Januárové detičky 2012
Ahojky budúce maminky - čakateľky na január 2012. Keďže zatiaľ takúto tému nikto nezaložil, dovoľujem vás sem pozvať. Mám termín 1.1. 2012 a teším sa na ďalšie, aby sme spolu prežili naše tehu 😉 😉 😉
Tak šup-šup sem.... 😀 😀 😀
@tamaska ahoj 🙂 , ako sa mate? dajak ta tu nevidno posledne dni...
@kajkovajanka Ahooj, ja len tak preletím čo je nové ale nestíham všetko čítať. Minulý týždeň sme boli v tatrách, cez víkend sme boli ešte po návštevách a včera už začala škola a večer sme vybehli s mužíkom na koncert Desmod&Cigánski diabli, tak akosi to letí. Ale cez deň sa snažím nakuknúť a niečo prečítať 🙂)
A máme sa celkom OK, o dva týždne budú výsledky na gastre tak sa to kráti: A vy sa máte ako? kde máš prax?
@mirka2010 oooch nemusim viem si total zivo predstavit ved to mame aj my doma 🙂 veru si neviwm predstavit ako bude matulinko vyzerat ked ho ostrihame....si odlozim trosku z vlasenkov moji blondatych 🙂 aj ja ho strasne lubenkam stale si ho vezmem na ruky dvidnem a hovorim mu ze je moje male babetko a ze ho mamka velmi lubi 🙂 tak si ho pritulim a poviem ze ukaz ako lubis mamku a on si tak krasne na mna olozi hlavicku 🙂 je to nadherne 🙂 no zubky su svinky ale co uz kazdy si tym musi prejst 🙂 no spinkanie...ked prestanes kojit tak ti zacne spinkat uvidi on teraz len chce tvoju blizkost...potom ked si zvykne na flasu ä....ale zase sesternica kojila normalne a mala jej spinkala pekne celu noc skoro od narodenia....inak co davs malemu papat? stale extra?
@mabel1981 @mirka2010 Tak uz som sa nejak znormalnila a som spat. Zase som zacala cvicit, nech mi nesibne. Maxim je uz v poridku, dnes uz bol aj v skolke, aj ked je este bodkovany, ale nie je tam jedniy 😝 Tilka ma este tyzden inkubacnu lehotu, tak cakam ci to dostane, ale nic tomu nenasvedcuje. Trochu nam kasle a spoli, ale pripisujem to k zubku, uz mame 10 a 11ty na ceste, male zubadlo. S chodenim je to este stale bieda a to uz ma 13. mesiacov.
Nasi boli v pohode, ale uz som si tak odvykla, ze som musela vela do jazyka kusat. Moj tato sa zmenil na jedneho ufrflaneho stareho chalpa co ho nic netesi. Vadilo mu ze je UK zamracene, ze Maxim vela krici (predvadzal sa a tyzden nebol poriadne ani vonku), ze mame zimu v dome (19 - 20 stupnov), tesila som sa, lebo mama ma ucila sit na stroji a on ofrflal, ze si namyslam ze mi to ide a pritom to este neviem. No hroza. Mama bola mama, prisla pomoct, tak sa trhala zakazdym ked bol spinavy jeden pohar (hovorit jej o umyvacke riadu nemalo vyznam), malu nechcela dat na zem v kuchyni, lebo tam je zima, stale by len nieco robila a ja som nechcela aby sa uplne znicila. Ona mi dokonca upratala domcek pre babiky!!!!
Ja neviem preco som taka, ze mi to vadi, mozno tym ze som opatrovatelka, tak ja davam svojim detom priestor aby si vyskusali sami a tak sa naucili a moja mama vsetko musi organizovat, Maxim nemoze polozit skladacku vedla seba, ona mu to bude drzat a na to on nie je zvyknuty, tak ho to stvalo a zuril a potom je to divoke dieta...... A dorazilo ma uplne to, ze sa vyjadrila o mojom synovcovi ze on bol to najkrajsie babo co videla ked sa narodil. Samozrejme moje su pre mna tie najkrajsie, ale moj synovec sa narodil cisarskym a mal na sebe hrozne vela toho bieleho maziva, ze si ho ani poriadne nevidela a Tilaka aj Maxim boli bez ani utierat ich velmi nemuseli a ked som jej to ukazala na fotkach, tak hovorila ze moje deti su tam umyte..... No co sa budem hadat. A este moj tato by vsetko menil v nasom dome, lebo tak to je dobre a vobec nebeire do uvahy, ze este nas dom nie je dokonceny a stale si ho robime podla seba.
A co ma uplne odrovnalo, ked odisli, tak vecer Tilka mala taku uvolnenu a dobru naladicku, ze som si to az vycitala, mozno ju len prestali boliet zubky, ale bolo to zle nacasovane. Jaj baby sorry ze sa stazujem, ale musela som to dostat zo seba 😀
@1234lubka uvidime,ked prestanem kojit, ze ake budu noci...ale myslim, ze aj vekom zacnu tie deticky lepsie spinkavat 🙂 ja som bola kojena do 14mesiacov a mam si vobec nespomina,ze by som zle spavala...ale ja naozaj nehovorim, ze maly zle spinkava, len tato noc bola extra...do ustociek som nakukla a nic nove, takze zo zubkov to nebolo...asi ten spln nas potrapil...co davam Maroskovi papat??? tak polievky mame spolocne uz velmi dlho...a aj niektore druhe jedla, napriklad v nedelu a vcera sme mali masko s ryzou,ale niektore jedla varim extra a to hlavne tie vyzivne a take co ja by som nikdy nezjedla...ako napriklad spenat, tekvica, baklazac, cukina...to su pre mna vsetko eeeeeee, ale pre Maroska zdrave,takze z tychto pochutin varim osobitne. Uz papa aj milacika, palacinky mu taaaak moc chutia a dnes som kupila acitko, davas malemu acitko?
@mihouk ahojky, ale dobre je, ze sa nam vystazujes,....vsak my s tebou pokecame o vsetkom 🙂 tak mas to tazke s rodicmi...ale nic s nimi nenarobis...hlavne ber to tak, ze oni pridu k vam s tym, ze naozaj idu pomahat...stale ta beru ako svoje dieta o ktore sa treba starat a ukazat mu, ze oni su rodicia, ktori vedia najlepsie co je pre neho dobre...a tym padom, mama chcela vsetko riadit, ocino vsetko prerabat...a nakoniec...vsak boli len par dni...ty nad tym mavni rukou a spominaj na to pekne co bolo, ked boli u vas 🙂 urcite deti vycitili, ze nieco bolo inak a tak sa aj inak spravaju, ale ty si ich dostanes do normalu 🙂 a zajtra uz ani nebudete vediet, ze niekto u vas bol 🙂 Hlavne som rada, ze ste uz v poriadku, aj Tiluska ze je lepsie, aj ked stale asi cakas, ze sa to obkavi, vsak? hmmm, stale je cas...vsak uvidis...a mm tiadne naznaky na kiahne???
@kajkovajanka neboj sa ani sa nenazdas a budes mat diplomovku a statnice za sebou, budeme drzat palceky ... my mame tiez 4 horne a 4 dolne zubky... ja nemam vysoku skolu a chodila som na strednu skolu podnikanie a sluzby 😉
@mihouk to je v pohode, my si ta radi vypocujeme, ved raz mame jedna problemy potom zasa druha 😉 a to ma mrzi, ze si mala taky hekticky vikend, rodicia to tak nemysleli, ale treba si povedat, ze rodicia tu boli len na vikend a vsetko sa zas dostalo do normalu. Podstatne je, ze detom je uz lepsie.
@kajkovajanka no, diplomovku a učenie na štátnice nezávidím, ale treba zaťať zuby a ono sa to poddá. Ja som minulý rok diplomovku strašne zlátala, vedúci na mňa nemal čas, tak sa všetko robilo na poslednú chvíľu a potom to tak aj vyzeralo 😝 Ale v konečnom dôsledku na tom aj tak veľmi nezáležalo, dôležité je vysvedčenie, nie tie písmenká na ňom.
@1234lubka @mirka2010 jaj dievcata, ako tu opisujete, ako lubkate tych svojich drobcov, ja nasho Filipka tiez musim kazducky den vypusinkovat a vyobimat, a hovorim mu ako ho strasne lubkam, a taky je podareny sa tak prituli, ze sa ho neviem nabazit, jaaj zlate su tie nase deturence, vsak? krasne obdobie teraz prezivame s nimi 🙂
@tamaska @martinka8 @kajkovajanka @zuzky1104 a ostatné baby 🙂 8.2. bude v stonožke burza detských vecí, boli ste ž niektorá? aj predávať?
kočky tu je vytvorená súkromná diskusia.. budem rada ak sa stretneme 🙂
ahojte babenky, chcem sa opytat, je tu niektora z vas, ktora odsava mliecko???
@tamaska tak som rada, ze ste ok 🙂 . a dobre bolo na koncerte? a kde ste nechali dievcata? a my sa teraz mame tiez celkom ok, vyzera, ze uz choroby nam skoncili (manzelovi sa to tahalo tri tyzdne 😝 ). a prax mam na "Lacaku", na gym. M.R.Stefanika (francuzske), ale ja som na osemrocnom. slovencinu uz mam a teraz robim francuzstinu. a celkom to ide zatial 🙂 , som rada. ale diplomovka je na tom horsie 😀 😝 , mam naozajstneho konzultanta a tak nemozem pisat pracu tak, ako @larosa, ze za tri dni 😀 😀
@jankaja ja viem, mne nejde o pismenka, ja chcem len prejst. ale nasi v skole radi vyhadzuju a nepusataju len tak, cize sa tesim velmi 😝
@larosa 8.2. bola? ci 8.3. bude? 😀 a nebola 🙂
@mirka2010 @mabel1981 No uz som zistila preco mame bola stale zima. Kym doleteli domov, tak jej vysla teplota na 38 a ma paradnu anginu, nechcem byt hnusna, ale dufam ze nas to nenakazi, lebo ma porazi. Hovorila, ze cestou k nam vypila studenu a bublinkovu mineralku. U nas si vobec neoddychla a takto dopadla, ach tie mamy nedaju si povedat.
Buduci tyzden by k nam mali prist mm brat aj s rodinou, ale dnes som volala so svagrinou a krpec ma zapal dutin, takze este nevedia ci pridu vsetci, ach tie choroby, keby tak vssetky chceli zmiznut a uz sa nevratit. 😒
@martinka8 Mati, my mame takyto klavirik, kupili sme ho pri Hypertescu v Dracikovi na Vianoce: https://www.google.sk/search?hl=sk&site=imghp&t... . kazde z tych zvieratok ma svoju pesnicku, klavesy mozu robit tony ako to dane zvieratko, da sa tam menit hlasitost a tempo
@martinka8 a este tie zelene tlacidla su tiez pesnicky take kratsie. a tie modre tlacidla zapnu bud "bicie" alebo vsetky pesnicky za radom
@mirka2010 nie acidko som neskusala davam zvolensky jigurt alebo sabinovsky🙂 ja spenatik mnam mnam mam rada ale cukinu a baklazan som neskusala ani matulinkovy...ani tekvicu....:P ja mam v m,razaku tie detske zeleninky, hrasulko, kukurica cukrik a mrkvicka karotienka to mu davam casto, potom brokolica, karfiol spenat....sem tam nejake strukoviny normalne mu dam polievku sosovicovu a v pohodicke vobec ho nenafukovalo....aj milaciky papame,krupicu mu varim....a nastruham do nej jablcko, inak matko zboznuje jablcko mu nakrajem a on si hryzka 🙂 ale uz raz riadne ohryzol surovy zemiak :D
@kajkovajanka takže prax skoro za tebou, neboj aj diplomovku zvládneš ľavou zadnou - si šikulka 🙂)) no a super že už ste po chorobách. dúfam že sa čoskoro uvidíme 🙂)

@mimuska2
tento som nasla tu na mk a vyzera dobre nei?