icon

Júnové bábätká 2012

silvia0201
27. sep 2011

síce ešte len tak nesmelo a trocha s obavami, otváram túto diskusiu. teším sa spolubojovníčky, ktoré sa tak ako ja, budú tešiť na jún.

slavka1212
4. dec 2011

@silvia0201 mne to tiez vyslo pri obidvoch a dokonca aj na tejto tabulke http://www.pohlaviditete.cz/wp-content/uploads/... ...skusala si aj tuto ....a teraz mi tiez vychadza ze dievcatko tak len aby som aj ja nerozdychavala 😀

silvia0201
autor
4. dec 2011

@slavka1212 no podľa tvojej mi vychádza chlapec, aj podľa tejto tabuľky mi vychádza chlapec http://mimino.kvalitne.cz/ tak neviem. podľa ostatných, kde zadávam vek a mesiac oplodnenia mi vychádza stále dievčatko. ale ja sa už teraz pripravujem na to, že to bude chlapec. nerátam jednoducho s tým, že to bude dievča. aby som nerozdýchavala aj ja. ale ak to náhodou bude šuška, budem veľmi milo prekvapená.

chelonka
4. dec 2011

@meg_junova no to mi ani nehovor o našich lekároch ja ten ekzem mám od 3 mesiacoch narodenia teda od batolata. Hej o tom zazvore je to pravda, raz ked som bola chorá tak som z neho vypila asi 2 litre čaju lebo mi tak velmi chutil a na druhy den som mala total ale total jemnu kožu, len teraz v tehu sa to neda tak praktizovať s tým zázvorom, ale akonáhle to bude možne sa k nemu vrátim je to fakt zázrak, hmmm a s tým liečením, tiež mi jedna japonka som k nej chodila na shiatzu masaž hovorila, že bud sa to lieči ajurvedou a že u nich v japonsku fuuuu teraz si na to nespomeniem akou metodou , že mám poskusať či niekoho nenajdem kto to ovláda a že to tiež zabera. Ešte som premýšlala že by som sla aj do bojníc tam je jeden arabský kožný lekár a velmi veľa ludí s ním ma velmi dobre skusenosti už mi kolegyna nanho aj číslo zohnala, bo jej segra robi na detskom na kramaroch a oni ked si už rady nevedia tak idu za nim. Bo on má aj tiež svoje vlastné poznatky zo svojej krajiny a ich aplikuje a aj vlastne maste robieva a je to uplne normálny atestovaný lekár, ked sa ideš k nemu objednať tak musíš čakať aj 3 mesiace.

Ja momentálne nerobím a ti poviem že som aj rada bo som strašne ale strašne unavená napr. v piatok som prvý krat vstala o 7 na lieky a potom že si lahnem ešte na 2 hodky a vstala som o 15:00. a napríklad, ked je den ked beham po lekároch tak potom som tak unavená že o takej 15:00 zaspin aspon na 3 hodky. No dnes som aj ja brušku veru cítila aj my sa hrozne ale hrozne tesíme na bábo.

chelonka
4. dec 2011

@silvia0201 jaaaj no čo už, nevadí. ja som tu rada s vami 😀

chelonka
4. dec 2011

@briana jaaaaj tak mne také velke sono bude robiť teraz 19.12 juuuj som ale nedočkavaaaa, mne ho bude robiť moja 😀

chelonka
4. dec 2011

@briana no na tie triple testy sa berie krv 2 krát a 1.krat v 1.trimesti medzi 10. až 13+6 týždnom a 2. odber sa robí v 2. trimestri od 14. do 15+6 týždna tam dole to máš aj tehu knižke - tam ta prenatálna diagnostika. A potom lekárke z oboch odberov ma vyjst nejaka krivka na základe ktorej sa robia potom dalšie ukony ak je v poriadku tak nič a ak nieje tak amniocenteza - odber plodovej vody a to sa robí na potvrdenie alebo vylučenie genetických chorôb ako ten downov syndrom a pod.

bosorka3113
4. dec 2011

ahojte dievcata...ja som cez tento vikend uplne ze mrtva...len lezim a prevalujem sa z jedneho boku na druhy 😀DDD a nic som nespravila, este ze mam iba psika ktoreho mi chodi vencit tatino 🙂 este ze mam rodinu len o 3 brany dalej 😀DDD aj vy ste take lenive?

meg_junova
4. dec 2011

@slavka1212 Slavi, a to sa berie vek pri pocati??

chelonka
4. dec 2011

@meg_junova jeeeejda to je aké zlatunke, si šikovna ked vieš také uštrikovať ja viem len zaklad také jednoduche vzory 😀

chelonka
4. dec 2011

@marianax aleeeee aj teraz je z teba šikovna mamička, ja síce ešte zatial žiadne dieta nemám, mám len mangela a pejska, a domácnosť, ale unavená som furt aj ja a poriadne, takže u náš toršku trpí domácnosť ale drahý to nastastie nejak tragicky neberie 😀 no sa ti nečudujem, že sa furt myslienkami vraciaš k tomu sonu juuuj úprimne zavidím, dúfam že aj ja také niečo uvidím toho 19.12 pre mna to bude brutal zážitok, bo ja som niečo také ešte nikdy v živote nevidelaaaa aaaaaa.

meg_junova
4. dec 2011

@bosorka3113 JA som dnes tiež ako bez duše.. len by som chrnela a nechajte ma všetci napokoji :D Hrúza. Idem si lahnúť, dúfam, že čoskoro sa to upraví a budeme mať viac energie.

meg_junova
4. dec 2011

@chelonka To vážne? My tu máme tiež jedného takého zázračného lekára s takým prístrojom, čo všetko ukáže, ešte aj náladu človeka. Ale ten arabský je určite lepší, ten má iste tradičné poznatky z medicíny. Bože, ja som už taká nedočkavá, chcela by som vedieť, čo to vlastne čakáme 🙂 Chceli by sme hrozne dievčatko a podľa tých tabuliek mi to vychádza na 50/50 🙂)) koľko si ešte počkáme, kým sa to bude dať zistiť??

chelonka
4. dec 2011

@meg_junova no počula som nahno len samé chváli a raz bol aj v telke.A ešte aj v madarsku v budapešti je jedna spoločnosť čo ma taký prístroj čo tiež vie presne diagnostikovať čo je v tele, čo je s kožou a zo všetkým. Bola som u nich zatil len raz dali mi maste pomohli ale pomožu len tak na štvť roka na to som bola upozornena, tak som s tým aj rátala, je to nejaká prírodna kozmentika, da sa kupiť aj na slovenksu ale nedoplatíš sa a poistovne to nechcu preplacať ani na SK a ani na v ČR. A keže mi tie maste pomohli, tak povedali že sa mám rozhodnuť či to chcem alebo nie bo tam som ako samoplatca a vyšetrenie stojí 1000€.
No mne podla tabulky čo sem dala slávka vychádza chlapček a podla iných čínskych kalendárov mi zas vychádza dievčatko no tak uvidíme čo to bude.
Ha a kedy sa to dozvieme to je otázne, bo niekedy aj ked je to už davno možne zistit bábo sa furt tak debilne postavy, alebo zamskuje pohlavie, že lekár furt nevidí čo je to 😀
Alebo si to môžeš dať špecialne zistit z genetických testov ale to dosť vela stoji.

meg_junova
4. dec 2011

Chápe niekto tento kalendár? Lebo ja som z toho vul... http://www.pohlaviditete.cz/wp-content/uploads/...

hrasiak
4. dec 2011

@chelonka ja mam uz tiez niekolko dni pocit, ze nie som vobec tehotna 🙂 Teda, nemam vobec ziadne priznaky, nijake nevolnosti, ziadne "rozpinanie" v podbrusku, citim sa dobre - len teda, niektore nohavice si uz radsej nezapinam, lebo ked si sadnem, tak mi uz dost tlacia na malu fazulku 🙂 predvcerom som si kupila nove nohavice uz o cislo vacsie, teraz ich trochu ponosim a potom po porode sa tiez budu dat (ale aj tak sa pekne vratim na svoju velkost 36 😀 )

chelonka
4. dec 2011

@hrasiak no presne ja som sa naviac toho rozpínanie zlakla že nic necítim. a presne jak ty aj ja som si už mysela kupiť nové, bo mna doktorka na to upozornila, bo že mám potom bábatko malo vzduchu a potom sa im tvoria rôzne vývojové vady. ta ja nosím 38 - M, ale ked som hladala nejaké normálne leginy velkosti L, tak všetky gumy boli dos velmi pevne a mala som neprijemný pocit tak som kupila XL 😀

meg_junova
4. dec 2011

@chelonka A vy čakáte inak prvé?? Tak jak my? :D Včera večer som sa tak trápila so zaspávaním.. Mala som ladové nohy, nevedela som sa vyhriať. Niekde som čítala, že studené nohy znamenajú, že žena čaká chlapčeka, ale ja na tieto povery moc nedám.. Hlavne, aby bolo zdravé a malo krásne ružové líčka 🙂

chelonka
4. dec 2011

@meg_junova hej hej čakáme prvé, no ja mávam tiež studené nohy aj ruky ale to som mávala aj pretým. Ale ja som to vyriešila tak, že moj havko dosiel ku mne do postielky a tak som si nohy strčila do jeho kožúšku a tak krásne ma zohriala :D

slavka1212
4. dec 2011

@meg_junova myslis tu tabulku moja ? ano ze vraj vek pri pocati ...skus aj tak aj tak 🙂

hrasiak
4. dec 2011

@chelonka inak na to "povolovanie" nohavic tu uz davala jedna mamicka dobru linku: http://www.ebay.co.uk/itm/PASTEL-MATERNITY-WAIS...
tak som sa s tym neparala, nabehla som do galanterie a spravila som si vlastne 🙂 sice som si kupila aj take "original", ale su take "suche" a su velmi kratke, tak 1,5 cm. Ja som si kupila take srandovne gombiky podla potrebnej velkosti na moje kostymceky 😀 akoze medvedik, kuriatko, smajlik a tak.... a gumicky cierne a biele som si nastrihala tak, aby som to mala na povolenie 3-4 cm - a tak si to mozem super kombinovat....
Doporucujem aj ostatnym maminkam - aspon mozeme dlhsie nosit nase stare oblecenie 🙂

chelonka
4. dec 2011

@hrasiak velmi super nápad, ja som si kupila len 2dvojo nohavíc - tiež do toho nemienim nejak vela investovať, a tie druhé nohavice čo som si kupila tak tie my budu dobre aj o 3 mesiace maju výborne vyriešený vrch - guma ale tak perfektne.

Len niektoré baby možu mať s niektorými vecami problem hlavne ked sa zacne priberať aj do stehien 😀

briana
4. dec 2011

@bosorka3113 ja som tiez leniva..este k tomu mam dness uplne depky ☹

briana
4. dec 2011

@chelonka ja som tam aj tak nic nevidela lekar to mal otocene k sebe 😒 a trvalo to dost kratko. ale povedal ze je vsetko v poriadku 🙂 a babo vtedy meralo 6 cm. to bolo skoro pred tyzdnom...

hrasiak
5. dec 2011

@briana a to Ti na poziadanie ani fotku nespravil ? moj lekar ma monitor nastaveny tak super, ze ked lezis a Ti robi sono, tak sa divas rovno na monitor - a on sa musi otacat ponad plece, aby to tiez videl 🙂 proste dolezita je maminka 🙂

silvia0201
autor
5. dec 2011

no dievčatá, ja som si chcela dneska uribiť fotečky bruška, ale nakoniec s toho nič neblo, lebo keď som videla tie staré stie, hneď ma prešla chuť 😝

briana
5. dec 2011

@hrasiak fotku mam to hej dokonca dve 🙂 ani som za to neplatila. len na monitor som nevidela. ale na fotke tohno moc nevidno, iba chrbticu a chrbat kedze babo je otocene chrbtom 🙂

stela01
5. dec 2011

@briana Ahojky , ja som mala cez vikend :( len v postely som bola este som mala aj bolesti hlavy 2 dni v kuse .....neviem ci s tohto pocasia ,alebo co .....

monuska342
5. dec 2011

@marianax dufam ze to tak bude teraz ma rozbolel zub tak budem musiet ist k zubarovi a vcera som dostala chripku takze sa citim uplne mizerne presne ako pises stavy zufalstva 😒 ach jaj musime to nejak vydrzat doma mam totalny bordel a nevladzem ani varit a nie este upratovat dnes asi len prelezim v posteli ☹

briana
5. dec 2011

@stela01 to aj ja mavam taku bolest hlavy. a neviem co mam s tym robit ☹ teraz mam stale take depkarske obdobie. 😒

stela01
5. dec 2011

@briana Ani mne sa ti nic nechce :( , a to idu vianoce 🙂 ani darceky nahanat ....ani chystat 🙂
a davas si nieco ?