icon

Júnové bábätká 2012

silvia0201
27. sep 2011

síce ešte len tak nesmelo a trocha s obavami, otváram túto diskusiu. teším sa spolubojovníčky, ktoré sa tak ako ja, budú tešiť na jún.

stela01
3. dec 2011

@reenii Hm mala by som ist 12.12 na konzultaciu , mne az 13.12 idu robit vsetky tie krv . testy ,ale mam to absolvovat koly ivf .....

silvia0201
autor
3. dec 2011

@marianax ja len sem budem písať, neviem, či by som zapadla do májoviek 🙂 a vieš čo ma mrzí? že skoro všetky, čo na začiatku boli tu, sú v súkromnej. no ale čo už.
takže aj ty máš nábeh, že porodíš skôr 😀

silvia0201
autor
3. dec 2011

@reenii tak si dávaj na seba pozor a hlavne sa šetri, dokým úplne neprestaneš špiniť. držím palčeky a posielam veľa pozitívnej energie 😅

monuska342
3. dec 2011

@marianax ahoj vcera som bola na ultrazvuku vsetko je zatial ok....a 13.12 idem na velke sono tak potom budem mudrejsia...strasne mi tam bolo zle ma tam nechali cakat a potom som to ledva rozdychala

marianax
3. dec 2011

@monuska342 oj moja ako to ze ta nechali dlho cakat 😠 je to hrozne malo kto pochopi tehotnu och nemam to rada ale som rada ze je vsetko ok drzim palceky aby vsetko bolo stale dobre 😉 a co budes dnes robit ja mam vsetky deti doma takze bude veselooooo 😀

marianax
3. dec 2011

@silvia0201 sukromne hmmm preco no nic ved je to ich vec 🙂 no ano mam nabeh len dufam ze stihne sa ten cisarsky ze nepridu kontrakcie skor ale nejak to uz len bude ved je este skoro rozmyslat ale ubehne to i tak rychlo si myslym 😀 no a co budes dnes robit hovorim ze ja mam vsetky deti doma tak mam veselo ale idem ich zapratat do pratania na nakup treba ist a nieco aj uvarit tak ti zelam krasny dnik 😉

monuska342
3. dec 2011

@marianax neviem este aj ja som bola nastvana este tam prisla aj sestricka od ineho dr a hned isla dovnutra a predbehla ma a este som hovorila sestricke ked mi brala krv ze mi je zle lebo som bola objednana na 6.40 a dovnutra som isla 7.40 hrozne nieco 😒 som zvedava ako dopadnu vysledky z krvi....tebe uz robili velke sono?ja len lezim a sem tam nieco zjem 🙂

briana
3. dec 2011

@stela01 ahoj, ako sa mate-? co mas noveho? mne uz nebyva ani zle uz mam za sebou aj velke sono aj fotky z neho a teraz az 19-steho idem do poradne 🙂

silvia0201
autor
3. dec 2011

@marianax no ja som tak trocha upratala a dokopala som sa, aby som mojim chlapom uvarila aspoň polievku. na večeru si spravíme pizové chleby. aj moji sú dneska doma. ani nos nevystrčili. cez leto o nich ani neviem.
ale strašne som lenivá. musím sa strašne dokopávať do roboty. veeeeeeeeeeľmi sa mi nechce... 😝

marianax
3. dec 2011

@silvia0201 och ja som dnes urobila detom zemiaky na kyslo ale bola to pre mna velka namaha no neskutocne jak sa mi nic nechce a som aj neskutocne slaba asi kvoli tomu hemoglobinu a vsetkemu dokopy je to tazke vsetko zvladat sama no dufam ze sa mm podari uz v pondelok prist 😒

marianax
3. dec 2011

@monuska342 och moja zlata no mne nerobili este velke sono mne robi normalne sono na kazdej poradni sice bola som len dva krat a teraz mam ist az 27-meho a velke sono mi bude robit asi az v 20tt .......neboj moja dobre budu vysledky nemysly negativne ale pozitivne viem ze to nie je jednoduche ked ti je tak zle to vieme pochopit len my ktore to prezivame alebo sme prizili este keby nebolo take pocasie ale je to hroza no co zmozeme len musiem vydrzat ale neobijde sa to bez slz a zufalstva ze ☹ drzkaj sa mi a mysly na to ze sme tu viacere ktore takto prezivame tehu a ja som este aj dokonca sama so 4detmi a uz som zo vsetkeho fakt nestastna hoci by som takto nemala tehu prezivat ale dufam ze sa to coskoro zlepsi tak ozvi sa ako sa mi mas pa 😉

reenii
3. dec 2011

@silvia0201 Dakiujem 🙂

stela01
3. dec 2011

@briana Ahoj , mna caka krv a ostatne vysetrenia na 13. 12 🙂 uz sa tesim ..... citim sa celkom fajn 🙂 , len spim vela 🙂 ,ale inak nic ani chute ,nechute 🙂

a 12.12 ma caka konzultacia koly ,amniocenteze ...

briana
3. dec 2011

@stela01 ides na amniocentezu?? preco vlastne sa to robi? ja uz mam krv za sebou ale vysledky nie moc dobre mam malo hemoglobinu.. velmi malo tak berem zelezo ale inac v pohode aj skrining dopadol dobre. a 19.12 idem do poradne zase. aj ja by som spala ale nemozem furt 😒 a chuti mi veeelmi jest ale krotim sa.

stela01
3. dec 2011

@briana Ja na to amnio idem koly umelemu oplodneniu ktore som absolvovala ,a tak mi to bolo odporucane ,.... moc sa mi do toho nechce......
S tym jedlom mam dojem ze jem ulne tak ako aj pred tym 🙂

chelonka
3. dec 2011

@marianax hej to veru je nádherné to sú inak silné momenty, lebo v tedy vidíš že bábatko je v poriadku a ma sa dobre.
Fíha ty máš 4 detičky, ty teda musíš byť šikovná mamička všetko to pekne stíhať!!! klobuk dole
neboj donosíš, musíme bo su to naše anjeliky

chelonka
3. dec 2011

@briana a na amniocentezu sa chodí ešte aj v tedy ked ti vyjdu zleee tie triple testy, bo testy ti môžu vyjzle aj koli tomu, že si mala pred tým v tele nejaký zapal a amniocentezou sa ma na 100% maju vylučit alebo potvrdiť tie genetické choroby.
Ale kolegova žena robi na kramaroch na novorodeneckom a ta mi povedala že nič nieje 100% ☹ bo aj taký čo amnio vysla uplne v poriadku tak sa im narodilo baba s dawnovým či jak sa to píše a naopak

meg_junova
3. dec 2011

Krásny a príjemný podvečer všetkým nastávajúcim mamkám 🙂 Pridávam sa medzi vás, práve do seba tlačím octové čipsy :D a čítam vaše diskusie.
V pondelok nás čakajú prvé testy, má už niekto skúsenosti s tým, čo vlastne obnášajú? Teda okrem krvi a pravdepodobne sona..čo všetko ešte lekár vyšetrí? Okrem toho, mám dosť nízky tlak a jedna káva denne mi je málo. Vedeli by ste mi poradiť okrem čerstvého vdzuchu, čo by mi ho mohlo zvýšiť?
Prajme sladké sníčky všetkým zahniezdeným babätkám 🙂

chelonka
3. dec 2011

@silvia0201 a prečo poodcházali do súkromných tém ???

@briana čo je to VELKE sono????

meg_junova
3. dec 2011

kto odíde do súkromných tém, ešte nevie, o čo príde :D.. aj keď som tu len nová, ale čím nás je viac, tým viac švandy a informácií tu nájdeme. No nie?
MA tak napadlo, nie je veˇké sono náhodou to 3D??

chelonka
3. dec 2011

@meg_junova ach jaj napísala som ti taký obsiahli prispevok na tvoju otazku a ono to sem nepridalo mna asi porazí

meg_junova
3. dec 2011

To sa stáva aj mne :D Jedna blbá skratka na klávesnici existuje, potvora jedna začarovaná, že vždy, keď sa ponáhlam, podarí sa mi ju zmačknúť a všetko včudu.. napíš v skratke 🙂 a môžeš aj zakódovane 🙂) myslím, že všetky si to tu nájdeme veľmi rady :-*

slavka1212
3. dec 2011

@silvia0201 presne tak ako ja ....vobec nemam energy 🙂 ale som si ista ze to je lenivost 😀

chelonka
3. dec 2011

@meg_junova presne to sa stáva aj mne ide ma v tedy šlak trafit

takže ja som bola ešte pred prvou poradnou 2 krat u lekráky lebo som spinila 1. mi robili sono, a vysetrenie zo spodu a nasadila lieky, 2. krat som bolo v 8 týždni tiež mi robila sono a vysetrenie zo spodu a kedže bolo všetko v poriadku tak mi zobrala krv a objednala ma o 2 týždne do poradne. V poradni som bola prvý krat v 10 týždni teda 9+3 a tam mi sestrička najkor odmerala tlak, odvážila ma a dala paličku na ocikanie. Potom ma lekárka znovu pozerala zo spodu, skontrolovala výsledky čo mi prisli z krvy všetky potrebné udaje z výsledkov krvy zapísala do tehotenskej knižky, spravila celkovu rodinnu anamnezu dôležité veci do, nej zaznamela, kežde som mala v krvy vysoke protilatky proti stítnej žlaze tak ma poslala na endokrinologiu kde ma vysetrili a dali mi lieky.
Gynekologyčka ma teraz objednala do najbližej poradne ktorá bude 19.12 to budem 13+3 a bude mi robiť sono kde bude bábatku merat šiju a na druhy den prídem na 1. odber krvy na triple testy potom o niekolko týždnov pojdem na 2. odber a na základe výsledku - podla toho aká krivka vyjde sa bude riešiť dalej.

chelonka
3. dec 2011

@meg_junova a ty si v ktorom týždni?

chelonka
3. dec 2011

aaaa baby, stalo sa vám, ale bo stým máte skusenosť, že ste sa v tehotenstve citíli ako keby ste ani vôbec neboli tehotná, ja som sa tak citíli posledné dva dni teda včera a pred včerom normálne som sa vylakala, bo vôbec som nepocitovala žiaden tlak maternice, takmer vôbec som ju ani necitla a prsia som vôbec tiež necitila, dnes mám znovu prsia citlivé na dotyk.

123kika
3. dec 2011

Ahoj baby aj ja sa pridavam k vam a prajem vsetko naj junovym mamickam 😲

meg_junova
3. dec 2011

ježišmarja.. tých vyšetrení je teda ako hviezd na nebi :D pani. No ja som bola prvýkrát v 6 týždni, druhýkrát v 7om a teraz som vlastne v deviatom týždni. A už ma zmáha únava, tak dúfam, že to vyšetrenie bude príjemné, aj tak sa už neviem dočkať, keď ten malý oriešok znovu uvidím na obrazovke 🙂))
Inak super, že ti zistili tú štítnu žľazu, nemávala si občas stav y úzkosti? tušila si vôbec, že ju nemáš v poriadku?
Dobru nôcku dievčatá, zajtra som tu ako na koni 😔

123kika
3. dec 2011

@chelonka to je uplne v pohode, tie stavy poznam. Tez sa,ze mas take super stavy,ked sa ani necitis tehotna,lebo su mamicky,ktore vracajuuuuuuuuuu...az moc vedia,ze su tehotne 😀. tomu sa hovori stav pohody 😉

meg_junova
3. dec 2011

@chelonka Cítila som sa tak párkrát, akoby som aj "zabudla" na to, že v sebe nosím život. Podľa mňa sa na tom vo veľkej miere podielajú hormóny.. Včera som sa rozplakala vo vani ako nejaký ufňukanec, a to ja som tvrdá ženská 🙂)))