icon

Júnové bábätká 2012

silvia0201
27. sep 2011

síce ešte len tak nesmelo a trocha s obavami, otváram túto diskusiu. teším sa spolubojovníčky, ktoré sa tak ako ja, budú tešiť na jún.

z.vrablova
10. nov 2011

@silvia0201 ... a neodporucala ti dr. Ascorutin? Ja som mala v case ocakavanej ms podobne hnedy vytok asi 4 dni... dr. mi kazal len lezat a ten ascorutin pridat k duphastonu.... Duphaston beriem 3x1tbl a budem ho brat do 16tt.

silvia0201
autor
11. nov 2011

@z.vrablova nie. žiadny ascorutin mi nekázala brať. len mi zobrala výtery a predpísala tbl do vg. to je všetko. o týždeň budú výsledky. keby boli zlé, zavolá ona.

mima_mama
11. nov 2011

Ahojte tehuľky, tak ja som podľa kalkulačky 7+1tt. a 15.11. idem na sono /už druhé/, moč, krv. Prvé mi robil hneď ako som zistila testom, že som tehotná a zatiaľ bolo vidieť iba uhniezdenie a amniálny vak. Tak sa už neviem dočkať. Termín mám podľa kalkulačky 28.6.2012 Všetkým držím palčeky nech sú bábatká v poriadku a nech to dobačujeme až do konca. Mám synčeka a narodil sa predčasne začiatkom 7 mes. ale je úplne zdravý našťastie. Aj on sa už teší na bábo má 2,3 r. Tiež beriem duphaston, accidum folicum, železo a tehotenské vitamíny. Zatiaľ sa cítim skvelo, už som mala aj nejaké nevoľnosti, ale našťastie len 3 dni, uf ale riadne aj keď bez zvracania. Tiež ma bolia strašne bradavky, akoby som ich mala ošmirgľované a ako prežívate tehu vy?

briana
12. nov 2011

ahojte, mne lekar povedal ze pokial sa zdravo a pestro stravujem nie je dovod aby som sa napchavala ziadnymi vitaminmi. co si o tom myslite? nejedla som ani kyselinu listovu ani nic, nemala som ziadny problem, ani spinenie, babatku uz bije srdce, vsetko je v poriadku. tak ako je to s tymi vitamnmi? moj lekar sa vyjadril ze ked chcem nech si nakupim, ale pokial som zdrava nevidi v tom ziadny vyznam a je to skor marketingovy tah aby firmy zarabali

tslnecnicka
12. nov 2011

@daniwaugh už s vami tabuľovať nemožeme, už sme najnovšie májoví 🙂) Ale prajem všetkým babulám júnovkám veľa zdravia, nech to prebieha, ako treba a nech už držíme v náručí tie naše pokladíky a hlavne zdravé! 🙂

tslnecnicka
12. nov 2011

@briana ahoj, tiež mi doki hovoril, že sa z vitamínov zvyknú rodiť príliš veľké bábatká, ale kamoška mi poradila, nech užívam minimálne teraz v zime, kedy nie je taký dobrý prísun čerstvej zeleniny zo záhradky, z trhu, jednoducho BIO... ja končím prvý trimester, zatiaľ som užívala kyselinu listovú, ale od druhého trimestra začínam s Calibrum Mami a nebojím sa toho 😉 Myslím, že nemáme čo pokaziť, práve naopak 🙂

marianax
12. nov 2011

@mima_mama ahoj moja no tak ja zatial prezivam tak ze som dost casto v posteli nevraciam ale je mi hrozne ☹ tak dufam ze to prejde coskoro ....inac zatial mam termin na 20.06. no najradsej by som uz to mala vsetko za sebou 😅 ja uz mam doma 4deti to male planovane nebolo ale je tu aj ked rodicia nie su nadseny a radsej by boli keby som sa rozhodla inac hoc priznam sa ze som neraz nad tym rozmyslala ale nedokazem len nech mi prejdu nevolnosti to budem najradsej tak ti zelam krasne tehu a zdravucke dietatko 😉

reenii
13. nov 2011

ahojte tehukky,pišete tu o vytaminoch ale ani ja neviem či mam brat alebo nie každy ma iny nazor a ja neviem ktory je ten spravny....mam femibion....

stela01
13. nov 2011

@reenii aj ja beriem momentalne femibion 🙂

reenii
13. nov 2011

@stela01 ja mam viacero tabletiek lebo strašna zle znašam tehotenstvo...a teraz neviem či ho mam brat alebo nie???to je riadna haluz...pretože všetko vyzvraciam takže moj hrašok nema čo vyživovat. 😢

stela01
13. nov 2011

@reenii ako viacero ?

reenii
13. nov 2011

@stela01 beriem...Torekan tabletky,torekan čipky,toleid tab,pyridoxin,magnezium,dufalostan....som ako narkomanka, 😅

stela01
13. nov 2011

@reenii ah tak , a tak ked potrebujes a inak sa neda 🙂 a stale ti je aj zle ?

reenii
13. nov 2011

@stela01 stale ☹ niekedy sa mi zda že chvala bohu už je dobre....ale behom par min.sa to otoči a ja zase obymam wc... 😢

stela01
13. nov 2011

@reenii dufam ta to prejde a 2 trimester bude lepsi 🙂

reenii
13. nov 2011

@stela01 tymto sa aj ja upokojujem že raz to prejde 😅 ale ja som mala taketo problemy pri oboch teh.aj som si to nakoniec odležala v nemocnici čo mi povedal doktor že to možem čakat aj pri tomto ☹

marianax
13. nov 2011

@reenii moja a skusala si zazvorovy caj ? aj mne je zle ale nevraciam 😒 tak ti uprimne prajem nech ti tie nevolnosti coskoro prejdu 🙂

reenii
13. nov 2011

@marianax ahoj tak to som neskušala ani neviem čo je to???

lenkajankova
13. nov 2011

@reenii
baby so zazvorom opatrne...hlavne s cerstvym, vyvolava vraj stahy maternice a kontrakcie a vraj by sa nemal vobec aspon do 12tt ☹

reenii
13. nov 2011

@lenkajankova tak čo odporučaš??

lenkajankova
13. nov 2011

proti vracaniu?to celkom neviem.ja som dokopy v zivote vracala do 10x...Skus Pepsi a tycinky 😅

zuzi73
14. nov 2011

@briana Aj mne povedal môj Dr. to isté, mám sa pestro stravovať, jest veľa ovocia a zeleniny a netreba žiadnu chémiu..... Ale potom som začala špiniť, to mi aj pretrváva, tak mi predpísal ascorutin, duphaston a accidum folicum, ale vyslovene kvôli tomu špineniu.

zuzi73
14. nov 2011

@lenkajankova No to si ma teda potešila......... ja som zas niekde čítala, že práve zázvor tehotným doporučujú, vraj je to hotový zázrak........... no a teraz si vyber, ale už ho pijem a zatiaľ mi nič zlé nerobí. Osobitne bolo písané, že je výborné ho piť teraz na jeseň a v zime, aby bola mamička odolnejšia proti chorobám......

briana
14. nov 2011

@zuzi73 ja nespinim vobec iba maly ruzovy fliacik som mala ale to z toho ze mi musel urobit cytologiu. tak ja nebudem tiezz do seba davat ziadnu chemiu 🙂

zuzi73
14. nov 2011

@silvia0201 ja som mala špinenie pri prvej dcére pred 16-timi rokmi, vtedy ma na 2 týždne zavreli do nemocnice a dávali mi ascorutin a potom som už mala pokoj. Teraz mám presne to isté, ale viac, nechali ma doma na PN-ke a opäť ascorutin, duphaston a accidum folicum, ale som už z toho na nervy. Teraz som v 11tt, hádam by to už mohlo aj skončiť nech si to vychutnám, takto sa stále len strachujem čo príde......Dr. mi kázal čítať pozitívnu literatúru 🙂

stela01
14. nov 2011

@zuzi73 No len nie kazda mamicka ma prvy trimester na tolko v pohode ze sa zaobite bez vit. doplnkov 🙂

silvia0201
autor
14. nov 2011

@zuzi73 mne to už chvala bohu prešlo. špinila som asi 4-5 dní. ale som rovnako na tom ako ty, čakám, čo bude. ale už som sa uľudnila, nestresujem. povedala som si ,,bude čo bude. ak to má ostať, ostane, ak nie, odíde. radšej takto skôr, ako potom pozdejšie, keď už mamina cíti to malé v sebe. tak to máš dobrého dr, keď ti odporučil čítať len pozit. literatúru 😀

zuzi73
14. nov 2011

@silvia0201 keď ja už nechcem aby odišlo, viem že čo má byť bude, ale ja mám už dosť rokov, neviem či by som sa dala ešte na ďalší pokus.... asi nie.

silvia0201
autor
14. nov 2011

@zuzi73 moja, ani ja nechcem aby odišlo, veď vlani som potratila v 13tt. ale denno denne byť v strese a neustále sa sledovať, to nejde. ide to potom na úkor iních. vidím na sebe. keď som začala špiniť, nebolo so mnou reči, nevedela som sa na nič sústrediť, len som čakala, kedy ma chytia bolesti a potratím. chodila som ako mátoha. nerobilo to dobre ani malému. tak som teraz v relatívnej pohode. uvidíme, kam to teraz dotiahnem. a som ako ty. ak nevynosím a o malé prídem, na ďalšie sa už nedám. určite nie!

stela01
14. nov 2011

@silvia0201 uvidis dobre bude 🙂