icon

Júnové bábätká 2012

silvia0201
27. sep 2011

síce ešte len tak nesmelo a trocha s obavami, otváram túto diskusiu. teším sa spolubojovníčky, ktoré sa tak ako ja, budú tešiť na jún.

marianax
6. jan 2012

no babenky tak ja teraz normalne rozmyslam nad tymi ockovaniami clovek fakt nevie co je dobre 😒

marianna28
6. jan 2012

@marianax juj moje nie, bola som v nemocke - este v 10tt, co som sa tam naplakala, nech ma pustia domov 😕 teraz berem lieky, ale tlak mi nejak neklesa 😕 a moj doki mi hrozi porodom v 24tt - takze si viem predstavit, ze ma do tej nemocky strci buducu kontrolu zas ☹

marianna28
6. jan 2012

@marianax mne tu ukazuje 17tt a v skutocnosti som uz v 18tt 😕 ja som sice prvorodicka, ale take slabunke steklenie som citila uz v 15tt - teda ak som si to nenamyslala 😅 ale teraz citievam to iste, len silnejsie o moc - to uz je skor take klopkanie v brusku... ale tiez aj dva-tri dni nic... tak si robim aj obavy ked uz je ten druhy den.. 😅 didi ma neuveritelne bolia...

marianna28
6. jan 2012

@chelonka tu v at sa deti neockuju, tu (a hlavne moj lekar) zakladaju vela veci na prirodnej baze - hlavne u deti. Jedine, co pre novorodenca moj doki odporuca, je merat teplotu a chodit na baby plavanie 😅 ine by som si musela proste vyziadat. Ani moj nieje ockovany ako dieta - az ako vojak 😅 a vyzera byt vcelku v poriadku 😅 ja som sa dala tento rok zaockovat proti kliestom (a dieta od 6rokov by som dala veru tiez - teda v tomto mojom okoli) 😕

marianax
6. jan 2012

@marianna28 no teda tak tebe ukazuje zase opacne 🙂 jaj to i mna bolia och a uz bude treba kupit novu podprdu 😀 no ja idem teraz v utorok na tie AFT testy a bude mi robit aj ultrazvuk tak som rada aby som sa ukludnila ci je vsetko v poriadku ale trocha si aj ty mna ukludnila 🙂

marianna28
6. jan 2012

@marianax 😀 rado sa stalo 😀 aj ty si ukludnila mna, ze mas to iste 😀 este si nekupovala novu podprdu? Ja som musela uz v 10tt kupit - kdezto tu som kupila o dve cisla vacsiu ako som mala netehu a ta mrcha sa zbehla ci co, ale je mi teraz uz mala 😠 kde su moje male oblubene didi... 😕 😅 mne uz tripple testy robili - aj pohlavie 😉 neboj, vsio bude okej, ja som si to vsugerovala a je to - minuly rok sme skoncili tehulkovanie MA, tentokrat som si ista, ze bude vsetko po poriadku - mysli pozitivne 😉

marianax
6. jan 2012

@marianna28 dakujem ti moja ale i tak rozmyslam nad tym ze zajtra zajdem nech mi pozru na male ci je ok vies taky moj pocit predsta som uz viacrodicka a nejak to vnutorne citim aspon sa ubezbecim ze je v poriadku co dufam ze je 🙂 no ja uz sa chystam kupit novu lebo z tych mi uz vyskakuju 😀

silvia0201
autor
7. jan 2012

@indys aj ja si myslím, že je to ďalší ťah, ako vytiahnuť z ľudí peniaze.

silvia0201
autor
7. jan 2012

čítam, že sa rozbehla diskusia ohľadom očkovania. včera dávali v tel. novinách, ako maminke zaočkovali dieťa bez jej vedomia. ak som správne pochopila reportáž, vyšiel nejaký nový zákon ohľadom očkovania. deti narodené 1.1.2012 sa tuším nemusia očkovať. trebalo by to podrobnejšie zistiť, ako to vlastne je.
ja mám kolegyňu, ktroá si myslí, že jej vnučke sa po očkovaní spustila akútna leukémia.

labutka
7. jan 2012

Od 1.1.2012 je zrusene povinne ockovanie proti TBC. Novelou zakona bola ale zaroven schvalena aj povinnost lekara hlasit mena rodicov, ktori odmietnu ine povinne ockovania 😒 Viac je tu www.slobodavockovani.sk/news/v-zbierke-zakonov-...

A ohladom pripadu z ruzinova je tu www.slobodavockovani.sk/news/noviny-tv-joj-info... je tam odkaz aj na povodny clanok

michelle1984
7. jan 2012

Ahojte vospolok, pridávam sa k júnovým termínom. Termín mi zatiaľ vychádza na symbolický dátum 6. 6. 🙂

marianax
7. jan 2012

@michelle1984 ahoj vitam ta 🙂

silvia0201
autor
7. jan 2012

@labutka ďakujeme za info 🙂

marianax
7. jan 2012

Aky ste mali den babenky? Ja som sa dnes chystala urobit viac ako som urobila no necitila som sa dobre aj lahnut som musela no to nic robota ne zajac neutecie 😀

riela
7. jan 2012

@marianax ja som ráno urobila nákup a potom už vôbec nič 😉 , zajtra hádam dobehnem zameškané...

marianax
7. jan 2012

@riela no ved vravim praca neutecie a urcite vsetko dobehnes 🙂 ved sa my este nabehame ked sa nam malinke narodia ze ? 🙂

marianax
7. jan 2012

@marianax ahoj moja tak ti chcem dat vediet ze som ani nikde nebola lebo akoby ma male vypoculo a zacalo sa ozyvat som stastna 😀

riela
7. jan 2012

@marianax súhlas 🙂, zabudla som - vianočný stromček som už dnes schovala do pivnice. a je ti zle od žalúdka, či sa ti točí hlava?

marianax
7. jan 2012

@riela no to i ja som uz dnes odlozila stromcek 🙂 no bolela ma hlava aj na zaludku mi bolo zle a mam niekedy take bolesti akoby kolo srdca ale nie je to od srdca ale vraj od chrbtice zaboli to ked nieco robim tak som musela byt v klude 😕

riela
7. jan 2012

@marianax nemáš náhodou zacviknutý nejaký nerv? niekedy som mávala aj ja také bolesti pri srdci, potom mi to prešlo samé. tak pekne nôžky vylož a nič nerob, len oddychuj. manžela máš ešte doma, alebo už pracuje?

chelonka
7. jan 2012

@marianna28 tedaaa taký prístup lekárov tu u nás na SK by sa mi veru páčil.
Mne lekári povedali, že ja mám tak do...nú imunitu - zatial sa nedá napraviť, že ja keby idem do krajím tretieho sveta tak sa nemusím dávať očkovať, bo moje telo by sa stým bez problemov vysporiadalo - konečne by malo naozaj voči čomu bojovať. Samozrejme mne žiaden lekár nepotvrdil že to mám z očkovaní, ale mne to bolo už dávno jasné a ked som pozrela celé to video tak my to len dodalo fakty k mojmu názoru a postoju k mojim chorobám.

chelonka
7. jan 2012

@labutka super, dík za odkazy idem študovať 😀

marianax
7. jan 2012

@riela no moze byt neviem niekedy to mam aj dva dni a potom mi to zas prejde a zas sa to vrati 😕 nie mm uz nemam doma uz pracuje 🙂 takze tiez si take mala no vidis este som sa nestretla s tym aby to este niekto mal...

lulu1988
7. jan 2012

@silvia0201 tak si ma trosku teda ukludnila, ked aj v tvojom pripade ked ti robi utz len pomeria hlavicku a to je vsetko... mne je to luto z toho dovodu ze kamaratky co uz maju male deticky tak prezivali u lekara uplne nieco ine...vzdy isli s takou radostou k nemu a odchadzali nadsene z toho co sa dozvedeli nove, co videli a pod... tak ale snad keby sa jej nieco nezdalo tak si myslim ze to hned povie, ako ked som jej povedala ze som mala opar a ona mi na to tak ja s tym nic nespravi bud sa s tym plod vysporiada alebo odide...takze myslim ze by nemala problem nic povedat...
a ako hovoris ze si uzivas teraz kazde sono, tak mi to pripomenulo moju maminu, aj ona mi rozpravala ake to bolo ked cakala brata ( ten je mladsi odo mna)...takze tiez ziadna slava...niekedy mam ale pocit ze toho vieme asi az privela, lebo sa zaoberame casto vecami, ktorymi by sme sa ani nemuseli a zbytocne sa stresujeme...
ja sa objednam v pondelok na 3D utz...uz aj ja sa neviem dockat....
a ozaj este ti byva zle? mna to chvalabohu pred Vianocami preslo...

lulu1988
7. jan 2012

@marianna28 ahoj, no pravdu povediac som si to predstavovala uplne inac... ale silvia chodi k tejto lekarke tiez a ma podobne skusenosti, takze asi to ja nezmenim nijak.... ona je ustretova v inych veciach, len ma mrzi ze sa na kontrole nic nedozviem...
a citala som ze si si kupovala nocu podprdu...tak ja by som mala tiez konecne zajst kupit nieco pohodlne... doma chodim bez lebo sa to neda vydrzat... skusala som si minulorocne plavky vrchny diel, a skoro som sa rozplakala pred zrkadlom...co by za to dali niektore keby mali taketo didi, velke pevne , ale mne stacili aj tie moje 🙂)

marianna28
8. jan 2012

@marianna28 no ako? Bola si u dokiho?
@lulu1988 no prave, ze aj mne tie moje didi uplne stacili - sa dalo na nich aj spat na bruchu, vsetko... 😠 odporuca sa, aby sa podprda nosila medzi 15tt-30tt, aby neovisli zlazy, tak sa snazim bud nejaky top, co drzi didi, alebo podprdu... ale tiez mi ide na nerv 😠

silvia0201
autor
8. jan 2012

@lulu1988 presne tak. ja si tiež myslím, že teraz maminy príliž vidia to celého tehu. niektoré sú už "múdrejšie" ako samotný doktori. preto je to neriešim. som strašne rada, že výsledky mi dopadli dobre a nemusím špekulovať nad amnio. viem, že malé má zatiaľ všetko čo má mať. dve ručičky, nožičky, pršteky, srdiečko bije. celkom stačí nie??, no a na veľkom utz sa dozvieme viac. a potom už len čakať buď na máj, čo podľa mňa aj bude, alebo začiatok júna 😀
a zle mi ešte stále občas býva. ale je to už len také chvíľkové.

michelle1984
8. jan 2012

môžem sa spýtať, máva niektorá bolesti brucha? také až kŕčové, doktor mi povedal že je to normálne lebo si miminko robí miesto, ale hlavne v noci ani spávať nemôžem, také mám bolesti

stela01
8. jan 2012

@michelle1984 A magnezium si neskusala ?

michelle1984
8. jan 2012

neskúšala, doktor mi ani nič neporadil. to sa môže aj v tehotenstve? ....beriem jedny vytamíny a tie obsahujú aj magnezium, teraz som pozrela