Januárovky 2017
Ahoj, vcera slm si nasla // na teste a rada by som tu nasla dalsie spriaznene duse 🙂 mam sice profil na ceskom konikovi, ale kedze som Slovenka rada by som mala takuto skupinku tu 🙂
@lalia87 my sme ho adoptovali uz starsieho a mame ho 4 roky. Nikdy sme ho nevideli ako stena:( ale robi nam radosť.je velmi prítulný,no tie chlpy su strasne a vsade. Kazdy den umyvam podlahu,no nema to konca...uz sa tesim ked sa prestahujeme do domu a väčšinu leta bude na záhrade
@felinda presne na to cakam aj ja. A vidim,ze ho mate v perinach,aj nasa byva ale aj ked to operiem,tie chlpy nezidu. Tak sa teraz snazim ju nepustat hore,lebo ked bude mimi tak chcem co najviac eliminovat chlpy a ked zametam kazdy den,tak plna lopatka chlpov :( ale je neskutocne rozkosna,velka kamoska a tulkacik pritulny.
Aj ja som v tescu kupila 1tky premium pampersky 88ks 12,49€
Inak ako to mate s porodom? Ja som jeden den vysmiata ze to vydrzim ale niekedy pred zaspavanim ma chyta neskutocna panika.. Ja sa strasne bojim bolesti a nemocnic.. Epiduralku si budete davat?
@veronikanellka171 ja v pohode celkom 🙂 aj s olim ked som bola tehu som si vravela ze ked to daju ine zeny tak preco by som ja nemala 🙂 obcas ma sice napadne aby to vsetko dobre dopadlo a nenastali dake komplikacie ale potom zasa v pohode 🙂 a epidural urcite nie
Boze baby, mna by mali uviazat o postel az do porodu... V 8 tt som si zlomila clenok, dnes som zase zakopla o kabel na parkovisku, cela som sa tam natiahla, koleno rozbite, dlane sama modrina... :(
@zuzuk22 aj ja som si kúpila dneska v Kauflande jedny 1 s jedny 2, robil v drogérii,ale aj tak ma nevyjdu za takúto sumu
Ja sa ani nebojim az tak porodu samotneho,aj ked mam obavy,ale skor tohoco bude nasledovat ked babo uz vyjde...zasivanie a hojenie. Ja aj teraz ked som bola v nemackach a mala som len kanilu,tak som bola jak chroma 🙂 ani som nehybala rukou,bala sa sprchovat si tu ruku,tak si neviem predstavit ako si budem s prepacenim susuru sprchovat :( a bojim sa aj preto ze co sa bude diat,lebo mi hned bolo povedane ze asi budem mat cisarsky,tak ked v nemocje sa rozhodnu ze najprv pojdem normalne a potom dotrhana cisarsky,tohto sa ja obavam ze co so mnou porobia :/
Ahojte ja som dnes kupila v kauflande 1 biele za 10 eur ja som vzdy vyuzila aj 3 mesiace az potom 2
A zo zadobami opatrne este neviete ci babo znesie danu znacku😉
@lalia87
Musime mysliet pozityvne 🙂 vsetko dobre dopadne 🙂 a preco ti povedali ze asi cisarsky ? Ja som mala prvy porod normalny spontanny a vsetko ok 🙂 a nemala som ani ziadnu hadicku v ruke nic . 2 hodky po porode som uz mohla chodit v pohode ....ale zas este 10 dni som si sadnut nevedela....ma to bolelo....aj kojit som sa naucila hned po leziacky a dobre bolo 🙂 a zasivanie nebolo moc prijemne ale dalo sa 🙂
@zuzuk22 takychto ludi potrebujem castejsie citat 🙂 ako vsetko hravo zvladli 🙂 mne aj ked sa otlak urobi tak haluzim v sprche ze to bude stipat :D ja som taky posero co sa tohto tyka. Hlavne yej rany sa bojim a ak pojdem cisarsky tak vsetci haluzia jak sa pptom clovek nevie rozhybat a jak to boli a bla bla. Radsej nic nevediet :D moja gynda ked mi merala panvu,ze mam moc uzku tak zato,ale tak ktovie.
Neviete náhodou koľko stoji nadštandardná izba v Nitre ?
@nikolienkaa ak je to tak ako na normalnom gynekol.lozkovom co tusim ne, tak 16€ a 23€
@nikolienkaa oprava...co tusim *je
@lalia87 uz som to našla je to takto
A to myslia vážne ze návštevy su povolené od 14 do 16 ( to okej ) ale bez novorodenca ????
@nikolienkaa aha tak je to ine,drahsie o par €. Ked pojdem na sono tak odfotim,taky papier je vycapeny v nemocke,ze aj ked chces konk.doktora atd. No celkom som myslela ze tam bolo to iste pisane ako aj na lozkovom a tu je toto 🙂 dobre vediet.
Ja rozmyslam nad nadstandartom kde by som bola sama kvoli malej lebo ak budu dalsie dve babatka urevana a ona nie tak chudatko budu budit.. Ale uprimne nechcem nechat nehorazne prachy v nemocnici ked ich budem potrebovat na ine veci
@veronikanellka171 je celkom fajn nebyt sama na izbe, najma ak je to tvoje prve babo. Druha maminka ti pomoze, ak si po CR tak ti poda babo a nemusis stale zvonit na sestricku, pripadne ak uz deti ma, tak ti poradi. Na druhu stranu presne ako hovoris, druhe babo ta rusi, v noci sa budis (tvoje babo spi tvrdo a nezobudi sa). Ja som mala pri prvom stastie - mala som nadstandard a boli sme na izbe 2 (inak by sme boli 3) s vlastnou sprchou a wc (to je na nezaplatenie) a druha mamina mala zial babo na jis, cize na izbe bol len moj syn. Ale aj tam som pocula v noci hluk (ine babatka, maminky co si chodili pytat do seterne UM ak nemali svoje mlieko a pod...) - ja mam velmi lahky spanok, vsetko ma budi, a preto som to riesila stuplami do usi. Priroda je taka uzasna, ze napriek stuplom som sa vzdy zobudila na maleho plac, ale inak som spala ako poleno 🙂 a bolo to velmi dobre rozhodnutie, lebo neskor byvala vedla nas maminka s dvojickami a ak neplakalo jedno, plakalo druhe. Ale ja som aj tak spala 🙂 takze za mna urcite znova nadstandard a stuple do usi 🙂
@veronikanellka171 ja som sa pri prvom rozhodla pre nadstandard hned ked som sa dozvedela ze som tehu... u nas sa doplacalo cca 26€ (ak dobre pamatam) mala som vlastnu sprchu a wc a samozrejme klud... Navstevy ku mne chodili bez problemov a mohli sa zdrzat kolko chceli. Malickeho som mala pri sebe stale. Horsie to mali mamicky na klasickych izbach... Zhasnute svetlo v izbe uz okolo 16:00 (bola zima) ticho, aby nahodou nezobudili co i len jedno babo... ked, tak nastal hromadny plac....dokonca navstevy iba v cakarni + drobcov im len ukazali a hned brali... Teraz som sa dala taktiez zapisat uz na zaciatku tehu...
@veronikanellka171 ahojko,ja som mala nastastie obidva porody super - rychle a bez komplikacii,aj hojenie bolo fajn,dufam,ze aj tento bude taky,ale tiez ma prepadne sem tam taky strach,ze uz som si vycerpala to dobre a ze to teraz nebude take lahke 😒 ... a inak je dobre si aj nakupit jednorazove sietkove nohavicky po porode...
A baby ide aj vas partner pri porod? Moj bol pri malom a chce ist aj teraz,sam od seba,ale fakt to bolo super,som rada,ze ho tam budem mat 🙂
@majaon u nas tie sietkove neradi videli, ze radsej obycajne bavlnene mame mat. Ja som tam bez nohaviciek chodit odmietla, takze som nosila tie bavlnene. Moj muz chce byt po porode, ale kedze ja som mala prvy CR, tak je dost mozne ze aj druhy bude tak, lebo babo bude urcite velke... (syn mal skoro 4,5 kg)

@lalia87 ja som chcela tiez 1dnotky ale uz neboli tak som vzala dvojky . tam je ich 80 ks 🙂