Júnové bábätká 2012
síce ešte len tak nesmelo a trocha s obavami, otváram túto diskusiu. teším sa spolubojovníčky, ktoré sa tak ako ja, budú tešiť na jún.
@danielkabn tak ťa tu srdečne vítam a držím silno palčeky 😉
ahojte, tak sa pridavam k vam. Nas termin je 22.6. zatial. No uvidime ako to cele dopadne, lebo prvy syncek sa mi narodil v 35+0tt, a aj ked mi vsetci hovoria, ze sa mam setrit, tak ak to neslo predtym kym som bola sama, tak teraz s dvojrocnym drobcom to pojde dost tazko 🙂
prosim vas je nejaky termin resp. vhodny tyzden tehotenstva kedy sa moze ist na 3D ultrazvuk, alebo ako to funguje. ja som v 13. tyzdni?
ahojte babenky. dneska poradňa 😀
@silvia0201,ďakujem za privítanie a aj za palčeky,tie potrebujeme všetky 🙂 ak ty si dnes išla do poradne,som zvedavá,ako si dopadla 😉 ja mám 15.12. poradňu. S
om sa dneska potešila,lebo konečne som pribrala,síce až dva gramy,vážim 56,7 kila,ale pomaly ale isto..pred otehu som mala 59,ale všetko išlo vracaním preč 😒
@silvia0201 drzim palceky a napis ako bolo 🙂
ahojte babenky...ako sa mate?konečne som doma z nemocnice 🙂 strašne som krvacala,tak teraz mam kludovy režim doma....a čakt dalej čo bude? 😖
@danielkabn
@marianax dnešná poradňa prebehla veľmi rýchlo 🙂 dr povedala, že mám prísť 12.XII na presné merania a odber krvi, tak preto dneska to prebehlo veľmi rýchlo. čo ma dosť znepokojilo, bol môj tlak. ja mámvam tak 110/60 a dneska som mala 140/80 a pulzy 92. tak toto ma dojalo. ale čo sa mi ľúbilo, bolo, že drahý bol pri mne a keď nám ukazovala drobizga, tak nám najprv pekne zamávalo ručičkou a potom sa držalo za hlavičku a nacvičovalo dýchacie cvičenia, čo pvedala dr.sem-tam aj podskočilo. len neviem koľko meriame ☹ dr nepovedala. na foto máme len rozmer hlavičky a tt, čo podľa sona je 14+0 😨 čo som ostala trocha prekvapená. ak takto bude mrňús rásť, termín sa mi posunie na máj.
@reenii ale bábätko je v poriadku nie??
@silvia0201,ja mávam tiež tlak bežne 110/70,ale pulzy mám od začiatku nad 90,ale mám aspoň lepší pocit,že to malé je so mnou.To muselo byť krásne,ako vám zamávalo drobčiatko..a to mohol ísť s tebou manžel dovnútra? môj so mnou chodí,ale vždy zostane za dverami,lebo neviem,či môže ísť kuknúť..
inak môžeš byť rada,že tak rastiete..to je dobré znamenie 🙂
ja som si práve dala pečenú rybku,jaj bola výborná a teraz trávime 🙂
@danielkabn no vieš to bolo tiež také neisté celé. keď som vošla dnu, smozrejme opýtala som sa dr, či môže ísť aj muž dnu. súhlasila, tak som ho zavolala dnu.
veľmi sa s toho teším, ale ešte stále mám strach, že sa niečo môže pokaziť a ja o malé znova prídem. ale pevne verím, že to dotiahnem minimálne do 35tt 😉
@silvia0201,dobre vedieť,aj ja sa opýtam 😉 ja mám tiež strach..lebo šak jedno odumreté bábatko je stále vo mne a niekedy mám z toho hrozný pocit..ja už by som najradšej rodila,aj keď teraz ani neviem,kde... 🙂
Si prišla už o mimi? prepáč,ak jatrím rany... 😒
@danielkabn nejatríš, už je to za mnou. prišla. vlani 2.11.som potratila v 13tt. pol roka som sa pýtala, prečo a hľadala som odpoveď, veď predtým som bezproblémov vynosila dve deti!! vieš, ale odpoveď mi nikto nedal. všetky možné vyšetrenia som si dala urobiť na vlastnú päsť (som zdr.sestra a pracujem v nemocnici, tak som všetko mala pod nosom) boli však všetky negatívne. ani ja sama som nenašla odpoveď prečo. tak som to prestala riešiť. a čo bolo najhoršie, nedarilo sa mi opäť otehotnieť. bola som zúfala. mesiac čo mesiac od januáraq som vyhadzovala kopu peňazí na tehu testy, aby som hneď vedela, kedy budem tehu, ale stále nič. nakoniec som musela ísť na op krčka maternice, lebo som mala sakra zlý výsledok a verdikt od dvoch nezávislých doktorov znel, že by som mala uvažovať o hysterektómii. no to bol totálny koniec, ale mesiac po operácii som ostala tehu. šok a radosť, že po 8. mesiacoch od MA sa konečne podarilo. v 11tt som začala šipniť a v hlave sa mi poremietal hororový scénar. čakala som, že ma chtia bolesti a ja znova potratím...zatiaľ som celá a bábätko je živé a zdravé.
a čo sa týka teba, čítala som, alebo počula som, už neviem presne ono by sa to druhé bábo v tebe malo časom vstrebať.
takze zajtra idem robit testik uvidim,ci budem medzi vami przinaky mam presne ako ked som dcerku cakala len ms nemeska kedze som ju od porodu este nedostala
@silvia0201 ahoj,male je zatial v poriadku 🙂 ešte idem na odber plodovej vody..tak dufam že to bude všetko v poriadku 😒
@reenii kedy? nie je to teraz trocha skoro??? tak ti budem držať palčeky a posielať veeeeeeeeľa pozitívnej energie 😉
@silvia0201 ach taaak no vidiis neboj sa o tlak ja som mala pri prvej taky ako ty ale to som bola aj zostresovana a merali mi na pravej ruke neviem mozno aj preto ale asi preto ze to bolo take rychle tak ti aj tlak takto naskocil urcite sa upravi neboj 😉 tak sa mi drz a malinkemu odkaz ze nech necha mamku tu pri nas junovkach 😀
@marianax 😀 tak to si pekne napísala, ale ja som od začiatku vedela, že to bude v máji, pretože obidvoch som skôr rodila, ako som mala termín. staršieho síce len o deň, ale mladšieho už o týždeň 😀
tak to si ma potešila. dúfam, že sa mi ten tlak upraví. aj mne merala na pravej ruke.
@silvia0201 v čera som bola u svojho Dr.a ten povedal že mam ist okolo 17.tyž.presny datum ešte nemam ☹ ale už teraz sa bojimmm.....a celkovo moja psychika ma totalny zaberak ☹ taketo problemy som nemala ani pri jednom tehot.,v noci sa budim,že krvacam cez den sa bojim ist cikat či zase nebudem krvacat,je to fakt strašne.... 😢 najhoršie je to čakanie,čo bude???
@reenii no ja dúfam, že bude len dobre 😉
a povedali ti vôbec, prečo si tak začala krvácať? a vlastne načo máš ísť na amnio, to ti brali už krv na gen. vady, alebo ???
@silvia0201 najhoršie je,že nikto nič nevie prečo?začalo to uplne z ničoho nič....vobec nič ma nebolelo,len som potrebovala strašne cikat.Tak som sa zdvihla a v tom som len zacitila niečo velmi horuce,tak som išla na wc..a v tom sa stašne začala upne prudom tiect krv...aj zomna niečo vypadlo tak sme si hned mysleli,že som potratila...ja som s toho celeho dostale šok,tak volali sanitku a ta ma už davala do kopy,s tym že ma brali hned do nemocnice na vyčistenie že som potratila!!ale šok prišiel ked na sone videli,že drobatko je tam upne v pohode si tam plavalo 🙂 ...a teraz vlasne mam stale take hnede špinenie,sem-tam slabe sem-tam silne!no a na odber plod.v. ma poslal či jedieta zdrave z toho krvacania....
@silvia0201 aspon takto mi to vysvetlil doktor,ked som sa opytala že prečo ma poslal na odber
@silvia0201 no vidis tak to bude tym lebo je fakt rozdiel ked sa meria tlak na lavej alebo na pravej strane a som rada ze som ta potesila ale aj ked budes majovka budem velmi rada ak si aj tak budeme pisat 😉 ja som vsetky deti rodila skor syna o den druha v poradi o 4dni dalsia o 5dni a ta posledna o tyzden skor 😀 no termin podla ultrazvuku mam na 26juna ale uuuuurcite to bude skor aj kvoli tomu ze musim rodit cisarskym dufam ze vsetko bude ok lebo sa aj bojim jedne hovoria ze nic hrozne ine maju iny nazor 🙂 tak sa mi drz a hlavne klud 😉

ahojte všetky júnovky 😉 chcem sa k vám pridať,ja mám temín 6.6.,ale to sa ešte časom uvidí,či to nebude skôr.Pondelok sme boli už na druhej poradni,lebo my máme trošku problém a síce,spočiatku som čakala dvojičky,ale v 8tt prestalo tomu jednému biť srdiečko a doktor má obavy,nazval to syndróm miznúceho dvojčaťa ☹
už nič nenarobíme,musím sa plne sústrediť na to moje zdravučké,čo nám zostalo,podrástlo nám na 7cm,musím si pichať injekcie Clexane a musím stále ležať,lebo som vraj vysokoriziková. Prvý trimester som si doslova vyvracala,to bolo hrozné,schudla som tri kilá..a doteraz som nenabrala ani gram,tak dúfam,že teraz v druhom trimestri sa to rozbehne a aspoň dačo naberiem 🙂 ale hlavne,nech úspešne dobojujeme až do konca 🙂 🙂