icon

Januárovky 2017

zardia
10. máj 2016

Ahoj, vcera slm si nasla // na teste a rada by som tu nasla dalsie spriaznene duse 🙂 mam sice profil na ceskom konikovi, ale kedze som Slovenka rada by som mala takuto skupinku tu 🙂

verunqha23
12. okt 2016

Jáj babenky od pol 12 rána/poobedia/doobeda? :D to je jedno som vobec nič nejedla nechutí mi :/ ... A teraz som sa len zobudila lebo som o 6 zaspala ako ja zvládnem prax neviem

kwr
12. okt 2016

Mna obe tehu obaja kopu velmi.nizko, zatial tam maju kiesto tak robia kotrmelce cize by som sa neobavala, ked im bude tesno, budu sa vrtiet menej🙂 ja som mala Ozzyho uz od nejakeho 28.tt uz hlavickou dolu podla ultrazvuku tak cakam.ako bude tentokrat ale na poslednej kontrole u babice mi povedala ze aj Alfie je v tejto chvili hlavou dolu ale ze este ma vela miesta tak sa bude vrtiet a kopat.
Ale aj tak je to super pocit, ked ich citime sa hybat, no nie? Ved su nasi/nase;)

verunqha23
12. okt 2016

@kwr A kedy by si malo babatko otočiť dole hlavou ? ... ja som v 27 tt a malá není otočená dole hlavičkou

kwr
12. okt 2016

@verunqha23 u prvych deti cca 28-30.tt a babica mi povedala ze u druhych v 35.tt:)
Ale detom je to totalne fuk, otocia sa ked sa im chce🙂

verunqha23
12. okt 2016

@kwr a male deticky maju ked sa narodia modre oci vsetky? Ci ?

julinka88
12. okt 2016

@verunqha23 ahoj nie je to pravidlo ale vacsine ano modre
Moj druhy syn sa narodil s modrymi a az v 7 mediaci sa mu zmenili na hnedozelene uplne

sandri
12. okt 2016

@verunqha23 ano, rodia sa s modrymi. Postupne sa farba zmeni. Hovori sa, ze do cca 7 mesiacov sa farba ustali, ale mojmu sa zmenila az po roku 😉

fronili
12. okt 2016

@kwr ja som dnes 24+5 a malinka bola na 3D otocena vodorovne v brusku zatial dufam ze sa to zmeni rada by som porodila prirodzenou cestou ako Simonka.Dufam ze to tak aj bude.Uvidime co doki na to povie.Na dalsiu kontrolu pojdem ked budem 27+5 ale naposledy povedal ze to sa do 24 hodin moze zmenit a mala moze byt uplne v inej polohe.
Inak vcera hrozna migrena ma chytila vecer uz som nevydrzala a musela si dat tabletku nedokazala som fungovat.Zabrala ale az ked maly zaspal.Okrem toho ze ma bolia hrozne krize a som dost unavena posledne dni.Je vsetko oki.

cookiee
12. okt 2016

Ahojte baby, mňa tiež malý občas kope v dolnej časti bruška a väčšinou len na ľavej strane, asi iba pár-krát na pravo som ho cítila 🙂
@verunqha23 @kwr
tiež mám termín podobne ako Vy......1.1.2017 a ďalšie v ten týždeň tak dúfam, že to bude všetko ok prebiehať 🙂 Včera som povedala manželovi, že nech sa pripraví, že to môže prísť aj skôr a on mi vraví tak v novembri aby si už bola zbalená.... 😀

lenkavalkova
12. okt 2016

Ahojte baby, tak ja som uz celkom OK. Dnes sice cely den v posteli, slaba ako mucha, hlava ma boli, ale uz som zjedla suchare, banan aj piskoty a vsetko vo mne ostalo bez problemov. Aj mineralku som vypila a OK. Som rada, ze z toho nebola nejaka salmonela, alebo co. Pchala som do seba jedno cez druhe, ale po tejto skusenosti si budem davat vacsi pozor ;).

lalia87
12. okt 2016

Zienky moje,dnes som bola na kurze a ucili sme sa zac.porodu ako prebieha a dychanie a tak. No pre mna je to dychanie sodoma gomora,lebo to je uplne inak ako ked bezne dychame. Tak co nasledovalo,kolaps. V usach zacalo hucat,machule pred ocami a hyperventilacia bola na svete. Predporodna as.to hned zbadala ze je zle,tak lahnut na bok a obliala ma vodou. Este teraz mi je tak cudne. Ako ja zvladnem porod,ked teraz nezvladam predpripravu :( celu hodinu som odlezala a teraz som az prisla,isla som sa poprechadzat von a po obchodoch.v kik mali vypredaje letneho tovaru,tak som kupila kr.rukav zo 4,30€ za 1€ je to od 4-6mes., dlhy rukav stal 2€. No neurobte si radost po takom zazitku :(

kwr
12. okt 2016

@cookiee hehe ja chystam periem v novembri a od 1.decembra mam zbalenu tasku kedze Oscar bol mesiac pred terminom🙂
To je super ze si citite mimca kopat, ten nas kope snad stokrat viac nez jeho bracho, niekedy mam.pocit ze si prekopne cestu von;)
Tak si teda drzme palce bude ako.ma.byt;)

kwr
12. okt 2016

@fronili uf to s tou migrenou ma.mrzi ale chapem, behat s bruchom okolo starsieho surodenca a este sa snazit zvladnut domacnost da zabrat- a ano urcite sa este bude tocit.neboj, nepripustaj si ine ako taky porod aky chces a hotovo🙂drzim.palce nech to vyjde podla.predstav!

majaon
12. okt 2016

@lalia87 krasnucke vecicky 🙂 u nas je momentalne kik zatvoreny,ale tiez sa tam chystam na nakupy...fuuha,tak aspon,ze ta hned ratovala ta asistentka 😉 ja osobne som pri porode zabudla na vsetko nacvicene na pp kurze a dychala som si podla seba ako som vladala,alebo ako mi radili v tu chvilu sestricky 😀

lalia87
12. okt 2016

@majaon aj ja som si uz povedala ze kaslem aj na take dychanie,zakazdym mi tam ostane zle a dnes teda brutal. Milion zien na kurzy nechodi a odrodia to svojim dychanim 🙂 no potrebujem jaaaa este skolabovat pri tlaceni 🙂 u nas v kiku dnes uplne prazdno,nebyt tohto letneho vypredaja tam idem naprazdno 🙂

majaon
12. okt 2016

@lalia87 veru a neboj,priamo pri porode ti budu hovorit co a ako mas robit,dychat,tlacit 🙂 ja sa este chystam v sobotu do nak. centra nedaleko od nas s kamoskou,hlavne malemu nieco dokupit,ale urcite sa ujde aj babulke nejaka malickost 😀 prave som si pocuvala jej srdiecko,to je nadhera,ako cvalanie konikov 😀 ked ju dlhsie necitim,tak hned pocuvam a som spokojna 😉

fronili
12. okt 2016

@majaonja som nechodila na ziaden kurz a tiez som dostala len jednu radu ked som rodila.skor ma zdzubkala ale za to jej aj dakujem.lebo som bola v totalnom krci a drzala sa matraca ako keby som ho uz nikdy nemala pustit.vtedy prisla zamnou a povedala mi ze robim sama sebe zle a predlzujem si tym porod ze mam skusit to radsej predychavat
@kwr ja si ani inak porod nepredstavujem ako prirodzenou cestou😊 tak to tak hadam aj bude😊

verunqha23
12. okt 2016

Baby na ten kurz nemusím chodiť že nie ? :O

fronili
12. okt 2016

@verunqha23 kurzy niesu povinne mozes sa rozhodnut sama ci chces chodit alebo nie😊

fronili
12. okt 2016

@lalia87 vecicky su peknucke a ruzoveee😍

majaon
12. okt 2016

@verunqha23 ja som chodila pri Simonkovi a veru dokopy nic mi to nedalo,akurat,ze sme sa tam postretali tehulky a podebatili 😀

lalia87
12. okt 2016

mne vsetci hovoria, ze to cvicenie a dychanie aj tak nebudem robit takze to nejako ani neriesim :D ale teraz mame hodiny kde nam prednasa ako prebiehaju jednotlive fazy porodu, ako si mozeme pomoct, ako masirovat cez kontrakcie brusko, ako nas mozu partneri masirovat, kedy cca mame ist do nemocnice a take..tak to ma bavi pocuvat, aspon viem, ze co a ako 🙂

lenkavalkova
12. okt 2016

@lalia87 veru tak, ked to pride odrodis to, ci budes mat to dychanie naucene, alebo nie. Nestresuj sa pre to a nabuduce to dychanie radsej nenacvicuj, ked tak len teoreticky ;). Vecicky krasne. My sa chystame do Polska na nakupy..kociar, postielka, fusak atd. A hlavne ked sa maly narodi, tak sa mame stahovat, tak to este bude vesele 🙂. Inak uz som zjedla aj vyvar s kuracim maskom a supeer, tak sa tesiiim 🙂

fronili
12. okt 2016

Babi moje brusko dnes.mam pocit ze je rovnake😊hadam o mesiac ked pojdeme na fotenie tak budi niake pekne fotecky s toho.Inak dnds opät strasne unavena najradsej by som zalahla ale este hodinka a maly pojde do postele tak potom mozem.

gulocka7888
12. okt 2016

@fronili no ja som fotila vcera.Fotky budu v piatok ale uzasne sme nafotili tak sa tesim.Potom tu nejaku hodim.

fronili
12. okt 2016

@gulocka7888 my chodime kazdy rok na vianocne fotenie tak to spojime a nafotime aj s bruskom.co je skoda pri balicku brusko a novorodenecke su spolu cize vsetky fotky dostanem az ked sa nafotime aj s malinkou.prikadam foto s fotenia zo simonkom

fronili
12. okt 2016

A fotenie s poslednych vianoc

kwr
12. okt 2016

Ani ja som nechodila na ziadny kurz lebo sme sa stahovali ked som.bola v 30.tt a v Holandsku som.nestihla sa na ziadny prihlasit predtym nez sa maly vypytal von;) lekar mi vysvetlil kam dat ruky kam.nohy a v akych intervaloch dychat a ze s nemam vycerpavat kricanim a baby super to zafungovalo, za 8 minut bol maly 3-kilovy vonku. V tej chvili podla.mna aj tak zafunguju instinkty a telo ti povie co robit...

gulocka7888
12. okt 2016

@fronili krasne.No moj muzicek ostal vo svajci dosla som na sk sama tak bude len ja brucho a nas drobec vnom.Ale ked sa narodi urobime soolocne vo svajci.To len som vyuzila ked som uz na dovolenke

zuzuk22
12. okt 2016

Dnes sme boli v centre a ked som bola na wc nedalo mi to a cvakla aom sa z bruskom 😂😂😂😂