polkou a ciel sa blizi. Monika to ku podivu znasa fajn... tuk tuk nesmiem to zarieknut. Ruckujeme popri nabytku o 106, ale nepusta sa. Ani ju nejak netlacim do toho. Nech sa sama rozhodne ako to citi. Nic jej neujde. Ja uz normalne pracujem... bohuzial oco s mamou mi uz nemozu pomahat zo zdravotnych dovodov. Ale tak tri krat do tyzdna na styri hodky pride opatrovatelka a ja sa vyventilujem trosku mimo. Cakam na vysledky zo stitnej zlazy. Dufam, ze ste vsetci v ramci moznosti ok. Jedna fotoz nasho detskeho ihriska 🙂

kajkovajanka
22. feb 2013

@monky978 jeej 🙂 , zlatucka 🙂 .a vydrzi ti v ohradke? fiiiha, Beki by ani na sekundu nemohla, hned by sa driapala von 😀

jankaja
22. feb 2013

@monky978 Parádne ihrisko máte, to tú tie postieľky z IKEA, že? A koľko ich je, viem, že si kedysi písala, že 2 spojíte dokopy, ale toto vyzerá na min. 3 🙂 Ale je to perfektné, ja mám len tú jednu postieľku namiesto ohrádky, ale teda Natálka je tam denne asi len 20 minút a momentálne ju mám hlavne na to, že keď zazvoní poštárka, tak tam rýchlo Natálku šupnem a idem otvoriť 🙂 - bojím sa, aby medzitým nevyliezla na gauč a nespadla odtiaľ. Ale teda nevadí jej zatiaľ, že je taká malá, niečo sa tam pohrá a potom hurá von chodiť 🙂
A najobľúbenejšia činnosť v ohrádke - vždy jej tam dám na tanierik pár piškótov, tak úplne najradšej nimi kŕmi cez mriežku nášho psa 😀

mimuska2
22. feb 2013

@mirka2010 dokopy mame 11 a este sa tlacia 🙂

monky978
22. feb 2013

@jankaja to su iba dve postielky. Z nich su pouzite vsetky 4 dlhe casti a tie kratke iba dve a dve mi este ostali.
@kajkovajanka vydrzi tam aj dve hodky. Len musi byt napapana, prebalena a vstko tip top podla jej predstav. A na stole jej hra spievankovo na compe. Teraz ma novu dotykovu knizku tak je uplne happy. Je tam aj zrkadielko a velmi rada sa v nom bozkava. Som uz spominala, mam kamosku pedagogicku zo skolky a ta ma usmernuje... a vdaka nej som ju naucila sa hrat bezomna.
A hned j zivot krajsi 😀 si pocas toho porobim, navarim potom ide spinkat. Spava zas dva krat po dve hodky, len rana su katastrofa. To stava vzdy o siestej a cez vikend zo zasady o piatej omg... porazi ma z toho. Ale to zas ma tatko smolu, lebo on spi v obyvke vedla ohradky a ja mu ju prinesiem prebalenu... supnem do ohradky a zdrham 😉 nech si uzije aj on.

monky978
22. feb 2013

Juj este vam dam jednu ako zaspava cez den. Pravidlo je vyhadzat si vsetko z postielky a potom od nudy zaspi 😝

1234lubka
22. feb 2013

@mirka2010 ved ani ja sa akoze nenudim az tak zeby som tu vysedavala ale zase urcite mam asi viac casu ako ty...len uz mi to trosku lezie....mi tu ani neviem kde mame ake tie znackove obchody...ja som teraz vyfasovala od kamosiek kopu veci...oooch dnes som chcela triedit...musim zajta...ina c do coho balis veci? ja som mala tri tie vakuove sacky-super vec som kupila z hypernovy po 1 ecku!! a super su len som hlupa ze som nekupila viac a teraz nevim kde ich mam hladat....inac rada nakupujem tu na nete...popozeram kupim aj ked pouzite 🙂 ale chystam sa zajst do reserved...nemas skusenosti s tym obchodom?

1234lubka
22. feb 2013

@monky978 ooch tak ta je podarena :D aj nas niekedy take polohy vystruha ze :D

kajkovajanka
22. feb 2013

baby, prave som videla recept s nazvom "svokrin malinovy usmev" aaaaaach 😀 😀 (hned som si spomenula na vas @martinka8 @larosa @jankaja @emamichaela a ostatne .. vratane seba 😝 )

kajkovajanka
22. feb 2013

@monky978 waw, to mas perfektne, ze dve hodiny 😀 , super 🙂 . a inak, ako spite v noci? este kojis? a vladzes chodit do prace? ci musis? 😝

kajkovajanka
22. feb 2013

a baby, viete co este? Beki uz asi tyzden hovori "hej" 😵 , takym jemnuckym hlaskom, strasne zlata je vtedy 😵 😵 . ale podstata je, ze sa s nou zacina dat normalne dorozumiet 😀 . "nie" hovori uz niekolko mesiacov a aj chape jeho vyznam a takisto zacina chapat aj vyznam "hej" (ja som ju to neucila. bud to slovo pochytila nahodou z nasej reci alebo ju to naucili svokrovci. mojim cielom by bolo jednoznacne "ano"). a to, ze to chape, je perfektneee 😀 . normalne sa jej opytam, ci je hladna, ci si prosi nieco, ci si uz neprosi, ci chce urobit to a to,a lebo ci ja mam urobit to a to. je to brutal, uplne inu dimenziu nabrala komunikacia s nou 🙂 . a to aj vase drobce uz tak premyslaju a rozpravaju ako velki?

mirka2010
23. feb 2013

@monky978 ahojky, no mala je uplne uzasnaaaa 🙂 to mate doma toto??? 🙂 zubkov mate teda poriadne, my len 6...a to z toho 4 isli uplne naraz, z coho prisla velka choroba,skoncili sme az na atb...takze ty uz normalne pracujes? hmm, ako to zvladate???

mirka2010
23. feb 2013

@kajkovajanka ahojky, tak Beki je teda obrovska sikulka...to naozaj je uzasne, ze uz rozumie tomu vyznamu slova...u nas to tak este nie je, ze vie povedat hej...ale zase na vsetko ukazuje a dokaze si vypytat co chce...Marosko rozumie ze ja som mama,oco je oco, aj ked mu hovori mama 😀 😀 😀 😀 😀 😀 vie povedat tri dni, ze co je vonka to biel? a on odpovie sneh, teda tak po svojom a tak jemne ze sne, ale krasne...spaja si obrazky so zvukmi, zvieratka so zvukmi, vie povedat ze ideme tata...ale suhlas este nevie vyjadrit...no sikulka je Beki obrovskaaaaa 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂

mirka2010
23. feb 2013

@1234lubka reserved je moj oblubeny obchod 🙂 ale pre maleho uplne najradsej nakjupujem v HM, ale aj tu niekedy na MK na bazariku, aj teraz som mu objednala slavnostnu kosielku na svadbu co ideme bratovi, tiez od HM, aj vesticku taku pletenu od HM, mne nosi troska veci aj kamoska z Anglicka, vacsinou GAP, alebo NEXT, tak to sa vzdy vytesujem 🙂 keby sa vsak dalo objednavat z Ebay, tak to by bolo...len stale nemam k tomu pristup, tam sa daju nakupit tak skvele veci...tiez mame tie vakuove sacky, ale neviem, tie co mame my moc nedrzia, tak zaberaju aj tak dost miesta, ale nevadi...mame vstavane skrine, pekne sa to pomesti 🙂 My u nas v MT tiez nemame moc na vyber co sa tyka obchodov, proste co chcem kupit letim do ZA, tam je proste podstatne lepsi vyber 😉

mirka2010
23. feb 2013

a pre vsetky nase kamosky a ich deticky posielame jeden pozdrav od Maroska 🙂 🙂 🙂 🙂

kajkovajanka
23. feb 2013

@mirka2010 aj Beki vola ocka "mama" 😀 😀 . este neviem povedat "o", a tak sa ju pokusam naucit na "apúúúú" 😀 . tiez to vie povedat tak jenmucko a sa potom zasmeje 🙂 a trochu chape aj to, ze je to ocko 🙂 . a Marosko, aky model, uuu 😎 😎 😎

mirka2010
23. feb 2013

@kajkovajanka tak aj Beki hovori ockovi mama?? tak som rada, ze to nie je len u nas...Marosko este vobec nema vo svojom slovniku o, snazim sa mu to pekne povedat aj zretelne artikulovat, nech odkuka, ale naozaj nie je sanca...tak potom mi napis, ked sa vam to podari, dobre? a ako skola? prax ako???

1234lubka
23. feb 2013

@mirka2010 ved zilina je asi take emsto ako presov ze? skusim ja zajst do toho reserved....my ho mame v maxe a nasi byvaju asi 100metrov od neho 🙂aj mne nosi nejake vecicky kamoska z gb🙂 naposledy mi doniesla v lete a mala aj tefaz v januari ale nedali i dovolenku....tak pride asi na velku noc 🙂 a tam to kupuje ako ona hovori "za korunku za dve " 🙂 to asi len u nas je to take drahe....ja som na e-bayi v zivite nebola :D ale musim tak popozerat ci tam nieco zaujuimave nenajdem 🙂inak vcerajsia noc....ako mi Martinko zaspal o deviatej prvy krat som ku nemu vstala az rano o pol siestej....som neverila ked som pozerala na hodiny 🙂 zobrala som si ho ku sbebe pritulinkala a spinkali sme este do siedmej 🙂 neviem sa ku nemu vynatulkat v poslednom case 🙂 tak vie pekne ked mu poviem ako lubis mamku, tak pekne mi polozi hloavicku na plece a pritulinka sa 🙂 moje male babetusenko 🙂 tak ho strasne lubinkam 🙂 najviac na svete 🙂

1234lubka
23. feb 2013

@mirka2010 eeeeeeeeeeeej fesacisko 🙂 take to je zlatunke kde maju deti nase "briiiile" 🙂