Januárovky 2017
Ahoj, vcera slm si nasla // na teste a rada by som tu nasla dalsie spriaznene duse 🙂 mam sice profil na ceskom konikovi, ale kedze som Slovenka rada by som mala takuto skupinku tu 🙂
@sandri ukludnila si ma...ja som bola s dvomi kamoskami, mne to bolo aj smiesne jak som sa tam vyslovene zgrulila, ale jedna kamoska sa zlakla, zacala panikarit, tak som sa zlakla aj ja, ci sa fakt nemohlo nieco stat..ale ta druha sa rehlila a ukludnovala ma, ze to v pohode bolo, ja ani neviem..trpim zavratmi, zrazu ma len zmotalo a bola som na zemi, ale nebolo mi absolutne nic, len to koleno ma boli. Chlapcek kope veselo, ja sa citim dobre a v stredu mi robil dlho sono, tak nechcem ist zase zbytocne. Inak pre baby, co tretie cakaju, tak nam sa aj do tretice chlapec podaril :D Ja sa tesim, moja mama uz dopredu modre veci pokupila, len moj muz tuzil po dievcatku...ale co narobime, ked reklamovat sa to neda :D ;)
@lenkavalkova haha toto musim muzovi povedat, ten chcel strasne dceru a ked dr povedal, ze zase chalan, tak prva reakcia bola, ze "nevadi, tretie bude dcera" 😀 mna tam skoro vystrelo, toto tehu byvam strasne unavena a neviem si predstavit cakat este tretie (hoci ako sa vravi "nikdy nehovor nikdy" 🙂 )
@sandri pozeram, ze spavas asi tak dobre ako ja :D. Sice som vcera mobil odlozila tesne po polnoci, ale este 1:30 som pozerala na hodiny jak vyr :D A uz som hore od 5:30 zase 🙂. No ti poviem, ze otlkame tych nasich drobcov, ked sa narodia uz budu pripraveny na vsetko :D. A ja uz treti cisarsky budem mat, cize tam uz nehrozi, zeby som chcela do stvorice skusat :D :D :D A on by zas chlapca urobil a to uz by aj mna vystrelo asi :D. Este som mala aj meno vybrate Tomasko, ale muz nesuhlasi, ze a nevie stotoznit, on chcel Lenku a basta :D No ja neviem ako toto cele este dopadne :D :D :D
@lenkavalkova mm chce Filipa, ja som strasne chcela Alexandra a tiez dako nevieme najst kompromis s menom 🙂 Tomas je fajn, to sim mala v zalohe, ale kamoska v partii ma Tomasa, tak som to zamietla.
@lenkavalkova aj u nas treti chlapcek 😁 najvacsi problem sme mali vybrat meno ale minuly tyzden moj starsi syn rozhodol ze to bude Tomasko a vcera na oslave to stihol kazdemu oznamit tak uz je rozhodnute 😁
@sandri ja som ccela uz pri prvom tehu dceru ale nemenila by som vobec malo to tak byt a mame doma Simonka no teraz uvidime co sa nam tam schovava dezte mi palce idem v stredu na piatu poobede do hlohovca som strasne zvedava uz a pevne dufam ze sa nam ukaze.Ak to bude chlapcek tak budem doma s teomi chlapmi.Ja by som mozno casom aj tretie prijala ale manzel chce len dve deti uvidime co nam cas prinesie.Aj ja som toto tehi strasne unavena a pri mojom dvojrocnom sa neda oddychovat😅je to sidlo snazim sa mu robit program kazdy den aj ked vcera mi nebolo ozaj dobre tak sme boli len nakupit na tyzden a u svokrovcov.
@fronili my sme mali vybrate meno pre dievca a vidis, je to zase chlapec 😉 tiez som ako prve velmi chcela dceru, ale nelutujem, maly je uzasny a strasne rad sa tuli, len keby som s nim ten futbal stale nemusela hrat vonku 😀 😀 😀 my sa v podstate stale rozhodujeme len medzi 2 menami - Boris alebo Filip... sama neviem, co je lepsie, ale do januara casu dost 😝 mne je trosku luto, ze sa neda dat meno, az ked sa babo narodi, lebo prvorodeny je Richard a ked som ho prvy raz videla v porodnici, tak som zhodnotila, ze mal byt Michal - neviem preco, proste taky vnutorny pocit som mala, ze to meno by mu lepsie sedelo...
@sandri hmm dohodnite sa s manzelom na tychto dvoch menach a ked drobceka uvidis zistis ci boris alebo filip😊 mne sa paci boris ale u mojho chlapa by nepreslo😅.Ja som rada ze ma manzel presvedcil na meno Simon pri prvon nakolko ked som maleh zbadala ine meno by som si nevedela predstavit prenho😍
Ahojte tehuľky, rozmýšlali ste nad šatkovaním alebo nosičom? Mne sa vidí skôr ten nosič, no ešte uvidím...máte skúsenosť, čo si o tom myslíte?
Prikláňam sa k názoru, lepšie mať pripravenú výbavičku vopred ako si nechať na poslednú chvíľu. Ja už pár dní zahajujem obzeranie po kočíku, fusaku a iných potrebnostiach. Ešte mi treba dokupovať ( hlavne 56 a 62).
Tiež som doma na PN. Nebolo mi zle, žeby som nevládala, ale robota pre tehotnú nič moc - len na vlastné riziko. Takže som doma, ale tak mi to ubieha...zdá sa mi že to ide veľmi rýchlo. Inak je tu niekto z RK a okolia?
tak baby intuicia zlyhala aj vnutorný pocit zlyhal vyzerá to na tretie dievčatko 🙂 aj ked muž bude dúfať dokonca či náhodou pipík nedorastie 🙂
@veronikanellka171 Ja som domka s mojim Simonkom este na rodicaku,ale ked som cakala jeho,tak som pracovala az do nastupu na MD 🙂 Teraz sa ale bojim toho,ze v januari bude mat maly vela zmien - nastupuje aj do skolky a aj babo,no neviem ako to zvladne...
Dievčatá hlásim sa po dlhšej dobe...ako som Vám spomínala...bola som v nemocnici..žiaľ bábätko - dievčatko som potratila v 19. týždni..takže sa s Vami lúčim..ostatné je na inú diskusiu..ktorú rovnako aj ja hľadám...držím Vám prsty...užívajte si tieto krásne chvíle...a veľa zdravíčka prajem...Andrea
@elisebah91 Ja som napriklad nenei moc satkova ale rozmyslala som nad Ergonosicom od 4 mesiaca.Mam sice kengurku ale nieje moc vhodna pre deticky na vyvyn noziciek preto sa priklanam k ergonosicu byvaju aj novorodenecke vlozky kde moze byt babatko od malinka.Ale nakolko bude januarove skor by som to zvolila od narodenia len do obchodu ked idem s oboma detickami do mesta inak na dedine budem vyuzivat cisto len kocik.A priblizne od takeho maja by som volila kocik a ergonosic na striedacku ked uz bude aj teplejsie.ale to su zatial len take myslienkove pochody u mna.Ale zo zvedavosti som pozerala uz aj video na youtube na co je vlastne ta novorodenecka vlozka k ergonosicu.A je to podla mna super nozicky nevysia ako pri obyc klokankach.
@majaon mne tiez kazdy vravel aby som dala maleho do skolky od 2,5 roka to bude mat ajyrat ked sa ma narodit druhe.Ale pride mi to ako privelke susto nanho aby sa necitil odsunuto nabok a tak ho dam normalne az od septembra ak mi ho zoberu nakolko je nadstav a maminky ktore idu pracovat maju prednost.Ja by som ho nehala aj doma ale ak ho dam do skolky tak preto aby sa naucil z druhymi detickami nakolko sa skor hra sam aj ked su deti v okoli a to ma trosku trapi.Ale je este maly tak dufam ze sa to vsetko casom zlepsi 😊
Aj v Piešťanoch sa uvadza dopredu na papier ale nakoniec sa ma aj tak pytali asi ci som si to nerozmyslela😀
@fronili moj ma 2 roky a 8 mesoacov teraz aj je zapisany do skolky ale nas nezobrali este lebo je plny stav ale myslim ze je to tak lepsie zatial ...kedze aj tak sme sa este nezbavili stale plienky...a myslim ze este neni na skolku dozrety. A tak som doma dalej tak hadam to vsetci dako spolu zvladneme🙂
@zuzuk22 mnam ten tvoj obed😍ja stale nic poriadne nemozem suchare ryza voda caj uz mi to ide krkom.😭som hladna. Co sa tyka skolky.Niekedy tak ako veci pridu si myslim ze asi to tak malo byt.Simonko je sice cez den cisti od plienky ale pytam sa ho aj casto ci nechce cikat ale na noc mu este davam pre istotu ma sice 2roky 2 mesiace ale kazde dieta nieje pripravene v tom istom veku.Nikdy by som mamicku neodsudzovala za niecopodobne pretoze kazde dieta je ine tak ako su dospeli ludia roznych povah a potrwbuju cas na rozne veci tak isto je to aj s deturencami.Kazdy mi hovori ze daj ho od februara budes mat klud pokoj viac si porobis ked bude len babo doma.Ale ja to tak necitim.Nechcem spravit nieco co by mu ublizilo nemyslim si ze by bol pripraveny na skolku 2,5 rokoch.Je citlivy aj ked zaroven je to sidlo ale nechcem mu robit sokove terapie.Pokial by som nechcela len to aby sa trosku vedel zaradit do kolektivu tak by som ho nehala doma somnou na materskej aj po troch rokoch.Je super ze si s toho nerobis taku hlavu ze neno v skolke😉 Situacia je ina u mamiciek ktore nemaju na vyber a musia do prace aby mohli deticky uzivit.
@fronili sak toto . kedze idem na druhu matersku neriesim to 🙂 bude s nami doma 🙂 a ja by som uz moc chcela nech sa zbavime tych plienok sak uz je doat stary na to...aspon pokym sa druhe narodi....ale vobec sa nam nedary....cez den mu nedam plienku a stale sa ho pytam ci ideme cikat ze pozreme kolko vela vodicky vycika potom a on vzdy len nie nie nie ....a go iste aj kakat....obcas sa nam podary vycikat do serblika ale to mi nepovie ze sa mu da... Ani na nocnik ci wc alebo po stojacky vonku ...nic ..nechce...stale len ze nie.... Tak ale dufam ze sa to uz onedlho zmeni no...

@veronikanellka171 Ja nepracujem. Zili sme v holandsku, tam som do 8tt pracovala a potom som koli nevolnostiam o pracu prisla,kedze som nebola schopna chodit do roboty.. Uz som dalsie zamestnanie neriesila, pretoze sme sa v July stahovali naspat na SK. To bolo v 5.mesiaci a nahanacky po pohovoroch sa mi absolvobat uz nechcelo, aj tak by ma nikto nezamestnal. Cize si to pekne uzivam 🙂