Januárovky 2017
Ahoj, vcera slm si nasla // na teste a rada by som tu nasla dalsie spriaznene duse 🙂 mam sice profil na ceskom konikovi, ale kedze som Slovenka rada by som mala takuto skupinku tu 🙂
@lenkavalkova
@lalia87 baby drzte sa. Mna to caka zajtra. ... Baby myslite ze to zvladnem tak ze pridem tam rano sama na aute o 7h a potom si to po 2 hodinach cakania u dr odsoferujem sama domov ? Bojim sa ci mi nepride zle .... Ale planujem pred soferovanim domov aj nieco este ziest potom .
@lalia87 mne ostalo zle hned ako som to dopila a po nejakej hodke sa mi potom ulavilo. Uz je dobre, uz som doma aj naranajkovana ;)
@zuzuk22 urcite to zvladnes. Ja som mala po minulom tyzdni este ten zaludok taky rozhojdany tak mozno aj pre to mi bolo zle.
@lenkavalkova dakujem . bo asi to teda risknem ;)
Tiez mam len jeden termin, nechapem naco je dobre mat 4 terminy :D
@zuzuk22 jasne, urcite to bude v pohode. Ja som chvilu sedela v cakarni, kym ma sestricka zavolala, ale stretla som tam kolegynu a kludne by som s nou aj dalsiu hodinu kvakala :D Uz mi bolo fajn potom 🙂
Ahojte dievčatá, sledujem vás ale nestíham reagovať, nejako ste sa rozkecali 🙂
My sme mali včera taký krásny leháro deň, nedela ako sa patrí 😀
Nebojte kočky s tou glukózou, ja som tiež bola dohodnutá, že si dám doma ranajky, vypijem to a pôjdem o 2 hodky. Nakoniec to dopadlo tak, že mi to po dohode urobili aj v den konrtoli, kedže som raňajkovala a mala glukózu pri sebe. Ale toto čo čítam, že nechať sa doviezť a nič nerobiť...o tom mi nepovedali, ja som si pekne vypila v čakárni a potom išla po lieky, na personálne a iné veci vybaviť autom. Dostavila som sa, zobrali krv, niečo si vybaviť v meste a naspať domov autom. Priznám bolo mi neskôr už aj trochu blbo (išla som tak 60tkou celou cestou) ale to asi aj z toho, že som sa už po odbere ničoho nenajedla. Ale dali sme 🙂
Chcela by som sa vás opýtať, som na rizikovom a minule mi prišla prvý raz ,,výplata", ktorá bola si o 1/4 menšia...to mám ísť ešte dať potrvrdenie o PN na sociálku? (nemá to vybavovať zamestnávateľ?) Lebo myslím, že zvyšok viazne tam...
Ja som to o 7mej vypila a od 7:45 mi bolo brutal zle,zalahlo v usach, horuci pot. Hodinu ma to drzalo,kazdu chvilu som sa chladila na wc. Vtedy by som nic neodsoferovala ani nepresla. Ale od tristvrte na 9 uz bolo dobre.
@zuzuk22 ja si myslim ked sa napapas pred tym ako odsoferujes domov tak by malo byt vsetko oki.mne s toho nebolo zle ani pri simcovi ani teraz pri malej.
Co sa tyka terminu ja som mala pri simcpvi 18.8. stanoveny termin a maly sa vypytal 9.8. Comu som sa moc potesila lebo uz som ozaj nevladala s tymi 27 kilami naviac😅
@elisebah91 a ty si predtym jedla? Ja som mala zakazane od vcera 19tej jest
@elisebah91 a odkedy si pn? Lebo prvych 10dni plati zamestnavatel,to ti pride normalne vo vyplate.zvysok plati soc.poist.ale doktor ti musi dat papier a ten musis odovzdat zamestn. Mne vzdy da okolo 23tieho papier a ja tak tri dni pred koncom mes.to zanasam na firmu.
No babi ja som uplne zabudla po simcovi ako to je.Kedy vlastne zacina materska ked mam termin 25 januara a som doma s malym.Skusim zavolat na socialku a popytat sa.
Takze som tam volala a povedali mi ze narok na matersku nemam ale ze sa mi predlzi rodicovsky ktory je cca 230 eur. A ten mi zo zakona vypliva od naroddnia malinkej.ale nevedela mi povedat dalsie info.pochopila som to spravne ze za obe deti spolu dostanem 230 eur?nemate skusenost?
@lalia87 ja som jedla normálne aj večer aj raňajky.
Ja som PN od 1.9, viem že prvých 10 dni plati zamestnavatel ( to mi tusim prislo) a zvysok socialne, ale kde je zvysok? Aj mne dava papier a ja si ho chodím zanášať pre istotu v ten den...neviem či sa mám ísť ozvať na sociálne alebo čo, lebo suma čo mi prišla vychádza na tých 10 dni ale zvyšné dni neviem
@fronili to neviem ci za obe ale ani ja nemam narok na matersku kedze som studentka,cize budem dostavat na malu 230 eur rodicovsky prispevok a to dostavas do 3 rokov dietata
staci aby manzel obehal, len na ziadostiach musia byt tvoje podpisy... ja si vzd pred porodom pozbieram papiere, co kde treba zaniest a potom manzel ked ide vybavit rodny list poodnasa aj ostatne veci...(evidencia obyvatelstva, zdravotna poistovna, socialna poistovna- prihlas sa ze sa staras o dieta aby sa ti roky pocitali do dochodku, UPSVaR)
@fronili
@elisebah91 koncom septembra si mala od lekarky dostat tzv.papier na peniaze,ktory sa odovzdava u zamestnavatela a on to posiela do socialky.oni Ti potom do 15.ho v mesiaci vyplatia Pn.predtym ti este mal prist papier o vyske pn ktoru ti vymerali na den.
@nikolienkaa boze ked to takto hovoris uz sa nam to vsetkym niak krati ale radoat je velka samozrejme ze respekt tiez z dvomu malymi detmi.ale tesim sa na to obdobie hrozne.😍
@aniko_h ano prislo mi vyrozumenie, kolko mi vychadza na den, a od Dr som dostala akoby papier s prelzenim PN a ten som dala zamestnavatelovi. Znama ktora bola na PN so synom mi ale povedala ze by som mala mat este nejaku listinu od socialky ze ci budu posielat postou alebo na ucet a ine. Ale o tomto ja nic neviem.

@verunqha23 wau to mas niak vela terminou mne ani pri simpvi ani pri malej nemenili odtal mi termin ten co mi urcili na zaciatku s tolkych terminov by som bola domotana😅