icon

Júnové bábätká 2012

silvia0201
27. sep 2011

síce ešte len tak nesmelo a trocha s obavami, otváram túto diskusiu. teším sa spolubojovníčky, ktoré sa tak ako ja, budú tešiť na jún.

mimi2811
14. okt 2011

ahojte dievčatá, ako sa dne s máte? U mňa si dnes bábo povedalo, že mi trošku dá voľno na žalúdok 😉 tak mi je lepšie. Dievčetá ktoré ste na konci 6tt aj vás už prestali bolieť bradavky? Teda mňa necelé 2mesiace dozadu začali príšerne bolieť prsia a bradavky a teraz akoby uťal nič - tak sa aj bojím či je všetko ok. Lebo v 4+3tt na sone bol váčok a doktorka povedala že malé je ešte ako špendlík a na kontrolné sono či tehu prosperuje idem až koncom mesiaca alebo začiatkom novembra... tak toto čakanie je príšerné..... 😠

didlinka3368
14. okt 2011

@klobucik .. máme 😉 ... som zvedavá aký bude ten ozajstný termín...ako sa to všetko pomení 🙂

didlinka3368
14. okt 2011

@mimi2811 ja som v šiestom týždni a ako prsia, tak aj bradavky má stále bolia a mám pocit, že je to čím ďalej horšie...keď sa ráno zabudnem a tak rýchlo vstanem z postele, to mi je až do plaču od bolesti...ale na druhej, strane, radšej vydržím tú bolesť, lebo aspoň viem, že zmeyny v mojom tele pokračujú a tak je všetko ok...ale čítala som niekde, že časom prestanú bolieť, takže si myslím, že nemusíš strasovať 😉

nella13
14. okt 2011

@zuzi241 jééj, aj ja som z KE, a ku komu chodis? 😉

silvia0201
autor
14. okt 2011

@zuzi241 u nás je to pestré. my nie sme čisto chirurgicky zameraný, ale máme aj urolog.pacientov, traumatologických, ortopedických a gynekologických. my sme pôvodne bola Nemocnica min. Obrany, ale ficová vláda nás spojila s Nem. min. Vnútra, tak už dva roky máme poriadny guľáš na odd. a ešte k tomu, ja som so šale a do roboty dochádzam do BA. (cestujem 120km. tam a späť) preto ja radšej ostanem doma, ale ešte ten november by som chcela potiahnuť. potom ešte dovolenka a keď sa nič mimoriadne nestane, tak PN do konca. ja som tehu skoro ako ty. termín podla kalkulačky mám 3.6. a pre tehu vodičák neviem kedy. budúci týždeň idem k dr. na odbery, tak neviem či mi ho nedá už vtedy, alebo až okolo 10tt.

lienocka23
14. okt 2011

@didlinka3368 tak som rada, ze som v tom neni az tak sama 😀 a ta veticka, ze chudnut budeme potom tak ta bola luxusna, mas pravdu, chudnut budeme potom 😀

mimi2811
14. okt 2011

didlinka3368 - ďakujem za odpoveď, no len som ostala teraz zaskočená lebo ako tá bolesť bola zznačná a už tak dlho to trvalo, že odrazu akoby bolo niečo zle...... ale už som pokojnešia aj keď úplne pokojná budem až po sone keď mi povedia že dúfam všetko v poriadku a fazuľka rastie a prospieva 🙂

zuzi241
14. okt 2011

@nella13 ahooooj....chodim ku frivaldskej.... 🙂

zuzi241
14. okt 2011

@silvia0201 tak to mas pestre teda...fakt bude pre teba lepsie ked ostanes doma...po dnesku by som najradsej ostala doma hned-pacienti dokazu neskutocne vytocit!ufff!!!!

silvia0201
autor
14. okt 2011

@zuzi241 veď to. a ty sa musíš tváriť milo a ústretovo. a nie vždy sa ti chce.

didlinka3368
14. okt 2011

@mimi2811 Neboj...každá žena je iná, niektorá nemá žiadne bolesti, niektorá ich má iba krátko a niektorá počas celého tehotenstva, akurát včera som si v knižke o tehotenstve čítala, že bolesti pŕs by mali v tomto období ustúpiť, no môžu sa časom aj vrátiť... keby nebolo niečo v poriadku, tak to zbadáš, to by si nedajboh krvácala, alebo mala veľké bolesti v podbrušku...no takéto škaredé myšlienky treba iba zaháňať...verím, že všetko bude ok....držte sa všetky tehula a hurááá, už sa nám blíži víkend a ja sa chystám na chalupu s rodičmi sestrou a malou neterkou, slniečko svieti, takže nálada na parádu...babuľky, tehuľky, maminky želám vám krásny víkend 😉

mimi2811
14. okt 2011

didlinka3368 - to áno tie príšerné bolesti som si zažila v marci ☹ a nedopadlo to dobre,teraz sa oprti tomu cítim priam vynikajúco. Prajem ti krásny víkend a oddychuj. mňa dnes čaká dlhýýý deň v práci a zajtra ani nehovorím....tak hádam aspon nedeľa to trochu skonpenzuje.

zuzi241
14. okt 2011

@silvia0201 je ako otrasne,co dokazuju niektori ludia,ale nevadi...este dobre,ze sestricka MOZE za vsetko co sa stane-hlavne za to zle...nevadi.este chvilu to asi vydrzim a fakt ostanem doma....

katti77
14. okt 2011

@mimi2811 o akych bolestiach hovoris? ja som sa v noci zobudila na ukrutne bolesti v podbrusku, taku pol hodinu trvali, ako by som mala dostat mrchu, vobec som nemohla spat, ale nekrvacam ani nic, ale tie bolesti sa dostavuju aj dnes, nie su stale ale su.,..normalne som sa v noci bala, ze sa nieco deje...aj teraz sa bojim

mimi2811
14. okt 2011

katti77 - no neviem ale na tvojom mieste by som nečakala ani chvíľku.....
Tie bolesti je až ťažko opísať, začalo to ako na menzes a stupňovalo sa to, hlavne v noci som musela aj niekoľko krát zmeniť polohu....do rána sa objavil už hnedý výtok a ako silnel tak sa zväčšovali aj bolesti - ktoré u mňa končili doslova na intenzite pôrodných,nakoľko kým ma rýchlo vzali v nemocnici na stôl,už som bola otvorená a kontrakcie všetko skončili..... ☹
Ono nie je bolesť ako bolesť a každá ju vnímame inak, každopádne by som radšej iošla na pohotovosť alebo rovno do nemocnice,povedala v ktorom som týždni,že mám bolesti a oni hneď urobia sono, ak bude bábo ok dajú duphaston a dáke lieky ktoré zastavia tie bolesti a budeš mať kľudový režim buď doma alebo v nemocnici.

mimi2811
14. okt 2011

katti77 ešte som zadubla, to keď som bola na sone tak lekárka mi vravela, že nič nevidí že ak som tehotná tak len pár dní.....a v nemocnici sa zhrozili podľa toho čo videli, že to bol 8tt ☹

genialna
14. okt 2011

@mimi2811 mna nap. prsia, bradavky vobec neboleli. Pri prvom tehu si toto pamatam ako jeden z priznakov, no teraz absolubne nic. Vsetky ste tu pisali ako vas prsia bolia, ako ich mate napnute, zvacsene a ja uz som zacinala mat pocit, ze u mna nieco nie je ok.. Ale cele je to jednoducho len o tom, ze kazde tehu je ine.. Jedna ma tazkosti od zaciatku do konca, ina keby nemala brusko ani nevie ze je tehotna.
Takze ziadne zle myslienky a len sa z tehu tesme.. 😉

mimi2811
14. okt 2011

@genialna , toto isté aj ja, v prvom tehu som ani nevedela, že som tehu. nebolo mi zle,nepriberala som, prsia ma neboleli a každý sa smial že kde mám to malé keď som 6 mesiaci a bruška nikde a do dní som ho malé také akoby som dinosaura čakala 🙂 A teraz...prsia ma boleli od začiatku ale tak, že by som bola až plakala a zrazu úplne nič....mám ich väčšie o 1 číslo to je fakt ale už vôbec nebolia.

silvia0201
autor
14. okt 2011

@zuzi241 o tom zlom mi ani nemusíš hovoriť... a hlavne, keď niečo doktori doserú, hneď to hodia na nás a tak sa vykrútia, že sestra je totálne v sračke a ani sa brániť nevie, lebo je to slovo proti slovu. a najhoršie je, že, nikto sa nás nezastane....

silvia0201
autor
14. okt 2011

@mimi2811 u mňa sa presne takýto istý scénar odohral vlani z 30.na1.11 v noci. o malé som prišla v 13tt.

bleelka
14. okt 2011

ahojte babule, dnes druhy testik, ciarka silnejsia, ale bradavky bolia menej 😒 inak iba citlivost na pachy a inak nic, aj kava mi chuti, hoci som ju prestala pit...a som castejsie hladna. Volala som sestricke, na kontrolu mam prist koncom buduceho tyzdna, aby uz bolo aj nieco vidiet... tak snad sa to udrzi a bude dobre aj napriek tomu, ze kojim... drzime sa palce!

mimi2811
14. okt 2011

@silvia0201 toto sú také okamihy na ktoré by človek najradšej mal amnéziu 😒 . Len je to stále tak, že ten kto to nezažil si nevie pospájať čo sa deje a ostáva doma s tým že to prejde....ale ono to prejsť nemusí práve naopak.
Ono možno keby sa doktorka vtedy lepšie pozrela a vzala mi krv čo neurobila mohlo to dopadnúť inak....lebo tie bolesti sa spustili až 2dni po návšteve jej ambulancie. Ale fajkt je že taký poslíčkovia chodilii už 3-4-dni pred tým sonom čo som jej aj povedala ale asi tomu nevenovala pozornosť.
Preto dievčatá, ak máte takéto podozrenie, radšej hneď do nemocnice a ako sa povie urobiť zo seba debila,ak bude všetko dobré, ako potom prežívať peklo.
Ale my si vravíme, že teraz bude všetko dobré a všetko dobre dopadne - MUSÍ 🙂

mimi2811
14. okt 2011

úžasná to vec keď mi nie je konečne zle od žalúdku tak mám kyselinu...... ble 😖

genialna
14. okt 2011

@mimi2811 ...ze dinosaura.. xixixi som sa riadne nasmiala.. 😀

justonka
14. okt 2011

@mimi2811 mimi ja budem končiť 6 sty týžden a prsia ma vobec nebolia a ani ma neboleli. Ani pri prvom tehu som vobec prsia nemala citlivé.

Mne je však fest zle.. fuj žaludok stale na vode nemožem nič jesť ked sa donutim niečo zjesť tak mi je zle aj 4 hodky potom, stale ma smadi.. ked som hladna tak mi je zle ked zjem čosi male tak mi je tiež zle.. pamatam sa že som to mala aj pri malom, na začiatku som schudla 6kg do 6 mesiaca som grcala...potom sa to ustalilo na mesiac a potom mi zasa bolo zle... ja som pri prvom tehu velmi malo pribrala... lebo mi fakt nechutilo... jedla som vela zeleniny na tom som bola živa sladke vobec mi neslo na chuť.

Dnes som bola na endokrinol. a super všetky testy su vyborne.. dalšia kontrola je o 6 týždnov
a vo štvrtok idem na gyndu tak uvidime čo mi dokino povie ....

justonka
14. okt 2011

@zuzi241 nie len pacienti dokážu vytočiť aj bežný zákazník... juuj vedela by som hodiny rozprávať...
🙂 ale netreba sa rozčulovať... mne dnes endokrinologička povedala aby som sa nenechala vytáčať, pekne v klude nestresovať nech si to užívam ja aj drobček vo mne 🙂

ale nie vždy sa to da...

ja mam dnes od rana taku migrenu strašnu už neviem čo mam robiť... lieky nechcem muž nie je doma tak ešte musim zabavať aj syna kt. ma 3 roky ... ach jaj nech je už osem večer a idem spať...

mimi2811
14. okt 2011

@justonka aj ja sa liečim na štítnu ja idem akurát 1x v stredu do Ľubochne lebo tam mám doktora, tak som zvedavá že čo bude.....dúfam, že všetko bude v norme

justonka
14. okt 2011

@mimi2811 verím že bude
ja som žačiatkom juna tohto roku prišla o babatko v 8 TT práve zrejme kvoli stitke
tak sa teším že tento krat liečba zabrala a je to OK ani nemusím zvyšovať na teraz euthyrox
uvidime čo bude o 6 týždnov
ja mam lekarku z lubochne tiež, ona predtym bola v lubochni teraz je v za a v mt

firstbaby
14. okt 2011

@bleelka ahoj, aj ja stale kojim a sme tehu, malej zatial mliecko chuti a ja ju umelo nebudem odstavovat...ty planujes odstavit pocas tehu? 😉

bleelka
14. okt 2011

@firstbaby jeeej, ahoj, spolubojovnicka, super, ze to mame rovnako, dokonca aj dcerky sa nam rovnako volaju ;) ja som dufala, ze sa odstavi sama pocas tehotenstva, ze jej to prestane chutit. Doteraz som nic nerobila nasilu, ani uspavanie, proste moje dieta nenechavam plakat a nezniesla by som ten krik.Chcem ju postupne pripravovat na surodenca a vysvetlit jej, ze mliecko je pre babo, ale to az ked bude tehotenstvo viditelne asi pochopi... no ona je taky cuckos, ze mam pocit, ze ak sa aj zmeni chut mlieka, ze jej to nebude vadit... no uvidime, moj lekar nie je zastancom kojenia a tehotenstva, tak predpokladam, ze ma bude odhovarat a nakazovat, ale ja to chcem nechat prirodzene aspon pokial nebudu komplikacie... ja som do 2 rokov chcela kojit a mala ma za tyzden 2 roky, tak uz by som aj mohla odstavit, ale chcem aby sa sama... len sa bojim aby sa to udrzalo, lebo kojenie sposobuje nedostatocnost zlteho telieska a a babo v brusku moze byt menej vyzivovane a castejsie dochadza k potratom ☹ ale asi by som nemala tolko citat na nete a neriesit, lebo mi to skodi 😅