Júnové bábätká 2012
síce ešte len tak nesmelo a trocha s obavami, otváram túto diskusiu. teším sa spolubojovníčky, ktoré sa tak ako ja, budú tešiť na jún.
@elys fuuuuha tak ty si ina zenska 🙂 klobuk dole.Tak moj mm je teiz chlap jak hora ale ked vidi ze mi je zle alebo nieco tak koniec, je hotovy a lieta okolo mna ako besny.Ten si uz somnou uzil, uz som bola par krat aj v nemocnici napriklad ked som dostala crevnu virozu a grcala som vkuse, tak on bol chudak hotovy z toho.Fakt ked som chora tak sa velmi stara.Aj teraz mu je vzdy luto ked mi je zle a velmi sa boji.No ale ked ma ist k zubarovi tak sa len vyhovara 😀
@katus193 aj moje udaje do tabuľky, ďakujem 😉
prezyvka babatka: drobec
moje meno: Lenka (lienocka23)
vek: 27
bydlisko/porodnica: Bratislava
termin: 01.06.2012
co to bude: neviem
meno: zatial Martin / Viktoria
@lulu1988
ee, este nic, asi to bude aj tym, ze mi je zle, tak toho az tak moc nezjem. ale urcite priberem coskoro, kedze je to druhe babo a pri tych sa skorej zvykne.. tak sak uvidime, vcera som uz mala take brusko, ale rano zas bolo prec, cize to asi bola vecera HAHAHA..ale fotku asi nedostanem, lebo chodim k lekarovi na jednu polikliniku kde proste fotky nedavaju, asi nemaju na to tlaciaren alebo co, velice smutne...skoda no.
a ty uz si pribrala? mas dake chute?:D
dobre rano baby.vy nemozete spavat ze tak neskoro si pisete.obdivujem vas,ja uz okolo 21 hod.som k.o. 😀
@elys tak taky rekodr som ja nemala 🙂 a ja uz zase beham na zachod, natahuje ma , zle mi je od zaludka, skusila śom si urobit cajik a dam pi piskoty.Ja uz fakt neviem co mam robit, ked to bude zase skoro cely den tak ma porazí.Ved ani nikde nemozem ist, vonku je krasne a ja tu lezim.A dnes chceme ist na nakup ☹
To male este ani 1cm nema a uz taku neplechu robí
@katus193 ja ked som mala taky tyzden, ked mi bolo zle, tak pomohlo pomalinky jest a prezuvat dlhsie a dokladnejsie. potom ten zaludok lepsie pracoval. a mensie porcie som jedla...
ja idem uz teraz vo stvrtok. strasne sa mi to vlieklo. dal mi to az na 10tt, neviem preco tak neskoro. ja som tam prisla prvy krat ked som mala pozitivne testy (ked mi to 4 dni meskalo), vtedy tam bola len mala cierna svrnka, vraj plodovy vak, este nebolo nic vidiet. teraz prvy krat uvidim aj babatko. dufam, ze bude v poriadku a bude mu bit srdiecko. este sa 3x vyspim. vy mate kedy prve foto?
@elys jej to sme presne na tom tak isto 🙂 ja som isla tiez ked mi meskala 4 den a bola tam len cierna machula, no ja som musela ist zavcasu koly tym potratom aby mi dal lieky, ale povedal ze vyzera to na normalne tehotenstvo a ze mam prist az o tri tyzdne a ze tam uz uvidime aj babatko.Ale tak sa mi to vlecie, este 11dni musim cakat ☹ a vies mam strach ci je vsetko v poriadku.No ale predtym som vobec take stavy nemala ako teraz tak ja verim ze je to ok.A tiez snad aj fotecku dostaneme 🙂 Takze nam tu potom hodis fotecku o tri dni???? 😉 sa tesim.Inac mas nejaky vnutorny pocit co by to mohlo byt?Lebo ja citim ze to bude asi chlapcek
@katus193 Poprosím aj mňa pridať do tabuľky 🙂
moje meno: Ivka / didlinka3368
vek: 25
tp podla poslednej ms: 10.6.2012
bydlisko / pôrodnica: Bratislava Nové mesto / Kramáre
meno dietatka: ešte vôbec netušíme 🙂
Aaaach baby aj ja som tu na začiatku písala, že ani neviem, že som tehotná, tak to už dávno nie je pravda...v siedmom týždnim mi začalo bývať zle a mám taký pocit, že sa to iba stupňuje...bývam veľmi hladná, no pri predstave na jedlo ma napína...zatiaľ som chválabohu neblinkala, no niekedy by bolo lepšie keby som sa aj, lebo tie stavy sú hrozné...keď ležím a mám žalúdok v kľude, tak je všetko fajn, ale ako sa začnem hýbať je zle...a ešte k tomu tá unava a zima čo mi strašne býva...môžem povedať, že tehotenstvo si naplno užívam a prežívam...
☹ je to hrozné ešte aj do roboty chodiť, lebo pred chvíľkou keď som stála a debatovala so šéfom mi prišlo zle, tak som si rýchle musela sadnúť, okno otvoriť, ventilátor na tvár nastaviť a predýchavať...ešteže šéf o tom už vie, tak ma šetrí, ale je to hrozne nepríjemné....ani dovolenku už nemám, ostať doma na PN nehrozí, lebo teraz potrebujeme každé euro a či ti je zle alebo nie musíš chodiť do roboty....ale vravím si, že to časom prejde a ja vydržím všetko pre to malé mimčo 🙂 ... ešteže mám v tomto skvelého manželíka a každý deň mi je oporou, pekne ma šetrí a hýčka a ešte k tomu nám ženám každý deň vzdáva hold, že čo si musíme vytrpieť 🙂 takže tak a pekne bojujem v robote a tlačím hodinové ručičky pohľadom dopredu 🙂 .. tak vštetkým s podobným osudom želám veľa síl ☹
ahojte babenky,dnes rano som vstala s upchatym nosom a bolavym hrdlom ,tresti mi hlava....boli ste niektora aj na antibiotikach,alebo ste si to len takto bez odlezali?som v 7tta5dni ☹ ☹ ☹
@petuska123 mavala som aj ja stavy, ze som bola o 21 ok. Len teraz mam skor opacny problem, zaspat 🙂
@didlinka3368
no nazdar! 🙂 ja mam presne tak isto.. vzdy ked sa ma pytali, tak som povedala ze ani neviem ze som tehu a cca od 8tt mi je zle jak psovi a ledva daco zjem, ale zvracat nezvraciam.. achjooo :D
@daniwaugh som rada, že nie som sama....neviem prečo som si myslela, že ma tie nevoľnosti obídu a oni si ma našli svine ☹ ...ale na druhej strane som rada, že to tak je, lebo mám aspoň aj citeľný dôkaz, že v mojom brušku niečo rastie...inak sa to dá zniesť, doma by som si ľahla a hotovo, ale keď musím trčať v robote to je utrpenie.. ☹
@mirka35 ja som bola u lekarky s teplotou (predtym vecer ked bola 38,4 som si dala 1 acylpirin - tiez som sa bala co sa deje) a upchatym nosom, a povedala mi, ze pokial mozno liekom sa vyhybat, v pripade teploty radsej vlaznu sprchu a ked to nezabere tak potom lieky, ale konkretne sa nevyjadrila ze ci je lepsie paralen alebo acylpirin a predpisala mi atb - penicilin, ale ze ho mam uzivat az ked by sa mi to zhorsilo. Nastastie som to poctivo vylezala, pila som vela caju (sipkovy, ovocny), jedla vela ovocia, aj ked mi velmi nechutilo a neako som sa z toho dostala aj bez liekov. Mam vsak stale zahlienene hrdlo, tak ma caka este ORL vysetrenie, a ak to bude neaky bacil, tak ma tie peniciilnove atb asi neminu. Kazdopadne prajem skore uzdravenie, vela tekutin a ovocia
@katus193 vraj nevolnosti znamenaju zdrave tehu 🙂 vidis, ja som este ani raz nevracala. ☹ a tiez citim, ze to bude chlapec. len este musime zistit, kolko fazuliek v bruchu mam, kedze som brala Clostilbegyt na podporu tvorby folikulov a je tam moznost viacpocetneho tehotenstva. Takze vo stvrtok mam velky den D a jasne, fotocku dam, ak bude vsetko v poriadku.
Aj ja pridavam svoje udaje 🙂
prezyvka babatka: zatial ho volame bambulko alebo ju bambulka 🙂
moja: den22
vek : 26
termin: 5.6.2012
co to bude:?????
meno: Filipko/Natalka (zatial)
ahojte
tak ja zatial ani neviem, ze som tehu, jedine co ma pobolieva brucho ako na mrchu, ale dufam, ze to sa len maternica roztahuje, inak pohodicka...jest mi chuti, uz som urcite aj pribrala 😉
ja mam poradnu az 1.12. tak neviem ako to vydrzim, to je strasne daleko, treba len dufat, ze je vsetko ok
ja by som chcela chlapca
@lienocka23
na toto mne povedala lekarka ze paracetamol (paralen) a nic ine.. ale tak asi sa to aj lisi podla toho ktory lekar co povie.. tiez by sa mohli zjednotit, ze jo.. 🙂
@didlinka3368
no to mi je luto, ze musis byt v praci v takom stave. ja som v prvom tehu ani nevedela ze som, nic mi nebolo, tak som si to krasne uzivala a teraz som doma na materskej s malym, tak aspon si pospim poobede ked on, ale keby som bola v praci tak si to ani neviem predstavit.. a priserne ma bolieva hlava... no ale tak to hadam prejde o taky mesiac, nie?🙂

@katus193 joooj, ako ti zavidim!!!!!!! ja mam taku babovecku doma. chlap jak hora, zdravy ako repa... ale.... boji sa inekcii ako cert svatenej vody.. ked ho boli hlavicka alebo nieco, tak robi take divadlo ze zasluzily umelec z SND sa moze schovat... no a ked je mne zle, tak jednym uchom dnu a druhym von.. ked ma bolela minule hlava az mi mozog cez usi vytekal a nemohla som si dat Ibuprofen, tak som sama sla o pol noci na pohotovost a do nemocnice na inekciu... ja som ten chlap v rodine :D mame to uplne opacne