Júnové bábätká 2012
síce ešte len tak nesmelo a trocha s obavami, otváram túto diskusiu. teším sa spolubojovníčky, ktoré sa tak ako ja, budú tešiť na jún.
@chelonka noooo tak to si priprav aj mobil a natoc si to a vsetko pofot ale urcite ti daju aj foto ....dnes som stretla jednu pani taku mladu ako ja 😀 a mala so sebou 4deticky a to by som povedala ze jedno za druhym uf toto treba obdivovat ved ja mam tie starsie uz velke v podstate Majka mi aj uvari a upracu ked treba nie tak ako ja ale snazia sa a ona mala take male najmensie len v kociari tak to fakt tak som si pomyslela co sa ja stazujem 😨 no tak sa mi drz a uz nech je 19-teho ze xiixixi ozvi sa pa 😉
@silvia0201,tak to mi je naozaj ľúto,tiež si si toho vytrpela,my ženy musíme hrozne trpieť,to je asi náš údel. ☹
Ja som tehotná prvýkrát,a aj to umelým oplodnením,pretože mi minulý rok museli vyoperovať obidva vajíčkovody,boli nepriechodné a nedali sa spriechodniť ☹ to bolo pre mňa tiež veľmi ťažké,nevedela som sa s tým zmieriť,ja mám aj pco,cykly som mávala 40-dňové a prvé ivf som absolvovala tento rok,v apríli,na Veľkú noc,dala som si vložiť jedno bábo,ale neudržalo sa,takže aj vtedy to bolo hrozné.V septembri sme boli na Ket,dala som si vložiť dve,aj sa ujali..takže toto je pre nás premiéra a dúfam,že už len so šťastným koncom,lebo ako som sa v 11.tt dozvedela,že už len jedno..
Inak,baby tu písali o odberoch a tak,ja som mala prvé odbery na ten skríning v tom 11.týždni, 🙂 všetko ok,ale nebola mi zobraná krv na tie genetické,lebo mi to nevedeli zobrať.Totiž ja mám strašne zlé žily a v ten deň som strávila dve hodiny na odbere,aj sestrička aj doktor boli zúfalí a podarilo sa im vydolovať zo mňa len dve skúmavky.Tak a teraz by som to mala absolvovať v tom 16.týždni,tak som zvedavá,lebo vraj sa tie dva výsledky porovnávajú a potom odporúčajú aj amniocentézu,ale ja si to nedám robiť..tam je tiež veľké riziko,a ja to už nechcem podstupovať,budem sa len modliť,nech to všetko dobre dopadne.
@danielkabn Ahoj, ja som presne na tom tak isto ako ty 🙂 az na to ze po Kete sa nam ujalo len 1 🙂 a tiez uz nemam vajcovody :(
@stela01 nedavam si nič. iba to pretrpim. noo darceky som ja objednala cez internet lebo chodit sa mi nikam nechcelo. ale nechce sa mi vobec ani upratat ani nevarit a toto uz neviem jak mam riesit 🙂 dnes som cely den zabila hranim blbych hier na facebooku 😀 aspon psa pojdem poriadne vyvencit nech sa aspon ten poteší. a rastie ti uz brusko? mne este furt ne 😀
@briana Ja som myslela ze ak to dnes neprejde ze si skusim dat polku paralenu ,ale dnes to je celkom fajn , uff no ja som dnes robila ehm 2 balicky co mi prisli domou som zabalila 🙂 pozerala tv , jedla ....spala ....a opet ma chyta spanok .........
Nemam pocit ze by rastlo ,len ked sa naveceriam mam pocit ze je vacsie rano vstanem a zasa mam pocit ze splasklo 🙂 sledujem tu foto kociek co uz maju vypukle v 12 tyz....
@stela01,no nám sa ujali obidve,ale v 11.týždni mi doktor povedal,že v 8.tt prestalo jednému biť srdiečko,tak to bol pre nás šok,lebo sme už boli stotožnení s dvojičkami 😖 tak mám ešte aj to odumreté,ale to sa mi musí vstrebať ☹ dáš si robiť amnio,keby ti ju odporučili? ja nie..je to veľké riziko a myslím si,že keď už to jedno bojuje,tak dobojuje a bude zdravé 🙂
ja nemôžem vstať ani z postele,doktor mi zakázal všetko,aj varenie,aj upratovanie..a tak naše tohtoročné Vianoce má v réžii svokra 🙂 ale ja som rada,lebo ona mi aj normálne cez týždeň varí,keby nie jej,tak neviem,čo by som robila 😒
@danielkabn Mam ho odporucene 😢 a stale som na vazkach uz som objednana na konzultaciu na Zelezniciarsku nem. v BA 12.12 , stale neviem ci ist velke obavy mam ...... Nam vajicka napichavali a preto treba ist mohlo prist k poskodeniu .....zatial vsetky vysledky mam o.k aj babetko rastie ako ma a este aj lepsie ,neviem sa este stale rozhodnut...13.12 . mam krv testy a mozno podla vysledkou sa rozhodnem ci to absolvovat ....
kam ste chodili do CAR ?
@stela01,my sme chodili do Heliosu v Martine,tiež sme mali ivf-icsi,lebo môj mm dosť zle bol natom,ale podarilo sa im z 22 vajíčok oplodniť 17ks,ale na 5deň po PK nám zostali len štyri,z toho prvý vklad bol úspešný,ale nevydržal a druhý vklad,Ketko..tak to už vieš.Ja nepôjdem na tú amnio,lebo výsledky vraj budem mať aj tak zlé a skreslené,pretože tam mám aj to odumreté,tak ja sa nemám ani o čo oprieť 😒
@danielkabn Nam este ostali 3 zmrzlinky 🙂 , manzel je O.k ,ale co uz ked ja tie vajcovody uz nemam 🙂 ale vajicka sa ti oplodnili ,netrebalo napichavat ich ?
A to gyn. povedal ze netreba a vysledky budu skreslene ?
@stela01,my už máme len jednu zmrzlinku 🙂 vajíčka napichávali,veď som napísala,že bolo ivf-icsi,a to je to napichávanie a ešte sme mali aj predlženú kultiváciu.
Doktor mi zatiaľ nič nehovoril,ten sám nevie,čo mi má povedať,lebo prvý odber na genetiku sa nepodaril,lebo nemám žily,teraz idem 15.12 na ten druhý odber,preto som napísala,že to nebude mať ani s čím porovnať a čítala som strašne veľa o tom,keď mali baby syndróm miznúceho dvojčaťa,čo mám aj ja 😖 že výsledky vyšli zle,vtedy je to skreslené,a dokonca aj vtedy,ak je bábatko väčšie,ako by malo byť podľa tt,toto som ale iba čítala 😉
@danielkabn 1 Odber si mala mat v ktorom tt ? co sa nepodaril ....mna cakuju az teraz odbery 1 co som mala som mala niekedy v 8 tt Ale to len tie krv. skupina ,a hiv ,zltacka ..viac mi nepovedali ...ja asi pockam na vysledky a podla toho sa rozhodnem ........aj ked pri tom amniu je 1% rizika a vysledky su o mnoho presnejsie ...neviem stale ako sa rozhodnut.
@stela01,odbery z krvi som mala 11 týždeň,vlastne prvýkrát,mali mi brať 4 skúmavky,ale nakoniec sa podarili iba dve,krvnú skupinu mi nebrali,lebo svoju viem 🙂 a viem,že tam mal doktor napísaný papier že scríning,a to som mala všetko dobre.Teraz idem na odber toho AFP a neviem ešte,načo mi budú brať,už budem pomaly 15+2tt budúci týždeň pri odbere,zajtra začínam vlastne 15.týždeň 😉 Mne to všetko aj do knižky zapísali,tie výsledky z krvi 😉
@danielkabn To idem aj ja to budu tie vrodene chyby ....len neviem ako dlho sa caka na vysledok ..nevies nahodou ?
Ahojte
zachytila som tu debatu o verejnej vs. sukromnej teme, preto chcem uviest to co sa tu popisalo na pravu mieru.
Pre sukromnu skupinu sme sa rozhodli viacere, skusim napisat preco. Do verejnej temy maju pristup vseci. Nikdy neviete, kto cita, co tu napiseme. Suseda, kamoska, mama, svokra, kolegyna z prace. Nikdy neviete, kto a kedy na vas vytiahne nejaku info. Do sukromnej skupiny maju pristup len pridani uzivatelia, takze sanca na "spehovanie" je aspon trosku znizena.
Ak mate chut sa pridat, sme tu, staci napisat IP alebo cez zavinac. Rozhodnutie je na kazdej z nas. 🙂
@stela01,áno,to sú tie vrodené,ale neviem,koľko to trvá... 😒
@danielkabn Dufam to nebude rychlo.... 🙂
@stela01,tak amnio trvá tri týždne,keď si to dáš urobiť,to len budeš mať nervy..ja si myslím,že to bude tak ako krvný obraz 🙂 ale výsledky sa dozvieme až po Vianociach zrejme,teda aspoň ja,lebo chodím do poradne každé dva týždne,som riziková 😒 a teraz idem 15.12 a tá ďalšia my vychádza na 29.12,tak hádam sa to tohoto roku ešte dozvieme.Ja sa teraz už aj doktora spýtam,či neuvidí,čo to bude 🙂
@danielkabn Tam kam idem a som objednana zatial na konzultaciu mas vysledky na druhy den . ale je to sukromne za 300 € :(
@stela01,no pekná pálka 😠 už fakt nevedia,čo majú tí doktori pýtať,by im nedala nazvyš ani cent 😠
@stela01 aj ja som na tom tak ze vecer nafuknuta ako balon a rano zase nic.. aj moja kolegyna uz mala v tretom mesiaci vyrazne brusko. ale zase moja mama nemala ani pri jednom tehotenstve velke brucho a aj jej neskoro zacalo rast. na mne si ale ludia vsimaju zmeny. moje kucerave vlasy mam teraz rovne, neviem preco. mame sa zas v tehotenstve rovne zmenili na kucerave. ale potom sa jej to vratilo spat. no a prsia mi strasne narastli uz sa blizim k trojkam a to predtym som mala jednotky 😅
@briana,ja mám to isté,bruško fakt len malé,stále mám tú istú váhu,ani gram navyše,večer nafúknútá a ráno nič 😒 a prsia mám stále jednotky,tie sú iba trochu zväčšené 😝
@danielkabn Tak veru , niektore ukony su v peknej sume ,ale je pravda ze je to sukromne ... je moznost ist este do statnej nemocnice.... 😖
@briana
@danielkabn Prsia mam rovnake ,jedina zmenia co som zbadala , strasne mam suchu kozu na celom tele aj tvar ,a vlasy :( lupiny neskutocne :(
@stela01,aj tak to preháňajú aj tí súkromníci 😠 šak my sme za ivf dali 1400 eur a to išlo ešte aj cez poisťovňu 😠 katastrofa...len aby nás mal kto potom aj odrodiť 😝
@danielkabn 1400 ? za co pre boha tolko ..... my sme platili lieky ,a potom ket 300 € + lieky a tie boli do 100 € a to je vsetko .....
@stela01,napíšem ti to do IP 😀 inak tie lupiny mám aj ja,a tiež strašne suchú pokožku,aj keď ja som mala vždy mastnú,vyrážky na tvári mi zostali,ale stále sa šúpem a tie lupiny sú neznesiteľné,nič nepomáha ☹
@danielkabn Na lupiny 🙂 no to som uz vzdala 🙂 xi xi ......1 x v zivote ich mam si ich uzivam 🙂 dufam to potom preide 🙂
@danielkabn
@stela01 mne uz by mohli aj prestat rast ma to boli strasne 😒 a uz dva dni mi absolutne nic netravi zaludok take bolesi zaludka mam. neviete co mi pomoze na toto?? a ka tym vlasom no..ja cely zivot som mala suche kucerave a teraz rovne mastne mam a aj plet mam mastnu 🙄
@briana,skús si dať bystrinku,možno sa potrebuješ len vygrgať 🙂 a treba viacej piť tekutín,mne pomáha voda na netrávenie 😉

@monuska342 moja tak to urcite ziadne varenie musis to vylezat ide predsa o zdravie vela vitaminov a tekutin a oddychuuuuu 🙂 je to aj tym pocasim uf dnes je nejak pod mrakom neznasam take pocasie no ale den ide za dnom a dufam ze rychlo nam to zbehne a budeme mat vsetko za sebou a budeme sa tesit nasim babetkam 😉 hmmm ale ked sme este len na zaciatku co 😀 no pozri vydrzali to ine vydrzime to i my len nech sme zdrave a nech vsetko ide tak ako chceme alebo aspon skoro vsetko lebo nam sa v poslednej dobe nedari tak dufam ze sa to otoci dobrym smerom ...tak sa mi drzkaj a daj vediet ci je ti uz lepsie paaa 😉