Júnové bábätká 2012
síce ešte len tak nesmelo a trocha s obavami, otváram túto diskusiu. teším sa spolubojovníčky, ktoré sa tak ako ja, budú tešiť na jún.
@silvia0201 Ahoj ... aj mne povedali pri poslednom sone termín 31.5. ... uvidíme čo mi povedia v pondelok na ďalšom sone 🙂 A uvidíme či mi namiesto pohlavia ukáže prdelku 🙂 Takže asi aj mne bude dr. pozerať aj krčok? Alebo kedy sa to vyšetruje?
@silvia0201 Myslis tie tripp testy ? len ti povedl ze o.k ,alebo ti aj dake cislice k tomu povedal ?
@lenkaks ahoj. neviem. dneska kukala dr, len nevidela nič, lebo bolo zle otočené a v kuse sa vrtelo a maštrngovalo nožičkami. tak si počkám ešte dva týždne a snáď sa dozviem, čo to bude 🙂
@milacik0106 mne dneska povedala, že od 20tt sa kontroluje aj krčok, ale ja som ju poprosila, či by mi nemohla dneska skontrolovať, lebo niekedy mám taký pocit, akoby mi malo malé vypadnúť von. ale to sa mi asi rozťahujú panvové kosti. bože. niekedy sa cítim , akoby som čakala prvé 🙂
@majulosa ja idem 10.2 vlastne aj to je 4D ale ja hovorim 3D neviem preco 😉 aj moj dr to ma ale k nemu nechcem ist idem do hlohovca aj ked tam je to o 20 eur drahsie ale tam sa mi pacilo 🙂
@silvia0201 A už nám budú robiť usg - sono len cez bruško, že? Zdola sa už nerobí len do určitého týždňa, alebo sa mýlim? 🙂
@stela01 áno tie. dala mi do knižky všetky výsledky. trizomniu 21 (downov syndróm) mám 1:582, trizomnia 18 mám 1:8236 a defekt neurálnej trubice mám 1:13928 takže malo by to byť ok. zajtra sa dozviem viac na genetike. ale tuším amnio odmietnem.
@silvia0201 Ja viem vysledky len po telefone cisla este neviem az bud. tyzden tak som tiez zvedava ....co do teh. knizky napisu ....
A kam ides na genetiku ? myslis tam kde robievaju amnio ides na konzultaciu ?
@milacik0106 nemýliš. mne už len cez bruško robila. aj v 8tt mi cez bruško spravila jednu foto.
@silvia0201,ahoj,dúfam,ale že teraz neopustíš tému júnovky,keď sa ti posunul termín 😉 gratulujem k výsledkom,len nechápem,načo ťa volajú na genetiku,keď to máš dobré,či pre istotu?ja amnio odmietnem,na tom sme sa už dohodli smužom.
Mne inak krčok kontroluje doktor od 15tt,lebo aj ja som mala pocit,že sa otváram,lebo mám tam také pichanie,nie každý deň,ale možno každý druhý,ale mám ho 42mm,čo povedal,že ukážkový. 🙂
@silvia0201 tvoj dr, by ti mal dať originál výsledky do knižky. idem na genetické konzílium do NR a tam sa dozviem, či pôjdem na amnio, alebo nie.
@danielkabn len čisto z vekovej indikácie ma dr posiela do NR.
tak to máš dobre. ja už mám krčok o niečo menší, lebo som bola na OP-konizácii, ale drží dobre, čo som rada.
@silvia0201,a aké máš teraz veľké bábo? a či už ti narástlo bruško?
@silvia0201 Ved ides aj na geneticky ultr. myslim ze staci .... 🙂
@silvia0201 Ja som bola na odber triple testu ešte 12.12. a dodnes nemám výsledky, lebo moja dr. začína ordinovať až od 9.1. ... a do 23.12. kým pracovali ešte nedošli .... a tie tvoje výsledky nie sú dobré? Ja by som amio odmietla ... mám tiež 35 a som prvorodička a dr. mi povedala, že len kvôli veku netreba robiť amio .. dôležité sú výsledky, kt. som doteraz mala v poriadku (klop, klop, klop) 🙂
@danielkabn neviem aké je veľké mrňa, lebo mi nemerala dĺžku malinkého, len mu odmerala hlavičku, čo zodpovedá 18+4tt. videla som len nožičky, lebo dr sondovala čo to asi bude. a čo som si všimla, to bola pupočná šnúra, ako v nej pulzuje 🙂 no neviem, či mi narástlo brušino, ale ešte veľmi nie. som zvedavá, kedy mi vykukne naplno. 😉 a tebe?? dneska mi merala aj maternicu, len nepovedala koľko má cm, asi si ju oderám aj doma 😀
@stela01 veď práve. aj ja si myslím že stačí veľký UTZ.
@milacik0106 ja som tiež bola na triple testoch 12.12. a výsledky som sa dozvedela iba dneska, ale som aj rátala, že sú v norme, lebo ináč by mi dr volala. práveže sú dobré výsledky, a to gen. konzílium je len kôli môjmu veku. keby boli zlé výsledky, tak by som šla na amnio, ale teraz váham, viac nie ako áno. no veď uvidím zajtra čo mi povie genetička.
dneska má malé v brušku asi diskotéku, alebo nejakú párty. mrví sa a kopká jedna radosť 😅 😅
@silvia0201 ak je to len kvôli veku tak by som určite nešla .... a ešte keĎ je malé také živé a v brušku sa ti konajú párty hehe tak už vôbec nie .. ale je to len môj názor ... držím ti palce 🙂
@milacik0106 no dneska je mimoriadne aktívne 🙂 ďakujem ti. však zajtra budem múdrejšia. spravím si menší výletík do NR.
@silvia0201 tak si ten výletík aj uži 😉 a som zvedavá čo zajtra napíšeš 😉
@silvia0201,a to sa dá ako odmerať maternica? ja to ani neviem,či to už mám pod pupkom,tak ako to má byť,ale skôr nie..ja totiž to necítim,jak sa všade píše,že šak to by sme si mali sami vedieť nahmatať 😒 moja veľkosť hlavičky bola 36mm=17 týždeň,a to bolo minulý týždeň stredu,keď mi robili sono v nemocke,dúfam,že je to všetko ok.Ja zasa budem stresovať,ešte celý budúci týždeň a poradňa až 16.januára 😉 a ešte ani tie pohyby necítim.Ti závidím ten výlet do Nitry,ja nemôžem zatiaľ chodiť nikam. ☹
@monuska342 ahoj moja no dnes mi uz mm isiel do prace tak som zase sama ale co narobime musi zarabat 🙂 a neboj sa o tie pohyby mozno aj pri tych stresoch ktore mas necitis za kazdym ten pohyb maleho ja mam take jemne ale necitim ich kazdy den ono sa to postupne zosilnie ako bude malinke rast 😉
@danielkabn maternica by sa mala dať odmerať asi takto: kde sa ti končí tvrdá časť venušinho pahorku až po koniec maternice, ktorú by si mala cítiť pod pupkom asi 2cm. ale nemusíš stresovať, keď ju necítiš, možno ju máš otočenú trocha do vnútra. najlepšie si ju nahmatáš vtedy, keď ležíš na chrbáte a nohy máš vystreté. teda ja si ju tak najlepšie viem nahmatať. mala by si ju cítiť ako keby si mala stvrdnuté brucho. neviem či ti toto pomohlo, ale ako som napísala, neboj nič, keď ti dr povedal že je všetko ok, tak je ok. ja čakám už 4., tak trocha už viem.
a tie pohyby plocítiš každú chvíľu 🙂 som zvedavá ako mi to napíšeš-teda tvoje pocity 😉
no nie je to výlet, lebo zas idem k dr, ale ja to beriem tak športovo. ani ja nemôžem veľmi behať po vonka, lebo som PN, ale čo už, keď ma tam dr poslala.
@silvia0201,ja viem,že mám placentu vpredu,ale čo sa týka maternice,tak som z toho jeleň 😝 A ty si aj zdravotná sestrička,proste vyučená a pripravená na všetko 🙂
no ja som zvedavá na tie pohyby a tiež nato,kedy mi už konečne narastie aj bruško 😉 som tiež PN a ešte k tomu riziková..ešte 5 mesiacov byť zavretá v byte..no katastrofa ☹
ahojte kocky, nemam sancu vsetko precitat, tak sa vas chcem len opytat ci je tu niekto komu vysli pozitivne oba screeningy a co vam doki na to povedali. mne odporucil amnio, ale odmietla som, tak idem na echo kardio uzv k Holanovi do Medifery, ale to az o 5 tyzdnov, takze cakanie... 😒
@silvia0201 super moja tesim sa s tebou 🙂 ja idem na tie testy teraz 10teho ale vysledky budu asi az 24teho tak dufam ze vsetko bude ok 🙂 no tak ta dievka sa ti nechce ukazat asi sa hanbi 😀
@danielkabn tak teraz som sa zasmiala 😀 to je pravda, že som sestrička, lae keby si vedela aká som posratá, keď sa so mnou niečo deje a ja si nemôžem pomôcť 😨 ve´d nie nadarmo sa hovorí, že najhorší pacient, je zdravoťák 😝 no počkaj ako budem stresovať, keď už bude za 5.minút 12!!!
ale vychádzky máš nie??

@majulosa Ja idem na morfologický .. a moja dr. má 3D či 4D ani neviem ... 🙂