Januárové detičky 2012
Ahojky budúce maminky - čakateľky na január 2012. Keďže zatiaľ takúto tému nikto nezaložil, dovoľujem vás sem pozvať. Mám termín 1.1. 2012 a teším sa na ďalšie, aby sme spolu prežili naše tehu 😉 😉 😉
Tak šup-šup sem.... 😀 😀 😀
@kajkovajanka jéj, som veľmi rada, že Beki ustúpili teploty a viete, z čoho to bolo 🙂 A nie je nad dospávajúce dieťa (malilinké akoby odškodnenie za predchádzajúce náročné dni) 🙂 Natálka spala včera cez deň 4 hodiny a dnes dokonca do 7:10 ráno!!!, konečne sa slečna odhodlala chodiť aj po vonku, tak najskôr behala hodinu po záhrade a potom sme šli do obchhodu, čo trvalo cca. 30 minút, ale zrejme to ju tak unavilo 🙂 Len škoda, že sa má zasa zhoršiť počasie, keď pozriem na shmu.sk a vidím tam tie hnusné žlté výstrahy, ide ma poraziť 😠
Baby potrebujem radu od tych co niekedy mali monokel (dufam, ze vas niekto nezbil). Tilkin monokel hyri vsetkymi farbami, ale dost jej to ocko slzi. Tipujem ze sa tam zacal hojaci proces a tym ze to ma buchnute a este trochu opuchnute, tak preto jej to slzi, nemate nejake babske rady ako jej to ulahcit???? Nechcem jej to velmi natierat, aby si to nezatrela do ocka, asi skusim harmancek a mlieko.
@kajkovajanka Eli lezie všade, už sme ju prichytili že pekne vylezie na stoličku a zo stoličky šup ho na kuch. stôl. / radosť mať sestričku, čo ukáže ako sa prisunie stolička a ide sa do skrinky po nejakú mlsku 🙂)) / a ta mala hlavička aj rozmýšľa ak sa nevie niekde dostať tak si pekne niečo prisunie a hop - už sa lezie 🙂
Juj baby dnes ráno sms od mamky Nikolkinej kamošky : " Emka má kiahne, už ste mali? " v nedeľu sa bola u nej hrať.... tak čakám či z toho niečo bude alebo nie. Budúci piatok máme ísť na liptov na Veľkú noc...všetko zarezervované, dokonca aj na zľavách kúpené listky do tatralandie......
@tamaska My sme len nedavno mali kiahne, mas 2 tyzdne kym sa to prejavi, ale najpravdepodobnejsie to nebudu mat naraz, ved preco by to islo lahko ked nemusi. Tilka to zvladla ovela lepsie ako Maxim a mala aj mensie chrasticky. Ale napriklad nasi sa hrali s detmi na Vianoce iba 2 dni predtym ako sa vyhadzali, dokonca Tilku aj pusinkovali a kiahne nedostali, takze bohuzial treba iba cakat. 😉
@tamaska Jeeej ani moj, teda zevraj. Jeho mati hovori ze nemal, lebo ked ich mal jeho brat, tak mm bol este mele mimco, takze tipujem, ze mohol mat iba par vyrazok a svokra si to nevsimla. Lebo od nasich to nedostal a vobec sa im nevyhybal a mali ich kazdy zvlast a taky odolny moj mm zase nie je. 😝
@tamaska fuuha, tak dufam, ze Beki posuvanie stolicky tak skoro neobjavi 😖 .. a tie kiahne nezavidim.. uvidite, po pripade to uz budete mat za sebou 😝
manzel je na sluzobke v Piestanoch. netesim sa na dnesnu noc 😔
@kajkovajanka držím palčeky aby ste už dospali nenaspaté a prespinkali celú noc 🙂
@kajkovajanka ach zlaticko male...ako jej je dnes??? a noc ste mali aku??? my trosicka lepsiu...ale ja neviem, uz mi vsetci hovoria, ze by sa vlastne uz maly ani nemal budit pocas noci...ale ci to je tymi zubkami,alebo tym, ze chce mna a citit ma...ale naozaj je pod chvilou hore...to si nepamatam taketo zle obdobie v spinkani...rano, co vzdy vstaval tak po osmej, niekedy aj o tristvrte na devat, tak teraz je hore uz skoro o pol siedmej a este si tak polezka, mrvi sa, ale max spinkame do pol osmej...takze nieco sa v tom spinkani deje....
@mihouk velmi vam prajem aby vam ten vikend vysiel...aj ked Tiluska ak jej idu zubky, tak asi nebude velmi vo svojej kozi, ale ak vam vyjde pocasie, tak urcite si to uzijete tak ci tak...aj ja by som uz niekam vypadla..len tu je tak priserne pocasie, ze to je nieco strasne...dnes dokonca tak nasnezilo, ved je koniec marca a tu akoby zima nemala konca kraja...jediny den naozaj slnieckovy bol vcera, to sme si vyslovene uzili...boli sme polku dna von s kamoskou sme kocikovali, deticky nas spali v kocikoch viac ako dve hodiny, proste parada...a dnes sa nedalo vyjst von ani nahodou...ach, jaaaaj....
JOOoooooooooooooooJ viem ze sa opakujem a ze to tu uz bolo, ale uz ma PORAZI z toho pocasia..... tam je zase sneh :( :( :( :( kebyze dnes nemam program (ideme k mojej mamke na cely den) tak sa uz asi rozplacem :(
@mirka2010 My našťastie nemáme ten priestor nejaký veľký, našťastie len v tomto prípade, inak nadávam, že by som potrebovala väčšiu kuchyňu aj obývačku... Máme sa fajn, Natálka bola začiatkom týždňa trocha trucovitá, neviem, či ju trápila stále sa derúca stolička, alebo začína obdobie vzdoru... Len ma zabíja toto premenlivé počasie, nechcem s ňou chodiť von, keď je vetrisko, lebo hneď chytí sople z toho, ledva sme sa z jedného parádneho prechladnutia vyzdraveli... Tak sme včera mali návštevu, 2 kamarátov z ihriska s ich maminou, boli u nás zo 2 hoďky a tak Natálku zničili, že večer odkväcla, ani nevedela ako 🙂
mozem sa spitta kto ma termin 10 oktobra a bude rodit v Nitre
baby, len tak informacne pre tie, ktore rozmyslate nad ockovanim proti kiahnam (@larosa zatial len viem konkretne), ze su dve davky a jedna stoji 50 eur 😀 😀 som myslela,, ze zle pocujem, ked to sestricka povedala 😀
@mirka2010 @tamaska noc bola celkom, teda vlastne velmi, dobra 🙂 . zobudila sa sice asi trikrat, ale hned aj zaspala, a vstali sme o tristvrte na osem.
Mirka, a mozno to je ozaj aj o tom, ze si na teba Marosko velmi zvykol.. pred par mesiacmi @monky978 toto riesila s malickou, hore boli 16 krat za noc vtedy 😝 ..
@martinka8 verim Mati, ani my nemozeme ani na zahradu vyjst 😝 , co Beki vacsinou pomaha, ked je velmi nervozna (co posledne dni bola dost.) a prave si tresla hlavu o hranu stola, spadla je flasa a isla sa po nu zohnut. tesne nad obocim ma paradnu stopu, este ze sit nebolo treba 😝 . @mihouk asi sa pridame do klubu monoklistov 😝 . a ako je na tom Tilka? este jej slzi ocko? a nieco si objavila na potieranie? ja s tym nemam ziadne skusenosti, tak som sa neozyvala
@danuska2568 my sme tu vsetky s rocnymi deticakmi a ziadna z nas dalsie este necaka 🙂
@kajkovajanka No pekne!!! Tilke to uz ide do hneda, ale asi sa jej to trochu zapalilo, lebo ma take tie zlte ospalky a zlepene ocko. Davam jej na to kamilkovy caj ( nachytala som Maxima ako mi z neho pije) a idem do lekarne pre kvapky, lebo ked sa jej to nezlepsi, tak ani do bazenu nemoze ist a to by bola aka skoda ☹
Ale stale ma teploty a v noci kazdu hodinu hore, len zury a hadze sa a potom sa trieska o postielku, som dost unavena a to mam este balit. POMOOOOOOC!!!!
No dufam, ze nebudete mat velky monokel, to ze jej to nestecie pod ocko o tom mozes iba snivat a tie pohlady..... ja ju schovavam, aby si niekto nemyslel ze som ju zbila, nepotrebujem socialku klopat na dvere 😝
mam otazku, neviete nam poradit, ze co robit s Beki? je to strasne, ozaj. ked mala horucky a bola velmi mrzuta, nosili sme ju na rukach, robili sme vsetko jak chcela, len aby bola spokojna (vratane pocitaca, ktory som do vtedy viac-menej nechcela dovolit). a teraz sme dosli do stadia, ze ked nie je na rukach alebo ked nepozera nieco na pocitaci, resp, ju to uz ani nebavi, ona chce tukat, tak hadze sa na zem a reve v kuse. je uplne zachripnuta z toho. nenaje sa inak, len pri pozerani alebo pri noseni na rukach a neuveritelnom zabavani ( a to sa jej stale pytame, ci je hladna a ci si to jedlo uz prosi. stale povie ano. a rozostupy medzi jedlami su priblizne jej systemu, netlacim do nej kazdu chvilku). nema zaujem si citat knizky, ani casopis, ani nic. maximalne ju nieco (aj nove) zaujme na par minut. stale len chce ist na ruky a ked jej nedovolime, rev obrovsky. manzel si mysli, ze ci jej este nedoznieva ta choroba, ale teploty a skoro ani vyrazky uz nema. ja si uz myslim, ze ju boli hrdlo z toho revania neustaleho.. fakt nevieme, ze co robit. sestra je s nou a uz aj ona ma dost. von sa ist neda, lebo strasne fuci. .. och, fakt uz neviem, ze co. a teraz spi. spala v noci skoro 11 hodin, a nepresli ani 4 od kedy vstala a uz spi. a to vie byt hore aj 6 hodin od rana. .. pomooooooc 😝
@mihouk to ma mrzi, ze sa to Tilke nezlepsuje 😒 . a noci by sa vam mali polepsit, ked uz vyrazi zubisko von, ze? .. vela siiiiiiiil ti zelam a aspon kolko sa bude dat, uzite si vikendik 🙂 mozno aj Tilke prospeje zmena a sa upokoji trochu 🙂
@kajkovajanka podľa mňa pozostatok z tej choroby + si slečna zvykla na veci, ktoré jej inak nedovoľujete, resp. s ňou neprevádzate (nosenie na rukách napr.). Čo sa týka spánku, podľa mňa má deficit, nechaj ju spať a ukladaj ju vtedy, keď potrebuje, keď dospí, čo potrebuje, tak sa zrovná.
Čo sa týka zabávania, neviem veru veľmi, u nás pomáha to, že máme hračky v každej miestnosti a v každej sme nejaký čas, tak sa hrá niekde, potom zasa niekde ide. A keď ju chcem zabaviť, dám jej nejakú novú vec na hranie, minule tak hodinu prekladala surové cestoviny z misky do hrnca, dala som jej k tomu pokličku a varechu a zabavila sa riadne.
S tým vetrom je to hrozné, aj u nás fučí, aj včera celý deň fučalo ☹ Ak už je zdravá (neviem, či je to infekčné), nedá sa s ňou ísť niekam do detského centra, na návštevu, resp. zavolať návštevu k vám?
@kajkovajanka Dala som jej kvapky, teda iba jednu a uz to ma o dost lepsie, teraz este vyriesit tie teploty a parada. Zubysko tak skoro nevykukne, lebo je to ocny, takze sa asi budeme trapit dlhsie.
No najhorsie je, ze hlasia najchladnejsi vikend za 40rokov, zevraj ma snezit asi ma porazi, balim vsetky zimne veci 😝 😝 😝
S Beki, treba len vydrzat a mat veeeeeela trpezlivosti, ako sa hovori na dobre sa rychlo zvyka, vela stastia. 😉
@kajkovajanka super, že ste mali dobrú nocku, my máme zase plač s cudzích ľudí ale iba chvíľkový 🙂 aj my čakáme modrinku na čele, dnes sa jej v obchode neuhlo sklo vo výklade vykračovala si tak suverénne a zrazu s čelom priamo do skla ešte že sú také hrubé.
@martinka8 môj mm má SOPLIK málo kedy ale má iné generačné choroby :( tento rok bol prvý krát vypísaný za 22 rokov čo robí 🙂
Jeeeeeeej baby akurat teraz, teraz mi prisiel email, ze ma zobrali do toho kurzu pre laktacne poradkyne. Tesiiiiiiiiim sa 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀

normalne, Beki si dospala (a uz zas dospava) predosly tyzden zlych noci 😀 . sa prebrala v noci len dvakrat a aj to rychlo zaspala. vstala o pol siedmej a uz spi zase 😀 ... taka som plna sil, ze neviem co so sebou 😀 😀 (ale kavu som si urobila aj tak 😀 )