Júnové bábätká 2012
síce ešte len tak nesmelo a trocha s obavami, otváram túto diskusiu. teším sa spolubojovníčky, ktoré sa tak ako ja, budú tešiť na jún.
chelonka @ moj šmolko to iste! ziadny exhyby z neho nebude. Asi 10min ma gynoska trapila a nie nie sa ukazat🙂
riela@ 6kg schudla jaj ty sa mas...ja nic . Ale mne zas nebolo vobec zle....
@sandy80 veru je to jedno až na ten rozdiel. že malé dieťa sa dá ospravedlniť, ale tkých sopliakov ako mám už ja, no neviem. oni by už mali brať ohľad aj na druhých 🙂
@vebinka25,tak mne až v 11.týždni sa zistilo,že jednému prestalo biť srdiečko a ešte 5 týždňov bolo vo mne,presne na štedrý večer mi odtiekla z toho odumretého voda a potom som ho vycikala..pichala som si a ešte stále pichám injekcie,ktoré mali spôsobiť,aby sa vstrebalo,čo sa čiastočne aj podarilo,ale nie úplne..my sme sa hrozne tešili,že budú dve,lebo sme sa dva a pol roka snažili a nakoniec sme museli ísť na umelé,lebo mne vyoperovali vajíčkovody. 😖
@zz134,AFP je test na alfafetoproteín,z ktorého sa zisťuje napr.Downov syndróm.Výsledky trvajú dlho..ale podľa toho odporúčajú amniocentézu.Ten skríning sa robil myslím v prvom trimestri.V druhom sa robí morfologický ultrazvuk. 😉
danielkabn@ hm a preco ja nejdem na take? mam si to pytat? ci to by ma poslala keby neco?
@zz134,v ktorom si týždni?odber krvi na AFP sa robí od 16.tt do 19.tt myslím,potom už nie,len ten morfo utz,ale veď tvoj gyndoš by to mal vedieť,kedy sa robí ktoré vyšetrenie.
Ahojte kocky ako sa dnes mate? 🙂 Mna dnes napadla taka myslienka zeeee ako tehotne mame nevyhody ze napr. je nam zle niektore zvraciame bolia nas krize , prsia , sme citlive atd aaaaleeeee 🙂 ake su nase vyhody ? No mozeme sa na vsetko (vyhovorit xixi uvodzovky som nenasla 😀 ) lebo ked mame chut na nieco nezvycajne tak na to mame pravo lebo sme tehotne alebo ked sme podrazdene tiez na to mame pravo lebo sme tehotne alebo placeme len tak ano aj na to mame pravo lebo sme tehotne sme unavene no tak si ideme lahnut lebo sme tehotne 😀 menime naladu z minutu na minutu mozeme lebo sme tehotne 😀 no takto to aspon vnimam ja 😀 😀 😀 no co vy na to? 😀 a teraz rozmyslam ze som na to prisla az pri 5-tom tehu :D
@silvia0201 Ale nie nebola som...som objednana na 27 januara... asi som zle stlacila na klavesnici dvojku a preto to vyzera ze som tam uz bola 🙂)
tak zienky zlate prave som sa dozvedela od maminky co jej vysiel test tiez ruzovucky ze caka chlapceka 🙂 takze asi take to su tie testy ....nekupovat!! 😀 ja sa budem tesit aj zo zdraveho chlapceka nemusi byt baba 😵 ale ten test neodporucam tym padom ...zbytocne vyhodene peniaze 😖
Ahojte,
vítam nové júnovky 🙂
@zz134, no schudla, vracala som vždy ráno a večer. ale mávam od 14 rokov migrény, takže som bola na zvracanie zvyknutá. našťastie mi nebývalo zle celý deň ako niektorým babám, sem tam ma naplo aj cez deň, ale to som predýchala... už pomaly priberám teraz. Doteraz keď si bola u svojho lekára koľkokrát ti bral krv? Alebo pozri tehu preukaz na prvej strane pri dátume poradňa či tam nemáš napísané AFP. Mne to napísali aj na knižku.
@marianax jedno pozitívum ma napadlo - zväčšenie pŕs 🙂, možno aj to poteší...
inak ja som bola pred tehu taká že nálada - chvíľu by som vraždila a potom milá, potom podráždená. Mne sa teraz uľavilo, ostala som taká vyrovnaná, pokojnejšia, už nevyletím za bársakú somarinu 🙂
@riela no to zvacsenie prs pocas tehu by som do vyhod tak vseobecne nedaval 😉 to by mao byt nieco medzi,lebo baby co maju velke prsia uz aj bez tehu, to ti potom neni sranda 🙂
@marianax no ano ja som rdada, ze viem ze pojdem cisarakom uz teraz. Sice kus z toho stres mam , ale sak z norrmalneho porodu by som mala tiez stres takze aspon sa na to mozme psychicky pripravit . no a co sa tyka tych vyhod suhlasim s tebou teraz si mozem naozaj povedat co len chcem a mam to mat , je to super.
@marianax no tak to si celkom dobre napísala. ja som mala také výhovorky, aj keď som nebola tehu 😀 ako jediná žena v rodine, som si to mohla dovoliť 😀
@lulu1988 bolo tam napísané 7.1. preto som sa pýtala.
@slavka1212 ešte šťastie, že som odolala a nevyhodila zbytočne prašule. dneska som prišla na to, že budem potrebovať ešte jeden sušiak na veci a že môj drahý je POVERČIVÝ!!!!! dneska som mu ukázala kočiare, ktoré sa mi páčia a povedala že si jeden objednám. hneď mi to zatrhol a povedal, že je to ešte skoro. no skoro som odpadla z neho 😵
@silvia0201 tak tak veru silvi usetrila si ....je to blbost jak sa patri ten test ...ale tak ako som uz napisala tesim sa aj na chlapceka lebo mimi sme planovali a je to draheho prve babo 🙂 copanu budeme mat mozno niekedy v buducnosti 😀 27.1 idem na sono napisem ze co to bude az to bude 🙂 ked sa ukaze vobec 😖 a ze tvoj drahy povercivy ???no je mozne ze kociarik vam chce kupit on tak preto ti povedal ze je este skoro aby si ho nepredbehla 😉
@slavka1212 no tak o budem zvedavá. ja 27.1. idem na poradňu.
a on bezomňa určite kupovať nebude. dneska som sa nasmiala, lebo v telke išla reklama na notebook za 880 E. a ja na to, že to je aspoň PC, ale ja som videla za 800 E kočík 😅 veľmi strelená cena.
@chelonka ja som sa pytala dr. a povedal ze ked to nieje caste tak je to v pohode...a do vybavicky ty odporucam aj zavinovacku najlepsie su tie klasicke tie rychlo su neni nic moc lebo babo to hned vykope...oblecenie par veciciek 54 a viac 62 pretoze babo rychlo rastie najlepsie su cele overaliky pre malinke babo na leto staci kosielka a zavinovacka body radsej az od mesiaca lebo sa ty bude babo tazko obliekat cez krehku hlavicku a ak potrebujes este nieco vediet kludne sa spytaj 🙂
@monuska342 jeeej dakujem za odpoved, hej od vtedy som bola v poradni aj sono som mala bolo všetko v poriadku a tiež mi povedala že to je v pohode ked je to raz za čas, u mna bol problem ,že som sa prudko otočila v tej posteli, tak mi lekárka povedala že na to si mám dávať pozor!
Vidím, že si mladou maminkou a hlavne maminkou malého babatka, takže čerstvé skúsenosti 😀 a vieš mi z hruba povedať že ta velkosť 62 ako dlho u babatka vydrží mesiac - 2? heeej to s dupačkami ma napadlo, že babo je krehke, v živote som také nedrzala malinke a nevedela som si predstaviť ako by som ho tam napchala, ale nasla som na nete zavinovacie body a to vyzera fakt super, že sa to bude ovela lahšie obliekať!
http://www.detske-oblecenie.eu/detske-oblecenie...
a od 1. mesiaca babatka to je asi aka velkosť :D ak si to z hruba pamatuješ, viem že každé babo je iné ale cca ?
@chelonka aj ja som take mala tie zavinovacie body ale predsa len som viac ocenila kosielky ale je to na tebe...take malinke babetka sa nerady prezliekaju pretoze niesu zvyknute citit na pokozke vzduch tak tu kosielku som vzdy zapla skor 😉 hej som mlada ale nestazujem sa inac je to v pohode s malinkym dokaze sa hodiny hrat sam je hrozne zlaty ale akurat teraz ochorel ma vysoke teploty tak je to komplikovanejsie ale inak uplne v pohodke 🙂 a to som nanho cele dni sama 🙂 moj maly nosil 54 asi 2 tyzdne potom uz sme presli na 62 maly sa narodil s vahou skoro 4kg a 51cm takze velkost 50 by ani neobliekol....take male babetka hrozne rychlo rastu myslim ze prvy mesiac vyrastu o 6-7cm takze to naozaj nestihnu vynosit 62 asi maximalne do troch mesiacov potom je tusim 68 no a od pol roka je 74 tu sme nosili najdlhsie 🙂 ja som zistila ze mne tvrdne brusko pri namahe takze si vzdy lahnem a je to ok 😉
@silvia0201 no moja tak to mas uplne pravo kedze si zatiaaal sama zena v domacnosti tak to hej 😀
@slavka1212 no tak to si ho urcite nekupim teeeda 😒 pockame kym sa ukaze co to je alebo az na porod 🙂
@monuska342 no dala si mi fakt zaujímavé informácieo ktorých som nemala ani ponatie! a treba na leto babatko aj nejakú bundičku či tenký kabátik????
a ty si používala zavinovačku alebo budeš používať zavinovačku - už som sa to tu pýtala, len ide to že bude leto, ale v zavinovačke sa stakým krpcom lepšie manipuluje a aj lepšie polohuje v postielke čiiiii???
to že si mladá máš práveže podľa mňa úplne super, aj ja som si povedala už neraz že na čom tak dlho čakala, bo s mojím manželom sme už od mojich 17 tich. vždy som mala nejakú výhorku výška - ale popri tom by sa to dalo úplne zvládnuť keby chcem , potom kariera, potom bývanie v svojom vlastnom bývame už vyše 2 a pol rokahmmm som si už viac krát povedala, že sme mohli ísť už v tedy nato bo drahý ma už lámal na bábo a ja furt len treba ešte našetriť a tak.
baby vy čo už máte detičky, alebo aj tie čo len budete mať prvé jak ja, kde vám bábo bude spinkávať? s vami v posteli alebo v jeho postielke????
Hmmm ja som rozmýšlala že budem mať postielku tesne pri posteli a že bude v postielke, ale neviem aká bude realita.
@chelonka som rada ze som ty poradila 😉 ja som mala kupeny taky set teplejsiu mikinku s teplackami moj maly bol ale augustovy takze vtedy uz predsa len bolo chladnejsie inak stacila zavinovacka a prikryt dekou popripadne nanoznik na kocik...inak s tou zavinovackou ja som mala kupenu jednu taku rychlozavinovacku co sa dala zaviazat snurkou to bolo super a bola hrozne tenucka takze som ju pouzivala ked bolo extra teplo maly v nej bol spokojny pri druhom babetku urcite budem pouzivat zavinovacku maly sa okomzite ukludnil ked som ho zaviazala pretoze citil ten znamy pocit stiesneneho prostredia ako je v brusku 🙂 a presne tak v postielke sa bude super polohovat pretoze ho budes musiet davat raz na jeden bok a raz na druhy aby sa mu nezlezala hlavicka...
no ved to aj mi sme chceli babetko a teraz uz cakame druhe takze sa nam dari 🙂 mi byvame vo vlastom vyse roka zatial len podnajom ale uz sa pracuje aj na vlastnom uvidme ako nam to vide 🙂 ten klud co je doma vo vlastnom sa neda porovnat 😀 ja len neviem ako sa zamestnam tak ale snad sa nieco najde 😉
@marianax no uvidíme ako to u nás poriešime s nami už spava velký pes zlatý retriever 😀 😀 😀 😀 😀
možno drahý nebude musieť íst pred aj ked bude bábo s nami rozmýšlam že si postielku pritlačím k posteli a dám jednu tu celu stranu dole tým pádom budem hned pri nom a bude mu aj rukami na dosah. no šak uvidíme aká bude realita nejak poriešime.
potom do kedy s vami spinkávalo a bábo si potom lahko zvyklo na postelku???
ty si používala monitor dychu???
@monuska342 aha takže malý sa ti dobre polohoval aj v tej tenšej zavinovačke???
hej vela som o tom počula že sa cítia ovela lepšie a istejšie.
ty si používala monitor dychu??
teraz nerozmýšlaj nad prácou to budeš riešit potom, neboj určite sa niečo najde!
ako je to s polohovaním bábatka počas noci ked spí s maminkou v posteli velkej?

danielkabn@ a to APF je co? mne to asi nerobili...sry za tie nablble otazy ale som prvy krat tehu a neviem co a ako aj ked stara som uz dost 🙂
Mne robili len nejaky skrining(neviem akos a to pise). A na to morfo nemusia ist vsetci? Mna tam automaticky poslala lekarka...