Júnové bábätká 2012
síce ešte len tak nesmelo a trocha s obavami, otváram túto diskusiu. teším sa spolubojovníčky, ktoré sa tak ako ja, budú tešiť na jún.
Ách bože moj, teraz som sa naobedovala a tááák mi je hrozne tazko. Ako keby som neviem koľko zjedla. Aj vám je baby takto? ci? 😉
@nella13 Neboj nie si v tom sama...aj ja som po obede, lebo mi bolo až mdlo ako odrazu na mňa prišiel hlad, no jedla som úplne pomalinky a tak málinko a predsa mi nie je najlepšie...a to nehovorím o mojom bruchu, veď keby som sa úplne uvoľnila, tak vyzerám ako v šiestom emsiaci a nie v šiestom týždni.... ☹
@didlinka3368 no ja som mala v cca 4tt HCG 405 takze tiez sa mi zda vysoke nelline HCG 🙂 no mne automaticky dal lekar duphaston na udrzanie plodu... vysvetlil mi aj odborne ale vela som si z toho nezapamatala 🙂 jednoducho je to dobre a preventivne... aby sa nemusel nasadzovat ked uz je neskoro... ja som brala femibion ale len chvilu...ale niekot mi raz vysvetloval ze to male skvrnatko v brusku potrebuje len minimum... a ze zakladne vitaminky mam aj ja v sebe a jemu to staci - samozrejme ked sa stravujem zdravo 🙂 a pocula som ze s tych vitmainov sa rodia prilis velke deti co tiez neviem ci je pravda...ale zatial neberiem ...jedine zelezo lebo som anemicka 🙂
@didlinka3368 inak baby ja mam uz vykuknute brusko...sice nie som najstihlejsia a aj preto som si myslela ze to nebude tak skoro vidno... no chcem sa staihanut a neda sa 🙂))
@monuska342 ahoj, mne este nie a tesim sa a stale dufam, ze to tak ostane cely cas 🙂
@meatfly24 ja mam tiez take malicke brusko 😉 . Co sa tyka toho hcg, tak prvy krat som isla, ked som bola podla poslednej ms 3tt+6 mala som 130, potom o 4 dni nato 660 a potom o 3 dni 1450. Dr.bol maximalne spokojny, ze ide to tak hore ako ma ist. Jedna hodnota hcg nic nevypovie, ide o to, ako to ide hore.Mne sa zdali moje hodnoty este nizke, co som citala na forach. Ale tak uvidime, hlavne nech sme my aj nase babatka zdrave 🙂 . Tak sa tesim na jun 🙂 . Ako tu vsetky s napatim budeme ocakavat nase ratolesti 🙂 🙂
@didlinka3368 ja beriem tiez len femibion a nic ine..
Pri prvom tehu som brala aj Duphaston, teraz som sa Dr. pytala ci je to potrebne a po dlhom zvazovani povedal, ze nie.. tak snad nic nepodcenime.. V kazdom pripade ja osobne si myslim, ze ak ma prist k potratu, pride k tomu bez ohladu na to ci by som ho brala alebo nie..
No a vlasy.. aaach jo.. aj moj vecny problem.. Strasne vela mi padaju.. A stale.. Jedine obdobie, kedy som s padanim mala naozaj pokoj, bolo tehotenstvo.. Tak uz len cakam, kedy prestanu padat aj v tomto... 😉
Juj baby, pijete kavu? ja milujem kavu nadovsetko, prestala som koli malemu pit, ale chyba mi hrozne 😒 . Co vy nato? jedna denne? 😉
ahojte ja idem k doktorovi az buduc tyzden este som stale nebola 😅 dnes aj mne je nejako blbo po polievke no uvidime dufam ze nebudem vraciat.........
inac ja som kavu vysadila 🙂
a beriem iba kyselinu listovu nic ineeee
@nella13 ja som zvykla pit aj 2-3 nescafe s mliekom denne... Teraz nepijem skoro vobec, do prace som si kupila Caro a ked som na navsteve vyhovaram sa, ze som prave pila, ked sa neda vyhovorit, dam si spravit uplne slabucku a vela mlieka... Ale planujem si nakupit nejaku capuccino, som kavo-maniak.
Ja sa chcem spytat, ci ste uz oznamili najblizsiemu okoliu, ze ste tehu.... U nas to vie len ja s manzelom a jedna kamoska nahodne, vie, ze sme sa snazili, tak to nejako zo mna vytiahla, ale u nej max spolah, ze to dalej sirit nebude...
Po akcii srdiecka sa chystam oznamit rodicom a v praci.... kedze asi bude u mna rizikove tehu a som v skusobnej, tak to vyzera, ze koncim v praci...
@z.vrablova my sme este tiez nikomu nic nepovedali 😉 az ked bude potvrdene tak asi potom 😉
baby co beriete ak vas boli hlava? mna vcera priserne bolela hlava ale tak som nic nezobrala ale bolo to hrozne vydrzat az do vecera 🙄
@meatfly24
@genialna
@nella13 ja neviem akú som mala výšku hcg pri prvom odbere, lebo to mi nechcela povedať, že to nemusí nič znamenať, že to má len mierne zvášené, ale hne´d na to som si robila 3 testy, ktoré vyšli hen´d krásne pozitívne a potom som išla znova na krv o dva dni na to, kde bolo hcg 702 a zase dva dni an to mi potvrdila tehu aj ultrazvukom...každá to má naozaj iné...
Ja som doteraz bola celkom spokojná so svojou lekárkou, aj keď nie je nič extra ohľadne komunikácie, ale odrodila mňa aj mojich troch ďalších súrodencov, tak mám knej určitú dôveru, ale teda čumím, že vás hneď lekári poučili a mňe nepoevdala ani slovko, ani ohľadne vitamínov, tie som si sama nasadila...ale možno to všetko chce rozobrať v prej poradni...no uvidíme, čo sa z nej ešte vykľuje...to je hrozné, to sa pomaly môže človek začať sám vyšetrovať aj predpisovať lieky s takýmto prístupom...
Nella, tak to sme na tom podobne, ja kávu milujem a hlavne minimálne tri krát denne, takého poriadného šutráka...no jeden výskum tvrdí že káva škodí, druhý tvrdí, že nie, tak som urobila kompromis...ráno káva musí byť, ale robím si sladšiu, no a dám si ešte jednu aj tak po robote, ale to už iba tú slabú nescu 2v1 ... a čo hovoríte na bilinkové čaje ako zelený, čierny a tak..
@z.vrablova aj ja som si kupila to Caro, ale ked mne to vobeeeec nechuti 😉 . No nic, musim sa to naucit pit 😉 My sme povedali len svokrovcom (svokrovi zomrel milovany brat, hrozne bol smutny, tak som ho takto povzbudila, ze jeden zivot odisiel a druhy prisiel 😉 a vedia to aj moji rodicia-mojej mamke sa uz s vnucatami sniva, ja som totiz jedinacik a ona uz hrozne chce byt babka, tak ju som tiez musela potesit 😉 . V robote, ani kamarati , nikto iny to nevie. Uvidime, kedy to povieme dalej. Urcite musi byt potvrdene srdiecko a potom podla situacie. 😉 . Ty si uz ale 8tt, to uz srdiecko aj bude, ze? alebo kazdu chvilku?
@didlinka3368 ... s bylinkami v tehu opatrne
Cierny a zeleny caj podobne ako kava... vraj mozu sposobit potrat hlavne v 1. trimestri.
Mne moj gyn. nic ohladom vitaminov nespominal, ale pokial viem, on nie je moc zastancom vitaminov v tehu, pokial sa zena zdravo stravuje... co sa snazim, preto ani nemam v plane nic okrem kys. listovej uzivat
@nella13 ... no myslim, ze by uz srdiecko mohlo byt... na sono som bola 4.10 a to este nebolo nic vidiet. Pockam este tyzden a buduci utorok planujem ist ku gyn.
@didlinka3368 ja, ked som prisla k Dr., ze mi meska, urobil USG-videl zmeny na maternici, vzal krv na HCG a hned mi pekne zacal vysvetlovat. Dal mi duphaston, povedal o kyseline listovej, aj mi nejaku prepisal, ale ja som si kupila femibion. Dal mi letacik s homeopatickymi liekmi, ktore sa mozu bez problem uzivat v tehu, tiez mi dal letacik na liek, keby ma záha pálila, lebo s tym ja mam teda problem 😉 . Co sa tyka toho HCG, ja niesom lekar, ocenujem vsak to, ze mi vzal 3 x po sebe krv, ako mi to stupa, pretoze ak by to stagnovalo, resp.klesalo, alebo pomaly stupalo, moze byt niekde problem 😒 . A ja som mala mmt, takze chce byt aj on opatrny. Viem, ze ked som mala mmt, tyzden co mi meskalo som mala HCG 310 a to bolo velmi malo. Takze teraz si to viem porovnat. 😉 . Co sa tyka kavicky, tak tiez si myslim, ze jedna denne taka slabunka nemoze uskodit 😉 .
@natalia777
@z.vrablova Nooo to je u mňa ťažké udržať tajomstvo a ešte takého charakteru...mojej najbližšej rodinke sme to povedali, lebo akurát aj máme obdobie "osláv" a aj tak by sa všetci čudovali, že prečo nepijem atď....pomaly sa to už aj dostalo ďalej k niektorým členom rodiny, ale ja sama to nejako neroztrubujem...nevedela by som udržať v sebe toľko radosti aj keď viem, že takto skoro sa to ešte nemá hovoriť, ale my sme si ako rodina všetci dosť blízky a často sa stretávame, tak by som to aj tak neutajila a ja som takého názoru, že "čo sa má stať sa stane" aj keby som sa to snažila ovplyvniť...
@nella13 no neviem ako je to s tym hcgcko ale mne meskalo asi 5 dni a hcg bolo 450 a doki povedal ze je to v norme ... na UTZ nebolo nic vidno tak kazal prist o tyzden na kontrolne hcg aj UTZ a ku krvi sme sa ani neodstali lebo bolo vidno bublinku aj s vackom aj blodom......takze si myslim ze na tyzden meskania 310 nie je az tak mega malo 🙂 kazda zena to ma asi uplne ine 🙂
@z.vrablova všetkého veľa škodí....radšej úplne vysadím to, čo by mohlo uškodiť, viem bez tých čajíkov existovať a je stále lepšie sa troška obmedziť ako neskôr si niečo vyčítať...a zase tie vitamínky, no uškodiť neuškodia a aj keď ja často počúvam, že z tých vitamínov sa rodia väčšie detičky, ale stále lepšie väčšie ako nedonosené....jáááj keby tak človek vedel čo je to najlepšie preňho...
@nella13 Tak to máš super lekára...ako nesťažujem sa na tú moju, lebo zatiaľ som mala chválabohu iba dobré skúsenosti s ňou, ale je troška skúpa na slovo a my sme teraz v takom obdoí, že sme zvedavé a všetko by sme chceli vedieť o našom stave, že by sa jej mohol trošku rozviazať jazyk 😉 ...asi ju na poradni nakopnem a vysolím na ňu kopu otázok .. asi ma nebude mať veľmi v láske 😉
@didlinka3368 ja sa tiez vzdy vela pytam a moj doktor ma praveze rad takeho pacientky 😉 . Nikdy nezabudnem ako mi robil folikulometriu a hovori mi, ze no folikul vam uz praskol a ja na neho: a to vy odkial viete? tak mi pekne zacal vysvetlovat, ze je tam uz len tekutinka atd 😉 . Niektori by ma poslali kade lahsie asi 😉 . Ale tak aj od toho sme tu na fore, aby sme si jedna druhej tiez pomohli, poradili a tak 😉 .
Inak ešte mám takú infošku, alebo teda radu pre všetky tehuľky, ktorým je zle....túto informáciu mám od zdravotnej sestričky, ktorá je sama tehotná, že najlepšie sa prechádza nevoľnostiam v tehotensve pitím extrémnym množstvom vody, také 3-4litre denne, že to potláča nejké kyseliny či čo...a možno aj preto nie je zle ani mne, lebo ja toto už dlho praktizujem odkedy som držala diétu, čo tiež fungovalo aj pri diéte ....
@nella13 mne kava prestala chutit hned na zaciatku.. Uz len pri pomysleni na nu, sa mi teraz dviha zaludok.. 😒 A to som pila 2-3 kavy denne...
Baby, ohladom tej akcie srdiecka este.. Ked som bola na sone, Dr. mi povedal, ze srdiecko zacina byt cca 21 dni od oplodnenia.. Takze v 8tt nie ze moze, ale uz musi byt akcia.. 😉
@silvia0201 inak, som zvedava ako to dopadne s tymi platmi, ževraj by sa na druhy rok v aprili mali zvyšovat o 23 percent a aj podla odrobenych rokov by sa to malo ratat , no ale silno pochybujem 😒 a ty robiš vo vojenskej nemocnici, alebo v akej vlasnte, čosi som tam čitala, ale velmi som tomu nerozumela,,,,,
To som pisala dobre od veci, že?
Aj ja pijem caro, celkom sa to da, ale kava je kava 😖 pijem aj čaj pre tehotne, ten je tiež v pohode... Na kontrolu idem až na druhu stredu, tešim sa a zaroven mam aj strach ☹ uvidime 😨

@didlinka3368 duphaston udržuje tehu, pre silnejsiu maternicu. Ja som to brala od skoncenia ovulky a teraz az do 3mes.to mam brat. No s dvojickami si to ani ja neviem predstavit 😉 . Aj ked ako moja kamoska hovori dve muchy jednou ranou 🙂 , ale ja sa chcem poriadne venovat kazdemu mojmu dietatu samostatne 😉 . No a o srande ani nehovorim, hotovy cirkus by to bol 😲 . Opytaj si od Dr.duphaston, poskodit ti urcite nemoze.