Júnové bábätká 2012
síce ešte len tak nesmelo a trocha s obavami, otváram túto diskusiu. teším sa spolubojovníčky, ktoré sa tak ako ja, budú tešiť na jún.
@monuska342 sinupret je super homeopatikum na nadchu, zabera velmi rychlo... 😉
ja som mala dnes isť na sono 1x a musela som byť súrne v práci... :( tak som volala lekárke a že mám prísť teda o týždeň, že mi už aj materskú knižku vypíše som ostala prekvapená že tak skoro 🙂
chcela som sa opýtať robia na prvom sone aj foto ? a koľko sa za to cca platí ?
@monuska342 mne praveze povedali v lekarni, ze paralen by sa v prvom trimestri nemal, ze skor kyselinu acetylsalicylovu, co je aspirin, acylpirin, kvapky do nosa s morskou vodou a homeopatika. A paralen, pripadne panadol az v druhom trimestri. Kazdopadne hlavne vela tekutin a vela oddychu. Skore uzdravenie prajem.
Dobre ranko maminky 😉 ako sa dnes máte? 😉
Dobré ránko baby....booože ja som taaaak strašne unavená...deň čo deň je to horšie, mám obrovský problém vstať z postele a nehovorím o tom, že udržať v práci oči otvorené je doslova umenie...normálne sa ma ľudia pýtajú, či nie som chorá, keby som im tk mohla vykričať, že som tehotná /ale s tým ešte počkám / ... a ešte k tomu to počasie ☹ ... ale sestra ma včera ukľudnila, že tá únava po prvom trimestri prejde a ten druhý bude oveľa lepší, tak sa už teším na pokračovanie 😉
@firstbaby čo ja by som dala za 10 hodín spánku, šťastný si to človek 😒 ...ja vstávam každý deň o 4:30, ale je pravda, že to dobrovoľne, lebo v robote som o 6:00 a potom môžem po 14:00 hocikedy odísť, teda ak to práca dovolí....no normálne začínam uvažovať nad neskokrším vstávaním 😵
@didlinka3368 odporucam z vlastnej skusenosti aby si si poobede oddychla, ja som pri prvom tehu prisla z prace, lahka a spala ako medved 😉 a sestra ti dobre hovori, po prvom trimestri sa vela veci zmeni, ten stredny trimester je najlepsi, najkrajsi a aj sa najlepsie budes citit. Ja mam take iste pocity, preto vecer uz o 21.00 spim a ak mi to povinnosti dovolia, spim aj s dcerkou cez obed.... 😉
@firstbaby Aj ja si zvyknem ľanúť už o 21:00, no málokedy sa to podarí....aj poobede by som si zdriemla, lenže stále mi do tho niečo príde a už si to hovorím dva týždne, že si ľahneme a dva týždne sa mi to nepodarilo...ale na druhý týždeň si vypnem tel. keď prídem z roboty a konec, budem drichmať a určite prespím aj tri dni 🙂 Manžel si už myslel, že mi je niečo vážnejšie, elbo on ma takúto unavenú nepozná, no keď som mu vysvetlila, že to je jeden z príznakov tehu, tak si ma obchádza ešte 100krát viac 😉
@nella13 asi som si aj ja zakríkla, lebo ani mne už nie je najlepšie....už druhé ráno ma napína už iba z vody a keď som hladná mi je zle, keď sa najem mi je zle, hlava sa mi toč a bolí ako po opici....takže nie si sama moja....ale vďaka bohu aj za to, lebo viem prečo sa to deje a ten dôvod stojí za to 😉 .. len otec má zajtra oslavu 50tky a neviem ako tam vydržím ešte aj bez kávy ☹ ....
@didlinka3368 mne rano zacne byt hned zle, ako sa postavim z postele, ze idem na WC. Zobudim sa v pohode a potom to ide 😒 .Aj vecerami mi takto byva 😒 . Ale viem z coho mi byva zle, takze si z toho velku hlavu nerobim 😉 . Len ma to trosku obmedzuje, vela soferujem, vybavujem a ked niekam pridem a toci sa mi hlava a kontrolujem, ci mam v kabelke sacok...a vodu pri sebe... 😒
@firstbaby aj ja som bola pri prvom chora ale az neskor preto sa bojim ze teraz je este hrozne skoro aby sa nieco nestalo oddychujem ked mam cas aj ked pri malom sa moc neda a ked je mm v praci som nanho sama 😒
@lienocka23 aj ja som to pocula ze paralen by sa nemal zatial si nedavam nic len kvapky do nosa a beriem kyselinu listovu
ahoj dievčatá, tak ja som včera dopadla na endokrinologii veľmi dobre 🙂 až na večer kedy ma táák strašne bolela hlôava, sommyslela, že mi mozog vybuchne 😒
ahojte baby tak status zmeneny sme v 6 tt a mame srdiecko
Ahojte dievčatá 🙂 zaujímalo by ma, kolko mm mal vas drobcek na usg..Ja by som podla poslednej MS mala byt 7+3tt, teda ôsmy týždeň a male ma dnes 9 mm...zda sa mi to malo, lebo ako som čítala tak v 8.týždni by malo mať 14-20 mm...asi to bude tym rozdielom medzi MS a ovulaciou, vsak? ja som mavala dlhy cyklus takže skutočný vek malého bude možno aj o 3 týždne menej. Akú veľkosť mali vaše pokladíky v ktorom týždni?
@petuska123 jeej blahoželám a držím palčeky, nech sa Vám darí . ja idem na srdiečko za týždeň tak uvidíme čo bude, pevne verím, že už bude a bude všetko v poriadku.
Pridávam sa k Vám aj ja. Zatiaľ sú to len dve čiarky a termín sa vďaka moje "spoľahlivej" menštruácii nedá určiť presne, takže len dúfam, že by to mohol byť jún 2012. Snáď to nedopadne tak ako prvé tehotenstvo 😔 a uvidíme čo nám povie pani doktorka
@petuska123 blahozelaaaam😀 mne este nebolo vidno srdiecko bolo mi trosky luto.... ☹ snad nabuduce uz bude 🙂
dievcence, mame srdiecko.... krasne.... uplne som hotovaaaa..... 😀 Uz sa mam objednat aj na NT v 12tyzdni a nasledne odbery krvi.... juj tesim sa, dnes to asi oficialne poviem aj nasim.... Od 1.11 som PN.. 😉
@z.vrablova gratulujem 🙂 a ked sa mozem spytat preco ides na PN? posudzujes sa teraz ako rizikova? 😒

@monuska342 ja som mala silnu nadchu, mozno aj chripku pri prvom tehu....znizovala som teplotu paralenom a liecila sa homeopatikami, vela spala a vela tekutin...bola som cca v 5.mesiaci...drzim palce, nech ti to rychlo prejde 😉