Januárovky 2017
Ahoj, vcera slm si nasla // na teste a rada by som tu nasla dalsie spriaznene duse 🙂 mam sice profil na ceskom konikovi, ale kedze som Slovenka rada by som mala takuto skupinku tu 🙂
@majkavid ahoj ja som.mala podobny problem, male bradavky a maly mal malu pusu a nemohla som.dobre kojit tak mi sestra poslala klobuciky na kojenie, zabrali paradne a spolu s elektrickou odsavackou som kojila do 3 mesiacov aj ked ja som maleho aj dokrmovala kedze bol trosku predcasny.
@majkavid zavolaj si laktacnu poradkynu, urcite ti poradi. Nespoliehaj sa na rady lekarov a sestriciek - v porodnici dokopy ziadne nedostanes. Ja som bola s prvym v porodnici tyzden a za cely cas si ziadna sestricka nevsimla, ze sa maly zle prisava! Len ma odbili, ze mam ploche bradavky. Po prichode domov som si zavolala laktacnu a vdaka jej radam som to dala (hoci kojenie som rozbiehala dlhych 8 tyzdnov). Kojila som 14 mesiacov!
@majkavid ona mi ze sa jej to same tak neviem
Baby akurat som pozerala video na YT kde robia cisarsky rez... Bolo to nechutne a az som sa skoro rozplakala fu bojim sa
@verunqha23 take veci sa nepozeraju.....😲 to uz ani nepozeraj. Zbytocne sa nalakas toho
@zuzuk22 ale zaujimalo ma ze ako to robia
@verunqha23 mne minule stacilo ked v januarovkach v skupine jednej babe ked sa pytala ci spinal alebo uspatie asi 4 ci 5 bab napisalo, ze uspatie lebo im umrtvenie nezabralo a citili rez.. dovtedy som sa nebala a ani ma take nieco nenapadlo a teraz.. rodim normalne aj keby co bolo 😒
Baby nestresujte, mam 2 cisarske za sebou so spinalom a v pohode. A tiez som to pred tym pozerala 🙂. Mne keby teraz povedal, ze mam ist rodit normalne tak zacnem stresovat :D :D :D Prvy cisarsky bol tiez kvoli tomu, ze maly bol otoceny koncom panvovym a poviem vam, ze nechcela by som ho rodit normalne, ani v pripade, ze by to bolo dievca. Pamatam si bolo leto a doktor mi kazal robit stojky v bazene, ze sa mozno otoci...a kedze som byvala gymnastka, tak som ich aj robila, ale nepomohlo :D
@lenkavalkova ze stojky v bazene 😀 no ja by som video ani nekukala, na co, vsak tam to tiez neuvidim, hadam ma tam nebudu premietat 😀 ale o tom, ze niekto by mohol citit rez som este ani nepocula a normalne ma to šokovalo 🙂 ale tak este 3mes. to sa este rozdycha 😀
A oni nezacnu rezat, kym citite bolest, najprv to poriadne odskusaju. A radsej byt hore a vsetko vidiet a pocut co sa deje okolo a hned vidiet babatko ako sa potom zobudit a v nevediet co sa dialo... A ten vpich do chrbta vobec neboli. Ja si myslim, ze sa nemate coho bat.
@lenkavalkova jasne, ja by som sa ani nedala uspat keby na to prislo 🙂 no a vidis, asi nie vsade to odskusaju, ked tie baby spominali ze to citili, aj vraveli doktorom ze si nohy citia a ze za chvilku nebudu nebudu no a citili 🙂 a potom jednej kazali pohmyrit nohami a pohmyrila tak usudili ze ozaj citi, tak ju uspali 🙂 to je velmi velka smola ked toto sa niekomu stane
A moj muz bol pri obidvoch cisarskych, stal pri dverach a od dveri pozeral a natacal. Nic hrozne nebolo vidiet, pretoze okolo mna stali sestricky a doktori akurat ked maleho uz isli vytiahnut, tak povedal doktor, ze nech kameruje, tak mame aj pekne video a potom maleho fotil, kym ho vazili a ockovali atd., takze si ho dokladne poobzeral skor ako ja, aj ked samozrejme, ze aj mne ho hned ukazali. Ale vidiet mojho muza totalne dojateho...to bol zazitok pre mna. Stalo sa to len 2x v zivote, pri narodeni nasich chlapcov. Keby som spala o toto pridem...
@lalia87 toto som v zivote nepocula, to je podla mna nejaka rarita toto
@lenkavalkova tu pokial viem pri cisarskom muz byt nemoze. Skoda ze ten moj neni na taketo a nechce pri porod -. Ja by som aj chcela ale nutit ho nebudem 🙂
@verunqha23 ak ti to nerobi dobre nepozeraj to radsej.mne take veci nevadili ani v prvom tehu ani teraz.rada pozeram programi kde ukazujumamičky a pôrody.zaujmalo ma to este ked som ani deti nemala.ale tebe radim nepozeraj to zbytocne sa budes bat.😉
@lenkavalkova ani ja som mojho.muza.nevidela takeho dojateho.nikdy- on plakal namiesto mna ked mi.maleho polozili.na brucho.ked sa.narodil- rodila som.prirodzene a tvrdil ze dole sa pozerat nebude ale.podla mna tak trosku.kukol, a teraz mame problem kam.dat Ozzyho lebo moj muz si vzal do hlavy ze bude pri tom.aj ked sa Alfie narodi...
@lenkavalkova vsak toto, ze ani ja som to v zivote nepocula a vravim, ze v jednej teme sa nasli hned tusim 4 ak sa nemylim co mali taky zazitok..ani vo sne by mi to nenapadlo. no nech je ako je, este je to daleko a drobatko nejako von musi 🙂
@zuzuk22 niektorym muzom to nerobi dobre uz len pohlad na krv je problem.ale naozaj je to nieco krasne vidiet svoje dieta prvy krat a po druhe vidiet polovicku taku stastnu a dojatu dhfam ze to budem moct zazit aj pri tomto pôrode.J
Nikoho ineho by som nechcela pri pôrode len mojho manžela väcsiu podporu som si nemohla priat.
@fronili Moja najvačšia podpora je mamina a ju by som chcela mať pri porode ale nebude :( lebo je vo švajčiarsku
@verunqha23 to je naozaj skoda ze nemozes mat maminu pri sebe.bolo by dobre keby mas v niekom oporu a moze byt stebou.mne manzel dost pomohol pri pôrode uz len tym ze sestricky si zacali robit svoju pracu az ked sa ozval.dokonca doktor napomenul sestricky a ked nieco od nich potreboval poslal manzela po ne🙉
Aj ja som mala priatela pri porode a hlavne pri kontrakciach to bolo super,pri samotnom porode ani neviem ze tam bol 😀 ale zase potom tiez natacal maleho a bol pri mne este kym ma zasivali,chce ist aj tentokrat,tak som rada,ale tiez by som ho nenutila,keby nechcel 😉 napriklad moj ex nechcel ist pri porod,ten totiz odkvecol aj pri tetovani 😀 😀
Baby moj je policajt, denno denne vidi mrtvoly atd ale pri porode je pokakany byt, ze on pocka vonku
@veronikanellka171 moj je polovnik 😂s krvou si poradi🙈
@veronikanellka171 aj ja chcem policajta za chlapa :O policajti sú sexy :D
@lenkavalkova
@lalia87 musim to len potvrdit... moja sestra mala pred rokom presne takuto skusenost... ona mala 3x sekciu no pri poslednej citila vsetko... Dr hovorila, ze to nie je mozne a zarezala dalej a moja sestra doslova prosila, aby prestala... potom ju hned uspali celkovo a na viac si uz nepamatala... Vsetko je mozne....
@veronikanellka171 mojmu som spomenula ze by som bola rada keby tam bol so mnou, snad si to nerozmysli. Zatial suhlasil.
@lalia87 na temu sekcia som sa rozpravala s porodnou asistentkou. Tiez som chcela spinal ale ked mi povedala, ze kym zaberie trva to cca 20 min. A pri celkovej je zakon ze musia babo vybrat do cca 3min. Takze teraz neviem, ci,nechat dopovat drobca fetom a byt pri tom alebo spat a nechat mu nizsiu davku ???
@zuzanadringus No teda! Museli jej to nejak blbo pichnut, alebo co...nechapem...ked 2x dobre a treti krat zle. Hlavne, ze to cele dobre dopadlo!
@zuzuk22 Zuzi ani ja by som nenutila keby nechcel. A mozno si to este rozmysli...hm? 🙂
@veronikanellka171 aj môj manžel je policajt, tiež každý deň vidí všetko možné, ale zatiaľ je hrdina a na pôrod sa teší a pýta sa sám, kedy to už bude, ten by už najradšej teraz 🙂 ale uvidíme, čo urobí, keď príde ten čas, ale zatiaľ sa teší a výhoda je, že aj keby mal službu uvoľnia ho z práce a môže byť so mnou

@veronikanellka171 ako to dokazala male jej pomohlo k tomu