icon

Januárové detičky 2012

lilly2711
2. máj 2011

Ahojky budúce maminky - čakateľky na január 2012. Keďže zatiaľ takúto tému nikto nezaložil, dovoľujem vás sem pozvať. Mám termín 1.1. 2012 a teším sa na ďalšie, aby sme spolu prežili naše tehu 😉 😉 😉
Tak šup-šup sem.... 😀 😀 😀

zuzky1104
12. apr 2013

@mirka2010 idete uz na MMR?

martinka8
12. apr 2013

@mirka2010 Mirka po MMR mozu prist nejake neziaduce ucinnky az do 14 dni. Teplotka zvycajne na 10ty az 12 ty den od ockovania. Takze kamoške povedz nech este pocka 🙂
http://www.adcc.sk/web/humanne-lieky/pil/m-m-rv...
Ale my sme po ockovani uz dlho (vyse mesiaca) 🙂 a prebehlo aj u nas najlepsie, bez akychkolvek priznakov a tiez som sa tohto ockovania bala uplne najviac :(

zuzky1104
12. apr 2013

A ja veru velmi vazne rozmyslam, ze nedam MMR.....resp.presuniem na neskor, kolko sa len bude dat.

kajkovajanka
13. apr 2013

@zuzky1104 super fotky mate na fb 🙂 , dievcata sa na seba velmi podobaju podla mna 🙂 , hlavne ked bola Julinka mensia, tak na niektorych fotkach sa tvari ako Livi 😀

zuzky1104
13. apr 2013

@kajkovajanka Dakujem pekne, ano, podobaju sa caje 🙂

mirka2010
13. apr 2013

@zuzky1104 ahojky, ano, uz o par dni mame ockovanie MMR...hmmm, naozaj, stale su vo mne pochybnosti, ano, nie??? ale ockovat dame!

mirka2010
13. apr 2013

@martinka8 tak som rada, ze ste to dobre zvladli...nas maly mal zatial po kazdom ockovani vzdy zvysenu teplotu a trvala mu minimalne 5 a maximalne 7 dni...hrca po vpichnuti po tetonovke, tu mal naposledy tak dlho, ze uz som sa zacala obavat, ze to vlastne je...takze budem len dufat a modlit sa aby toto ockovanie zvladol dobre 🙂

mirka2010
13. apr 2013

@mihouk jemine, tak to je zlate....oni sa uz aj vedia prehrat aj podelit...no uzasneeeee...a Maximko bude uz len velky brat ktory sa bude o malu sestricku starat 🙂 a Tiluska dava facky??? no teeeeda, baba jedna... 😀 😀 😀 ale to je asi obdobim, nas Marosko skusa, ci ma dobre zubky a tak nas niekedy tak jemne uhryzne...ale naozaj len tak trosicka...len nechcem, aby to nahodou niekedy urobil nejakemu dietatku, tak ho to poriadne oducame...ale tiez uz zacina byt z neho taky vytuz jeden maly...tak vie prejavit svoju povahu ze az... 🙂

kajkovajanka
14. apr 2013

slniecko vola na deti 🙂 (aspon na 20 minut dnes na obed 😀 )

1234lubka
14. apr 2013

@mirka2010 no matulik to zvlda velmi dobre on bol teraz vlastne z tatikom u nasich takze fajn 🙂 tatik sa vie on ho velmi dobre postarat 🙂 v piatok som si chcela male vziat na ruky a on ma buchol ze BA :d no potesil :D aj tak je to moje zlatinko🙂 teraz by som mala mat poobedne tak uvidime --to budem chodit domov neskoro....ranna skor zbehne...vcera v noci mal matulinko teplotky a tropsku hnackuje bidnatko moje a dost nepokojny je...uz sa nam hlasia dalsie zubeny na svet lebo si stale sprta do pusinky....svine su to zubale....uz nech su von

larosa
15. apr 2013

@zuzky1104 malá bola zaočkovaná presne na 15.mesiac...zatiaľ žiadne negatíva.....
@kajkovajanka dig, že sandálky 😀 vy normálne letto privolávate 😉

kajkovajanka
15. apr 2013

@larosa 😀 , to len nahodou sme vybehli na dvor (v papuciach 😀 ) a zrazu z toho bolo polhodinove hranie na zahrade 😀

martinka8
15. apr 2013

@kajkovajanka paradicka 🙂 Uz dame nejake stretko aj vonku pomaly. JUCH konecne je teplooooo

mabel1981
15. apr 2013

@mirka2010 ahoj Mirka, chcem dat prelozit ockovanie minimalne na 17 mesiac moze sa stat, ze v 18 moze byt chori, tak chcem tak vystihnut dobu, ked bude v pohode a ze ani zubky nepojdu, poradil mi to brat, ze oni sa vela radili s dr a tiez im povedala, ze v tom 15-tom mesiaci byva viac neziaducich ucinkov, a maly bol aj dost chorlavy za poslednu dobu a este mu idu zubky, tak je taky nervozny strasne, ze az, uz som volala dr, ze odkladame ockovanie, lebo sme mali ist zajtra, tak dr povedala, ze v pohode ze az do 18 mesiaca sa da zaockovat.

mabel1981
15. apr 2013

@kajkovajanka jeej mala aka zlatuckaa, ako sa inac mate?

kajkovajanka
15. apr 2013

dakujeme 🙂 , mame sa teraz dobre 🙂 . Beki mala spokojnejsie obdobie a je veeelmi super, ze sa uz da chodit aj von 🙂 . akurat sa uz zacinam ucit na statnice, to preto som tu tak malo 😒 ..

mimuska2
16. apr 2013

tak hlavicka zahojena vcera sme boli na kontrole a uz to ma krasne zrastene.objednali sme sa aj na ockovanie a poradnu tak som veelmi zvedava. 😉

kajkovajanka
16. apr 2013

to som rada, ze sa jej to zrastlo a ze je v poriadku Sophie 🙂

mihouk
16. apr 2013

@mirka2010 No ja uz mam prvu hodinu na laktacnu za sebou (zatial iba papierovacky) ale mala som na male. Ved ako inak Maxim v nedelu vecr 38 teplota, skoro ma vystrelo, ved 3 tyzdne som ho ofukovala doma, ale tuk tuk nic z toho nebolo, vcera mal este 37, ale inak nic, asi len trochu prechladnuty, lebo dnes trochu kychal. Takze isiel do skolky a ja na kurz. Skolka zacina 9:15 a kurz 9:30, medzitym 20min cesty, takze sme v skolke boli prvy, rychlovka prezutie, pusinka a uz som bezala s Tilkou k autu, viac-menej povolenou rychlostou a meskala som len 5 min. 😀 Este som musela vyplnat papiere Tilke, do jasiel, ale herecka uplne v pohode som ju tam nechala a vraveli ze si tam kocikovala o 106, nikoho nebila 😀 , ziaden problem a teraz mi uz 2 hodiny spi ani este neobedovala, zalomila v aute a iba som ju prelozila.
No v nedelu vecer s mm totalne zufalstvo co s Maximom, lebo uz toho bolo dost, tak som mu rovno objednala colostrum na imunitu (dufam ze to pomoze), kupila som mu kvetinku do izby co zevraj cisti vzduch, solnu lampu tam uz ma, teraz kukam na farmy v okoli, lebo chcem pre neho a aj pre nas prave kravske mlieko, nie tie vodicky z obchodu, proste snazime sa robit a zabezpecit vsetko co moze eliminovat dalsie choroby, takze keby si mala nejaky napad sem s nim. Kupili sme letenky na maj a ideme domov, nech ho dame poriadne vysetrit, zatial sa mi doktorka neozvala, ale budem ju bombardovat. Uz neviem co by sme dalsie mali urobit, ale urcite ma este nieco napadne, nechcem do neho pchat zbytocne lieky, snazime sa vsetko na prirodnej baze (teda okrem Martankov 😝 ), tak dufam ze sme na spravnej ceste.
A vy ako, mas aspon trochu kludu po vikende???? Mne tetno pride mama, tak som nas objednala na rybiu pedikuru, to bude sranda, aspon trochu sa uvolni, lebo ona ked pride, tak beha v jednom kole, bud vari, alebo upratuje, alebo sa hra s detmi, tak bude mat zmenu a cas trochu poklebetit. 🙂

mihouk
16. apr 2013

@mimuska2 Super ze ste zahojeny a ostane jej tam jazvycka??? Maxim ma jazvu nad lavym obocim,bozkaval stolicku ked bol asi v rovnakom veku, obcas mu ju vidno, hlavne ked beha a je cely cerveny, ale niekedy ani nevidis. 😉

bboossoorka
16. apr 2013

@mihouk ahoj my sme už skusili všetko na imuni tu a ked hovorim všetko tak všetko...ešte ideme skusit posledna šanca vraj to i rakovinu premože a je super na imunitu a je to chamomila zo zelenim jačmenom.....končim mali mi tu tuka

mihouk
16. apr 2013

@bboossoorka a skusali ste aj to kolostrum???? ziadna zmena????

bboossoorka
17. apr 2013

@mihouk mali sme i kolostrum...ona je alergik ale idem zmenit alergologa bo vravi dr že musela doktorka dačo prehliadnut kedže smeboli u všetkych lekarov a je uplne zdrava akurat že ma alergicky kašel...tak akurat som kukala a ideme najbližšiu dobu po tom a uvidime......

mimuska2
17. apr 2013

@mihouk nevim ci bude jazva ma to este take akoby poskrabane proste taka ranka.uvidime no dufam ze nie

mihouk
17. apr 2013

@bboossoorka Ja som akurat dnes rano zistila, ze to nechce zobrat, tak som to musela vysypat do dzusu, ale ani to mu nebolo po voli, tak som nasadila vydieracky a vypil, ale hadat sa s nim 2x denne....... 😝 😝 😝
@mimuska2 super ze je to take male, Maximovi nepomohli ani tie stahujuce pasiky (ale odvtedy ich ma stale v taske), lebo akurat vtedy si zacal dvihat obocie a vzdy sa mu to rozkrvacalo a ked sa mu tam konecne urobila chasticka, tak si to nasiel a sup dole a do dnesneho dna vidi chrastu a dole. Nemam mu co vycitat ja som taka ista 😀

mimuska2
17. apr 2013

@mihouk tiez som sa bala ze to nepomoze lebo jej to potom este krvacalo ale super to ma.ale je vidno ze tam bola dierka ked pokrci celo.no hlavne ze je to uz v poriadku 😉 a stymai chrastickami aj ja som bola taka ale uz ma to akosi preslo no niekedy mi to este neda 😀

mimuska2
17. apr 2013

@kajkovajanka dakujeme aj ja som velmi rada tak uz mozeme povedat ze prvy uraz mame za sebou a este nas ich asi kopu caka 😒

jankaja
17. apr 2013

@mihouk dúfam, že to zaberie, budem držať palce 🙂
My ideme zajtra očkovať a ku kožnej na kontrolu, už teraz počujem v hlave ten Natálkin rev, čo spustí, keď zbadá doktorky 😒

mihouk
17. apr 2013

@jankaja Budem drzat palce, nech ani nemukne 😉

My mame super spravu, Maxima zobrali do skoly o ktoru sme poziadali, tu mas na vyber 3 a zobrali ho hned do prvej, tak sa tesim. Jeho naj kamos tam chodi a je to dobra skola 😀 😀 😀 😀 Chudacik moj malicky uz z neho bude velky skolak 😢

mirka2010
18. apr 2013

@mabel1981 ahoj Monika, tak super, vidis a poriesene...my mame mat ockovanie buduci tyzden, ale tym ze ideme mimo Slovenska hned tyzden po ockovani, tak idem tiez dr poprosit o to, aby nam to prelozila...tiez mu idu zubky, aj stolicky, aj dolne zubky, tak myslim, ze sama by navrhla, nech to v tejto dobe nerobime...ved chudatko, dost je nervozny z toho, ze ho bolka pusinka, nieto este toto..ako sa inak mate??? ja mam taky herpes na pere...ach, taka som z toho nestatna...maleho ani pobozkat, ani polaskat.... 😢 😢 😢 😢 😢