icon

Júnové bábätká 2012

silvia0201
27. sep 2011

síce ešte len tak nesmelo a trocha s obavami, otváram túto diskusiu. teším sa spolubojovníčky, ktoré sa tak ako ja, budú tešiť na jún.

meatfly24
18. okt 2011

@petuska123 ja som 6tt+0 zajtra a termin 13teho;)

firstbaby
18. okt 2011

@happy8051 ja som bola a som presvedcena, ze priroda to zariadila tak, ze zena moze dojcit aj pocas prebiehajuceho tehotenstva.Este ked sme len o druhom babatku rozmyslali, tak som to konzultovala s mojim gynekologom, pripadne dojcenie v tehotenstve, a on sa vyjadril tak, ze pokial zena nema nejaky tazkosti v tehotenstve, nie je to prekazkou. Taktiez som to riesila s prsky a strapco, ktore si tymto uz presli. Je taktiez mozne, ze babatko sa odstavi samo okolo16.-20.tyzdna, kedy sa mliecko postupne meni na kolostrum. Ja dojcim a to uz ma dcerka cez 18 mesiacov, ocenila som to hlavne nedavno pri prerezavani ocnych zubkov, nonsens-chcela sa dojcit vkuse 🙂 A mas starsieho gyenkologa ci?

happy8051
18. okt 2011

@firstbaby ja dojcim malu uz len rano a vecer, cez den nechce, akurat ked sa potrebuje ukludnit, takze pockam, kym jej mliecko prestane chutit 🙂
nemam starsieho gynekologa, ale prve tehu som mala velmi tazke tak ma asi stresy uz na zaciatku tohto 🙂

happy8051
18. okt 2011

@mata1976 v piatok idem

anihra
18. okt 2011

@manamani1 ja som mala poslednu ms 15.9. a // som mala na teste uz minuly tyzden v pondelok, boli slabucke, ale kazdym dnom postupne silneli. Cyklus mavam nepravidelny od 26 do 36 dni.

ktore
18. okt 2011

@mirka35 aku teplotu?aj ja mamzvysenu teplotu ale nie v posve.tu normalnu

lulu1988
18. okt 2011

@didlinka3368 no po deviatich mesiacoch do jasliciek asi...alebo ked sa v praci dohodnem ze by som robila len 12tky tak by 2krat do tyzdna postrazila babka alebo polovicka pokial by im nevychadzali zmeny v praci...

lulu1988
18. okt 2011

@katey akeeee mozno......urcite budeme...musime verit ze to dotiahneme do spravneho konca

diorissima
18. okt 2011

ahojte kocky, po vyvolavacke na menzes mi nic nedoslo, aj napriek tomu, ze som to velmi chcela lebo som s polovickou chcela absolvovat vysetrenia aby sa nam zadarilo cize ci som v poriadku a zistenie cakae baby... tak cakam na jun 🙂

diorissima
18. okt 2011

@lulu1988
- neboj mne lekar povedal, ze az od 6steho tyzdna zanica normalne bit srdce... ze az vtedy to bude vidiet resp.pocut takze dufam aj ja , v pondelok uvidim...

mirka35
18. okt 2011

@ktore ano normalnu...

ktore
18. okt 2011

aj ja som mala v prvom teho zvysenu teplotu

manamani1
18. okt 2011

@anihra ahoj,práveze aj ja mam nepravidelny. minuly mesiac som mala az 43DC.

manamani1
18. okt 2011

@nella13 no mamatest u nas nemaju,tak neviem, dnes som skusala Womans secret baby 20tku,ale vraj je na prd🙂

firstbaby
18. okt 2011

@happy8051 podla mna je to na tebe....to, ze si mala problemy v prvom tehotenstve, nie je zarukou, ze budu aj v druhom 😉 mojim tajnym snom je tandemove dojcenie...na zaciatku sme mali obrovske problemy s dojcenim a tak ked to konecne zacalo byt ono okolo 4.mesiaca, odvtedy si to obe uzivame 😉 ak to bude v mojich silach, niekedy v januari by som chcela absolvovat kurz laktacnej poradkyne...

lulu1988
18. okt 2011

@diorissima no ja uvidim o 2tyzdne kedze vcera sme ho este nepoculi...nekonecnce dva tyzdne pre domnou.

lulu1988
18. okt 2011

@jankalac no tak ja teda verim ze bude tlct o sto sest....ja sa kazdy den uspokojujem tym, ze nespinim, prsia ma bolia co raz viac uz asi viac ani nemozu, a byva mi dost tazko...takze priznaky stale su takze mimi dufam stale rasite....

diorissima
18. okt 2011

@lulu1988 ale neboj urcite prides a budes pocut tlkot neboj hlavne nepodliehaj roznym naladam lebo sa len vystresujes a bude to horsie... mna to caka bud tyzden ...

happy8051
18. okt 2011

@manamani1 mne voman secret ukazal // po par sekundach po dvoch dnoch meskania

diorissima
18. okt 2011

@lulu1988 a tie prsia bolia velmi aj mna hlavne vzdy rano a vecer ked si lahnem, a potom mam neskutocne bolesti v podbrusi take pichanie.....

lulu1988
18. okt 2011

@lara16 tak ti gratulujem a drzim palce..aj ja mam dalsie sono 31.10 a tiez som bola vcera na utz bodla sona som 6tt+0 takze zase ako ty 🙂 len co je odlisne nam este srdiecko nebilo :(

lulu1988
18. okt 2011

@diorissima no to je lahke takto si hovorit...ja sa aj upokojim no potom ked citam ze baby v piatom alebo siestom tyzdni uz poculi srdiecko tak zase chytam stres a paniku...musime verit ze to dobre dopadne a v juni za krasneho pocasia si budeme veselo vykracovat s kociarikmi

anjeliklienka
18. okt 2011

baby mali ste niektora aj spinenie? a ak ano ako dlho? isli ste k dr.?

diorissima
18. okt 2011

@lulu1988 pozri ja viem.... mne zas lekar povedal, ze velmi nemam ratat, ze tak lahko otehotnieme kvoli predchadzajucim zdravotnym problemom tiez sa to nepocuvalo lahko ved som myslela, ze po vysetreni pojdem hned do centra na asistovanu takze pamatam ten den ked mi to lekar povedal...

lulu1988
18. okt 2011

@diorissima ja uz to pichanie nejak nemavam...fakt velmi malo raz za den niekedy ani to nie....iba ked sa najem tak ma boli podbrusko ako pri prvom dni MS...a prsia tie su vacsie o dost pevnejsie tvrde ako skala..a neskutocne bolia..aj ked nemam podprsenku a sa preklonim tak ich citim...v robote sa ma pytaju ze kedy som stihla ist na plastiku 🙂)

lulu1988
18. okt 2011

@diorissima ono to je presne ako pises...ked uz nedufas a neveris vtedy to pride...ja som si tiez myslela ze sa to opat nepodarilo..este som si hovorila ze ked sa nepodari teraz takl nevadi skusime o rok ked si vybavim nejake veci...vobec som sa nad tym netrapila a pozri sa prislo to..urobila som si test len tak z haluze a neverila som vlastnym ociam..preto som si ich spravila minimalne 10 pokym som nebola vcera u dr. a minuly rok sme sa snazili pol roka a nic...🙂)

manamani1
18. okt 2011

@happy8051 neviem,ale viac uzivateliek mi pisalo,ze nie je spolahlivy...kedy si mala ovulku a kedy test pozitivny,nevies mi napisat?

diorissima
18. okt 2011

v podstate u nas to bolo totalne prekvapenie, a ani tomu este stale nemozem uverit a ani zatial nejake velmi mamickovske pocity nemam... tak dufam, ze sa to zmeni, mozno to je tym ze to aj doslo do takeho casu, ze som sa nastavila automaticky na asistovanu a som si tak vypocitala, ze asi o niekolko mesiacov to mozno pride a riesila som hlavne pracovne aktivity a bolo toho neskutocne vela v poslednej dobe lebo robim pravne zalezitosti a ekonomicko pravny audit cize bolo toho dost, takze som nato ani nemyslela....

z.vrablova
18. okt 2011

@mimi2811 ... nie je pravdou, ze DNP po 1.1.2012 prestava platit. Naopak, rozpadom vlady nedoslo k schvaleniu odvodovej reformy, preto sa ani nemeni ratanie materskej na 65% max vymeriavaceho zakladu, ale ostava to zatial na 60%. A pocet tyzdnov ostava stale 34tyzdnov.
Nakoniec pad vlady "nechtiac" pomohol k neschvaleniu, resp. nezruseniu DNP. Kazdopadne, ak by aj doslo k zruseniu DNP koncom roka, tehulky by boli v 8 mesacnej vypovednej lehote, takze narok na materske by nezanikol.... Tak len drzat palce, aby to nadchadzajuca vlada nepokafrala v nas neprospech... Ja idem PN z DNP od 1.11 podla vsetkeho do porodu.

happy8051
18. okt 2011

@manamani1 ovulku som mala 24.9. babo sme splodili tiez vtedy. pozitivny test som mala 13.10.