Januárovky 2017
Ahoj, vcera slm si nasla // na teste a rada by som tu nasla dalsie spriaznene duse 🙂 mam sice profil na ceskom konikovi, ale kedze som Slovenka rada by som mala takuto skupinku tu 🙂
@zuzuk22 ako stary je tvoj maly? Moj sa odplienkoval az ked mal 2 roky a 9 mesiacov. Nesilila som to a velmi milo ma prekvapilo, ako rychlo to zvladol - za 2 dni bolo po plienkach na cikanie a kakanie mu trvalo cca 2 tyzdne, kym sa odvazil kakat do zachoda (dovtedy to daval do gati 😝 ). Takmer okamzite sme zrusili aj plienky na spanok... a inak, serbel odjakziva odmietal a odmieta ho dodnes. On cika rovno do zachoda... serbel je u nas najvacsi postrach...
@fronili no ved toto...aby toho nanho nebolo vela a necitil sa odstrceny,ale asi behnem do skolky skor,teda hned ako vyzdravie a spytam sa,ci by som tam mohla s nim zacat chodit skor,nech si do januara zvykne,mali by mat vlastne prenho miesto kedze je uz prijaty,aj ked od januara,ked sme davali prihlasku este sme nevedeli,ze sa nam podari babulka hned 😀 hadam to pochopia v skolke...
@zuzuk22 aj ja som rozmyslala,ci nechat maleho doma,ale skusime skolku a ked to nepojde,lahko ho odhlasim a zostane so mnou 😉 nam sa osvedcili pri odplienkovani odmeny za vycikanie do zachoda (serblik odmietal) mohol nalepit nalepku co som mu kupila take autickove na tu detsku dosticku a potom aj cukriky Skittles pomohli,za cikanie do WC dostal 2 a za kakanie 4 😀 takto sa pekne naucil sam pytat,davala som mu iba na spanie plienku,tu sme tiez nedavno zrusili,kedze ju mal vzdy suchu,ale pre istotu ma pod plachtou na valende tu gumenu plachtu 😉
@majaon to je super pokial mas moznost dat skor a ak tam nebude stastny a nebude to klapat mozes ho odhlasit tak sa da tiez😉
Moj maly bol kojeny iba prve dva mesiace mala som s toho strasne hlavu v smutku chcela som kojit no mali sme s tym problem ja pevne dufam ze pri druhom to pojde lepsie.Simonko mi prvy krat ochorel v siedmom mesiaci a skoncili sme s bronchitidou v nemocnici😢strasne som sa vtedy bala.Neskor mal laringitidu a vzdy ked mu isly zubky ochorel.teraz nas caka posledna zadna horna stolicka a bude pokoj vsetky zubky sme si odtrpeli bolo mi ho hrozne luto.Od piateho mesiaca az do 1,3 roka bol hore kazducku noc kazdych 10-15 minut.myslela som ze scvoknem.Potvrdilo sa nam ze to bolo zo zubkou.Cize som mohla skusat rozne uspavacie metody nic nezabralo.Teraz je starsi a aj ked to lepsie znasa ako ked bol mensi zubky su u nas cista hrôza.
@zuzzuli No toto :D Ja uz som to stihla tiez kazdemu povedat a teraz manzel zacal protestovat nejako :D Ale dnes mi Adamko hovori, ze aj on chce Tomaska...no ved uvidime 🙂
@veronikanellka171 máš pravdu aj mňa to už chytilo, začala som tiež zhánať veci, postielku , malovali sme už spálnu a momentálne kukam 😀 kočíky ak mi z toho už neprepne tak bude dobre ale aspoň som spokojnejšia že aspoň niečo som začala konať 🙂
@elisebah91 ja som z Lipt.Mikuláša
@marusia_81 ja cakam do stredy a potom zacne asi aj u mna mensi väcsi osial no uvidime 😃
Ahojte maminy. Dneska som zas mala predpripravu,cvicili sme a pripadam si jak tuleň :D sak ledva dviham ruky,nohy,som taka gramblava nejaka 🙂 zajtra poradna,som zvedava aka vaha tam na mna vybehne :D
@zuzuk22 nie je za co vobec,drzim palce nech zafunguje a Oli je coskoro bez plienok 😉
@fronili no veru to kojenie nie je u kazdeho len tak,ja som mala stastie,tiez som sa bala,lebo v porodnici mliecka nikde,az doma sa rozbehlo a az na drobne problemy s bradavkami (odporucam masticku HPA lanolin,nemusi sa ani umyvat ) a dvomi zapalmi prs to bolo super 🙂 Drzim palceky aby sa ti tentokrat podarilo uspesne kojit 🙂
@elisebah91 ahoj,dnes nam zrovna por.asistentka vravela o tych satkach a nosicoch. V podstate hlavne spominala to,aby tam bolo babo dobre dane a aby mu nepadala do jednej strany hlavicka ale bola rovno,lebo ze by sa natahovala len jedna strana krku a tam je nejaka cieva a mohlo by sa cosi poskodit. Zacala som to vninat az neskor ked uz o tom vravela jednej babe. Nad nosicom ja uvazujem,hlavne skrz toho ked budem chodit vencit psa,nech tam babo len supnem a ideme. Vcera mi akurat kamoska vravela ze jej maly v nosici byt nechcel,skusala ho davat od 3mes.teraz ma 5mes.a ze uz sa mu tam zacalo pacit
Dnes som este dokupila jedno balenie plienok pampers v kauflande 🙂 tak uz mame jedny jednotky a jedny dvojky 🙂
Ja som oliho kojila 5 a pol mesiaca potom som pomali musela na umele prejst lebo som mala uz stale menej a menej a plakal ze je hladny uz potom....ale som rada aj za to kedze nemam velke prsia🙂 dufam ze aj teraz budem aspon pol roka kojit 🙂
@misinkad dakujem,ved ja planujem az tak od 3mes,4mes. 🙂
@zuzuk22 dneska sme kadejako roztahovali nohy,podsadzali panvu,ruky natahovali 🙂 som mala niekedy pocit ze mi babo vypadne a to tam boli baby co su dva tyzdne pred terminom 🙂 inak aj ja som vyslala dokupit plienky 🙂 tak tiez mam jedny 1 a jedny 2 🙂

@zuzuk22 u nas to prislo necakane kazdy mesiac som skusila vzdy nechcel si ani sadnut na serbel ani na zachod a o jeden mesiac zrazu bum a islo to samo bola som prekvapena ako rychlo.Aj ja som mala plan ze kym pride drue nech je cisty od plienok hadam do januara budeme.ale ak aj nie nevadi casom urcite ano😉