Júnové bábätká 2012
síce ešte len tak nesmelo a trocha s obavami, otváram túto diskusiu. teším sa spolubojovníčky, ktoré sa tak ako ja, budú tešiť na jún.
Ahoj Katus. Myslím, že to zvládneš, ak sa cítiš dobré. Ja som tak cestovala pred 3 týž., robili sme viac prestávok po ceste a cez noc sme prespali 😉 A v piatok sa chystám zas na cestu, ale len 150 km...
Ahojte 🙂 Užívate najeké doplnky na imunitu? Lebo doktorka vravela, že neodporúča vitamíny v umelej forme, že radšej papať čerstvé sezónne ovocie a zeleninu. No v tehotenstve je tá imunita slabšia a aj chrípkové obdobie sa blíži, tak ja len ako sa vy chránite proti bacilkom 😉
@mirka35 mirka nepodliehaj strachu to je to najhorsie ved pozri aj ja som bola v 5tom min.tyzden a vobec nebolo nic pocut ani vidiet....
@luciferko162 ahooooj iba femibion 800 a ceecko s predlzenym ucinkom.Rybky a nejaku zeleninku sem tam a jablcka😀 drz sa.
@mirka35 dakujem mirka 🙂
ahojte...aj my sme čerství.. dnešný testík bol pozitívny 🙂
no ako som ja pocula od cerstvych maminiek, z vitaminov urcite kyselinu listovu, samotnu, inak nic ine, vraj su z toho velmi velke deti a cerstve ovocie a zeleninka su aj tak ovela lepsie aj proti chripke... a este sa vas chcem spytat baby, ked tu stale pisete, ze v kolkom tt a tak, vzdy to ratate od poslednej ms, alebo ms plus dva tyzdne... jasne, viem, ze sa to vzdy pise aj rata od ms, ale niekedy som v takom pomykove, ked napr. ze vo 8mom tt by uz malo byt srdiecko, tak to sa rata od ms, alebo ako.... lebo teda babo je len v 6tt.... neviem, ci mi rozumiete, ale dufam, ze hej.... alebo napriklad treba na plod davat velky pozor v 6-7tt, ale ked si tak vezmem, tak podla ms som v nom teraz, ale skutocne som len v 5 tt... uz mi asi sibka trosku 😀
@luciferko162 Kedykolvek😀 drzkaj sa,,,
@silvinka666 mne to povedal lekar a to na zaklade ultrazvuku tak ze zmeral plod a videl podla tabulkovych formularov ze velkost plodu zodpoveda takemu a takemu tyzdnu, od poslednej ms je to dost nepresne lebo ti kludne moze meskat napriklad ja som s tym mala stale problem cize naj je to urcenie od lekara
@diorissima oki, dakujem velmi pekne za odpoved... mne vtedy povedal len dr., ze podla tohto to vyzera na termin 15.6., ale nic viac... ani tt, ani nic, asi ze je to este velmi skoro, a to mi povedala aj sestricka, a ze mam prist 3.11. ... tak sa uz tesim, dufam, ze vsetko bude ok 🙂
@silvinka666 tak to mas rovnaky termin ako ja... to je medzi 6 a 7 tt 😉
@luciferko162 no tak mna drapol riaden virus teplota, bolesti kosti, hnacky, proste radost dnes som bola u lekara lebo a som sa pytala na paralen a ibalgin a podobne lebo teda mne osobne velmi osciloccocinum velmi nezabera, ale chcem navstivit terra medica oproti auparku, ze je to klinika alternativnej mediciny a ze su velmi dobri tak uvidim, no a lekar mi povedal , ze si kludne ozem dat paralen alebo ibalgin v rozumnej miere resp. v zmensenej ze jeden mi vobec neuskodi
@diorissima ano? tak to je parada.... a ty si uz bola aj u dr.? uz aj nieco videl na utz? mne iba "bodku" 🙂
hej lebo ja som isla na vyvolavacku kvoli odberom a nic mi nedoslo a tak som si urobila test doma a bol pozitivny a tak som sla k ekarovi a on mi to potvrdil, na na utz nic nebolo poriadne vidiet iba ciernu bodku a vo vnutri taky biely tien a to je plod a potom dal reakciu srdca cize bolo pocut ako mu tlcie srdce a v podstate bolo zachytene srdce ako keby si sama sla ku kardiologovi a tak mi vytlacil teda aj jeho kardiogram
@silvinka666 vek babatka sa vyjadruje bud podla poslednej menzes, alebo podla velkosti plodu. Velmi to zalezi od toho ci si mavala pravidelny cyklus. Podla poslednej menzes sa to rata od prveho dna poslednej ms. Nikdy nie od oplodnenia alebo podobne. Vek babatka ti urcuje aj lekar na zaklade merania na ultrazvuku. Tieto dva terminy (podla poslednej ms a podla ult.) mozu byt rovnke ale aj rozdielne.. Zalezi to od pravidelnosti cyklu a od toho ako plod rychlo rastie, od toho ako sa lekarovi podari namerat, aky ma kvalitny ultrazvuk.. Lekar ti este pocas tehu moze upravovat termin..
@luciferko162 Ahoj, ja beriem kyselinu listovu so zelezom, je to v jednej tabletke, je to v prirodnej forme a brala som cistu kyselinu listovu aj tri mesiace pred otehotnenim, prakticky odvtedy co sme sa zacali o babo pokusat 😉 A este beriem aj celaskon 250 mg kazdy den, inac pestra strava, vela tekutin, ovocia a zeleniny 🙂
Ahojte, ja beriem femibion 800, kys. listovu a duphaston 2x1. no a tiež si dam niekedy to c-ečko 😉 na kontrolu ideme 2.11. velmi sa tešim 🙂 inak aj mne to akosi zle vychadza, lebo podla menstr. by som mala byt v 8tt, ale podla velkosti plodu som len v nejakom 6tt ☹ prva krat ked som bola tehu, tak som krvacala v 9tt, tak dufam, že tentokrat bude všetko ok!
Aj u vas je take škarede počasie?? u nas je uplne škaredo, take šero a prši a fuka, asi dnes nepojdem s malym ani von 🙄
ja tiez beriem femibion a utrogestan.
mirka35 ahoj dr. mi nevedela povedat, v ktorom som presne tyzdni, lebo plod sa este merat nedal a ms som mavala nepravidelnu, kedze som stale kojila, takze sa uvidi, ale podla mojich vypoctov, ked mi robila uzv som bola na zaciatku 6tt a teraz som v 7tt. Pri malom som to mala presne tak isto, najskor bol na prvom uzv malicky a o dva tyzdne bol presne taky, aky mal podla tabuliek byt. Termin podla ms by som mala 6.6, ale dr. povedala, ze niekedy v polovici juna. Tak som zvedava, co mi povie 7.11. 😉

ahojte možem sa k vam pridať? ja to sice ešte nemam potrvadene od lekára ale test mi ukazal dve čiaročky🙂) v stredu mam v plane navštevu lekara, tak dufam, že mi da dobré správy.