Januárové detičky 2012
Ahojky budúce maminky - čakateľky na január 2012. Keďže zatiaľ takúto tému nikto nezaložil, dovoľujem vás sem pozvať. Mám termín 1.1. 2012 a teším sa na ďalšie, aby sme spolu prežili naše tehu 😉 😉 😉
Tak šup-šup sem.... 😀 😀 😀
@mihouk tak mate 11,6 kg? ja voooobec neviem kolko ma Marosko teraz a velmi rada by som to vedela...a super, ze uz kiahne nema, mate to za sebou...supeeeeer 🙂 a Maximko...hmmm, tak ten hnis v hrdielku..moje zlatko, ved on je tak casto chory, nechcu to nejako riesit??? alebo nie je nieco v skolke? pripadne problem imunity? ja neviem..zlaticko male...no a co sa tyka navstevy...tak vies, kazdy vychovavame deti podla toho, ako to mame v sebe zakorenene z rodiny, kazdy z rodicov prinasa nieco zo svojej vychovy, ktoru dostali od rodicov a vychovavate podla svojho svedomia a vedomia, tym padom porovnavanie vychov je vzdy o tom, ze sa niektori ludia nemusia v tom zhodnut...my uz sme mali tiez jednu taku mensiu konfrontaciu s nasimi kamosmi ( maju o mesiac starsiu dcerku),lebo bola tu moja najlepsia kamaratka, tiez zije v Anglicku a ma priatela anglicana a tak sme tych kamosov pozvali na ten vecer k nam, kedy tu bola aj ta moja kamoska a zrazu len zapocujem ako hovoria po anglicky ze nasa vychova je strange...a ja na to, ze prosiiiim??? o on, ze no preto, lebo my maleho usmernujeme a ze no, no mu hovorime a ze rezim ma taky presny, ze oni spankovy rezim vobec tak neriesia...takze co ti na to mam povedat? je to ich nazor...neporovnavam sa s nimi vo vychove, ani to neriesim....
@kajkovajanka ahojky, citam, ze mala je chorucka...ako sa ma dnes??? uz teplota klesla? posielame jej boztek 🙂
@kajkovajanka ako ste na tom? my dnes budeme mať asi veselo v noci, už zaspávanie bolo s plačom, každú hodinku máme bolestivé výkriky ale sme bez teplôt, tak som zvedavá čo z toho bude.
@mirka2010 Ja som si uz zvylka, ze ludia nesuhlasia s nasou vychovou. U nas je to ovplivnene, tym ze sme obaja pracovali roky s dementnymi ludmi a tam sa schopnosti stracaju. Takze musis toho konkretneho cloveka nechat robit hocijaku cinnost, pokial mu to ide, lebo sa citi uzitocny a sebestacny. U deti sa tie schoponosti zdokonaluju, preto ja dokazem dlho, dlho pozerat na Tilku ako sa snazi ulozit veci do krabicky, ked ju videla moja mama, tak mi povedala nech jej pomozem, ale ona sa to musi naucit sama, pomahanim jej v konecnom dosledku skodim. Tak preto moje deti maju taku hippie vychovu, maju volnost objavovat, jedine co ma mrzi, ze nemame dost velku zahradu, nech objavuju aj tam. Mame iba taku mini a aj tam mi chodia na zachod susedove macky 😝 😝 😝 Ale ide teplo a Maxim zacne chodit cikat na zahradu, potom tam macky nechodia 😀 😀 😀
Takze kazdy ma pre toho ineho strange vychovu, ale uz to neriesim, ale ked tu bol synovec a vymyslal s obliekanim, tak som poslala jeho mamu prec a uz bol obleceny, na mna tie jeho vydieracky so slzickami neucinkovali a pochopil to za sekundu. Myslim ze mu bolo dobre, ved my sme isli nakupovat a nechali sme deti chlapom, tak ich mm zobral vsetkych do McDonald's sam a synovec nas videl odchadzat a ani nemukol, takze nieco predsa robime dobre 😉
@martinka8 Aj my uz davame vsetko, cucoriedky mame najradsej a cez vikend mala cernice, tak som zvedava na hovienko 😀 mandarinky jej nestacim podavat a vcera som jej dala do misky piskotiky a cernice a najprv popapala cernice, potom aj Maximove a potom piskotiky. Ja sa tesim na leto a melon, ten jej chutil este minuly rok, ked bola este taka tucka, tak ho papala hola (to je najlepsie) a ta stava jej stekala po tych faldikoch 😀 😀 😀 😀
@mirka2010 mala nie je chora, idu jej zubky a od piatocnej noci ma minimalne 37,5 skoro stale 😝
@tamaska toto bola jedna "naj" noci za posledny rok... vascinu dna ma teplotu okolo 38, viackrat sa vyskytlo aj cez 39... vecer zaspala normalne, ale o jedenastej bola hore, manzel ju myslim uspal v autosedacke na chvilu (ja som si uz isla lahnut), ale o tristvrte na tri som vstavala, lebo mm ju hojdal uz asi dve hodiny a nespala a isiel dnes do prace, cize si siel uz lahnut. ja som ju hojdala do stvrt na 5, potom som sa uz nahnevala, sadli sme si na gauc, pomrncala a zaspala o pol piatej rano 😝 . potom o siestej pila mlieko a zaspala do deviatej... a zase ma teplotu, nervozna je. ked place viac, pusta sa jej krv z nosa a v noci, ked zaspava, tak akoby mala krce, myka nou, to sa nedialo doteraz... mm povedal, ze ked sa to nezlepsi, ze pojdeme za doktorkou zajtra, ze co to (docital sa, ze zo zubkov by mali byt teploty okolo 38, nie az 39) .. no proste paraaaaada 😀 a dnes, hor sa na ucenie 😀 😀 .. vy ste na tom boli ako v noci?
@monky978 vlastne aj pre teba je ten moj predosly prispevok 🙂 a zabaly sme zatial nedavali, a asi ani nebudeme.. keby jej vyskocila teplota ku 40, letime na pohotovost (asi 5 minut autom od nas..)
@kajkovajanka Jani a mas doma diazepan???? lebo cez 39, alebo az 39,5 niesom si ista, prever u doktorky sa musi dat aby nedostalo babo krce. My mame doma ak by trebalo. Chudinka malinka takto sa trapi. A ktore zubky jej idu?
@mihouk to je dobra vychova, tiez na svojho mm stale hulakam, nech Lili neukazuje zbytocne vsetko, nech ju necha nech na veci pride sama, tak je to najlepsie. A co si myslia ostatni nam moze byt uplne jedno 🙂 A melon, och to sa nevedela v lete dojest, este ano jest poriadne nevedela, sala stavicku slintala, polepena az za usami. Uz sa tesim na letooooo 🙂
@kajkovajanka http://www.choredieta.sk/index.php/caste-proble... si precitaj Jani pre istotu, ak si este necitala, lebo kamoska tak skoncila s malym dva tyzdne v nemocnici, tiez mal len horucky az dostal strasne krce :(
@martinka8 vdaka Mati, diazepan nemame. a asi stolicky, neviem, nevidno nic. predne horne aj dolne uz mame spolu 8
@kajkovajanka fuuuu moja tak to ste mali pernú noc. U nás Eli po polnoci spinkala celkom Ok, sem tam zamrnčala ale stačilo ju pohladkať a spinkala. Včera bola zamrnčaná skoro celý deň, dnes je lepšie uvidíme aký bude večer.
A ako som už písala u Niky sme mali cez 39 teploty ale vždy sa mi to podarilo zbiť a Diazepan si pýtaj u Dr. mne ho hned na prvej poradni predpísala so všetkými potreb. liekmi. čo by mali byť. Nosím ho na každý výlet mimo KE. je od 38 °C pre novorodencov som mala písanú 1/3 a teraz možno asi polovička.
A očné jej nejdú aj vtedy sú neskutočné bolesti.
Držím palčeky nech je vám už lepšie 🙂
@kajkovajanka a neockovali vas teraz? My sme malo toto po ockovani, to trhanie a 40-tky a nevedela zaspat. Prehla sa vzdy ako luk od bolesti. No dufam, ze vam to coskoro prejde, ved je to strasne. Zajtra aspon brnkni doktorke, co robit a ci sa nemate dojst ukazat. Nieco by som urcite dala, aby sa netrapila. Nurofen a Panadol mozes striedat a davat kazde 4 hodiny.
ahojte,mojmu malemu tiez idu zubky a tiez si zazivame prave paradne noci... ale...na novy rok som s nim lezala v nemocnici na hnisavy obojtranny zapal usiek a jediny priznak boli dva dni teploty do 38.5...pripisovali sme to zubkom...takze radsej by ste mali mat vysetrene crp,pri teplotkach, lebo to nemusia byt vzdy iba zubky... a este jednu vec som sa tam dozvedela, ze davkovanie na nurofen sirupe je zle, potom,ze deticky mavaju krce pretoze su poddavkovane... overte si to radsej u pediatra, mne to moja potvrdila...
@martinka8 tak my tiez davame uz malemu kadejake ovocie, samozrejme mu velmi chuti...ale iste veci, ako napriklad krupica,ci puding nechce ani za svet...ani so svojim najmilovanejsim bananom...inak, u Maroska sa stava asi zavislost na bananoch...proste on musi mat aj dva za den...a ked ho nedostane, tak chodi do kuchyne a len mnam, mnam...non stop, az kym ho nedostane...🙂
@emamichaela nie, nie, ockovanie to urcite nie je, to ju ockovali zaciatkom januara. a nie su to take krce, ako mala vasa Emka chudatko. Bekcu len tak trhne, mykne sa. a potom akoby nic, v pohode dalej sa tvari, ze spi.. a ano, davame panadol a dnes nurofen. ale super, ze dnes od kedy vstala poobede, tak nemala teplotu az teraz vecer. to sme jej tiez uz dali nurofen. a ocividne ju bolia zuby. stale ma palec v ustach, mrauci, place.. dufam, ze to prejde uz coskoro.. manzel sa zhrozil, ked som mu povedala, ze je mozne, ze toto sa bude diat pri kazdom zube pravdepodobne .. ci nebude? .. sme zvedavi na noc, ze kedy pojde spat a ci vobec bude spat.. och, hrozne to je, ze tak tazko idu zuby ...
@stanilka ahoj, to davkovanie je tam naozaj zle...to uz vieme aj my...ked mal maly vysoke teploty, tak mi dr povedala, ze 2,5 ako je tam napisane na vahu je malicko, ze mame davat 5, ze jedine to mu moze zabrat a striedat s paralenom kazde 4 hodiny...inak sme nemali sancu teploty zrazit...
@stanilka fiiiha, dakujem za informacie.. a chudacik maly, je v poriadku? nema ziadne nasledky? sesternica tak dostala zapal usiek ako babatko male a odvtedy nepocuje. resp. pocula by startovat lietadlo trochu svojimi usami bez strojceka..
@kajkovajanka ach, preboha...tak to ste mali prisernu noc...moja mala zlatucka, ako trpi...a vy s nou...a to trhanie,ja neviem,asi naozaj by bolo lepsie ist k dr...to nie je sranda...na noc jej davas nurofen, alebo paralen? aj v noci davkujes? my ked sme mali tie vysoke teploty, tak kazde 4 hodiny sme striedali nurofen a paralen, to davkovanie ako som uz pisala na nurofene je zle, treba davat 5 ml, tych 2,5 je malo, jednoznacne mi to dr povedala...a diazepan sme ani my nemali dokym nemal tieto teploty, ale tiez s nim opatrne, este sme ho nedali...ale keby boli take vysoke teploty tak by som na noc pre istotu dala....my mame za sebou taku noc, no co ti budem hovorit...proste Marosko uz tri tyzdne spava zle...som unavena, vycerpana, lebo placka, krici mama, mama....a nepomaha ani kojenie, ani mojkanie...ale nie je to kazdu noc...pozerali sme mu do pusinky, vobec ziadny novy zub, cize on to v tych dasienkach asi citi, ale neprerezali sa mu ziadne nove...takze ma zatial 6.....no moja, prajem vam lepsiu nocku, ty potrebujes oddych, aj energiu, vsak mas narocne obdibie pred sebou...uz sa ucis na statnice? mooooc budeme na vas mysliet, hlavne aby malickej bolo lepsie 🙂
ahojte taaaak dlho som tu nebola ze ani nestiha, citat..co mate nove s detickami?ako sa mame?my sme sa teraz dve noci trapili asi zasa zubky .uvidime aka bude noc
@mihouk presne ako som ti pisala minule...vy si vychovavate deti po svojom a robite to urcite najlepsie ako sa da...my Maroskovi ukazujeme hranice odkial-pokial a to sa tym nasim znamym proste nepaci...ja som ucitelka a mam nejako v sebe detom davat iste hranice...sama v sebe citim, ze s detmi som viacmenej kamarat, ale nejaka ta autorita musi byt respektovana a tak to bude aj s nasimi detmi...u nas v rodine to bolo presne tak isto...s maminou som naj kamoska, s ocinom pokecam uplne o vsetkom, ale mam k nim taky respekt, ze v zivote som si k nim nedovolila povedat nieco co by bolo neslusne alebo ze by som bola k nim drza...tak nejako by som chcela mat vztah aj s nasimi detmi 🙂🙂🙂 a ten synovec je aky stary?
@kajkovajanka ...zda sa, ze pocuje rovnako, ale len to co chce 🙂
@stanilka u nas obdobne 😉
@mirka2010 mrzi ma, ze aj vy mate tazke noci 😒 , uplne ta chapem, ze si vycerpana 😝 .. a zatial sme davali panadol, dnes prvykrat nurofen. snazili sme sa dodrzat tych 6 hodin odstup, cize asi tak max. 3krat za den sme jej to dali. a teraz na vase rady 5ml nurofenu, doobeda len 2,5 ale zda sa mi, ze aj tak zabral 😀 , poobede az do vecera nemala teplotu, resp. slabu. este uvidime, ze aka bude noc. zatial je veselo hore a netvari sa, ze chce ist spat 😀 😝 . ale vyzera to, teda dnesny den, ze sa to zlepsilo..
@stanilka a este som zabudla, ze doktorka vravela, ze by si babrala do usiek alebo tam tlacila v okoli, keby ju boleli. a ona to nerobi, bucha si do ust, do sanky, bucha si hlavu (zubnu cast) kade tade, kde sa da..
@kajkovajanka nooo,ved jasne... ja netvrdim,ze je chora...len nam v nemocnici tvrdila lekarka, ze zo zubkov teploty nie su, ze zuby sa vacsinou tlacia popri inej chorobe, ze teplota ich taha von... nas teplotoval pri angine a popri tom mu vysli do tyzdna 4 zuby... teraz nam vysiel piaty bez teploty a kazdym dnom cakame dalsi ale tiez teploty nema... a ked mal tie uska bolave, tak si ich vobec nechytal, dudkal dudu, v noci aj cez den spal normalne, vyrehotany bol, jedine mal zvysenu teplotu a slintal, tak preto sme boli v tom, ze zuby asi... v nemocnici sa sestricky aj doktor smiali, ze bezpriznakovy pacient vyskereny ako slniecko... sam primar na usnom, kym mu do nich nepozrel povedal, ze toto zapalene usi urcite nie su... a boli 🙂
@mirka2010 Ja ich tiez nenecham skakat mi po hlave, hranice musia byt a ked nieco povieme, tak to plati a nech sa paci, alebo nie. Ale ked su v bezpeci, tak ich necham, nech blbnu o 106, aj ked sa hraju, tak ich necham a idem dole varit. Ked som bola mala, tak som milovala hrat sa s blatom a chudak tato to potom musel rozbijat krompacom, taku zmes sme s bratrancom vzdy namiesali 😀 😀 😀 Mama je tiez moja kamoska a aj tatovi mozem povedat cokolvek, co je super, lebo u mm to tak nie je a on dlho nechapal, ze ja kludne poviem mojej mame ze je koza, ked robi nieco nerozumne a ona sa neurazi. To by som chcela dosiahnut aj u mojich deti... 😉
@mihouk tak to máte peknú váhu, 11,6 je super 🙂 My máme asi o kilečko menej a okrem toho mám pocit, že Natálka pochudla v páse, odkedy začala behať, všetky tepláky jej padajú 😀
Ja som tiež zástanca takej výchovy, nechať dieťa objavovať svet (samozrejme, keď mu nič vážnejšie nehrozí). Aj tak dnešné deti nezažijú toľko voľnosti ako my, keď nás cez prázdniny ráno rodičia vypustili von a došli sme až večer (samozrejme s prestávkou na obed, veď sme riadne vyhladli 🙂 ). Vtedy boli klasické ihriská, rozbité kolená, žuvanie "šťovíku", padnutie do potoka 🙂 A dnes sa to hmýri detskými centrami, multikinami, McDonaldom atď. Svoje dieťa od toho určite nebudem držať bokom, ale rada by som mu ukázala aj tú druhú stránku - ako chutí zemiak upečený v pahrebe, ako bolia štípance od komárov pri stanovaní pri jazere a podobne 🙂

@martinka8 presne ako pises...maly len chodi a mnam, mnam a ked mu dam tam si da troska a vlastne on nechce, len vymysla 🙂 dnes sme mali dllllhu prechadzku, krasne spinkal vonka,len nam s mm aj mozog skoro vyfuklo, to bolo nieco strasne...ja sa uz neviem dockat tych krasnych jarnych dni 🙂 a pomaranc, citrusy si kedy zacala davat?