Júnové bábätká 2012
síce ešte len tak nesmelo a trocha s obavami, otváram túto diskusiu. teším sa spolubojovníčky, ktoré sa tak ako ja, budú tešiť na jún.
@riela Ahoj, ďakujem Ti za info a ktorý deň ideš Ty?Treba sa hlásiť na kurz dopredu?Ideš s partnerom alebo sama?To je otázok, že 🙂 Ja som to zatiaľ veľmi neriešila, lebo samej sa mi tam veľmi nechce a preto som tu chcela nájsť nejakú spriaznenú dušičku 🙂
@silvia0201 Ahoj, tak blahoželám k tým 150 dňom a samozrejme k dobrým výsledkom. Beží to strašne rýchlo a ani sa nenazdáme a bude to tu. Tie deti sú naozaj až príliš vyspelé a rešpekt, to ani nevedia čo to je... Súhlasim s tebou, že naozaj ty vieš kedy si dieťa zaslúži dostať výprask. Je to tvoje dieťa a ty ho vychovávaš. Najčastejšie sa ozývajú tí, ktorý nemajú žiadne deťúrence.... 😒
@indys ahoj, chcem reagovať na Tvoj príspevok, ja som v strašnej dileme ako ísť rodiť, prikláňam sa k cisárskemu a to nie len kvôli bábenku ale aj pre strach z klasického pôrodu.Viem a som si vedomá, že klasický pôrod je určite prirodzenejší(pre mňa aj pre malinkú) ale rada by som si zvolila tú ´ľahšiu ´ cestu...predsa len môj vek...chabé svaly, kosti ktoré sa nemusia dobre poddať 🙂)
Baby poraďte?Zatiaľ nemám z lekárskeho hľadiska indikovaný cisársky, ako sa mám rozhodnúť (úzku panvu žiaľ tiež nemám 🙂)
@renatulka66 ahoj. veru, letí to veľmi rýchlo. na začiatku sa mi to vlieklo sraaaaaaaaaaaaaaašne pomaly. presne tak. rodič by mal najlepšie vedieť ako má viesť svoje dieťa. vidím u kamarátov môjho staršieho. jeden je strašne rozmaznaný fracek. aby sa ho rodičia zbavili, dajú miu prachy, nech vypadne von.
a najrozumnejší sú detský psychológovia. mám s nimi skúsenosti. menší je veľmi živý, užila som si sním veľa. koľko x som bola s menším u psychológa, toľko x som mala dojem z nich, že ja som jeb.... a zlá, nie moje díte 😒 nakoniec som natrafila na správnu dr, kde som taký dojem nemala. a tá dala do laty malého.
@anulienka_nr ahoj. ja by som určite šla na prirodzenný pôrod. viem ako to je, keď je brucho rozfaklené. som sestrička a robím na chirurgii 🙂
a čo sa týka cisaráka, budeš určita ležať 24hod na posteli, bez možnosti postaviť sa, budeš zacievkovaná, aby si nemusela behať na wc a o bolesti ani nehovorím, lebo keď pominie anestéza, nastupujú bolesti. veď si zober, keď sa len poržeš, jak to bolí a nie len hodinku, ale pár dní....
po normálnom pôorde po dvoch hodinách, môžeš lobziť, prechádzať sa. síce tiež si ubolená, ale na druhý deň ti je oveľa lepšie. ja som bola aj dva x roztrihnutá a šitá. najväčší strach som mala práve s toho. sedela som asi dva dni len na pol zadku, ale prešlo to rýchlo. ak ti lekár neindikuje cisarák, nemala by si mať strach. prežili to naše mami, staré mami, prežijeme to aj mi 🙂
ale rozhodnutie je len na tebe.
@anulienka_nr ahoj no ja na cisarsky rez ist musim kvoli diagnoze, ale ak by som si mala vybrat a bola by som zdrava bez ohladu na vek radsej by som sla rodit normalne.Je pravda, ze by som sa bala asi este viac, ale ako hovoris pre babatko je to najlepsia cesta ako prist na svet a citala som ze dieta si uz prechodom cez porodne cesty vytvara imunitu. Urcite by som volila normalny porod a okrem toho neviem, ci si aj tak budes moct len tak vybrat ako budes rodit. Viem, ze kamoska si tiez vydupala cisarak kvoli strachu ale mala s tym riadne opletacky.Lekari nechcu aby zeny rodili cisarskym ak nemusia , nieje to na slovensku bezna prax ze si zvlis moznost A alebo B podla seba. Mozno zalezi aj od lekara, ak je benevolentnejsi, tak ti da co chces, ale je to aj to najlepsie pre babatko? 😉
@silvia0201 dik silvi fakt ma to "povzbudilo" teraz sa na cisarak "tesim " este viac 😢 ale co uz kazda mame svoj udel a budeme to musiet zvladnut nech uz bude akokolvek.
@indys no však do pôrodu máš ešte 20t. dovtedy sa toho môže veľa zmeniť.
@indys Viem že na Slovensku legálne neexistuje možnosť výberu ale určite sa dá dohodnúť,mala som komplikácie v 12 týždni, poležala som si aj v nemocnici+ stále mám, síce malý, hematóm (8mm) takže možno z tohoto hľadiska by to išlo+ vek a prvorodička (budem rodiť v 34) 🙂 ...ja stále operujem s tým vekom lebo sa asi snažím ospravedlniť svoju zbabelosť ..🙂bojím sa lebo nie som práve jedna z tých silných žien, ktoré znášajú bolesť ľahko.Strašne obdivujem ženy ktoré mali komplikovaný pôrod a ustáli to, klobúk dole!
@silvia0201 najhoršie je to že všetky baby okolo mňa okrem staršej generácie(teda maminy a spol.) rodili cisárskym takže ma dosť ovplyvňuje aj tento fakt.Ale ako hovoríš ešte mám nejaké tie mesiace na rozmyslenie a možno že to príroda rozhodne za mňa...no ne.🙂
@silvia0201 .... keď pôjdem na prirodzený pôrod tak určite beriem aj tatu a keď bude zle, tak ho budem biť 🙂
@silvia0201 Silvi nevieš mi prosím poradiť v čom spočíva genetická konzultácia, si zdravoťák tak sa obraciam na Teba.Partner má v rodine bábo s Downovým s. preto nás tam poslali.Je to len konzultácia ohľadom rodinnej anamnézy alebo?
@silvia0201 Super výchova dať dieťaťu prachy alebo si ich kupovať darčekmi a pod. To je fajn, že si našla správnu dr, ktorá ti pomohla. U nás je to tiež vydobíjanie všetko plačom, ale na mňa to neplatí. Ešte jej poviem nech sa hodí o zem a prestane. Už je v takom období, že sa hanbí 😉
@anulienka_nr presne tak. ja som pôvodne chcela exa ku pôrodu najstaršieho, ale chvala bohu,m že tam nebol, lebo by som ho dobila jak koňa a poriadne mu vynadala 😀
ja som bola včera. dr. sa ťa povypytuje na blízku rodinu-tvoju a tvojho muža, kukne výsledky a vysvetlí ti ako dochádza ku anomálii. teda aspoň mne to včera tak vysvetlovala. a potom ti navrhne amnio. neviem aké si mala výsledky. ak negatívne, možno ti nenavrhne nič. neviem. mňa sa 3x pýtala, či nechcem ísť na amnio. ja som bola na konzultácii len čisto z vekovej indikácie.
@indys Ahoj ... aj ja budem rodiť cisarákom presne z toho dôvodu ako ty. A súhlasím so všetkým čo si napísala. A ako znášaš celé svoje tehu?
@renatulka66 😀 😀 😀 môj má 11 rokov a ešte furt reve, keď mu niečo nedovolím. niekedy si to nevšímam, lae niekedy mi to strašne ode na nervy a vybuchnem.
keby si len darčeky kupoval!!!! ale najhoršie na tom je,že ho ťahá do krčmi. zatiaľ len na kofolu, ale sa to môže hoci kedy zmeniť.
@silvia0201 Ahoooj, dnešnej mládeži slovíčko ÚCTA a REŠPEKT nič nehovorí ... my sme mali aj krajšie detstvo si myslím .. nepoznali sme PC a všetok čas sme trávili vonku s kamarátmi .. súhlasíš? 🙂
@silvia0201 ..výsledky som mala chvalabožku ok, na amnio by som nešla takže teraz zvažujem či vôbec ísť na konzultáciu ísť, to že partner má v rodinne DS viem, nepátrala som bližšie po ich rodinnej anamnéze, kedže ich malinký má len 1,5 roka a ešte stále sa s tým nevyrovnali....čo mi tam potom povedia, že pravdepodobnosť tam je+ hľadisko veku (aj keď 35 ešte nemám)...to viem.A pokiaľ nepodstúpim ďalšie vyšetrenia ako je amnio alebo odber chor. klkov z placenty 100% istotu mať nebudem.Uvažujem ešte o 3D, na ňom sa dajú presne pozrieť nosové kostičky, dĺžka záhlavia,dĺžky kostičiek atď....
Spomínala si že si sestrička, NR alebo GA?
@silvia0201 No to som strašne zvedavá čo bude keď bude mať 11. Strašne sa teším. Tie deti sú strašne vyspelé a drzé. 😠 Najprv kofola a k tomu nedajbože automaty a sú v tom. Výchova môže byť hocaká, ale keď sa dostanú do zlej partie, nepomôže nič. 🙄
@silvia0201 presne takeho nazoru som i ja samozrejme ze nie som zato aby sa deti len bili ale ked treba tak treba 🙂 a my sme mali ovela vecsi respekt ..........fakt neviem co bude s tou generaciou ved na Silvestra deti 13rocne s flaskou pod plecom no hroza 😖
@anulienka_nr Skus sa objednat aj na to geneticke sono ....
ahojte! nejako nestiham reagovat🙂 - chcela som k tomu cisaraku - dceru som rodila cisarskym, bola koncom panvovym, este k tomu velke babo, ja astmaticka - no veruze, napichali ma oxitocinom, a chceli rozbehnut aj tak normalny porod, co si myslim, ze bolo dost nebezpecne...chvalabohu, moje telo nejako na tu chemiu nechcelo reagovat, a ani babätko zadockom nevie tak naliehat na krcek, aby sa zena poriadne otvarala, tak nakoniec, chtiac nechtiac museli operovat - tym chcem povedat, ze pokial naozaj nie je padny dovod, lekari cisarsky nechcu robit...ja som az plakala, ked mi povedali, ze ju budu tahat nozickami napred, lebo ta najväcsia cast-hlavicka-ide posledna, a vie sa zaseknut v porodnych cestach, vtedy pride k nedokysliceniu, a nasledky si viete domysliet....cisarsky na zelanie, to snad iba celebritam dopraju 😎
@silvia0201 jaaaaaaaj ja na cisarak musim zo zdravotneho hladiska tak sa normalne bojim 😒
ahojte, citam si uz dlhsie toto forum, tak ma napadlo, ze by som tiez nieco popisala...radit ale nebudem, skor sa na vselico vypitovat, lebo cakam prve babo, takze nemam skusenosti...ale videla som ze sem prispievaju skusene maminky, tak dufam, ze sa nieco priucim :D
Babulky ahojte 🙂
ahojte baby, ale ste toho popísali 🙂
ja som dnes bola na poradni, ale sono mi nerobili, a ja som sa už dopredu vytešovala, že hadam dnes sa dozviem čo to bude .
@anulienka_nr idem 11.1 o 11:00 h, vtedy sa otvára kurz pre mamičky májovky a júnovky 2012, bez partnera - je to len prvé informatívne stretnutie, kde sa povie čo a ako... ja som rozhodnutá ísť, baby čo tam chodili si chválili. kľudne sa pýtaj, na to sú diskusie 🙂
@milacik0106 čítala som že máš psíka, akú rasu?
Ahojte, ja idem do poradne v pondelok a dúfam, že sa už dozviem čo to bude. 🙂 Ale v podstate to je jedno len nech je zdravé a tomu sa budem tešiť najviac 😉
@renatulka66 to hej, je to jedno, len nech je zdravé, ale ja som strašne zvedaváááá
@riela Ahoj ... nepamätám sa,že som tu písala o svojom psíkovi, ale máme ho u priateľových rodičov - je to čistokrvný vlčiak - teda ona 🙂 Teraz sa mu snažím vyhýbať, pretože je to dedinský pes voľne sa pohybujúci v záhrade, kde sa stretáva nielen s hlodavcami ale aj mačičkami ... a v prvom trimestri mi vyšli hraničné výsledky na toxo ... ale už sa to dalo do poriadku našťastie a vytvorili sa protilátky .... máš aj ty psíka? 🙂

@marianax presne tek. ja neuznávam túto politiku, keď rodič naloží decku a hned sa na neho vrhnú, že týra svoje dieťa!! aj v školách chýba poriadne výchovné za ucho, ako keď sme my chodili do školy. tieto deti nemajú rešpekt pred ničím. ja som len zvedavá, čo s tejto genrácie bude ☹
akurát včera sa ma starší opýtal, že kto sa o mňa postarám keď budem stará. tak som mu povedala, že on, lebo je prvorodený :D