icon

Júnové bábätká 2012

silvia0201
27. sep 2011

síce ešte len tak nesmelo a trocha s obavami, otváram túto diskusiu. teším sa spolubojovníčky, ktoré sa tak ako ja, budú tešiť na jún.

janzde
3. dec 2011

ahojte, tak nesmelo sa pridávam, som tu nová, ak všetko dobre dopadne, tak zvýšim našu populáciu tiež v júni 🙂

chelonka
3. dec 2011

@meg_junova hej vedela som to o tej stítnej zlaze, bo ja mám aj silnu alergiu s nabehom na astmu a atopický ekzem ja som mala furt tie protilatky zvýšené ale len veeelmi mierne a kedže som nebola tehotná a boli len velmi nízke tak ma na to neliecili, ale hned ma lekarka upozornila, že ked budem tehotna tak sa to liečiť bude musiet. a stavi uzkosti hmmm neviem mna ekzem zvykol veeelmi ale veeeeelmi svrbievať tak mi prepísala aj lieky ktoré potlacaju silne svrbenie ale používaju sa aj proti stavom uzkosti a ako uvolnovaci liek pred operaciami, samozrejme ten teraz neberiem.

chelonka
3. dec 2011

@123kika juuuj tak to si ma upokojila fuuu vdaka 😀

chelonka
3. dec 2011

@meg_junova no tak to ja som včera revala pri vianočných koledách :D:D:D:D:D

chelonka
3. dec 2011

jeeee vitajte babyyyy

123kika
3. dec 2011

@chelonka neboj mam sesterku,co jej pri tehotenstve zistili stitnu a teraz ma zdrave babatko a vsetko je v poriadku. Kym jej nadstavili liecbu,tak tazsie to znasala,ale potom az do konca super. *A mala je nadherna 😲

chelonka
3. dec 2011

@123kika no stou štítnou sa ani tak nebojim, skor s tými ostatnými vecami, dúfam že nezdedí po mne nič ale ked aj tak spon minimum - nejaku tu len alergiu ale no uvidíme a necháme sa prekvapit

123kika
3. dec 2011

@chelonka Jeeeeeeeeeeeej,teraz som si vsimla,ze termin porodu mas 24.6 to mam ja narodky! 😀

chelonka
3. dec 2011

@123kika nooooo šak to je krásny dátum no nie? 😀

123kika
3. dec 2011

@chelonka neboj ,bude dobre. Vidis, my s manzelom nemame ziadne alergie a nas maly ma alergiu na kravske mlieko....Ja viem,kazda maminka chce zdrave babo,ale ja si hned poviem...radsej alergiu na kravske mlieko z ktorej postupom casu vyrastie ...ako nieco horsie....a tvoje babo bude zdrave a basta! 😠 😝

123kika
3. dec 2011

@chelonka prekrasny a ked to bude chlapec date mu meno Janko a bude mat vsetko v jeden den 😎

123kika
3. dec 2011

ok idem hajat papa

chelonka
3. dec 2011

@123kika veď jasné, každá mamičke chce pre sto svoje bábatko len to najlepšie, moj mažel nemá žiadnu alergiu a ani nič a ani v rodine nemaju, tak hádam, sa odovzdali len tie najlepšie geny zo mna a z neho - šak tak to ma byť šak tak sa tvorí jedinec to najlepšie z matky a otca 😀
hej s tej alergie na laktózu vyrastie to som mala aj ja

chelonka
3. dec 2011

@123kika jeeeej vy už aj meno máte vybranéééééé no krása dobrúúúú

marianax
4. dec 2011

@chelonka dakujem ti moja no vies vsetko som postihala 😀 ale teraz zo mna sikovna mamicka nie je lebo mi je zle a som fuuurt unavena tak musia mi deti pomahat ale aj tak to u nas vyzera tak ze domacnost teraz oddychuje 😀 a mas pravdu nejak to musime dotiahnut do konca ja stale myslym na posledne sono ako bolo malinke dobre vidno a ake bolo aktivne no sila a nadhera len nech uz sa dam trocha dokopy 🙂 drzkaj sa mi a ozvi sa ako sa mas 😉

meg_junova
4. dec 2011

@chelonka No tak alergiu a sennu nadchu mam aj ja a vraj je percento dedicnosti dost vysoke. Ale ak by babo malo mat len to, tak si poviem cert to vem, lebo v dnesnej chemicky zalozenej dobe sa len maloktore babatko narodi uplne zdrave. Inak, co sa toho atopickeho ekzemu tyka, ten mala aj moja kolegyna, od 16tich a trapila sa s nim 14 rokov. Potom sa dozvedela o ajurvede, lebo bol na Slovensku jeden Sri Lancan, s ktorym udrziavala kontakt.. A on jej napisal, ze tam u nich to vyliecia za 2 mesiace. Tak nasporila na letenku a liecbu, dokopy ju to vyslo asi na 1500eur, tam ju ubytovali v nemocnici, kde sestricky chodili v krasnych farebnych satach 🙂 Kazde rano dostala nejaku ryzu upravenu zvlastnym sposobom, kury, drinky s cistych byliniek rozsekanych a zmiesanych s kadecim, na obed curry stiplave :D so strukovinami a roznymi omackami, dostavala zazvorovy caj (vraj zazvor ma nesmierne liecive ucinky, oni ho vraj pridavaju vsade) a robili jej kazdy den kupel a potierali ju.. Proste uplne prirodna liecba a prisli jej na to, ze to ani nemala atopicky ekzem ale nieco uplne ine.. vraj nejaka bakteria v krvi :D Vivat slovenski lekari :DD a cudovali sa,ze v takej rozvinutej krajine jej diagnostikovali toto. No ale to je jedno. Za mesiac sa vratila spat do roboty a vsetkym sanka padla. Mala pokozku nadhernu ako batola, po chrastach a skrabancoch ani stopy a mne doteraz zakazdym sanka pada, ked ju vidim.. taku peknu, pretoze to je ako zazrak. Tak dufam, ze sa ti raz podari nadobro z toho dostat a mne z tej sennej nadchy, ktora ma trapi 3 mesiace v roku.
Dnes si citim brusko od rana a akosi neviem spat, tak strasne sa tesim, ze cakame babatko, ze od vzrusenia som skoro celu noc nespala. A ked cez tyzden nemozem vyspavat, tak by som spala nonstop. No ale budiz 🙂 Dnes idem objednat priadzu na pletenie, vybrala som malinkemu super vzor http://www.pleteniproradost.cz/index.php?option... a idem ho upliect,. Krasnu nedelu vsetkym tehulkaam 🙂))

silvia0201
autor
4. dec 2011

@chelonka no to ja ti neviem povedať. že aby niektoré nečítali, keď neprispivajú, alebo ja neviem prečo. je to ich vec a píšu tam presne to čo mi tu. 😉

silvia0201
autor
4. dec 2011

@slavka1212 😀 to je. aspoň sa máme na čo vyhovoriť 😵

slavka1212
4. dec 2011

@silvia0201 Silvi ja som sa chcela pridat k jednej sukromnej este ked som nevedela o tejto ...a ta tapa mi odpisala ze sa nemam hnevat ale ze pridat sa nemozem ...dovod ze ma nepozna a ze uz sa popalili na takychto ludoch 🙂 sukromnicky jedne 😀 ozaj moja chcela som sa spytat ci si davas potom robit tie vysetrenia vsetky co su na vrodene vady a tak ...lebo ja sa neviem rozhodnut jedny radia ze je dobre si to dat a druhy zas ze zbytocne naco mi to bude vediet keby aj nahodou nedaj boze nieco zle by bolo .....neviem

briana
4. dec 2011

@chelonka pre mna je to kde mi robili skrining a merali babo 😀 a take obycajne je pre mna to kde sa len kukne lekar ci je vsetko v poriadku lebo mne doktor robil sono pri kazdej navsteve a na toto "velke" ma poslal inde lebo nema taky dobry ultrazvuk

briana
4. dec 2011

@chelonka co su to ie triple testy? to je to ked mi brali krv ? bozee ja sa v nicom nevyznam

slavka1212
4. dec 2011

@meg_junova ahoj ...si ma tak nakopla ze uz aj ja objednavam ....nadherny vzor si vybrala .. 🙂

silvia0201
autor
4. dec 2011

@slavka1212 ono to o nejde,či si dám urobiť testy ny vrodene chyby, alebo nie. naši dr, to robia automaticky. aj ja idem 12.XII na presné merania a odber na vrodené anomálie. ja si myslím, že je to dobre vedieť, lebo ešte stále sa môžeš rozhodnúť. ja mám v tomto celkom jasno. možno to vyznie drasticky, ale keby mne vyšli všetky vyšetrenia zle, určite by som šla na potrat, lebo jednoducho by som nedpkázala celý život pozerať sa na to, ako sa to malé trápi.lebo postihnuté deti nemajú plnohodnotný život, podľa mňa je to iba prežívanie... to by som nezniesla psychicky. a určite by šla na úkor toho chorého bábätka celá moja rodina. a ja potrebujem hlavne dochovať a postaviť na nohy týchto dvoch chalanov.
tak to ťa pekne odpinkala...

slavka1212
4. dec 2011

@silvia0201 Dakujem Silvi tak v sterdu podpisem papiere ze to chcem aj ja lebo zatial som povedala ze sa musim poradit ...tuna v uk je to iba ked chces tak ti to urobia ...vdaka za radu a urcite mas aj pravdu co sa toho tyka ...vsetko mi doslo preco to vlastne je .....ach jaj tak len nech sa nam narodia zdrave miminka 🙂

silvia0201
autor
4. dec 2011

@slavka1212 už keď ich máme pod srdiečkom, určite budú v poriadku. keby neboli, dávno by nás opustili.

slavka1212
4. dec 2011

@silvia0201 Silvinka kraaaasne si to napisala ....bodaj by si mala pravdu ...nase male zlaticka 🙂

marianax
4. dec 2011

ahojte babenky aky ste mali den?

silvia0201
autor
4. dec 2011

@slavka1212 ďakujem 😅 ale je to pravda, nie? vydržia len zdravý a silný jedinci. a v našom prípade, dúfam, že to budú silné dievčatká 😀

slavka1212
4. dec 2011

@silvia0201 Ano presne tak ...poriadne silne zeny 😀 to by bol gooool kebyze dievcatka ...neskusala si tie cinske tabulky ??ale jak pozeram kazdy pise ze je to blbost takze este treba pockat ze co to bude az to bude 🙂

silvia0201
autor
4. dec 2011

@slavka1212 skúšala. a predstav si, že mi to vyšlo pri obidvoch 😝 teraz mi podľa číňanov vychádza dievčatko, tak som zvedavá, či to víde aj do tretice-štvorice. vyšlo to aj mojej kamoške. má chlapca, ale pri sesterke to zasa nevyšlo. vychádzal jej chalan, čo jej zo začiatku potvrdil aj lekár, ale v 8.mesiaci jej povedali, že bude mať tretiu babu. týždeň to rozdýchavala 😀