Januárové detičky 2012
Ahojky budúce maminky - čakateľky na január 2012. Keďže zatiaľ takúto tému nikto nezaložil, dovoľujem vás sem pozvať. Mám termín 1.1. 2012 a teším sa na ďalšie, aby sme spolu prežili naše tehu 😉 😉 😉
Tak šup-šup sem.... 😀 😀 😀
@mihouk tak to si napisala uplne presne!!!!! ked som to zacala rozoberat o tom herpese, tak mi ujo povedal, ze on si nepamata, ze by boli niekedy tak uskostlivi na svoje deti ako som ja...takze zase som ja najhorsia...ale tesim sa lebo aj sesterka ide rodit, aj bratova zena...konecne si to zacnu aj u inych uvedomovat, lebo mam pocit, ze len ja som ta najuskoslivejsia matka...herpes sa mi tuk, tuk, tuk lepsi...aj ked mam ho non stop prelepeny kvoli bezpecnosti a tym padom sa mi to hojenie troska predlzuje, ale mas uplnu pravdu, neviem sa dockat kym ho vybozkavam lasku moju milovanu, zjdela by som ho od lasky....🙂som rada, ze Maximkovi je dobre...ale kamoska prisla predvcerom z Anglicka a veru hovori ze toto tu u nas je ako balzam na dusu, ako je tu krasne...ze u nich len prsalo....
@jankaja tak som zvedava aku budete mat dovolenku, urcite skveluuu 🙂 a to mate all inclusive? Lebo ja by som tiez chcela ist aspon s polopenziou, varit sa mi na dovolenke veru moc nechce...zazili sme si aj take dovolenky, ale ked sme mali o stravu postarane, to je uplne ina kava 🙂 co sa tyka tych veci...tak sandaliky som zistila, ze ide byt problem,musim poskusat, lebo z niektorych topanociek su mu dobre este 19tky a aj su mu este velke, tenisky teraz ma 20 a su mu take akurat, takze sandalky musim poskusat....a kde najviac nakupujes? daj nejaky dobry tip...ja tiez kupujem cez internet, ale najma tu, alebo na mimibazar...
@kajkovajanka halooooo, ako sa mas??? ucis sa??? a co mala?
@mihouk tiež si nemyslím, že to rast zubov urýchľuje, ale 16 zubov v 14-tich mesiacov je celkom vysoký nadpriemer, tak mi to tak napadlo 🙂
@mirka2010 No aj ja dúfam, že si to tam dobre užijeme 🙂 Strava je light all inclusive - raňajky, obedy a večere formou bufetu, nápoje k jedlu a pri bazéne celý deň grátis a okrem toho nejaký odpoludňajší snack či koláčiky s kávou. Čo sa pamätáme, bufet bol bohatý, tak snáď nebude problém Natálku vystravovať. Tiež by som bez stravy nešla, podľa mňa je to hrozne zaťažujúce - najprv to vymyslieť, potom nakúpiť, uvariť a po jedle ešte poumývať riad. Toho si užijem dosť doma. A stravovanie v reštauráciách s takto malým dieťaťom riešiť nechceme - už len to čakanie na jedlo by bolo dosť komplikované pri takom neposedovi 🙂
My kupujeme zatiaľ len Protetiku, práve včera sme kúpili sandálky, č. 20. Doteraz mala 19 (nosíme namiesto papučiek), tie mali vnútornú dĺžku 120 mm a tieto 20-tky majú až 133 mm, tak sme pokročili len o číslo. Myslela som, že 20 preskočíme a dáme rovno 21, ale tie sú až priveľké. Neviem, prečo má Protetika taký skok medzi číslom 19 a 20, čo som pozerala ďalej, tak tam tie rozdiely v dĺžkach medzi jednotlivými číslami také veľké nie sú, okolo 7 mm len. Dnes ešte pôjde mm kúpiť prechodné topánočky, tiež 20, do podnikovej predajne Protetiky v BA (sandálky tam ale ešte nemajú, tak tie sme kúpili normálne v obuvi).
@jankaja viewm o com hovoris 🙂 myslim s tymi nakupmi, ja som podobny zavislak, aale aka je to potom radost ked prichadza domov balicek, skoro kazdy den nieco haha 🙂 My sme uz tiez na leto vystarane, mozno este tiez nejake sandalky pevnejsie, lebo zatial som kupila len crocsy. Ale jesen som este nezacala riesit, 🙂 coskoro to pride haha 🙂
@mirka2010 No velmi sa netes dalsimi babatkami v rodine, my mame rozdiel u bratovho 3 tyzdne a u mm brata 9m a nic nepomaha. Svagrina( zena mojho brata) robi vsetko zle, druha svagrina (zena mm brata) je velmi uzkostliva, lebo ma viac rokov a ja som taka hippie, lebo moje deti neznasaju byt zakryte a naobiekane. A takto mozem menovat do nekonecna. Ty rob ako myslis a kasi na ostatnych.
Ja som tu teraz na vikend mala mamu, bolo super, ale tiez sme mali nezhody, lebo mala zaspala a ona by ju len zakryvala, tak som ju stopla, lebo by bola o 5 min hore, potom zakaslala a uz bola chora, lebo som jej dala olyznut zmrzlinu.... Babka je babka co narobim a zobrala som ju na tu rybiu pedikuru a potom nam urobili nechty na nohach a uz mala vycitky svedomia, ze sa nevenovala detom, nieco varim a ona mi stoji za zadkom a upratuje vsetko co mi padne AAAAAA vtedy som jej uz povedala, ze nech si trochu oddychne, ze ju tu nechcem znicit, tak nokoniec polavila 🙂
@martinka8 viem presne, o čom hovoríš 🙂 . U nás zriedka je na ceste menej, ako jeden balíček, lebo objednávam aj z Anglicka cez jednu babu na FB a tam dlhšie trvá dodanie. Ale už to musím okresať riadne, lebo koniec-koncov mám len jedno dieťa, ktoré treba zaodieť 😀 A okrem toho, už má aj riadnu dávku vecí na jeseň a niečo aj na zimu, a ďalej pokračovať nemôžem, aj keď som minule stráááášne poškuľovala po jedných super 3/4 nohaviciach na 2-3 roky. Teda nielen poškuľovala, ale aj kúpila, lebo som presvedčila samu seba, že veď to ponosí aj toto leto 😀 Tak som zvedavá.
Inak, práve idem napchať práčku letnými vecami, u nás je také teplé počasie, že fakt už nejaké tričko Natálke obliecť. A na budúci týždeň hlásia až 27 stupňov.
@mirka2010 ahoj 🙂 , mile od teba, ze si si na nas spomenula 🙂 .. a ano, ucim sa skoro vzdy, kde sa da 😝 . diplomovku som uz odovzdala pred 2 tyzdnami, a statnice mam koncom maja a zaciatkom juna. a vlastne, ja sa ani neucim, ja si to len citam. ucit sa to vsetko naspamat uz nedokazem 😀 . tak len cakam, ze co potiahnem a ako to dopadne 😕 . a Beki sa ma teraz celkom dobre 🙂 . od kedy je tak pekne vonku, cele dni je na zahrade alebo ideme na ihrisko. taka je vecer unavena, ze uz niekedy prespi aj celu noc okolo 9-10 hodin 😀 . a zaciatkom maja sme mali ist na mmr, ale presunuli sme to (kvoli skole), taks me objednani na 10.6. .. a vy sa ako mate? sem-tam, ked sa mi pdoari, chodim citat, ze tu vsetci robite a ako sa mate 🙂 .. a super fotky si dala aj naposledy. velmi sa mi paci ta posledna, kde ma Marosko rucku na pleci toho chlapceka vedla. uzasne sa tam tvari 🙂 🙂
a pridam aj nejaku tu foto ako dokaz, ze este zijeme 😀
ale mam otazku, aj na ostatne mamicky... Bekca je niekedy hrozna, ako nepocuva 😝. vieme, velmi dobre, ze rozumie, co jej hovorime, ale vela krat vidime, ako urobi to, co nema, naschval! a este sleduje, ze co mi na to. keby islo o blbosti, tak to uz neriesim, ale take, ze taha kabel od predlzovacky (uz nemam kam inde dat), ale sa stavia na gauci, na kreslach, na posteli - to su celkom nebezpecne veci.. a ptoom vsetko hadze, trha 😀.. a ked jej nieco nedovolime, alebo vezmeme, plac obrovsky a bucha si hlavu o zem 😝. a moja otazka je, ze ci to je naozaj tym, ze je este dieta alebo sa crtaju jej povahove crty? baby, ja by som bola velmi smutna, keby nam z nej vyrastlo drze, neposlusne a rozmaznane decko ☹. a tym,z e teraz s nou nie som stale, ale ze sa tu striedame so sestrou, tak nejaka cielavedoma vychova sa realizuje tazko ..
@kajkovajanka krásne fotečky 🙂 Čo sa týka neposlúchania, Natálka tak isto, vie, čo má zakázané a aj tak to robí, ešte s väčším pôžitkom. Keď jej v tom zabránime alebo to prísne zakážeme, buď spustí rev alebo sa začne capkať rukami po hlave. Našťastie sa zvyčajne nejedná o nejaké pre ňu nebezpečné veci, ako chodenie po gauči (od toho momentálne upustila), ale napr. sa chodí máčať psovi do misky s vodou a podobne. Jej prejavy (rev a to capkanie) sa snažím ignorovať a snažím sa jej vysvetliť, že prečo to nemôže robiť. Včera sa mi napr. rozbehla preč z ihriska smerom na cestu a keď som ju niesla späť na ihrisko (sama ani za svet), tak spustila rev, že až 😒
@kajkovajanka krasne usmievave slniecko 🙂 posielame jej pusku s Lili 🙂
tak musime sa pochvalit z nocnikom robime uspechy dnes sme aj kakali aj cikali a to bolo radosti.inak nic nove v pondelok ideme na 15mesacnu poradnu a ockovanie som zvedava kolko vyrastla 🙂
@mimuska2 No aj my sme od vcera pokrocili. Stale si nechce dat gate dole, ale prinesie si nocnik z kupelky a pouziva to ako sedacku, ved co este by nam v obyvacke chybalo, ak nie nocnik. Ale sedi ako dama, bokom 😝 😝 😝
No a vcera si spolu umyvali ruky, oni dvaja zacinaju byt nebezpecna dvojica.
Sorry nejde mi otacat fotky na tom blbom windows8
@jankaja dakujeme 🙂 , a dakujem aj za tvoju skusenost s Natalkou a jej spravanim... a inak, aj my mame ako prezuvky sandalky z Protetiky a aj poltopanky na jar 🙂
@martinka8 dakujeme 🙂 .. puska leti aj pre Lilinku 🙂
@kajkovajanka Drze decko ti z nej nevyrastie, iba skusa co moze a zabava sa. Tilka je expert vo vydierani, myslela som ze Maxim je hrozny, ale ona..... Dnes som bola ako obarena, lebo Maxim po obede zaspal (co nikdy nerobi, takze bol urcite hrozne unaveny) a ona hned ked to zbadala uz aj donho stuchat, musela som ju zobrat do kuchyne. A potom ked sa zobudil, tak sa chcel mojkat a ona krik, tahala sa na ruky a normalne odtlacala Maxima prec nech nie je pri mne. No hroza, opica jedna. To ze ho stale bucha a ked sa jej nahodou dotkne, tak reve ako zmyslov zbavena, len aby sme prisli a napominali ho, uz to ani neriesim, lebo chudak Maxim je v tom casto aj nevinne. Vynucovanie si hadzanim veci (telefon, pocitac, jedlo) na zem a najnovsie hadzanie sa tvarou na zem. Juj tolko radosti!!!! Tak nezufaj, ja si tu za chvilku budem vlasy trhat a aj moja mama povedala, ze to bude pekna potvora ked vyrastie 😝
@mihouk mali spolupracovnici 😀 😀 , perfektni su zlatusikovia 🙂 a Tilka jak si tam sedi 😀 😀 Bekca ani za nic 😀 , stiahne si nohavice (plienku este nie), donesie nocnik, posadim ju a ona hned vstane 😀 .. fuha, vesele to mate teda, ked sa biju o teba, o vas s mm... (ale sucasne rada pocujem, ze to je normalne. fakt som z toho bola trochu smutna, ze co sa to deje ☹ .. velmi by mi to bolo luto, keby z nej vyrastlo hnusne nevychovane dievcisko)
@kajkovajanka Ja stale dufam ze z nich nevyrastu maly frackovia, aj ked som uz niekedy z Maxima zufala, lebo on pocuje iba to co chce a niekedy je to na hlavu. A Tilku uci same hovadiny, ako prdiet jazykom ked nieco urobi, tahat za vlasy, bit. Ked bol Maxim maly nic take nevedel a ona do toho vhlupla ako prificka. Ja len tak sedim na gauci a sledujem, oni su ako mala mafia a Tilka je krsny otec. AAAAAAA
@mimuska2 Tiez si to neviem predstavit, u Maxima je to jednoduche, iba vytiahnes a ides 😀 😀 😀 ale tiez to nebolo jednoduche, nocnik uplne odmietal, dokonca mu mm ukazoval co sa tam ma robit a az ked mal 2,5 tak sme prestali plienkovat, takze s Tilkou mame este cas, ved aj chodenie jej trvalo ako dlho. 🙂
@kajkovajanka no naaaaaaaaadherne fotocky si pridala...Bekuska je tak krasne dievcatko, posielame jej boztek...no, myslim na teba, ze ako ti to ide s ucenim...vies, tym ze som si presla tym istym tak sa viem velmi lahko do teba vcitit, len o tom viac, ze ty mas rodinu, male babo, domacnost a musis to mat poriadne narocne...ale isto to zvladnes a v lete uz len budes spominat ze akaaaa skola 😉 😉 😉 😉 😉 😉 co sa tyka tej vychovy...my sa zamyslame nad uplne rovnakymi vecami...Marosko je celkom pokojny chlapcek, ale mava veru dni, kedy dostava placlive chvile a vtedy nic nepomaha...hlavne doobeda, ked nie je na 100% zaujaty, tak ho to chyti a place aj pol hodinu...ked sme von, tak len svojim smerom, vobec nechce chodit za ruku a vsade za nim behame, s nami kam chcem ist my ani za svet...potom sa odtahuje na rukach a krici ked sa mu to nepaci...tiez nechcem, aby posobil ako nevychovany, ale myslim, ze prechadzaju teraz nase deticky obdobim asi vsetky velmi podobnym a urcite ich to prejde...a hlavne vela zavisi aj od nas, ze ako my na nich budeme posobit...ja som za vysvetlovanie, ale v krajnom pripade uz dostal aj po rukach, ked opakovane robil to co som mu asi desat krat zakazala....
@mihouk ahojky, jemine aka je Tiluska krasna 🙂 dlho som ju nevidela, poriadne podrastla...a ake je z nej krasne dievcatko 🙂🙂🙂 tak s maminkou nie vzdy musite byt za jedno...ja mam v tomto obrovsku vyhodu, ze moja mamina je s nami casto a vie uplne presne co si k malemu moze dovolit...je mi neskutocnou pomocou a som stastna, ze ju tu mam na blizku 🙂 za to moj ocino, ten by porusil uplne vsetko co by sa dalo...malemu dava ochutnavat veci o ktorych som presvedcena ze by nemal a kritituje kazdu ciapku ktoru malemu obleciem, ze na co ju ma mat v takom teple...no co uz, po prve chlap a po druhe chlap!!! na to sa neda ani nic ine napisat....
ale pedikuru ste mali super🙂 aj ja chceeeeem...my dnes varime gulas, tak sa velmi tesime, Marosko sa zase vysanti v zahrade a vytesi zo vsetkych clenov rodiny 🙂 vy mate aky plan na vikend?
@mirka2010 to s tým chodením Natálkiným smerom zažívame aj my, ale nám dosť pomáha, keď ideme s kočíkom, to ideme vcelku OK a aj rýchlo. Inak sa nám stalo, že sme šli do 100 m vzdialeného obchodu 45 minút - aj to som ju nakoniec polovicu cesty niesla, lebo už sme sa ponáhľali 🙂 Išla 20 metrov jedným smerom, potom 15 metrov naspäť, potom sa 10 minút zabávala na príjazdovej ceste k jednému rodinnému domu, lebo tam mali inú dlažbu... Tak odkedy sme zistili, že keď máme so sebou kočík, tak udržiava smer a celkom aj rýchlosť, chodíme všade s kočíkom. Aspoň do neho nabalím nákup, ak absolvujeme, keď už nič iné. Natálka je v ňom ochotná sedieť len po ceste z ihriska, keď je už unavená. Inak všade zásadne po svojich 🙂
maminky, chcem sa vás opýtať, či ste sa u vašich detičiek nestretli s drobnými (niekedy) začervenanými vyrážkami (niekedy sú normálne pleťovej farby, takmer ich nevidno) okolo očiek, nosa a okolo úst....môže to súvisieť s rastom zúbkov a nadmerným slinením? rastú nám teraz minimálne 4 stoličky....objavilo sa to ešte v marci, keď mrzlo, myslela som, že je len koža precitlivelá na zimu, ale sú aj teraz v tom teple, takže závislosť od počasia som vylúčila - aj keď pediatrička rada hovorí, že je to z potu....potraviny sme tiež nezaradili nové za posledný čas.....ak máte skúsenosť a tip na nejakú mastičku, krém, či máte svoju teóriu z čoho by to mohlo byť, ďakujem za vaše reakcie....
@zuzulienkaaaa A objavuje sa jej to ked jej idu zubky???? Moze to byt hocico, mozno ma len citlivejsiu pokozku, nieco chyti posucha si oci, nos a olyze prsty a mas to. Tomu nezabranis. Nas Maxim ma hrozne citlivu kozu, reaguje na hocico, momentalne ma taky suchy lysaj okolo oka a ked zuri, ale hrozne (minule sme ho strihali a to on nenavidi) tak sa mu objiavia flaky na miestach kde mal ekzem ked bol mimco. A Tilku mozes umyt aj spinavou handrou a je v pohode.
@mirka2010 Chlapy su asi vsade rovnaky, moj oco daval Maximovi ovoniavat salam, tak som mu vtedy vynadala co ho drazdi, ale oni nemyslia.
Ja mam posledne dni dilemu, Tilka ma take nijake vlasky, rozna dlzka, tak sme rozmyslali ze ju ostrihame. Jednak sa jej vlasky spevnia, a kym je este takato mala, tak sa taky uces este da nejak vysvetlit a dufam ze jej do leta aj trochu narastu a dostanu nejaky tvar. Len mi je hrozne luto nasich babatkovskych vlaskov a chvilku bude vyzerat blbo, ale co narobim, asi sa do nej pustim dnes, nech jej mozu rast. Trha mi to srdce, ale tak ako ma teraz vlasy su o nicom. ☹ ☹ ☹ ☹ ☹ ☹ ☹ ☹ S Maximom to bolo ake lahke, na trojku a hotovka.

@jankaja Nemyslm ze to rast urychlue, lebo Maxim narhdelin nemal a v dvoch rokoch mal vsetky zuby a aj Tilka do teraz nenosila a uz ich ma 14. Maxim prve zuby ani sme nevedeli, ale potom od 4 hore tri dni 39 teploty a Tilka to iste, keby som uz vtedy vedela o tych nahrdelnikoch...... 🙂