icon

Januárovky 2017

zardia
10. máj 2016

Ahoj, vcera slm si nasla // na teste a rada by som tu nasla dalsie spriaznene duse 🙂 mam sice profil na ceskom konikovi, ale kedze som Slovenka rada by som mala takuto skupinku tu 🙂

fronili
19. sep 2016

@zuzuk22 u nas to prislo necakane kazdy mesiac som skusila vzdy nechcel si ani sadnut na serbel ani na zachod a o jeden mesiac zrazu bum a islo to samo bola som prekvapena ako rychlo.Aj ja som mala plan ze kym pride drue nech je cisty od plienok hadam do januara budeme.ale ak aj nie nevadi casom urcite ano😉

sandri
19. sep 2016

@zuzuk22 ako stary je tvoj maly? Moj sa odplienkoval az ked mal 2 roky a 9 mesiacov. Nesilila som to a velmi milo ma prekvapilo, ako rychlo to zvladol - za 2 dni bolo po plienkach na cikanie a kakanie mu trvalo cca 2 tyzdne, kym sa odvazil kakat do zachoda (dovtedy to daval do gati 😝 ). Takmer okamzite sme zrusili aj plienky na spanok... a inak, serbel odjakziva odmietal a odmieta ho dodnes. On cika rovno do zachoda... serbel je u nas najvacsi postrach...

zuzuk22
19. sep 2016

@sandri teraz ma 2 roky a 8 mesiacv. Ani ja to nesilim ale tak uz by som sa potesila keby sme sa dakde uz pohli s tym... Tiez donedavna na serblik vobec teraz uz sem tak ako kedy...a na wc sice si sadne ale musim mu dat na hranie nieco 🙂 vacsinou vlozky alebo tampony 😂

zuzuk22
19. sep 2016

@fronili dufam ze aj u nas to tak bude teda 🙂

sandri
19. sep 2016

@zuzuk22 my sme zacali vonku - ocikal stromceky. Doma chudak nemal na vyber, do gati nechcel, stromcek nebol, tak kapituloval a prijal zachod 😀

zuzuk22
19. sep 2016

@sandri no u nas zatial ani stromceky ani travicka nezabera....

majaon
19. sep 2016

@sischa Velmi mi je to luto ☹ a prajem vela vela sil a zdravia...

majaon
19. sep 2016

@fronili no ved toto...aby toho nanho nebolo vela a necitil sa odstrceny,ale asi behnem do skolky skor,teda hned ako vyzdravie a spytam sa,ci by som tam mohla s nim zacat chodit skor,nech si do januara zvykne,mali by mat vlastne prenho miesto kedze je uz prijaty,aj ked od januara,ked sme davali prihlasku este sme nevedeli,ze sa nam podari babulka hned 😀 hadam to pochopia v skolke...

buchta666
19. sep 2016

@majaon nebojis sa, ze prinesie zo skolky choroby pri novorodenca? ja som tiez chcela dat maleho od januara, no bojim sa napr. kiahni atd

majaon
19. sep 2016

@zuzuk22 aj ja som rozmyslala,ci nechat maleho doma,ale skusime skolku a ked to nepojde,lahko ho odhlasim a zostane so mnou 😉 nam sa osvedcili pri odplienkovani odmeny za vycikanie do zachoda (serblik odmietal) mohol nalepit nalepku co som mu kupila take autickove na tu detsku dosticku a potom aj cukriky Skittles pomohli,za cikanie do WC dostal 2 a za kakanie 4 😀 takto sa pekne naucil sam pytat,davala som mu iba na spanie plienku,tu sme tiez nedavno zrusili,kedze ju mal vzdy suchu,ale pre istotu ma pod plachtou na valende tu gumenu plachtu 😉

majaon
19. sep 2016

@buchta666 ani nie,casto chory byva uz aj teraz doma,takze to riesime s imunologom,a ak bude babo kojene,co pevne verim,tak by mohlo byt ako tak chranene pred chorobami,no uvidime,Simon nebol chory vobec kym som ho kojila - 19 mesiacov a potom akoby utal...

zuzuk22
19. sep 2016

@majaon dakujem 🙂 tak za vyskusanie nedam nic 🙂 dakujem

fronili
19. sep 2016

@majaon to je super pokial mas moznost dat skor a ak tam nebude stastny a nebude to klapat mozes ho odhlasit tak sa da tiez😉

Moj maly bol kojeny iba prve dva mesiace mala som s toho strasne hlavu v smutku chcela som kojit no mali sme s tym problem ja pevne dufam ze pri druhom to pojde lepsie.Simonko mi prvy krat ochorel v siedmom mesiaci a skoncili sme s bronchitidou v nemocnici😢strasne som sa vtedy bala.Neskor mal laringitidu a vzdy ked mu isly zubky ochorel.teraz nas caka posledna zadna horna stolicka a bude pokoj vsetky zubky sme si odtrpeli bolo mi ho hrozne luto.Od piateho mesiaca az do 1,3 roka bol hore kazducku noc kazdych 10-15 minut.myslela som ze scvoknem.Potvrdilo sa nam ze to bolo zo zubkou.Cize som mohla skusat rozne uspavacie metody nic nezabralo.Teraz je starsi a aj ked to lepsie znasa ako ked bol mensi zubky su u nas cista hrôza.

lenkavalkova
19. sep 2016

@zuzzuli No toto :D Ja uz som to stihla tiez kazdemu povedat a teraz manzel zacal protestovat nejako :D Ale dnes mi Adamko hovori, ze aj on chce Tomaska...no ved uvidime 🙂

marusia_81
19. sep 2016

@veronikanellka171 máš pravdu aj mňa to už chytilo, začala som tiež zhánať veci, postielku , malovali sme už spálnu a momentálne kukam 😀 kočíky ak mi z toho už neprepne tak bude dobre ale aspoň som spokojnejšia že aspoň niečo som začala konať 🙂

marusia_81
19. sep 2016

@elisebah91 ja som z Lipt.Mikuláša

fronili
19. sep 2016

@marusia_81 ja cakam do stredy a potom zacne asi aj u mna mensi väcsi osial no uvidime 😃

lalia87
19. sep 2016

Ahojte maminy. Dneska som zas mala predpripravu,cvicili sme a pripadam si jak tuleň :D sak ledva dviham ruky,nohy,som taka gramblava nejaka 🙂 zajtra poradna,som zvedava aka vaha tam na mna vybehne :D

fronili
19. sep 2016

@lalia87 ja som naposledy pribrala 3 kila za mesiac neviem ako.a teraz zatial 200 gramov az😂 za dva tyzdne asi ze mij zaludok nefunguje.drzim palce nech poradna dobre dopadne 😊

lalia87
19. sep 2016

@fronili dakujem 🙂 ja som naposledy este bola -3kg od povodnej vahy,takze urcite uz som na povodnej a ktovie kolko aj navyse :D a to mi kukne len moc,zmeria tlak,odvazi a asi dohodneme glukozovy test a to bude vse 🙂 taka rychlovecka 🙂

majaon
19. sep 2016

@zuzuk22 nie je za co vobec,drzim palce nech zafunguje a Oli je coskoro bez plienok 😉
@fronili no veru to kojenie nie je u kazdeho len tak,ja som mala stastie,tiez som sa bala,lebo v porodnici mliecka nikde,az doma sa rozbehlo a az na drobne problemy s bradavkami (odporucam masticku HPA lanolin,nemusi sa ani umyvat ) a dvomi zapalmi prs to bolo super 🙂 Drzim palceky aby sa ti tentokrat podarilo uspesne kojit 🙂

lalia87
19. sep 2016

@elisebah91 ahoj,dnes nam zrovna por.asistentka vravela o tych satkach a nosicoch. V podstate hlavne spominala to,aby tam bolo babo dobre dane a aby mu nepadala do jednej strany hlavicka ale bola rovno,lebo ze by sa natahovala len jedna strana krku a tam je nejaka cieva a mohlo by sa cosi poskodit. Zacala som to vninat az neskor ked uz o tom vravela jednej babe. Nad nosicom ja uvazujem,hlavne skrz toho ked budem chodit vencit psa,nech tam babo len supnem a ideme. Vcera mi akurat kamoska vravela ze jej maly v nosici byt nechcel,skusala ho davat od 3mes.teraz ma 5mes.a ze uz sa mu tam zacalo pacit

fronili
19. sep 2016

@lalia87 ka od na glukozu 6.10. Tak dufam ze bude oki😊

fronili
19. sep 2016

@lalia87 ja rozmyslam nad nosicom od toho 4 mesiaca ale da sa veru aj od narodenia s tou novoroeneckpu vlozkou vtedy hlavicka nepada do stran👍

fronili
19. sep 2016

Otazocka maminky objednala som si kojenecke podprsenky dve z bonprixu je to cislo 85C nechce niektora su uplne nove ale aj ked by som kojila prsia by sa mi stratili v kosikoch😂

misinkad
19. sep 2016

@lalia87 dobry. novorodenca velmi do nosica nedate aj ked nosice maju novorodenecku vlozku. to az tak od cca 3 mes. dovtedy skor babysatka.

zuzuk22
19. sep 2016

Dnes som este dokupila jedno balenie plienok pampers v kauflande 🙂 tak uz mame jedny jednotky a jedny dvojky 🙂

zuzuk22
19. sep 2016

@lalia87 a co ste dnes cvicili? 🙂 mne uz brusko nejako vybehlo von 😂 mam uz pocit ze kazdy den je vacsie a vacsie 🙂 potom daj vediet ako zajtra dopadnes🙂

zuzuk22
19. sep 2016

Ja som oliho kojila 5 a pol mesiaca potom som pomali musela na umele prejst lebo som mala uz stale menej a menej a plakal ze je hladny uz potom....ale som rada aj za to kedze nemam velke prsia🙂 dufam ze aj teraz budem aspon pol roka kojit 🙂

lalia87
19. sep 2016

@misinkad dakujem,ved ja planujem az tak od 3mes,4mes. 🙂

@zuzuk22 dneska sme kadejako roztahovali nohy,podsadzali panvu,ruky natahovali 🙂 som mala niekedy pocit ze mi babo vypadne a to tam boli baby co su dva tyzdne pred terminom 🙂 inak aj ja som vyslala dokupit plienky 🙂 tak tiez mam jedny 1 a jedny 2 🙂