icon

Júnové bábätká 2012

silvia0201
27. sep 2011

síce ešte len tak nesmelo a trocha s obavami, otváram túto diskusiu. teším sa spolubojovníčky, ktoré sa tak ako ja, budú tešiť na jún.

meatfly24
28. okt 2011

@daniwaugh a inak myslis ze ked bude srdiecko tak dostanem aj tehu knizku? a aj termin? lebo zatial mam termin len tak podla mrchy ... hm

daniwaugh
28. okt 2011

@meatfly24
no, kazda sme ina, mozno mas hrubsiu placentu, alebo co, ved srdiecko sa nabuduce ukaze a bude bit ako zvoncek, neboj! 🙂
a samozrejme ze je dobre ze nekrvacas, v tomto stadiu je krvacanie (resp moze byt) predzvestou potratu v niektorych pripadoch, ale to sa nam samozrejme nestane, lebo v juni uz budeme drzat pokladiky v naruci 🙂
zalezi s knizkou od lekarky, moja mi dala vminulom tehu hned ked videla srdiecko, tak hadam aj tebe da hned jak sa uvidi. ale rozhodne sa nemas coho bat. usmev a vytesuj sa z miminka 🙂

den22
28. okt 2011

ahojte mne to vychadza na 5.6. a to som uz na konci 7 tt a to uz mam iste. Doktor mi to tiez nevedel urcit,, tada tvrdil mi,ze urcite nie som tehotna, ale mala som este ine problemy a tak som isla do nemocnice a tam mi to zistili. Len skoda, ze som predtym bola este aj na rengene brucha a tak s tym mam teraz trosku problemy.

mishela
28. okt 2011

ahojte tak nesmelo sa pridavam ale hadam to vyjde este som nebola u lekarky a chcem sa spytat ci beriete nejake vitaminy ?

majuska29
28. okt 2011

@mishela ja beriem len kyselinu listovu

daniwaugh
28. okt 2011

@mishela
vitaj 🙂
ja beriem kyselinu listovu a este take prenatalne vitaminy. pocula som ze daky femibilon je dobry 🙂 ale kyselinalistova je zaklad🙂

daniwaugh
28. okt 2011

@den22
hm no to je fasa, ze ti tvrdil ze niesi.. a teraz co,bude to ok, aj ked si mala rtg?

meatfly24
28. okt 2011

@daniwaugh 🙂 dakujeeem 🙂 hned som po takych slovach kludnejsia 🙂

meatfly24
28. okt 2011

@mishela ahoooj vitaj medzi nami tehulkami 🙂
ja beriem duphaston (preventivne mi ho predpisal lekar), sorbifer durules - zelezo a kys.listovu... 🙂

meatfly24
28. okt 2011

@den22 ako ti jeden lekar mohol tvrdite ze nie si ked si ?! to ti nebral ani krv ani nic len kukol na teba a povedal ze nie si ??

mishela
28. okt 2011

tu beriem len ci mate aj nieco ine a kedy ste isli prvy krat k lekarke ?aby mi dala hned tehu knizku

mishela
28. okt 2011

A dakujem za privitanie 🙂

meatfly24
28. okt 2011

@mishela ja neberiem nic ine ... radsej sa snazit zdravsie sa straovvat... teda hlavne vela zeleniny, ovocia, vlakniny, pravidelne jest, a pist vodu... 🙂

mishela
28. okt 2011

este otazocka je vam uz nevolno?

majuska29
28. okt 2011

mne zatial nie je, ale pri prvom tehu mi zacalo byt v tom 8tt az do nejakeho 20tt, tak sa tesim 🙂

majuska29
28. okt 2011

a to sa hovori, ze nevolnosti su ked sa caka baba, a my mame maleho fesaka

den22
28. okt 2011

@daniwaugh no ja som isla za doktorom, ze mi trityzdne meska a ze uz dva tyzdne stale zvraciam a tak ze si myslim, ze som tehotna a ze chcem urobit krvny test. on ma prezrel a povedal ze urcite niesom tehotna a test mi ani neurobil. je to doktor a ja som mu proste verila. Ja som druhe babo neplanovala. Potom som dalej zvracala abolo ma brucho tak som sla do nemocnice. poslali ma na rtg brucha a potom na sono. Podpisala som im aj papiere ze nie som tehotna, kedze mi to lekar dva dni predtym potvrdil. a tak mam teraz problemy. Vsetky vysledky z rtg som musela odniest na Urad verejneho zdravotnictva a teraz tam budu urcovat riziko poskodenia plodu...
Ale lekar, novy lekar, mi povedal, ze sa nemam nicoho bat, ze sa to uz vela krat stalo... tak uvidim

den22
28. okt 2011

@meatfly24 No vidis, mozno som mu proste nemala verit, ale ked mi to povedal doktor. Iba ma prehliadol rukou a nic viac.

den22
28. okt 2011

@meatfly24 SDtrasne sa drobca tesim, ale urcite sa budem cele tehotenstvo obavat aby sa v priebehu nic zle neobjavilo, ale tak musim mysliet pozitivne a dufam, ze to vsetko vyjde

meatfly24
28. okt 2011

@mishela mne nie je zle zatial vobec iba ma z hocicoho napina 🙂

meatfly24
28. okt 2011

@den22 sorry ale ty prides za lekar s s podozrenim ze si tehotna... mas jasne priznaky a on ta prehmata rukou?! je to prinajmensom velmi divne zvlastne.... no neviem takeho lekara by som zazalovala... a test si si nerobila????

den22
28. okt 2011

@meatfly24 no, ja som mavala aj predtym nepravidelnu menstruaciu a asi dva tyzdne predtym som bola chora a odvtedy mi byvavalo zle. Uz predtym som si viackrat myslela, ze tehotna a nakoniec som nebola a tak ked mi doktor povedal, ze nie som, tak som to dalej nesilila, este raz som mu povedala ze chcem aby mi urobil krvny test, ale on to vylucil a povedal, ze by to bolo zbytocne. Nechcela som vyzerat ako niejaka hysterka. Ale poviem ti, ze teraz by som vsetko riesila uplne inak... Samozrejme som hned zmenila doktora. Test som si robila asi tyzden predtym a vysiel negativne. Potom som si uz nerobila.

daniwaugh
28. okt 2011

@den22
no ja by som ho asi aj zalovala, hajzlika jedneho!!!
neboj, bude to ok, len mas z toho opletacky, to je velmi neprijemne.. bude dobre, uvidis!

daniwaugh
28. okt 2011

@mishela
mne az doteraz nebyvalo a uz od utorka mi je zle jak psovi, furt ma napina a nemozem poriadne jest. pri prvom krpcovi som tom nemala a teraz trpim priserne.. ach jaj!

parizka
28. okt 2011

baby, zacala som mat taky bledocerveny vytok. nic ma neboli..mam ist na pohotovost, alebo mam este pockat?? asi tyzden dozadu som mala take spinenie hnede, nie vela a prestalo to po par hodinach.. na sone som bola v utorok, bol potvrdeny 6 tyzden, srdiecko zevraj bilo taky 2.den...tak neviem co robit..??

monuska342
28. okt 2011

@blackswan75 no mne zacali predvcerom dnes som bola u lekara a dostala som knizku 😀

monuska342
28. okt 2011

@ganatka jaaaj zavidim tebe je dobre dnes som konecne bola u doktora 😉

den22
28. okt 2011

@daniwaugh Ja ked som sa dozvedela ze som tehotna, tak namiesto toho aby som bola statna som sa rozplakala, ze co teraz. Bolo to dost zle, ale teraz sa uz strasne mooooc tesime a verime, ze vsetko bude ok.

den22
28. okt 2011

A chcela som sa spytat, ze co robite proti unave? Ja som strasne unavena. pridem z prace a hned si idem lahnut, mam maleho syna a neviem si predstavit co budem robit v poslednych mesiacoch, ked to takto pojde dalej. Dakujem za rady

bleelka
28. okt 2011

@parizka ja by som isla, ale ja som taky poplach, ja utekam s kazdou blbostou pomaly... ak ti to neposobuje nejaku extra zataz ist na pohotovost, tak zbehni, pre istotu, nech to pozru a budes kludna... drzim palce!

baby, ja som bola u dokiho minuly piatok a este bolo vidno len zltkovy vak, babo nikde, to bol 6tt, vam uz tak skoro bolo vidno alebo pocut srdiecko? Najblizsie idem teraz v pondelok a to bude prvy den 8tt, tak snad uz bude srdiecko...

prisla mi s novym Mama a ja vzorka bylinkoveho caju a je v nom materina duska. Brutalne dobre vonia... dali by ste si ho ci neriskovat?