icon

Januárovky 2017

zardia
10. máj 2016

Ahoj, vcera slm si nasla // na teste a rada by som tu nasla dalsie spriaznene duse 🙂 mam sice profil na ceskom konikovi, ale kedze som Slovenka rada by som mala takuto skupinku tu 🙂

zuzuk22
25. okt 2016

Tak svagrina to uz ma za sebou konecne. A teda nezavidim jej ...prve babo a 4.38kg ....fu mala co robit asi 🙂 ale uz su stastny spolu 🙂

lalia87
25. okt 2016

Chcela som, ze idem poprat malej veci, ale vsak som nasla plny kos nasich veci, tak periem 🙂 aj u vas je take na nic pocko? mrholi, uplne mi to pripada ako niekedy na Vianoce a chyta ma osial :D uz by som stromcek stavala, niecim si radost robila, perniky piekla alebo neviem 🙂 ani to pranie nasich veci ma tak nebavi jak keby su to veci pre malu 😀

verunqha23
25. okt 2016

Tak baby bola som na ultrazvuku takže všetko v poriadku malá bude baculka podla mna :D ... No a z ultrazvuku som išla ku gynekologičke na poradnu a ona mi povedala že na ultrazvuku mám napísané KP... čiže koniec panvy ... čiže ešte pred porodom ma pošle na ultrazvuk a ak sa mi panva nerozšírila tak idem cisárskym :(

zuzuk22
25. okt 2016

@verunqha23 zlatunka🙂 neboj dobre bude 🙂 vsetko bude tak ako ma byt 🙂

zuzuk22
25. okt 2016

@lalia87 ja som akurat oliho uspala. A pozeram ze tiez uz mrholi....ale doobeda sme boli vonku na nejaku hodku a pol este aspon . jaj uz by som aj jastromcek veru stavala 🙂

kwr
25. okt 2016

Jaj baby zas sa potvrdilo ze slovenske zdravotnictvo je aj v zlych casoch stale lepsie nez to tu. Bola.som.na poradni u babice, vysvetlila som.jej ze lazdy jeden vecer mavam braxton hicks a tlaky ako keby sa maly dral von plus vsetky tie ostatne neduhy- a ja som sa nikdy predtym na nic nestazovala ale.teraz sa naozaj obavam- hovorim jej ze muz ide na sluzobku do statov a budem.sama a ze sa bojim aby sa maly nevypytal von. A ona namiesto.empatie mi povie vyhrnte si rukav zmeriam vam tlak....a ze vraj ak by som isla.predcasne rodit, a bola by som.pred 34.tt tak ze by mi dali.lieky na zastavenie a konecne.ma.vysetrili...akoze pridem tam s obavou a odchadzam s este vacsou- maleho uz mam tak nizko ze uz som tak.lezala uplne naha aby mu nahmatala kde az ma.hlavicku- a zaver? Vsetko je v poriadku, pridte o 3 tyzdne...no co uz mam na toto povedat? Mohla aspon predstierat ze ju moj problem zaujima- ved nemam 15 rokov a ani nie som.prvorodicka,a este sa ma.spytala ci su to urcite kontrakcie a ci nemam.zapal.mechura...

zuzuk22
25. okt 2016

Moj šťastný bráško už otcom 🙂

zuzuk22
25. okt 2016

@kwr tak to by aj mna nahnevalo:/ a vola by som este v neistote . nemas to tam lahke teda ....verim v to ze bude vsetko v poriadku nakoniec.

lalia87
25. okt 2016

@zuzuk22 jeeeej stastnyyyy tatoo..nech uz aj my mame take prve fotky s ockami a nasimi ratolestami 🙂 no ta to uz ma za sebou, aj jej zavidim v dobrom 🙂

sandri
25. okt 2016

@verunqha23 KP znamena, ze babatko je otocene opacne - zadockom dole a hlavou hore. Ja som kvoli tomu mala sekciu pri prvom. Ale dievcatka sa mozu rodit aj zadockom napred - ale su to velmi tazke a dlhe porody a maminka vacsinou skonci velmi rozstrihnuta... pokial ti mala zostane KP, tak ja by som sla na cisarsky...

lalia87
25. okt 2016

Neviem ako vy baby ale ako to mate s kopancami? Mne to moja malá nejako zlenivela alebo co. Posledne 3dni to tak vnimam, ze velmi malo kope, este nedavno sa mi aj brucho pucilo a teraz nic. Aj tu pobehujem, upratujem, beham hore dole a malá nic. Vcera som ju citila uplne vpravo, dobreze nie az v chrbte, tak neviem ci je tak čudne otocena. Alebo ci je uz vacsia, tak sa moc nehmyri, neviem, ale bola som pokojnejsia ked som ju citila viac sa mrvit.

nikolienkaa
25. okt 2016

@fronili nie do kočíka som nič nechcela ved by vykotilo mna a potom muža do takého drahého kočíka som ledva mohla prilepiť suchý zips ale ide to ľahko hore dolu

fronili
25. okt 2016

@sandri neboj sa nic tie iste obavy mam aj ja a o bobkoch ani nehovorim.presne mne maly viac nespal ako spal a chodila som ako matoho intervaly spanku boli niekedy az katastrofalne nakolko od piateho mesiaca az do 20 mesiaca bol hore kazdych 10-15 minut a uz som bola taka zufala ze som plakavala jak male decko.mala som strasny nedostatok spanku.preto sa bojim co bude teraz ale skusam to brat z humorom aby som nescvokla.a vec je taka ze kazde dieta je ine moze but este horsie alebo uz len lepsie😅uplne chapem ze sa bojis.ja sa obavam aj ziarlivosti

fronili
25. okt 2016

@zuzuk22 tak gratulacia tetuska😊🖒no ale nezavidim teda na prve dieta a taka vaha🙉mam pocit ze sa tie deti rodia stale väcsie a väcsie.ale hlavne ze su oki.

U nas pocasko tiez nic moc boli sme vonku zacalo mrholit.potom zas zasvietilo na chvilku slniecko a zas je na prd pocasko.
@kwr to by som bola aj ja v neistote.ja som sa tak bala pri simonkovi ked som bola v deviatom mesiaci sice uz sa maly mohol vypitat ale piatok som sa necitila vobec dobre vtedy a manzel bol na polovnickej brigade a na druhy den mal ist pracovat na polovnicky zabavu ktora bola 45 minut od nas.tak som bola stastna ze simonko sa vypytal s piatka na sobotu ked bol este doma nakolko v tu sobotu som mala byt uplne sama.
@nikolienkaa super ze to ide aj bez zasahu do kocika 🖒mala by som tiez nieco vymysliet.

verunqha23
25. okt 2016

@sandri áno ? lebo mne povedala že to je koniec panvy :D tak ja neviem :D :D ... no čo už tak či tak by to bol cisársky ... :(

sandri
25. okt 2016

@verunqha23 KP = koniec panvovy , teda zadkom dole. Mojho maleho moja lekarka volala maly budha, ako si vo mne sedkal so skrizenymi nohami a ani mu nenapadlo sa otocit 😀

verunqha23
25. okt 2016

@sandri Jáááj tak :D :D ... nooo aj ona len tak ako ona nesedela tá moja malá baculka ale tak ako keby ležala :D ... a hrala sa s ručičkami :D a potom si ich spojila ako keby sa modliila :D

elisebah91
25. okt 2016

@verunqha23 čo som sa rozprávla tak KP nechávajú rodiť len druhorodičky, deti do určitej hmotnosti a dievčatká. Takže ak sa ti neobráti asi to bude sekcia, lebo tak či tak na SVK vymierajú Dr., ktorí sú odhodlaní alebo vedia rodiť prirodzene KP. V perifernych mestách sa do toho asi až tak nehrnú.
Ja som dneska konečne začala žehliť plienky...hurá

verunqha23
25. okt 2016

@elisebah91 Ale ona sa ešte malá môže otočiť nie ? ...

sandri
25. okt 2016

@verunqha23 ano. Kamoske sa otocila asi 2 tyzdne pred terminom porodu.

elisebah91
25. okt 2016

@verunqha23 ano , myslim že sa to stále dá do toho 36 tt a neskôr

verunqha23
25. okt 2016

@sandri
@elisebah91 Ale aj tak to je asi jedno aj ked sa otočí :( ... kedže mám tú úzku panvu ...

veronikanellka171
25. okt 2016

@verunqha23 a aj malu vazili?

verunqha23
25. okt 2016

@veronikanellka171 To neviem ... nemám to napísané na tom papieri z ultrazvuku

veronikanellka171
25. okt 2016

@verunqha23 jaaj 🙂 chcela som vediet kolko cca drobec vazi v 28-29tt kedze na nete su take rozdieli v cislach ako nikde :D a meria? Tiez nepovedal?

verunqha23
25. okt 2016

@veronikanellka171 mne nič nepovedali :( ... Len mi ju ukázali bla bla bla ukázali srdiečko nožičky ručičky bruško hlavičku spravili snímku a to je všetko ... ale ked som bola na 4d ultrrazvuku v 25-26 týždni tuším tak mala malá okolo 850 gramov

verunqha23
25. okt 2016

@veronikanellka171 toto mám len

aniko_h
25. okt 2016

@lalia87 ja to mavam tiez.mala sa ledva hybe 2-3 dni a potom zase 2-3 dni vsetko v poriadku.a potom zase sa nehybe a potom hybe.normalne mi s toho zasibavalo uz.som vtedy velmi nepokojna.nastasie ale ja mam Angelsound tak zvyknem pocivat vtedy ci pocujem srdiecko,tak to ma ukludni.a hovorili mi kamosky,ze to je normalne,ze sa uz nebude tolko hybat,lebo ze tam bude mat stale menej miesta ako bude rast.tak uz teraz sa obavam :/

majkavid
25. okt 2016

Ahoj tehulky mam dilemu .. moj problem je ze mam vpacene bradavky a strasne moc by som chcela kojit do porodu mam este 83 dni .. objednala som si el. Odsavacku myslite si ze mi to vytiahne mliecko ak to nevicucka maly slebo dajaku taru ako vy to riesite co ma taky problem

veronikanellka171
25. okt 2016

@majkavid dnes som ss o tom bavila s kamoskou lebo bradsvky mam ako 5rocne dieta 😀 Ze aj ona mala take a sa jej pekne vystrcili