icon

Júnové bábätká 2012

silvia0201
27. sep 2011

síce ešte len tak nesmelo a trocha s obavami, otváram túto diskusiu. teším sa spolubojovníčky, ktoré sa tak ako ja, budú tešiť na jún.

zoozkha
9. nov 2011

@firstbaby to určite, ja chodím na SVK často a vždy rada a som rada, že to máme relatívne blízko. Teda tie KE ani nie, ale mám sestru v BA, tak to je kúsok a často sa všetci stretávame práve u nej. Aj tento víkend tam ideme 🙂

petuska123
9. nov 2011

@firstbaby a ozaj tebe uz dal tehu knizku??lebo mne este nie dokopy mi nic nerobil len ma kukol na sone a to je vsetko

petuska123
9. nov 2011

@didlinka3368 no ani mojmu muzovi sa Nela nepaci 😠 ale to je jeho problem matka povie meno dieta a nemienim sa dalej o tom bavit ma jednoducho smolu to meno so uz mala vybrate este pred 5 rokmi ja som chcela aby ma tak volali .a pre chlapca mame meno Matus to zas chcel muz aby sa tak on volal.

daniwaugh
9. nov 2011

@didlinka3368
skus im napisat cez tu stranku a uvidis, ja nemam ponatia 🙂
OZAJ BABY, KEDY UZ UZAMKNEME TEMU?:o)

didlinka3368
9. nov 2011

@sophina Kľudne si daj paralen, lepšie ako keby si mala trpieť...mne aj moja gynekologička povedala, bez toho aby som sa pýtala, že nemám jesť žiadne lieky, iba paralen v prípade potreby....po porade s lekárom to píšu presne preto, prečo napísala daniwaugh, že jedine ak by si bola alergická, alebo niečo podobné...ja som zhodou okolnosí tesne pred otehotnením bola u zubárky a tá mi dala dokopy všetky zuby, tak verím, že toto ma obíde, lebo bolesť zubov je to najhoršie čo môže byť...ja som si kvôli zubom už fakt doť vytrpela :(

daniwaugh
9. nov 2011

@didlinka3368
ja som mala v minulom tehu 10 kazov :D (diky Max!!:o)) takze parada :D

firstbaby
9. nov 2011

@petuska123 25.11., to budem v 12-tom tyzdni, idem na 8.30 na krv...a ty?

firstbaby
9. nov 2011

@petuska123 knizku ti da az po 10-tom tyzdni, a ono na prvej kontrole sa ani nic ine nerobi, teraz v 12-tom tyzdni sa uz berie krv, vazi sa, meria tlak, sijove prejasnenie atd...

didlinka3368
9. nov 2011

@petuska123
Tý naši chlapi sú divný...môjmu sa tiež žiadne meno nepáči čo poviem ale ani in nevie povedať aké sa mu páči...oni sú stále myslením pozadu...Nela je prekrásne meno, dá sa všelijako skloňovať a stále vyznie krásne, ako Nely, Nel, Nelka, Nelča....tú našu malú, sestrinu malú sem tam voláme Šišinela keď neposlúcha.... 🙂
No vidíš, tak urobte dohodu, dievčaťu meno dávaš ty a chlapcovi on a hotovo.... 🙂 ...

petuska123
9. nov 2011

@firstbaby joj ja az 8.12.

zoozkha
9. nov 2011

tak ja mám, našťastie, zuby zdravé, mám jednu plombu už asi 10 rokov. Ale stále nemám osmičky, tak z tých mám strach, aby ma nepotrápili počas tehotenstva. Ale to som mala aj pri prvom a nič, tak snáď to nezakríknem 🤐 😉

didlinka3368
9. nov 2011

@daniwaugh
Už teraz si viem predstaviť akej odpovede sa mi dostane...žiadnej,lebo určite napíšu, že všetko záleží od okolností 🙂 ... je to hrozné v tomto hnusnom štáte, keď človek musí rátať každý cent a nemôže si dovoliť to čo potrebuje...aaach jáááj :(

daniwaugh
9. nov 2011

@didlinka3368
no podlamna to tak je v celej europe.. ale v amerike a australii platis za porod 5000dolarov a ked nemas tak na splatky.. na svk nech uz su akikolvek (povahovo) idioti, tak su profesionali a vedia vypiplat aj nie uplne donosene babatko..
som zvedava ako to bude s materskou a ci ti lekari naozaj daju/dali vypoved a kto bude rodit mamicky 🙂

zoozkha
9. nov 2011

@daniwaugh ja som určite za súkromnú tému. Možno ešte chvíľu počkať, alebo v tejto nechať link na tú súkromnú, aby sa prípadne mohli pridať mamičky aj neskôr 😉
A čo sa týka výpovedí lekárov, tak jedna známa rodila teraz v BA a rovno jej povedali, že s anesteziológom nech nepočíta, že ich je tam málo a na epi čas nemajú. 😝

zuzi241
9. nov 2011

@lenkajankova no podľa PM by to malo byť niekedy začiatkom júna...niekedy 5.6.

toxity
9. nov 2011

Ahojte babenky,konecne som schopna nieco robit po 5 dnoch celodenneho vracania :/ tak kukam,co mate nove 🙂 mne sa to strasne vlecie,kontrolu mam az 30.11., uz mate niektora tehu knizku skor ako pred 12 tyzdnom?

zoozkha
9. nov 2011

@toxity ja som dostala tehu knižku, keď bolo na UTZ vidieť srdiečko. Aj pri prvom tehotenstve rovnako 😉

janka830
9. nov 2011

jéééj ..prepáčte že sa vám pletiem do témy..len som si troška pripomenula aké to bolo...ja patrím k tohto ročným júnovkám 🙂 gratulujem vám a prajem príjemné tehotenstvo 🙂

toxity
9. nov 2011

@zoozkha aha,ja som bola v 8tt a povedal,ze knizku mi da az v 12tt ak bude vsetko ok... hadam to je normalne 🙂

zoozkha
9. nov 2011

@toxity ja myslím, že to má každý doktor má zaužívaný nejaký systém a ten dodržuje. Ja síce tehu knižku mám, ale v nej prakticky nič, keďže prvú poradňu mám v pondelok 😉

tisim
9. nov 2011

Ahojte, aj ja som už za uzavretie témy, lebo nechcem sa tu moc verejne rozpisovať.... 😉

stela01
9. nov 2011

@toxity ja som dostala v 9TT ,myslim si ,ale co iny kraj to iny mrav ...kazdy lekar postupuje inak ......

toxity
9. nov 2011

@stela01 asi ano, ved hlavne nech je vsetko ok 🙂

kacsik
9. nov 2011

@toxity ja som dostala knižku už na začiatku ôsmeho týždňa lebo drobec už mal 20 mm a srdiečko 🙂 ale inak aj u nás dávajú až od 12tt 🙂

nikkia
9. nov 2011

@kaciatko215 ahoj dakujem za privitanie ja som v 10+4 tyzdni podla mojich vypoctov a prvy pohovor s midwife mam v pondelok a na scan som objednana 30. novembra krvne testy neviem kedy a chcem sa ta opytat ci midwife pocuvala srdiecko babetka na pohovore ci sa to robi az cez sono?
@z.vrablova ahojky presne to sa stava aj mne zobudim sa zo dvakrat za noc na wc a potom aspon hodinu nespim
@genialna ahoj u mna je to naopak ja som zistila ze prave po pecive mi je lepsie tiez poslednych par dni tak som rada ze som na nieco prisla klop klop ale ku veceru mi pride vzdy tazko

didlinka3368
9. nov 2011

@daniwaugh
Tomu ver, som zvedavá, či nás bude mať kto vôbec v júny odrodiť....ja to hrozné s týmto svetom a najhoršie na tom je, že s tým my, obyčajný ľudia nemôžeme nič urobiť, iba sa ticho prizerať ako druhý rozhodujú o našom osude....

daniwaugh
9. nov 2011

@didlinka3368
mne stacilo vcera citat ze ministri a poslanci si idu zvysit plat v priemere o 500-600e/mes a mamickam zobrali z 256 na 190!! toto je normalne??? skoro som infarkt dostala!! hadam to naozaj nespravia, lebo potom uz neviem co! ved to je viac nez vysmech a urazka!

nikkia
9. nov 2011

baby tu stoji porod 6000 libier sukromne ta cena je od zaciatku po koniec tehotenstva ale v pripade cisarskeho sa doplaca nejakych 2000 navrch takze to nehrozi aby som isla sukromne ale ja sa dako nebojim co sa ma stat sa stane a treba byt pripravene na vsetko ja tiez zacnem rodit prirodzene a uvidim co vsetko budem pocas porodu potrebovat, vsetky z nas to zvladneme do stastneho konca a budeme mat v naruci zdrave babetka

didlinka3368
9. nov 2011

@nikkia
Aj ja som zistila, že práve pečivo mi robí dobre na žalúdok, že práve tuhé mi poriadne zasýti žalúdok a nie je mi až tak zle, ale keďže ja som pečivo veľmi dlho vôbec nejedla, tak mám potom problém so stolicou a určite čochvíľa rapídne priberiem, lebo toto práve u mňa pečivo vyvoláva....nuuž, čo už :(

daniwaugh
9. nov 2011

@nikkia
jezisikriste ved to su hrozne peniaze!