icon

Júnové bábätká 2012

silvia0201
27. sep 2011

síce ešte len tak nesmelo a trocha s obavami, otváram túto diskusiu. teším sa spolubojovníčky, ktoré sa tak ako ja, budú tešiť na jún.

silvia0201
autor
22. nov 2011

@marianax s týmto by si mala ísť k obvoďákovi, ale keď mu neveríš, tak potom choď ku gynďákovi.

silvia0201
autor
22. nov 2011

@lulu1988 ahoj. ako si dopadla? dúfam, že dobre 😀

marianax
22. nov 2011

@silvia0201 no tak dnes mi je ovela lepsie dokonca som si prezliekla postel a osprchovala sa 🙂 takze nejdem k lekarovi o tyzden mam ist na poradnu vies ja stale spim na pravej strane moze byt ze som si pretazila este to rameno citim ale je to ovela lepsie no a nevolnosti dufam ze ma dnes usetria lebo vcera to bola hroza a ty ako? 🙂

monuska342
22. nov 2011

@marianax jooj dakujem velmi pekne za podporu malemu ide 17 zubok tak je nervozny ale uz dufam ze sa to vyriesi a bude klud ja tak isto ked mam umyt riad tak mi je hrozne zle lebo vidim zvysky jedla a napina ma s toho....vracat chodim kazdy den vzdy v inu hodinu..drzkaj sa aj ty 🙂

monuska342
22. nov 2011

@briana jasne ze mala aj teraz mam ked mi v porodnici priniesli maleho tak som len nanho pozerala ze co ja s tebou teraz budem robit 😉 a ked mi povedali ze musi papat kazde dve hodiny len som vyvalovala oci ze to aj v noci?? 🙂 ale za chvilku som si zvykla a uz je to ok...bala som sa ho chytit bol taky krehucky hlavicku mal tazku a stale mu padala a ja som ho jemne chytala aby som mu neublizila 🙂

monuska342
22. nov 2011

@silvia0201 ved to ze on mi to dal a povedal ze mi to moc neodporuca iba v surnom pripade tak neviem tebe co povedal?

marianax
22. nov 2011

@monuska342 no dnes mam lepsi den ako vcera vcera som myslela ze ani nevydrzim tak mi bolo hrozne ja nevraciam ale je mi hrozne tazko smrdi mi avivaz smrdia mi vonavky a jar na riad no je toho vela co mi smrdi je to katastrofa lebo mne teraz smrdi cely byt najradsej by som sa na nejaku dobu odstahovala 😒 tak dufam ze to uz coskoro prejde drz sa mi moja a vela sil 😉 ja som inac mala prve dve deti tiez jedno za druhym syn mal 1,4mesiace ked sa narodila dcera a to som pri nom nic skoro nespala bola to hroza nevedela som aky je den a skoro nic nejedla ale dcera ked sa narodla bola zlaticko pekne mi spala a bola kludna tak potom som si vlastne aj oddychla dufam ze tie nase drobce budu taka dobrucke aby sme si mohli pri nich aj oddychnut 🙂

silvia0201
autor
22. nov 2011

@monuska342 no mne to bez problémov predpísala dr a nepovedala nič. ja si mydslím, že to neublíži, ale pomôže 😉 brala to kamoška aj sesterka a detičky majú úplne zdravučké 😀

silvia0201
autor
22. nov 2011

@marianax mne je zle chvíľu, potom ma to prejde. potom zas na večer mi je blbo. no a dneska ma bolí driek. neviem asi som sa zle v noci zvrtla a nejaké nervy sa mi tam museli znova pricviknúť. mám totiž dve hernie disku. jdenu v driekovej oblasti a druhú až na konci chrbtice, tak dneska len polehujem, ale stihla som aj navariť a oprať. takže nie som až taký invalid 😀

marianax
22. nov 2011

@silvia0201 no tak to si uzasna a velmi sikovna 🙂 ja som si dnes urobila tu postel a osprchovala ale rano ma bolela hlava a teraz ma zas boli ale hrozne uff ☹ najradsej by som uz spala 😒 ale este trocha ved neulozim deti uz teraz 😀 tak sa mi drz a pekny vecer 🙂

hrasiak
22. nov 2011

Ahojte dievcence 🙂 Tak po 3-tyzdnovej dovolenke sa opat hlasim 🙂 Na Kube bolo super, nasa fazulka si zaplavala aj s delfinmi a bol to uzasny zazitok 😅

@elys Ako to vyzera s tou nasou tabulkou ? Viem, ze som tam niekde velmi velmi na zaciatku, ak nie prva , aj ked v juni asi nebudem prva z nas maminou 😀 Chcem Ta poprosit, ci by si tam mohla zmenit nasu prezyvku babatka z "piskotka" na "fazulka". Moja milovana polovicka uz "fazulke" inac ani nepovie 😅 Tak nech to mame statisticky v poriadku 😀

Vcera som bola 2.krat na ultrazvuku, narastli sme z 5 mm na 26 mm 😀 Bolo krasne vidiet, ako bije srdiecko. Zas som od lekara odchadzala so slzami v ociach - od stastia a dojatia 🙂 A uzasne bolo, ako si tam veselo plavala, rozhadzovala rucickami aj nozickami, ako keby mi chcela zamavat na pozdrav - joj, uz teraz ju lubim najviac na svete 🙂 Akoze tym oslovovanim v zenskom rode myslim "fazulku", ale este to moze byt aj "delfinik", ako moj Romanko pomenoval muzsku pracovnu "verziu". Boji sa, ze ked stale hovorime v zenskom rode a bude to chlap, tak bude zzenstily 😀

No a este by som poznamenala k "rannym nevolnostiam". Ked som odchadzala na dovolenku, tak som bola uplne v pohode a nic mi nebolo. Ziadne ranne nevolnosti. Na Kube mi zacalo byt blbo, ale moje "ranne" nevolnosti boli vzdy poobede a vecer. Myslela som si, ze po navrate sa to casovym posunom upravi, ale nie - moje ranne nevolnosti su stale poobede a vecer. Ta nasa fazulka je nejaky srandista - len neviem, ci po mne alebo po tatovi 😀

Tak dobru nocku a pekne snicky, maminky 🙂

lulu1988
23. nov 2011

@silvia0201 no vsak ani ja tam nechodim nejak..skor ked mam cas tak si precitam co nove tu a nie tam.... ja by som od decembra tiez chcela ist na pn..lebo uz nevladzem tie 24ky tahat...nieje to fyzicky narocna praca ale po tych 12tich hodinach mam vudy take obdobie kedy by som si na dve tri hodky schrupla, babenko je urcite nadsene co s nim robim...ked si nevybavim v praci 12tky tak som sa dohodla s dr. ze ma vypise...je strasne zlata... tak ti drzim palce, ale verim ze ti to tentokrat dobre dopadne, len na to nemysli,...ja som sa tiez hocicoho obavala ale odkedy som si povedala ze sa nebudem zbytocne stresovat, tak si to tak krasne uzivam...🙂)

lulu1988
23. nov 2011

@silvia0201 no a dopadla som dobre, drobec podrastol ma 4 cm...robil si kotrmelce, a ked mi znova pustila odozvu srdiecka tak moje citlive hormony to nezvladli a rozplakala som sa...🙂) len mi nieco hovorila ze mam s placentou a ani za svet si neviem spomenut co mi to hovorila kedze som bola z toho maleho cloviecika mimo..len mi povedala ze je vsetko v poriadku ze sa nemusim bat len si mam davat pozor aby som nespadla alôebo prudko nekaslala...ze ono sa to po case napravi..tak som nad tym rozmyslala doma a asi mam nizko polozenu placentu...ale nevenovala tomu nejaku pozornost tak si myslim ze to neni nic hrozne....2.12 tam idem kvoli tej pn tak sa spytam...inac kontrola o mesiac 19.12. budu mi brat krv to bude druhy krat.... tebe uz brali druhykrat?
a s tym bruskom mi ani nehovor...mne staci ze si dam len ovocie a brusko vykukne... no nikedy ho cely den hladam ze kde je...🙂)

silvia0201
autor
23. nov 2011

@lulu1988 no vidíš, tak sa 2.XII tam stretneme, lebo ja idem na kontrolu. 😀 skúsim prehovoriť drahého, nech ide so mnou, aby videl mrňa aj on.
mne ešte 2x nebrala krv, povie o týždeň, že čo a ako.

silvia0201
autor
23. nov 2011

@marianax šikovna, keď sa mi chce 😀 , keď sa mi nechce, môžu aj tanky padať z neba, nepohnem ani prstom 😀 . moja ja najnovšie odspávam o pol ôsmej ani správy nestihnem dokukať, lebo pri telke odspím. včera mi starší chalanisko zahlásil:,,mami, ty zasa spíš " 😀 hrozné. ešte šťastie, že som na RD, lebo by som už nevládala ťahať nočné smeny. odspala by som pri stole 😉

lulu1988
23. nov 2011

@silvia0201 a kedy tam zvyknes byt? ja pojdem asi rano...lebo neviem kolko tam zvykne mat ludi neskor...moj drahy chodi so mnou vzdy-musi 🙂 len aj ja by som chcela aby videl male na utz...pytala si sa doktorky ci jej to nebude vadit?

monuska342
23. nov 2011

ahojte baby dnes rano som mala slabe spinenie svojmu gynekologovi sa nemozem dovolat nemate s tym skusenosti?

monuska342
23. nov 2011

@marianax tak to poznam aj mne vsetko smrdi skoro uplne vsetko aj sprchace sampony skoro vsetko jedlo...dnes rano som mala slabe spinenie na nemozem sa dovolat doktorovi no na porazenie...ty si mala taky malicky rozdiel ja mam tiez obavi ako to zvladnem ale tak nejak bude snad...drzkaj sa 🙂

marianax
23. nov 2011

@monuska342 no mala som taky maly rozdiel ale bola som aj o niekolko rokov mladsia ja som rodila uz v 19tich 🙂 nedavno som prisla od lekarky od plucnej lebo ma hrozne boli prave rameno a cela prava cast ked sa nadychnem och bolest 😒 zajtra mam ist na krv a dufam ze sa nepotvrdi zapal podhrudnice ze je to len nejaky blok lebo ja stale lezim na pravej strane len nech uz nemam tie bolesti som totalne vycerpana tak drzkaj sa mi a ozvi sa ako sa mas spinenie by nemalo byt problem ked to nie je nejake krvacanie mozno si viac dvihala maleho drz sa moja idem lahnut 😒 🙂

silvia0201
autor
23. nov 2011

@lulu1988 veď tohto sa obávam. nepýtala som sa. ale risknem to 🙂, hádam dovolí.
ja k doktorke chodím asi tak okolo 8.hodine ráno, až pol 9.-tej. ale už tam zvikne byť dosť žien a to si stále odsedím minimálne hodinu.

silvia0201
autor
23. nov 2011

@monuska342 ahoj. ja som špinila skoro dva týždne. bola som aj u dr, tá nič nevidela, všetko bolo ok. povedala, že to môže aj v pošve prasknúť cievka, tak to mám asi s toho, lebo krčok som mala úplne čistý, bez známok krvácania. no ale ti poviem, myslela som si, že ma to do troch až piatich dní prejde, ale neprešlo. a ešte, nebolo toho veľa. len ráno na toal. papieri som si trocha našla. a potom celý deň nič, alebo sa mi to objavilo až večer.
sfarbenie malo vždy hnedé, niekedy až čierne.

monuska342
23. nov 2011

@marianax aj ja som rodila v 19 tich takze sme na tom rovnako a tiez mam prveho chlapca...dneska mi je nehorazne zle uz som 2 krat vracala tak som to nevydrzala a dala som si toreccan...a je mi trochu lepsie...jaaj moja drz sa nech to nieje nic vazne a si zachvilku v poriadku,,,dakujem si ma ukludnila...drzkaj sa 🙂

monuska342
23. nov 2011

@silvia0201 ja to mam asi druhy den ale to iba tak trosicku vo vytoku mam trosku hnedej krvi tak som sa zlakla lebo pri prvom som to nemala...dakujem za radu inac dnes som si dala aj ten toreccan a je mi trocha lepsie 🙂

silvia0201
autor
23. nov 2011

@monuska342 tak to som rada, že som ti dobre poradila 😉 , myslím ten torecan. no a čo sa týka výtoku, choď radšej k dr,nenechaj to len tak. radšej 100x a zbytočne, ako nejsť a potom ľutovať, že sa volačo zanedbalo.

marianax
23. nov 2011

@monuska342 no dam ti vediet ako dopadli vysledky z krvi dufam ze vsetko bude ok 🙂 a ty mi daj vediet ako s tym spinenim a s vracanim och nech ti to uz prejde lebo to neskutocne vycerpa drzkaj sa mi 😉

zuzu4444
24. nov 2011

@silvia0201 ahoj ako sa mas? ako tehulkujes?

briana
24. nov 2011

@stela01 to je aka nahoda 🙂 a uz dlho ste spolu? necitite velmi ten vekovy rozdiel?

briana
24. nov 2011

@stela01 a inac ako ti dopadol ten ultrazvuk? uz si tam bola ze? ja uz som bola na krvi no a v pondelok dostanem knizku a uz budem chodit do poradne, teraz uz iba raz za mesiac. a este v stredu ma caka skrining

monuska342
24. nov 2011

@silvia0201 dnes som si uz nedavala dnes mi je trosku lepsie ty mas este stale nevolnosti?dnes uz ziadne spinenie nemam k tomu doktorovi sa neda dovolat to je na porazenie...som objednana na 2 decembra tak uvidim ci este neskocim skor

monuska342
24. nov 2011

@marianax ok daj mi potom vediet...s tym vycerpanim mas pravdu najradsej by som stale iba spala lebo vtedy mi je najlepsie a nieje mi zle...len nech mi to uz prejde uz sa chcem poriadne z chuti niecoho dobreho najest a nie byt len na sucharoch 😒