Januárové detičky 2012
Ahojky budúce maminky - čakateľky na január 2012. Keďže zatiaľ takúto tému nikto nezaložil, dovoľujem vás sem pozvať. Mám termín 1.1. 2012 a teším sa na ďalšie, aby sme spolu prežili naše tehu 😉 😉 😉
Tak šup-šup sem.... 😀 😀 😀
@mabel1981 inak sedatko mam u mami v presove ale vezmem ho stamad ani na nom velmi nechce byt ,myslim ze sa citi dost neisto...ale aj my mame teraz vlastne plienku len na hajanie lebo cez den beha holy :D setrime :PPaj tak je horuuco...ale snazim sa snazim aby sa naucil...kym je teplo
@1234lubka dobre robis, ze ho neokrikujes ked sa nevykaka alebo nevycika do nocnika, potom by sa mu to ozaj sprotivilo, mas dobry postup, ze mu ukazes, ze nabuduce do nocnicka, on to postupom casu pochopi, neboj sa, kazde dieta je idividualne, nas maly si predstav, ze mi pekne kakal cely december do nocnika aj sa vycikal pekne, ale potom ako keby som utala a bol koniec, az vlastne doteraz, kym sme nekupili to sedatko... aj nas maly robi pokroky aj v rozpravani aj strasne rad listuje nase knihy, co mame s manzelom a tak sa pri tom vazne tvari 🙂 no podareny je, je to krasne obdobie teraz vsak, ked su taky sikovny a tak napreduju tie nase zlaticka... Ja si myslym, ze tiez bude mat Filipko zase obdobie a nebude chciet chodit na nocnik, alebo sedatko, ked sa zase ochladi a nebude chodit s holou ritkou, ale nesmiem polavit, ked som sa na to dala 😉... tak pozdravujeme a drzime palce, aby Matulik rad chodieval na nocnicek.
@mabel1981 no zatial to akosi nechce pochopit ale urcite ho nebudem nutit....myslim ze yb to nemalo ziadny vyznam..akurat som dnes volala s kamoskou vravla ze maly jej pekne chodil na nocnika potom z nicoho nic prestal....az ze raz za nou prisiel a daval si dolu plienku ze chce pisat 🙂 odvtedy chodi sam, sam si da dole a pisa a ked sa vykaka tak ju hned vola nech mu utrie dupku :D
Ahojte, chcela by som sa s Vami poradit, ze detickam zahustujete jedlo solamylom? ak nie, tak cim? Dak. 🙂
@janulka007 ..Ahoj, ja zahustujem ovsenym vlockami jemnymi, alebo pomletymi otrubami, alebo kuskusom, alebo kašami od alnatura alebo babylove
@breslerka zaujimave 🙂 vlocky alebo otruby davam do polievok ale ked napr robim sote z masa tak pre nas davam solamyl, neviem ale ci je to pre drobca.. kazdopadne dakujem 😉
@janulka007 ..ja davam aj do sote....hodim to vsetko do tlakoveho hrnca, tam to super zahusti
ja hustim normalne mukou
@1234lubka a baby tu to čo vymrelo????ved tu normalne že nik nechodi...ale ak mate doma takych zlobilov ako ja,,,tak chapem 😉
@bboossoorka hej tiez pozeram, ze ziadne comensy niekolko dni 😉 😉
tiez pozeram ze ticho 😕
@wisinka,@bboossoorka,@janulka007 tak ja som mala mesiac kompa v servise tak som nebola nikde...ale co mozes pisat ked tu clovek nieco napise a nikto nic...ziadne nove otazky ani nic.....sak mozem zacat ja no aspon ze co mame nove 🙂 mame vsetky zuby okrem poslednych stoliciek 🙂 celkom pekne rozpravame 🙂 zvieratka vie vela pomenovat na obrazku tak po svojom ale vie ze pes macka kacka tulen slon zebra labut ryba.....aj ine jak dom autobus auto traktor lietadlo...vsetko samozrejme po svojom napr na autobus povie abobos :D mame obdobie ked nechceme vobec papat....rano dva krat zakusi do chlebika..na obed tri lyzicky...na veceru nic....akurat tak termix, chrumky a take podobne toto by jedol na kila....ale vcera ani ten termix nedojedol....no co uz musime vydrzat, prejde ho to 🙂 nocnik necce ani vidiet a kym byvame tu este stale u babci tak sa ho ani nesnazim ucit lebo je tu zima...az ked pojdeme do toho najomneho...stale sme sa nedockali ale uz tam skoro vsetko je urobene len sa dokoncuje odpad......no tak cakame..snad do onca roka...no neviem ale dufame ze hej....a
inak necaka u nikto dalsie mimi ? :DD ja len tak zo zvedavosti :DD
dievčatá, čítam, že vaše detičky pekne rozprávajú, aj ked po svojom. Moja malá vie povedat tak mama, tata, baba... Komunikuje spôsobom, že ukáže na niečo a povie eeeee ... to je všetko, absolútne nechce rozprávať... Neviem či je to normálne. Má ešte niektorá z vás takýto problém? .. O tom, ze ani za svet nechce sediet na nocniku ani nehovorim... V lete sme to skusali nechat ju behat holu, davali sme ju na nocnik, ale vzdy usla a vycikala sa na podlahu.. O jedení ani nevravím...veľmi málo je, zato energie má za 15 chlapcov.... A este sa chcem spytat, kolko vázia vase deticky... Pre porovnanie.. moja má 10 kg a zdá sa mi to málo... aj ked doktorka na poslednej kontrole povedala, ze vsetko je ok... tak neviem.... 🙂 Zelám vám peknu nedelu. 🙂
@kaby z rozpravanim sa vobc nestresuj do troch rokov ti nemusi povedat ani pol slova...kludne sa moze rozhovorit az v skolke.....kamoskin ma 2,5 roka a stale ma plienku....no nijak sa nechce dat na nocik..ved sa nauci ked pride jeho cas. aj moj matko sa nauci nennutim ho kaslem na to aj na toe debilne vyrazy rodiny ze jak to....ze my sme uz od roka chodili na nocnik...no kto vie..a vaha? ked doktorka povedala ze oki tak sa neznepokojuj...urcite....moj maly teraz posledny mesiac skoro nic nejedol...len mlieko....chrumky a somariny normalne jedno nic maximalne par liziciek...az dnes konecne poriadne jedol....az som mala nerv bo furt len papi papi :DD
no u nas to je tak že rozpravat rozprava čo sa jemu chce,,,,papa tiež pomenej.......ale to ma nevzrušuje....proste nechce tak nechce....važi 12.7kg.....zubky mame všetky akurat sa nam režu tie posledne stoličky a sprevadza to hnačka a sopliky ale nič nieje nezvladnutelne......nočnik???nie ked ide povie kakat ukaže na plienku a ked ho vyzlečiem ani zachod a ni nočnik plienka naspet tam si čupne ku zachodu vykaka sa do pleny a že eeee....tak atak je to u nas.....
Tak nasa Kristinka rozprava...a nie malo, niekedy az prilis, ale tesime sa z kazdej vety, da uz aj tri-styri slova, napr, mama papa ložtek, titinka sa schovava alebo oblubene slapci maju pipita 😀 😀 Zubov mame pomenej no papa celkom vela, vazi 12,5kg ale posobi chuducko, je to duracelka na pohladanie 🙂 Sme bez plienok od leta, viac ci menej uspesne, stane sa aj nehoda ale neriesim to niak extra. rozhodne ju nelutujem ak sa stane 🙂
este sa chcem spytat, ci sa niaka nechystate alebo uz nechodite do prace? ako to zvladate..?
@janulka007 ahoj no ja chodim na brigady cez agenturu...teraz sa mi neusli zoadne smeny uz druhy tyzden...no co uz minuly mesiac som si zaribila 177 ecka...brutalne pomohlo...zaplatili sme nedoplatok za ekektrinu a poistku za auto a uz po mojej vyplate...ale pomohlo....chodili sme ku nasim...ide to kus na nerv.. ale co uz kaze ecko pomoze...dala som si ziadost do lidlu (tam brigadujem) na polovicny uvezok...ale uvidim no....
@janulka007 dievcatka su sikovnice...my chalani sme vraj lenivsi 🙂) sak sa aj tak raz nauci nie? 🙂))
@bboossoorka :DD poznaaame 🙂) sa zatvari kyslo a mama kakaaaaa dam ho rychlo na nocnik a nic....ale ked so vyberem a zabalim do plienky tak hned je to tam 🙂) SAK sa naucia 🙂) nebudem ho stresovat 🙂)
@janulka007 do prace posielam žiadosti už rok ale neuspešne...chcem ist iba na nočne že striedačka s malym ale kked mi volaju nik si nevšimne moj dodatok v životopise...ale chystam sa
@1234lubka v lidl som pracovala ale ja možem akuratna noc lebo nemam maleho kde dat,,,
Ahojte, straaaaaaaaaaasne davno som tu nebola a konecne som kukla co mate nove 🙂 nasa Emka nam robi radost. od 18 mesiaca nemame plienku, zo dna na den sa zacala pytat a to som si myslela ze skor ako v dvoch rokoch bez plienky nebudeme.....🙂 zuby uz mame skoro vsetky - okrem stoliciek, papame dobre a s chutou, mame uz cez 14 kg a 90 cm 🙂, kojila som ju do 16 mesiacov ale odvtedy nechce ziadne mlieko ani UM ani KM :/ jogurty , syry, mliecne polievky to ano, len mlieko ee, ale nesilim, mozno si to raz rozmysli 🙂
a rozpravame uz vselico, vety sice este nie ale slovicka uz spaja, a je to sranda ake vytvori z nej vyjdu :D
cez den spinka asi 2 hodky, vecer ide okolo 20.30, len stale sa v noci zobudi, aspon raz :/ sice sa stalo ze prespi celu noc, ale to len obcas...ja to pripisujem zubom, uz sa neveime dockat kedy s nimi bude konecne pokoj 🙂 🙂
A chcela som sa opytat ako vase deti vecer zaspavaju, lebo nasa je strasne nepokojna, prehadzuje sa, vzdycha a trva aj pol hodku kym zaspi.... 🙂 🙂
ahojte dievčatá, strašne dlho som tu nebola ako sa mávate? Teda skôr ako detičky? 😀 POčujte, tie, čo ste dali očkovať MMR vakcínou- to je v 15. mes- mali ste reakcie nejaké? Ja som dala Esterku až minulý týždeň, tak mám dosť obavy. Stále sme odkladali pri Maťovi mala stále sople, aleb zuby, alebo čokoľvek, nezdala sa mi úplne fit... Inak my máme za sebou naprd jeseň, na iečení s Maťkom som schytala taký zápal pľúc, že so skončila v nemocnici, vyjedla 4 ATB, domrvila si celý imunitný szstém a prišla k astme, tak teraz a dávam dokopy. Uff, ešte že sa mi to nestalo a rok skôr, kým som malú dojčila....
@nusiki ahoj super nas do nocnika kope a nechce ho vobec...sesterkina ma taky ako stolicku a ked videl ako donho piska tak zacal aj on stahovat pancusky a sadol si :d ale nic....nas sa mi nepaci....a rozpravanie? usta sa mu nezavru....uz aj vety vie,,,,ze kde je tati....isiel do roboty....lucka pride autobusom......podateny je...spat sa pyta okolo 19tej ale kedy ako...teraz sa velmi prehadzuje debatuje aj hodinu kym zaspi....a spi z nami v posteli....ja hoo potom presuniem do postielky ale v noci sa pregula aj tak....a aj tak sa budi...ppri mne sa bidi z placom kde je tatik pri tatikovy kde je mamka :DDzvykla som si......nas mliko len rano a vecer plnu flasku inak vobec....nevadi ze tvoja nechce stacia aj syry a jogurty...
@rebecca2006 ooooch tak to skore uzdravenie.....my sme mali reakciu len pri mmr, na 7 ci 8 den teploty a vyrazky fdrobne na nozickach......dost dlho mal tie vyraztocky hadam aj mesiac....ale fakt len drobne

@mabel1981 ciiiiiiii no to ti teda verim 🙂 matko sa sice nepyta ale stale mi da najavo ze ide pisat alebo kakat....ale ked kaka tak to viem aj dve hodiny dopredu..lebo je nervozny len vola ze mama mama..."ba" "ba"....chyta si dupku....ale zadrziala az kym neprestupuje z nozicky na nozicku rozplace sa a vyjde z neho.....snazim sa ho vsemozne davat nad nocnik ale stale sa vpiera nechce ho ani vidiet....dnes sa mi podarilo vo chvili ked to z neho "slo" a nedalo sa to uz "zabrzdit" dat ho nad nocnik vykakal sa donho aj som ho prechvalila poriadne ale asi o 5 minut zase kakal ale uz doma na chodbe na koberec...akoby sa toho bal lebo s placom ku mne uteka ze mama mama kaka....a ked ide pisat tak tiz aykoby zozaciatku zadrziaval pozera na pipik a potom sa vycurka kam pride pribehne za mnou a ukazuje mi kde je mlacka :D aj som skusala "nachytat" do nocnika ale...no nechcem byt skepticka myslim ze to pojde...nechcem teraz polavit ked som uz s tym zacala....🙂 nekricim nanho ale ho nezahambujem ked sa vycika alebo vykaka stale mu len ukazem potom nocnik ze nabuduce nech to bude tam :🙂to skor moja babka len naho ze budes biti ked nebudes pisat do nocnika a podobne...kricim na nu nech mu take veci nehovori...mozno aj koli tomu sa boji...ale tak v jeseni by sme uz mali ist do bytu tak....inak vsetkemu rozumie 🙂 a teraz az nechapem ako sa mu rozviazuje jazycek ako sa uci nove slova....dnes sa anucil tri..."ado" to je Ody nas havo co ho mame na tyzden, "peč" akoze preč..joj a este jedno ale uz neviem...inak ma celkom slusnu zasobu....vela sa zmenilo odkedy sa nacil krasne povedat ano minuly tyzden....strasne si chce pozerat obrazkovu knizku zo zvieratkami, vsetky vie ukazat ked sa ho na nich pytam aj zvuky vie ake vydavaju....dokonca ked nieje na tej strane to zvieratko tak ho pekne nalistuje...no ja nevychadzam z udivu tiez som strasne pysna nanho 🙂 a este take krasne pusinky sa naucil davat 🙂 joj moje zlatinko 🙂