Júnové bábätká 2012
síce ešte len tak nesmelo a trocha s obavami, otváram túto diskusiu. teším sa spolubojovníčky, ktoré sa tak ako ja, budú tešiť na jún.
@z.vrablova a máš aj fotku ??
@gwenni ... nemam, budem pytat az pri nasledujucom utz v 12tt + NT... moj dr. nedava fotky, ma starsi ultrazvuk.
@z.vrablova ok 🙂
@gwenni tazko povedat podla foto, mne sa zda ze to mohlo byt zhruba take, ale zalezi aj ake priblizenie ma nastavene...a ked to odmerias priamo na fotke? Moja, ked ta to stresuje tak si tam zajtra zavolaj a opytaj sa ba tu velkost, ze ta to vystrasilo...no a tu na konovi su take tabulky s rozmermi, pohladame ich a pozrieme....a hlavne pamataj ze strachovanim problem aj tak nevyriesis, takze klud....skus este odmerat tu vzdialenost medzi krizikmi....
@gwenni niekde by tam mala byt poznacena aj velkost v mm aj tyzden v ktorom si..niekde po okrajoch,na vrchu alebo dole nic nie je napisane?mohla si sa opytat dr,kvoli comu sa jej to nepozdava,no normalna velkost pre zaciatok 9.tyzdna je okolo2cm/plus/minus...alebo si skus vybavit usg este u niekoho ineho..v kazdom pripade verim,ze je vsetko ok,ze dr mozno nemala svoj den a ze ju to prejde...mohla ti aspon vysvetlit,ze o co ide,ked to uz povedala!tiez su niekedy ako z jahody padnuti ti lekari...drzim palce🙂
@gwenni tiez som rovnaky tyzden, ale kontrolu mam az 10-teho, takze dovtedy ani neviem, kolko meria nas drobec a ci je vsetko v pohode, ale verim ze ano 😉
ahojte baby.. tak ja som tu späť po piatich dňoch v nemocnici.. mala som špinenie, tak si ma tam nechali.. no už to bude dúfam v poriadku.. tiež neviem presne v ktorom týždni som.. poslednú ms som mala 11. 9., takže podľa mojich výpočtov od poslednej ms by som už mala byť v 7.tt, ale na sone mi doktor povedal, že sa to ešte nedá presne určiť, ale že to je nejaký 5-6 tt.. nikto mi tam poriadne nič nepovedal, takže ani neviem na čom som.. v papieroch som si len prečítala, že pri poslednom sone mi robili echo plodu a že bol viditeľný žltkový vačok alebo niečo podobné.. neviete čo to môže znamenať? na kontrolu idem až 8.11.,tak dovtedy budem isto nervózna.. dúfam, že už bude vidno aj srdiečko.. 😒 čo myslíte, hmm?
@lienocka23 joj tk ti závidím, keby mi radšej to sono nerobila :( :(
@lenuska2604 žltkový váčok to je výborne to zatiaľ vyživuje bábätko kým si nevytvorí placentu ....teda myslím 😉
@gwenni ano,to crl je ta dlzka....a pre zaciatok 9.tyzdna je ta dlzka OK...urcite to najdes aj na nete,v tabulkach...tak dr nech nerobi zbytocnu paniku a stres 🙂 a ty usmev na tvar a uvidis,ze bude vsetulinko v poriadku 🙂 ja som bola vcera na usg,ale na velkost som sa vobec nepytala :D doktorka povedala,ze je vsetko v poriadku a to mi staci...srdiecko som videla,ma sa fajn,tak mysli na to aj ty.odkial si?neposlala ta na ine vysetrenie?na usg NT?a odbery?
@gwenni ja viem, ze mne sa to bude lahko hovorit, ale skus na to nemysliet, mozno je pravda aj to co napisala zuzi241, ti lekari si skutocne niekedy na pacientoch vybijaju akusi zlost alebo nervy, budem Ti silno drzat palce a mysliet na Teba, nech to dobre dopadne. A hlavne pozitivne myslenie 😉
@lienocka23 moja doktorka by si nedovolila ku mne zle správať ona sama mi raz povedala, že mala ťažký život, ale že si nevie predstaviť prežiť to všetko čo ja a že ma za to veľmi obdivuje....bola veľmi šťastná že sa nám znovu podarilo otehotnieť že znovu ma po dlhej dobe videla sa usmiať. Ja ju mám veľmi rada, možna si ani ona sama neuvedomila čo to spôsobí v mojej hlave 😒 😒
@gwenni je to vlastne usg-zrejme to nerobia vsade na slovensku-no ide o odhalenie vyvojovych vad vo vcasnom stadiu tehotenstva-alebo skus nejaky 3D usg,ak sa bojis-comu by som sa ani nedivila v tvojom pripade,no budem ti drzat palce,aby bolo vsetko v poriadku az do konca aj potom...vies,ze stres tebe ani babatku neprospieva..potrebujete klud a pokoj,aby pekne rastlo a prospievalo...mysli pozitivne 🙂
@lenuska2604 ked cim menej budes nervozna a v strese,tym viac sa ti babatko odvdaci 🙂..mysli na to...clovek nikdy nevie,co ho kde caka,co kedy pride...aj ja som dnes hotova z nevolnosti,tesim sa z rastuceho babatka,no zajtra to moze byt inak...to je realita...kruta...radsej sa tes,ako by si mala byt smutna,a bat sa neustale...tak z toho pekneho nebudes mat nic...vsetko bude tak,ako ma byt...a treba verit-kazdy jeden den-ze bude vsetko v poriadku 🙂
@katti77 niektorí lekari by mali vratit diplom, ako ti toto moze povedat????? okamzite by som od neho odisla
@zuzi241 svätá pravda.. čo sa má stať, stane sa.. takže 😀
@monuska342 mne nevolnosti este nezacai, uz sa aj bojim ci je vsetko ok 😀 😀 😀
@blackswan75 mozno to este len pride,mozno vobec...nezelam ti to...prve tehotenstvo som mala bez nevolnosti,uplne super...teraz???niekedy mam pocit,ze to je moj koniec... :/ a to mam nevolnosti len posledne dva tyzdne!!niekto to ma cely cas...
@lenuska2604 vies,ze niekedy je menej viac ... 🙂 tak sa nezatazuj este aj tazkymi myslienkami...🙂bude dobre...
@gwenni prepac, ak som sa Ta tým dokla (myslim tou mienkou o Tvojej lekarke), kazdopadne budem drzat palce 😉

@gwenni Ahoj moja, ja ked som bola 8tt+4 tak malo 21 mm a vraj to bolo presne zodpovedajuce....ake je velke? A neboj, bude to ok!