Júnové bábätká 2012
síce ešte len tak nesmelo a trocha s obavami, otváram túto diskusiu. teším sa spolubojovníčky, ktoré sa tak ako ja, budú tešiť na jún.
@daniwaugh jasne, 11 cm by bolo už dosť 😀 to si ešte počkáme, kým naše drobce tak narastú 🙂 alebo, ani sa nenazdáme a už to bude? 🙂
@blackswan75
kraaaasna fazulka je tam! :*
@blackswan75
kraasne 🙂aj my nase volame fazulka 🙂 aj ked ja nemam ziadnu fotku este :( a to zacinam pomaly 12ty tyzden...
ahojte kocky, tak ja sa tak nesmelo pridavam k vam. Sice tehotenstvo je uz davno potvrdene (kedze mam kratky cyklus, tak uz v 4.tyzdni som vedela, ze som v tom), ale stale sa obavam toho prveho trimestra, pretoze vsade citam hororove spravy o velkom mnozstve predcasnych potratov. Preto sme to s manzelom zatial oznamili len rodicom a pred celym zvyskom sveta to drzime v tajnosti.
Ale uz sa neviem dockat zajtrajska, idem opat na kontrolu k doktorovi, takze uvidim opat nasu gulicku na ultrazvuku 🙂
@hamca7
my sme pomaly v 12tt tyzdni a nevie o tom nikto okrem rodicov a svokrovcov 🙂 a v robote to vedia,lebo to som oznamit musela... Este tyzden dva vydrzim a potom to uz az tak drzat v tajnosti nebudeme ;) ale ani rozkrikovat :D
@hamca7
len smelo do toho 🙂
@lenkajankova
ja tiez si zelam aby uz bol 13tt 🙂 nech sme za tym prvym trimestrom! a som len 9+2 :(
@daniwaugh
popravde ja si najviac zelam,nech mam po tych testoch v pondelok a v utorok a nech nam oznamia ,ze nase babo je uplne v poriadku a budem najstastnejsia 🙂 sice isto vysledky budu najskor za tyzden,ale to si uz aspon poviem,ze zacinam druhu tretinku 🙂
@lenkajankova
urcite to bude vsetko ok, nemam najmensich pochyb! nie je dovod aby nebolo!🙂
@daniwaugh
tak tak musi byt 🙂 uz sa neviem dockat nakupovania pre nasu lasku 🙂
@barborka27 mne doktorka ukazala na monitore take cervene machulky, a tiez pustila zvuk, ze sme poculi, ako bije 🙂)
@lenkajankova
mne to hovor! len nech je to baba, lebo chalanskych veci moc nakupovat nemusim :D
@daniwaugh
ja som velmi velmi chcela dievcatko, ale teraz som v takom stave,ze je mi to upne jedno, len nech je zdravucke 🙂
@lenkajankova
no to ano, zdravie je predne, ved ja furt hovorim ze aj ked bude chlapcek tak ho prec nedam, len mame po synovi veci, tak tam toho moc nena-nakupujem :D
@daniwaugh
presne tak ci chlapcek ci dievcatko milovat ich budeme rovnako 🙂 NAJVIAC
@nikkia ahoj vitam ta medzi nami tehulkami 🙂 ja tiez zijem v UK na juhozapad od Londyna.Dnes som bola u midwife 1x takze koooopa papierov a kedze nevieme v ktorom som presne tyzdni takze cakam na vyjadrenie z nemocnice na scan aby sa zistilo ze ktory tt som a potom budem mat scan v 12tt plus krvne testy
@lenkajankova xixixi skor si myslim, ze v 9 mesiaci budes hovorit nech ho uz z teba daju von akokolvek.. hlavne nech to uz je.. 😀
dobre rano babenky ako ste sa vyspali??ja fajn 🙂
@petuska123 aj ja fajn, som uz sice od 6.35 hore, ale zase spat som sla so sliepkami o 21.00 😀 a ty kolko si spala?
@petuska123 jeeej, pozeram, ze si Bystricanka... 😉
dobre ranko... pomaly kazdu noc sa budim na WC a potom min hodinu neviem zaspat,.... mate nieco podobne aj vy, nikdy predtym sa mi to nestavalo...
Odviezla som malu do skolky a mna caka dnes upratovanie skrin, keby sa mi tak chcelo ako sa mi nechce... 😝
@genialna
to mas pravdu a este ked bude nahodou horuco 🙂
...tak aj moja skusenost z porodu.. Rodila som v Ruzinove.. O druhej v noci som sa zobudila na nejake pobolievanie v brusku.. Moc som tomu dolezitost neprikladala, kedze termin porodu som mala az o 3 tyzdne.. Tak som sa len prevalovala a cakala kedy to prejde.. (nebolo to nic neobvikle v 9. mesiaci). No neprechadzalo to a o hodinku neskor vo mne nieco ruplo a zrazu mi odtiekla plodova voda.. Vtedy som zistila, ze to pobolievanie su pravidelne kontrakcie a po odteceni plodovej vody uz aj silnejsie. Zavolala som Dr., dobalila tasku a vyrazili sme do nemocky. O stvrtej rano sme boli na centralnom prijme. Poslali nas na porodnicu a tam mi urobili monitor, vysetrili a povedali ze vsetko je ok, otvorena som na 4 prsty.. Prisla anesteziologicka (veeelmi prijemna lekarka) a dala mi epi.. Potom sme sa s manzelom prechadzali po chodbe, kecali s lekarom, sestrickami... Obcas ma pozreli a o osmej usudili, ze ideme rodit.. Mala mala 4 kila, takze vytlacit ju nebolo najlahsie, kedze nemam zrovna najsirsie boky.. ale zvladli sme to a nahorsiu spomienku mam asi na to sitie, kedze som sa (mimo nastrihu) dost potrhala.. Ale prezila som to a v konecnom dosledku nemam z porodu ziadnu traumu. Uz ten den poobede som chodila, sedela..
Baby, nebojte sa dopredu.. Ja osobne mam skusenost taku, ze mesiac preeklampsie bol ooovela horsi ako tie 4 hodiny kontrakcii... Porod nemusi byt to najhorsie co nas v tehu caka..
@z.vrablova
ahoj, aj ja sa kazdu noc budievam a musim ist na WC, je to hrozne, lebo tiez sa mi nedari zaspat
@lenkajankova alebo ak ta bude cele noci kopat do rebier.. 😀
Baby, mne je uz treti den celkom faaaajn.. 😉 Vsimla som si, ze vzdy po pecive mi bolo horsie.. tak som ho prestala jest a neviem ci to naozaj kvoli tomu, ale je mi neporovnatelne lepsie ako mi bolo predosle dni.. 😉 klop, klop, klop....
@genialna
takze pojdes aj teraz rodit s epi? aj toho sa trosku bojim, kurnik ked neviem co ma caka :D a v hlave mam samozrejme hororove situacie...Manzel ma po chlebe ked tam bude pri mne :D

@barborka27 ja som srdiecko aj videla, doktor mi pekne popísal čo je čo.. ukázal mi bábo a to srdiečko tak blikalo, zapol aj zvuk, že či ho budeme aj počuť, ale ešte ho počuť nebolo.. vysvetlil mi, že vedľa bábatka je žĺtkový vačok, ktorý vyživuje malé kým nebude placenta.. o dva týždne idem znova na kontrolu a povedal, že už dostanem aj knižku, tak sa veeeľmi teším 🙂
tak držím palčeky aj tebe, určite ti nabudúce doktor ukáže a popíše aj srdiečko 😉