icon

Júnové bábätká 2012

silvia0201
27. sep 2011

síce ešte len tak nesmelo a trocha s obavami, otváram túto diskusiu. teším sa spolubojovníčky, ktoré sa tak ako ja, budú tešiť na jún.

genialna
20. okt 2011

@z.vrablova gratulujem.. 🙂 🙂 🙂

z.vrablova
20. okt 2011

@nella13 mala som jeden MA a predchadzajuce tehotenstvo som mala rizikove, predcasne som sa otvarala a prelezala som s vylozenymi nohami 2 mes pred porodom v nemocnici. Zatial vyzera toto tehotensvo bez problemov, uzivam vsak Duphaston. Dr. ma chcel vypisat hned po zisteni, v praci som sa dohodla, ze do konca mesiaca este potiahnem a potom asi az do porodu PN. Nechcem riskovat, ani ja, ani lekar.

nella13
20. okt 2011

@z.vrablova jasne rozumiem, asi pojdem aj ja na PN, aspon zo zaciatku, potom porobim, potom zase. So zamestnavatelom neni problem sa dohodnut, len vzdy mi to pride este skoro nejako, aj ked ten prvy trimester je najdolezitejsi 😉

danuskap19
20. okt 2011

dievcata aku vodu pijete.lebo ja neznasam mineralky a teraz by som ju mala vela pit.mozem pit mineralku ale ochutenu?

genialna
20. okt 2011

@danuskap19 tehotenstvo nie je choroba.. 😉 jasne ze mozes pit ochutene mineralky.. Mozes pit vsetko co ti chuti.. Samozrejme mimo alkoholu, tonicu a pod.. Nemusis sa bat, ze babatku nejako ublizis.. 😉

danuskap19
20. okt 2011

@genialna dakujem ja len preto lebo kazdy v okoli mi vravi ze musim pit len mineralku ziadne sladke vody.ako colu to beriem lebo v nej je kofein.

nella13
20. okt 2011

A liek menom NO-SPA sa moze uzivat v tehu? 😉

mirka35
20. okt 2011

baby aj vam je niekedy do placu a aj si bezdovodne poplacete? ☹ 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂

justonka
20. okt 2011

Ahojte práve som sa vrátila od lekára...
takže samé dobré správu
som tehotná podla sona 6 + 1, podla PM 6 + 3, srdiečko bilo zvesela ja sa tak teším.
o 2 týždne kontrolne sono či sa mrnus vyvíja ako má 🙂

justonka
20. okt 2011

@mirka35 no ano to je normálne ja som strašne lutostiva v poslednom čase 🙂

justonka
20. okt 2011

@z.vrablova gratulujem 🙂 aj my máme srdiečko dneska som sa to tiež dozvedela, doktor povedal že je všetko tak ako ma byť a mrňo ma 3,7 mm, že to je na 6 + 1 krásne..

takže supeer teším sa s tebou

mirka35
20. okt 2011

@justonka tesim sa s tebou 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂

justonka
20. okt 2011

@mirka35 dakujem aj ja sa teším strašne lebo pred 3 mesiacmi sme v tomto termíne o babo prišlo tak som mala strašny strach dnes som bola uplne zmatena u lekara som si pripadala hrozne stresujuco 🙂

mirka35
20. okt 2011

hmmm to mi je luto viem co si prezivala a co prezivas,ja som o babatko prisla tiez pred 4.mesiac.a teraz som v 6tt no vcera srdiecko este nevidel hmmmm......

katus193
20. okt 2011

Ahojte kocky 🙂 rada by som sa pridala do vasej temicky 🙂 ak mozem.Ja som uz po dvoch neuspesnych tehotenstvach a tento tyzden som si nasla dve ciarocky na teste 🙂 takze som sa veeeelmi potesila.Dnes som bola prvy krat u dr a ten nam to tiez potvrdil a videla som aj malu machulku 🙂 je to uzasny pocit hoci babatko este neni vidiet ale premna to znamena strasne vela, pretoze predtym som ani k dr nestihla ist ☹
Chcem sa opytat ci beriete niektora Utrogestan na udrzanie tehotenstva, pretoze ja som ho hned nasadila ako som zistila tehu a dnes mi dr zvysil davku na 6tb denne a uz od zaciatku som strasne unavena a chce sa mi spat, ked si nelahnem poobede tak som ako namesacna 😀 Tak neviem ci je to z utrogestanu alebo je to tehotenstvom???

justonka
20. okt 2011

@mirka35 treba veriť že bude všetko v poriadku a uvidíš bude ked pojdeš na ďalšie sono držím strašne palčeky

petuska123
20. okt 2011

@katus193 ahoj aj ja uzivam utrogestan 4 tabletky denne,a ide mi to pekne na nervy ako to zo mna vyteka 😠 😠 ale vydrzim do 12 tt a uz ho mozem vysadit

katus193
20. okt 2011

@petuska123 a ty mas cipky???Ja mam tabletky.Ale tak strasne som unavena z toho, strasne sa mi chce spat.A mala si nejake problemy preco ti ho dal?

petuska123
20. okt 2011

@katus193 ja mam okruhle tabletky a utrogestan sa da uzit alebo si ho davas do pipiny 😀 ja mam tu 2 variantu.ja som absolvovala v lete ivf v centre ktore bolo neuspesne a teraz sa nam podarilo prirodzene 🙂 takze nam ho dali na udrzanie v centrach ho vkuse davaju.zo zaciatku som bola unavene aj ja z neho ale po case si organizmus na to zvykol

lienocka23
20. okt 2011

Ahojte baby, tesim sa s Vami, ze vsetko dobre dopadlo. Ja dnes mam priserny den, rano som sa zobudila s herpesom na pere, ked som prisla do prace tak ma zacala hrozne boliet hlava, do toho som si namerala mierne zvysenu teplotu, takze opat lezim v posteli a snazim sa vypotit co to ide. Najhorsie na tom je ze moje bolesti hlavy su migrenove a vzdy som si dala tabletku. V lekarni mi dali homeopatikkum, ale ked som sa doma docitala, ze je viazany na lekarsky predpis a nie je klinicky skusany, tak to radsej budem v posteli a cely den prespim. Ale toho herpesu sa trochu bojim, aj ked som citala, ze pokial som mavala herpesy aj predtym, ze to nevadi, a ze Drobca to neovplyvni ☹

katus193
20. okt 2011

@petuska123 lebo mne dr nepovedal ako mam brat ale tie co mam tak je na nich napisane ze sa uzivaju ustne.Ale aj tie moje su take okruhle.Ale tak by mi povedal ak by som si to mala davat dole nie??? MOja to ti velmi drzim palce aby bolo vsetko ok a mimi nech krasne rastie 😉 No ja som si tiez svoje prezila a este nic nemam vyhrate ale verim ze do tretice bude vsetko v poriadku

luciferko162
20. okt 2011

@mirka35 jasné mirka, ja som preplakala celý X-factor či už niekto vypadol alebo postúpil :D

genialna
20. okt 2011

@danuskap19 to ti mozno hovoria len preto, aby si zbytocne nepriberala.. Inak v tom zmysel nevidim.. Aj tu kolu si kludne mozes dat, ale samozrejme nie liter denne.. Niektore baby piju kavu cele tehu, len zredukuju mnozstvo.. Ono vsetko sa moze.. ale samozrejme s mierou.. 😉

luciferko162
20. okt 2011

Ahojte nastávajúce maminy 🙂 Pridávam sa k vám... Až dodnes som bola v strese, ktorý som si nechcela pripúšťať. Po mnohých pozitívnych testoch som sa vybrala k dr., ktorý podľa PM určila, že by som mala byť v 8tt a na utz by už malo byť vidieť plod, no bol vidieť len gestačný vak a nič v ňom tak povedala, že buď som mala posunutú ovulku alebo môže ísť o zamlčaný potrat. Veľa vecí hovorilo "pre" (test mi ukázal len pred 2 týždňami viditeľnú čiarku, prsia ma strašne boleli a čiarka na teste čoraz viac tmavla atď.) no veľmi som sa zľakla. Viem, že bábätku to neprospelo, no od soboty som bola v strese a nešťastná. Dnes som bola na kontrolný utz a bábätko bolo pekne vidieť aj srdiečko a aj hodnoty hcg zo soboty naznačovali, že akciu srdiečka by sme už dnes mali vidieť. Tak sa veľmi teším no zároveň bojím, aby všetko dobre dopadlo... Ale už som si sľúbila, že nebudem stresovať zbytočne dopredu. Čo sa má stať tak sa stane a ja sa budem snažiť starať o to, čo môžem ovplyvniť. Takže som v 6tt 🙂

lenuska2604
20. okt 2011

ahojte baby.. prosim vas, mate niektora skusenost so spinenim? som 5tt+4d a zatial nepocitujem ziadne priznaky, vobec mi nebyva zle, akurat ma bolia poriadne prsia.. nemala som ani ziadne spinenie doteraz, ale dnes mam take uplne malicke spinenie.. je to take priesvitno-hnedkaste, ale fakt iba tak malo.. nic ma neboli, citim sa v pohode.. mozte mi poradit? som na vazkach, ci mam volat na pohotovost, alebo pockat ci sa to bude opakovat.. poradte.. beriem preventivne duphaston a kyselinu listovu 1x denne..

nella1
20. okt 2011

ahojte mozno sa k vam pridam mudrejsia budem v pondelok kedy idem k dokimu...ms mi meska 5 dni citim ze je to konecne baby nakolko sme na tom pracovali, 😀

slavka1212
20. okt 2011

tiez sa k vam pridavam tehulky 🙂

slavka1212
20. okt 2011

@silvia0201 Silvi mam robit dalsie testy ked mi ukazalo iba slabu ciarku ???ja zijem v uk a tu na sono ma obj.az ked budem v 9 tyzdni teraz som podla kalkulacky a 6+3 ....je to hrozne cakat do 9teho tyzdna ci je vsetko ok ...ale na vyber nemam tak sa modlim a cakam 🙂

genialna
21. okt 2011

@lenuska2604 ja som v 6tt tiez trosicka spinila, ale len veeelmi slabucko.. Nestupnovalo sa to, tak som to neriesila.. Skus to odsledovat, ak by sa ti zdalo, ze sa to zhorsuje, urcite bez k Dr., prip. aj na pohotovost.. Nemusi to znamenat nic, no aj moze.. A radsej tam ist viac krat a zbytocne ako raz a neskoro.. 😒
Tie priznaky tehu su individualne.. Mozno budes jedna z tych stastnejsich, co nema ziadne.. 😉

lara16
21. okt 2011

@katus193 ahoj ja beriem utrogestan 4x2...uplne od zaciatku 🙂 ...