Januárovky 2017
Ahoj, vcera slm si nasla // na teste a rada by som tu nasla dalsie spriaznene duse 🙂 mam sice profil na ceskom konikovi, ale kedze som Slovenka rada by som mala takuto skupinku tu 🙂
@lalia87 ajoj ja cakam tretie a ver mi ze zbytocne je kupovat neak vela velkosti naraz kup si z prvej velkosti 54 a 56 body a dupacky ale po 5 ks uvidis ake babo bude velke aj podla toho takze toto je zaklad a postupne si uz budes dokupovat lebo kym bude 62 cm bude chvilku trvat mas cas tiez ciapocky aspin dve na vymenu teplu deku fusak aj do autosedacky a urcite dva kusy zavinovaciek na vymenu aby si mala overal kludne aj chlpatkovy rukavicky take mini uplne na zaciatok postaci este mozno nieaky svetrik mikinku a teplaciky 😀
ahojte, ja som tu nová tak Vám všetkým prajem pekný deň 🙂 my si tiež pomaličky kupujeme výbavičku aby potom na nás nebolo toho veľa a v zime behať po obchodoch s bruškom by sa mi asi nechcelo. My z oblečenia zatiaľ máme 2 fusaky, 5ks body dlhý rukáv, 5ks krátky rukáv to je všetko veľkosť 62, a z veľkosti 56 máme 2 dupačky zamatové mäkkučké, 3 polodupačky zamatové, 2 košieľky bavlnené v.56-62, a od sestry mám pár vecí po jej detičkách také na doma, ale ešte nerozdelené. Tiež neviem koľko čoho, každý radí inak, jeden čo najmenej, ďaľší, že viacej, lebo keď sa pogrcká tak to hneď zanechá fľaky a zapácha. A chcela by som sa spýtať už ste uvažovali nad plienkami? či budete dávať jednorázovky alebo látkové plienky (teraz sú v ponuke aj také kapsové, AIO,...)?ďakujem
@adriana101 ahoj a vitaj, mne sa pri nasom.prvom synovi (spetembrovy), najviac osvedcili body, alebo to volaju aj pyzamka-dlhy rukav, dlhe nozicky, a v tom stravil takmer cely prvy polrok zivota, pre.mna osobne to bola naj volba, lebo sa mu nic nevyhrnalo, nemal.hole.krize ani brusko, vdaka truklom sa lahko prebaloval (pouzivame jednorazovky, aj ked som pred porodom chcela pouzivat bavlnene), k tomu ciapocky, myslim ze body s kratkym rukavom a bez noziciek sme mali asi iba 3, a pouzivali len prve 2 tyzdne ako spodnu vrstvu aby mu nebolo zima (narodil sa trosku skor nez mal), kazdopadne to je moja skusenost, vela stastia s.miminkom:)
ďakujem veľmi pekne 🙂 no zatiaľ som aj ja na vážkach či jednorázovky či látkové plienky, ale to asi ukáže až situácia v januári, ako to budem zvládať 🙂 no veľa mamičiek si látkovanie chváli, a to nielen klasické bavlnené plienky ale aj také tie kapsové plienky a pod. teraz je široký výber...
Ahoj baby som v 21tt... mam dve otazocky 1-od 18tt citim pohyb babatka ale az moc ze sa mi dviha brusko je to krasne ale ci to je normalne take poh. Mat tak skoro 2.-mam v tlacene bradavky do nutra dost ma to trapy ze ak nebudem kojit ...je nieco alebo ste v takej situacii aj vy .. poradte mi ;)
@majkavid ahoj akurat nedavno som citala na tie bradavky ze ked ich mas stlacene dovnutra ze dobre su na to tie klobuciky ze aj cely den ked ich nosis ze bradavky si potom zvyknu a vytlacia sa von asi cca tri dni dozadu som to niekde citala a sa mi zda ze mam taku knihu o tehotenstve a tam to bolo pisane
@majkavid na problémy s bradavkami sú výborné klobúčiky. Ja som si pri prvej dcére prešla rôznymi problémami. Keď sa mi naliali prsia, bradavky som mala veľmi veľké, malá sa nevedela prisať, akoby sa jej nevmestili do pusy. Potom mi celé popraskali, zahnisali, bol to des a bolesť jak fras. Ale kojiť som chcela, tak som nasadila klobúčiky, zatla zuby a po pár týždňoch sa mi bradavky pekne vyformovali, klobúčiky som odložila a bez problémov kojila rok a pol. Pri druhej dcére už som nemala žiadne problémy, kojila som ju 2,5 roka. Dúfam, že aj pri treťom bábätku to bude tak 🙂 A ešte jedna výhoda klobúčikov pre ženy, ktorým bradavky na začiatku kojenia praskajú: presne vidíš, kedy začne bradavka krvácať a ustriehneš, aby dieťa nepilo znečistené mlieko.
@majkavid laktacna poradkyna ti poradi ako na to, tusim mesiac pred porodom sa nejak vytahuju bradavky jemnym tahom pumpickou alebo take nieco, cvici sa s bradavkami... ja som mala ten isty problem pri prvom, nasadili mi klobuciky na kojenie a to akoby maly pil z flasky, cele zle, teraz budem musiet tiez nastudovat co s tym a nachystat sa, lebo predtym som o vtiahnutých bradavkach nikdy nepocula
Dievky a odsavacka nepomaha ???hlavne nech je materske mlieko ziadne sunare
@majkavid Klobúčik na kojenie, kúpiš v lekárni. Na nete je mnoho článkov, prečo ich nepoužívať, ale ja na ne nedám dopustiť. Používala som ich asi 3 týždne, keď sa mi bradavky zahojili a vyformovali, odložila som ich. Neviem si predstaviť, ako by som pri mojich spomínaných problémoch kojila bez nich.
@majkavid skusila by som klobuciky pred porodom take na vytahovanie. Ja som nemala poriadnu bradavku ani jednu,z odsavacky sa mi urobili krvave pluzgiere a klobuciky na kojenie mi skor uskodili nez pomohli. Babo cez to nevedelo pit,mala malu pusinku, nevedela sa prisat.pomohlo az navsteva poradkyni na kojenie a spolocne kupanie, vo vani sa konecne prisala. Podla mna je treba bradavky od zaciatku natierat pravidelne kym si zvyknu a hned si dohodnut poradkynu,ked vies ze nemas bradavky uplne OK. Ono dieta sa prisava na dvorec nie bradavky,ale je to tazsie nastavit spravne. V nemocnici hned odsavat mlieko aby sa ti neurobil zapal a hrce v prsnikoch. Mna v nemocnici uplne zrusili ci to s hentakymi bradavkami chcem kojit,kazdy radil daco ine a nic nepomohlo,odchadzala som s riadnym zapalom lebo som mala zlu odsavacku. Sa mi to nakopilo hned😉 a malu som kojila vyse 2 roky aj s nepouzitelnymi bradavkami. Ale bola som rozhodnuta kojit a nedavat umele mlieko,prve tyzdne ked bolo treba dokrmila som ju tenkou cievkou na infuzie s odsatym mliekom aby priberala normalne a nebola nespokojna. Ona mi hrozne zaspavala aj 45 minut sme kojili kazde 2 hodiny. Podla mna a zo skusenosti z okolia ked raz zacnes dokrmovat s umelym mliekom niet cesty spat
Dakujem zienky .. zajtra idem ku zenskej tak sa tesim ze uvidim drobca
@majkavid ja mam na predaj aj formovace a aj avent niplette na vytahovanie bradaviek
@sandrittka pomohlo ti to ???
Ahojte tak napokon som v pondelok začala krvácať doslova ako krava...uz som v nemocke..placentu mám dosť nízko čo sa vraj môže ešte posunúť smerom vyššie ale horšie je že lezi priamo na jazve po cisárskom ktorá je dost tenká... mám tam aj hematóm...a nejaký zápal dali mi antibiotiká... nechápem kde sa to všetko nabralo.. nemáte niektorá skúsenosť..babo má 300 g vyzerá byť ok už som objednaná na 3d
@sischa Neporadim ti, skusenosti nemam, ale drzim ti palce. Verim, ze to dobre dopadne. Ja som po 2 cisarskych, ale ten druhy bol uz pred 9 rokmi. Zatial vsetko OK. Drz sa.
@majkavid ahoj, ako som uz spomenula, ano pomohlo, trochu mi ich vyformovalo, najviac mi to pomohlo pri zberani mlieka
mne jedna laktacna poradkyna vravela, ze vsetky pomocky na cosi na bradavky su blbost, lebo dietatko necuca bradavku ale prsnik aj s dvorcom.. ze jediny predpoklad pre dobre kojenie je prsnik a dierka v nom 🙂
@gulocka7888 je to dobra pomocka pri prvych prikrmov, my sme vyuzili naplno
@gulocka7888 za mna urcite ano 🙂 vyuzila som pri oboch detoch a planujem aj pri tretom 😉
@gulocka7888 my kobkrektne mame do 18 kg. Treba sa popozerat po obchodoch, je ich kopec 🙂
@adriana101 ja som mala pri prvom latkove a najviac som vyuzila obycajne stvorce. kapsovky boli skor pre babky ked mali prebalovat a este frote celogatkove pllienky, tie na dlhsi cas a na noc. dlho som to studirovala a nakupila vselico, rozne vkladacky, plienky. daco sa osvedcilo daco nie. len tie stvorce som kupila zle, po 1 dietati su cele potrhane, tie musim nakupit nove. a uz urcite nie bambusove kikko🙂 pre mna bola dost v tomto otazka zivotneho prostredia ale aj zdravia. jedna vec su tie dermatitidy co deti mavaju z toho a druha ked si predstavim ze ma mat 2 roky na zadku nepriedusnu umelinu. vsetko ma svoje pre a proti, musis mat priestor na susenie, nie do kazdych nohavic sa vacsia plienka zmesti, atd
@gulocka7888 ahoj, my sme to nemali, namiesto toho sme kupili stolicku na krmenie, ktora mala take podobne od narodenia do 9 kil, kde babo lezalo, a potom ked uz sedelo same, tak sme tam naklili taku uz 'normalnu' stolicku na krmenie. Mne sa pacilo, ze ta konstrukcia bola pevna a bezpecna. Kazdej vyhovuje ine🙂

@veronikanellka171 je pekny a aj my mame uz kocik objednany buduci tyzden pride a nechcem vsetko potom rychlo rychlo naraz kupovat hlavne pred vianocami a cez sviatky ked peniazky pojdu hlavne na darceky a silvestrovsku chatu😀
To este stiham 😉😀