icon

Júnové bábätká 2012

silvia0201
27. sep 2011

síce ešte len tak nesmelo a trocha s obavami, otváram túto diskusiu. teším sa spolubojovníčky, ktoré sa tak ako ja, budú tešiť na jún.

daniwaugh
27. okt 2011

@katus193
no sanca na zhodu je 50/50 :D tak uvidis. ale ja tomu neverim. keby sa to dalo, robil by to za maly poplatok kazdy doktor 🙂nie?
a platis si dnp? lebo podla zakona nemame narok na matersku zo slovenska ak zijeme mimo SR..

blackswan75
27. okt 2011

@yasmin0001 vitaj tehulka 🙂 ja som bola pred tyzdnom a nic tam nebolo vidno, tak idem ax 8.11

katus193
27. okt 2011

@daniwaugh no ak budes poberat pridavky a matersku tam tak podla zakona nesmies poberat este v inej krajine,musis doniest aj doklad od nas zo sos.pois. ze nic u nas nepoberas.takze ja som to platila ale potom som to zrusila, lebo tu mi to ovela lepsie vychadza.Doma by som mala almuznu.No ale nemyslis ze ak by to bola aj blbost tak by to predca vobec nevyrabali alebo ???Keby sa to nedalo vobec zistit z mocu.A co som citala tak babam to vychadzalo podla toho testu co mam aj ja.Tak neviem ale ved to je jedno, hlavne nech je to zdrave , nam je jedno co to bude 🙂

katus193
27. okt 2011

@blackswan75 takze to si bola v 5tt u dr?? ja idem tiez az 11.11 a dr povedal ze vtedy tam budeme vidiet aj babo 🙂 tak sa uz neviem dockat, este dva tyzdne ☹

daniwaugh
27. okt 2011

@katus193
no vyrabaju to lebo je to dobry biznis. keby sa to dalo zistit, nevedeli by to aj lekari? ale kaslat na to, ved je to tvoja vec, nechcem tu byt za mudru, len mi to pride ako trik na mamicky. fakt sa skus opytat lekara, ci je akakolvek sanca zistit pohlavie dietata z mocu. v ktoromkolvek mesiaci... ved vravim, ze sanca je 50/50 tak daktorym babam to predsa musi vyjst :D
no tu nie je co poberat, tu materska neexistuje 🙂 jedine ak od zamestnavatela na 6mes ale ja som tu nikdy nerobila 🙂 kolko tam dostanes? na svk by si mala 670e tusim..

katus193
27. okt 2011

@daniwaugh ano u nas by som mala tak nejak ako pises okolo tych 600 ale len polroka potom uz nic,mozno nejaky prispevok.Tu budem poberat 2 apol roka okolo 450 eur plus nejake pridavky takze okolo 650eur to vyjde

hrasiak
27. okt 2011

@majuska29 ahoj, ani ja som este nebola u lekara, a PM som mala 14.9. naposledy. V utorok test pozitivny, zajtra robim dalsi, a poobede by som uz zasla za lekarom, lebo v pondelok odchadzam na dlhsiu dovolenku, tak sa chcem uistit, aby bolo vsetko v poriadku... Este nikdy som nemala take citlive prsia (som 1.krat tehotna), ale oblecenie mi je zatial v pohode, pokial sa akurat na obed nenapracem 😀 ale to som mala tento problem aj predtym 🙂

daniwaugh
27. okt 2011

@katus193
no tak to mas samozrejme ovela lepsie, nie je o com 🙂
a co by ste vy chceli, ci vam je to jedno?🙂

katus193
27. okt 2011

@daniwaugh nam je to uplne jedno, len nech je to zdrave.My budeme stastní ked to donosim do konca a ked sa to narodí zdrave a budeme sa tesit ci to bude dievcatko ci chlapcek.Budeme radi ked vsetko dobre dopadne, lebo este teraz nemam nic vyhrane.Ale tak asi ak by sme mali prve dievcatko tak isto by som chcela potom chlapceka alebo naopak 🙂 nech je parik

daniwaugh
27. okt 2011

@katus193
urcite to tentokrat vyjde, hlavna je psychicka pohoda a ked si od novembra na kvazi materskej, tak si oddychnes, uvidis, dobre bude, nemas sa coho bat. co bolo, bolo, uz sa to opakovat nebude, tolko nestastia predsa nemoze sadnut na jednu rodinku. tak ver ze vsetko bude ok a uvidis sama :o)
ja ked som pocula o pristupe svk nemocnic a lekarov a sestriciek tak som si povedala ze radsej umrem nez tam ist...kamosku nechali rodit bez epiduralky napriek tomu, ze to mala zaplatene, povedali jej nech neni sebecka,, ze potrebuju anestezu inde. tlacila tak, ze sa jej az modriny narobili okolo oci a potom ju nechali po porode lezat na operacnom stole - ziadna postel aleboco, no uplne ze hrozne, povedala ze uz nikdy nechce deti.. tak po takom zazitku ju aj chapem..

katus193
27. okt 2011

@daniwaugh no ja som mala tiez par zazitkov u nas takze tiez vdaka tomu chcem byt tu a tu som mala moznost byt v nemocnici ked mi robili zakrok a to sa neda ani z daleka porovnat , ci uz pristup personalu ci celkovo nemocnicu a izbu a toaletu, to akoby si v hotely bola, mne to vobec neprislo ze som v nemocnici.A ked mi doniesli jedlo, tak mm to normalne fotil, taky bol hotovy z toho, som sa citila ako v restauracii.Takze po tom som povedala ze rozhodne budem rodit tu aj keby neviem co bolo.

fidka79
Odpoveď bola odstránená
fidka79
Odpoveď bola odstránená
blackswan75
28. okt 2011

@katus193 ano bola lebo som mala rocnu preventivku len som mu povedala ze som 31DC a mam 6 pozit testov 😀 😀 tak urobil preventivku a povedal o 2 tyzdne sa vidime, nic nebolo vidno, este to bolo malunkate, ale podla krcku a zvacsenej maternici povedal ze tehula 😀 😀

blackswan75
28. okt 2011

@fidka79 vitaj spolocne podporovanie je na nezaplatenie , uz si bola u lekara? ci este cakas? ja sa uz neviem doskat 8.11 idem na odbery a sono, sa mooc tesim, hlavne nech je vsetko ok, 😉

petra93
28. okt 2011

@daniwaugh nie nemame v rodine dvojcata preto je to riadny sok pre nas, este stale som v soku a neviem sa spamatat

katti77
28. okt 2011

@petra93 ako som hovorila, vsetko bude v poriadku, a stalo sa a este aj prekvapko, ze dvojicky, gratulujem

katti77
28. okt 2011

@gwenni dakujem kukne,m 🙂

daniwaugh
28. okt 2011

@petra93
no, tak to potom je dost necakane, ale uvidis, vsetko bude ok. mozno troska narocnejsie, ale zvladutelne., chcela som povedat, ze lepsie ako trojicky, ale to ti asi nepomoze, co? 😀
moj byvaly kolega ma dvojicky, chlapca a dievca a je to celkom mile, ako si pomahaju a lubia sa.. drzim palceky nech to pekne zvladnes labou zadnou, a hlavne nech spia v rovnakom case.

daniwaugh
28. okt 2011

Dievcence, celkom dobra sprava:
Katka R. pre Mima, Adri
Dievcata, ja pracujem na Socialnej poistovni. Ak Vas mozem ukludnit, tak zatial sa to rusit nebude. Nehodlaju to zrusit, ale dokonca chcu este schvalit to predlzenie a zvysenie materskej, ako bolo povodne naplanovane. Mna to velmi zaujimalo, kedze na matersku nastupujem v januari a kedze povodne bol taky navrh, ze zamestnane zeny nemozu byt sucasne aj DNP, tak som chcela dat do konca roka vypoved, aby som o peniazky neprisla. Takze zatial ziadne zrusenie sa nehodla, nikto sa nechce k tomuto zavaznemu kroku teraz priklonit. Aspon na nieco bolo dobre to padnutie vlady.

TAK HURAAAAAA :P

z.vrablova
28. okt 2011

@petra93 ... blahozelam.... ja by som brala dvojky, ale tentorkat to nevyslo... 😀 Vela trpezlivosti, zvladnes to...

z.vrablova
28. okt 2011

@daniwaugh ... ja som prvu matersku brala z UK, ale rodila som na Slovensku... doslova som "zdrhla" pred UK "lekarmi".... Po navrate na Slovensko v 28tt som isla ihned az do porodu lezat do nemocnice... predcasne som sa otvarala, co mi v UK nemali ani ako zistit, kedza ma nikto za ten cas palpacne nevysetril... a pokial viem, nevysetruju az takmer do porodu... Ja svoju volbu nelutujem.

daniwaugh
28. okt 2011

@z.vrablova
no, ja Ta chapem z tohoto hladiska, lebo v uk je lekar kazdy idiotko, su uplni amateri. ale ked id eo ludsky pristup, tak maju o 10000000% na vrch nad Slovakmi. Cize ak ma zena nejake problemy, radsej sup na svk, ale ak je cela zdrava, tak kludne ostat tu, podlamna. Presne viem ale o com hovoris, lebo podlamna aj ja tu mozem byt lekar...ehm.. ako si brala z UK matersku? asi od zamestnavatela, co? a to sa ti oplatilo? ja som tu nikdy nerobila, takze mam smolu zo vsetkych stran..

fidka79
Odpoveď bola odstránená
z.vrablova
28. okt 2011

@daniwaugh ... ja som o problemoch ani netusila, sa to zistilo beznou kontrolou nahodne.... tak to bol taky siesty zmysel....
Ja som pracovala 4 roky pred odchodom na matersku, tak nebol najmensi problem... a ci sa oplatilo? Aj ano, aj ked dnes si mamicky aj na SVK mozu platenim DNP prilepsit lepsie... mala som prvych 6tyzdnov 90% platu a zvysnych 33tyzdnov podla zakona nejakych 145pounds/tyzdenne to bolo... celkom fajn...

labutka
28. okt 2011

Mam knizku, prva poradna 28.11. 🙂

daniwaugh
28. okt 2011

@labutka
gratulujemeeeee 🙂))

meatfly24
28. okt 2011

ahojte dievcata asi je to hlupa otazka ale trosku som v strese 🙂 myslite ze je vsetko v poriadku ked nespinim ani nekrvacam ani nic? Citim sa fajn...len ma trosku mrzi ze este nebolo srdiecko... Na UTZ som bola v pondelok a nebolo - to som bola 6tt+6 podla UTZ..mam prist o tyzden ...doki ma ubezpezpecil ze vsetko na monitore vyzera v uplnom poriadku... len mne chyba ku klludu to male blikajuce srdiecko... myslite ze uz bude? ze je to ok ?

daniwaugh
28. okt 2011

@meatfly24
preco by si mala spinit a krvacat? to by prave bolo zle.. teraz to je super ze nerobis ani jedno. a samozrejme ze to bude ok, zachvilu ides na dalsi uzv a tam uz uvidis srdiecko a budes mat aj fotku fazulky, neboj!

meatfly24
28. okt 2011

@daniwaugh no ved ja ani nechcem samozrejeme...asi som to zle napisala.. len som sa chcela ubezpecit ze ked nespinim ani nekrvacam tak je vsetko ok nie ? 🙂)
joj ked ja vela citam asi... niekto mal srdiecko uz v 6tt niekto pomaly v 5tt ... a ja nic
juj dakujem za povzbudzujuce slova... som potrebovala 🙂