icon

Júnové bábätká 2012

silvia0201
27. sep 2011

síce ešte len tak nesmelo a trocha s obavami, otváram túto diskusiu. teším sa spolubojovníčky, ktoré sa tak ako ja, budú tešiť na jún.

den22
1. nov 2011

@chloe001 s tou unavou ti verim. Nikto z okolia mi nechce verit, ze som taka unavena, ze ved som len v prvom trimestri. Ale ked si tu citam vase prispevky, tak viem ze v tom nie som sama, to ma trosku upokojuje.... tak prajem vela energie do dalsich dni... 🙂

den22
1. nov 2011

@cleo55 ani ja som to tato neprezivala pri prvom, teraz sa na to tehotenstvo viacej sustredim, mozno aj preto vsetko viacej prezivam...

gwenni
1. nov 2011

@den22 aj ja som neskutočne unavená takže sa nemusíš nikomu za nič ospravedlňovať 🙂 🙂 aj keď sme iba na začiatku tehotenstva 🙂

cleo55
1. nov 2011

@lenuska2604 vytok je znakom ze si tehotna aspon taky co ty pises biely,husty a bez zapachu.tak sa tes lebo je to dobre 😀 ja mam tiez ten isty problem len by som spala a spala.

den22
1. nov 2011

@diorissima inak s tymi lekarmi je to hruza, ved vsade hovoria, ze bude aj malo porodnikov...

cleo55
1. nov 2011

@den22 asi to bude tym.a mozno aj preto lebo by sme chceli mat 2 deti tym padom je to moje posledne tehotensvo tak si ho viacej uzivam 😀

den22
1. nov 2011

musim ist... navsteva, dnes budem urcite este viacej unavena, tak mi drzte palce...

fidka79
Odpoveď bola odstránená
mishela
1. nov 2011

@labutka maly mi stale plakal a bol nervozny a ked som mu zarobila nutrilon tak kludne spinkal aj 3hod.bol to rozdiel 🙂

cobhan
1. nov 2011

ahojte, u mna to s tou unavou bolo najhorsie do 9tt..v 10tom som sa zacala preberat a dufam, ze to tak bude aj dalej. Dnes zacinam 11tt tak uvidime. Kazdopadne uz nechodim spat o 7mej vecer a popoludnajsi spanok uz tiez nepotrebujem kazdy den. 🙂

nika1914
1. nov 2011

ahojte, aj ja sa prídávam do tabuľky
prezývka : nika1914, meno : Dominika
prezývka bábätka : fazuľka
vek : 23
pohlavie : nevieme ( dúfam, že dievčatko :D )
meno : tiež ešte nevieme

aj ja som strašne unavená, najhoršie to bolo v 6. tt a teraz to je lepšie, vydržím hore tak do 22:00 niekedy, niekedy nie 😀 a poobedňajší spánok už tiež nemusím mať každý deň, ale včera som bola na prechádzke v lese a celý deň som bola z toho odrovnaná, takže ked nejaká záťaž fyzická, tak sa to na mne riadne podpíše.
Obdivujem vás kočky, čo ešte chodíte aj do práce, ja neviem čo by som robila. Síce mám posledný ročník na výške, ale stačí mi to, a robotu takú, kde chodím len ked chcem ja 😕 inak by som sa asi zbláznila, aj takto sa mi zdá, že je toho na mna moc, asi som presmradená 😀

labutka
1. nov 2011

@mishela a neskusala si castejsie prikladat, pripadne konzultovat to s laktacnou poradkynou? Naozaj si myslis, ze si mala "slabe mliecko"? Podlamna ziadna z nas, ktore sme tu, slabe mlieko nemoze mat. 😉

chloe001
1. nov 2011

Tak dnes okrem unavy este aj bolave hrdlo, chrchlem, kaslem, soplim, v noci prieduskovy kasel... ja nechcem byt choraaaaaaaaaaa...

daniwaugh
1. nov 2011

@labutka
podlamna slabe mlieko neexistuje, zena bud chce a vydrzi cokolvek alebo to vzda, lebo si MYSLI ze to nejde (mishela, rozhodne ta NECHCEM urazit ani nic podobne, len to je moj nazor), ale ak naozaj a velmi chce, tak to ide. ja som mala cisarsky, a maly mi robil peklo, mala som ho 24hod na cecku a rezim ze cuc cuc zaspal, zlozila som zacal revat prilozila cuc cuc zaspal, zlozila som, zacal revat a po takom dni som povedala ze ne ne, happy mummy makes happy baby a takto mummy happy teda nie je, tak som zacala odsavat do flasky a pil moje z flasky a po asi 2-3mesiacoch som skusila zasa (no medzitym som skusala prikladat, ziadny efekt) a uz to islo, uz bol nauceny pit poriadne a presli sme na cecky a bolo :D .. ja som bola odhodlana kojit a mozno aj to pomohlo, ked uz som bola zufala, tak som si povedala, ze kaslat na to, ak to nepojde tak to nepojde a zrazu to vsetko islo a nebol ziadny problem. kazda zena (resp vsetky co poznam) mali pocas kojenia krizu a ked ju prekonali, tak kojili az dokedy chceli.

nella13
1. nov 2011

@katus193 toto mam presne iste aj ja, vcera som ledva dosla z roboty, a od vtedy len lezim v posteli. Cele telo ma boli, ako keby som nejaku chripku mala, teplotu nemam. A o tom, ako mi je zle ani nehovorim, dokopy nic nejem, zo vsetkeho mi je zle, nezvraciam, ale daleko k tomu nemam. teraz si ani len neviem predstavit, ako zajtra pojdem do roboty. Vzdy si hovorim, ze bude lepsie, ze sa nedam vypisat, ale asi ma to neobide, lebo sak na WC nevladzem ist. Musime si vytrpiet 😒

labutka
1. nov 2011

@daniwaugh @mishela tiez som zacinala vseliako, a pomohla mi konzultacia s laktacnou poradkynou. 🙂 ssmozrejme nie v nemocke, tam ma toho az tak vela nenauciili. ale UM som nedavala.
ani mlieko sa neda stratit zo dna na den, maly ked mal sopel, tak nechcel MM, bolo to niekedy po druhych narodkach, ponukala som mu rano a vecer a nechcel. uz som rozmyslala ze co urobim, kedze som mala vyse 48 hodin bez dojcenia, ale na treti den sa prisal . a o mlieko som nedosla. 🙂
jasne, kriza moze prist, ale je to len docasny stav. behom 2 dni je to zase OK.

daniwaugh
1. nov 2011

@nella13
no to pocasie nam moc nepomaha, ze jo 🙂 dost sme unavene z tehotenstva, do toho teplo zima teplo zima, tak jasne ze daco chytime a ze sa nam chce este viac spat.. par tyzdnov a svet bude zasa gombicka!

katus193
1. nov 2011

Ahojte kocky 🙂 tak mne je dnes ovela lepsie a uz mam trosku chut aj do jedla.Boze ved uz som sa citila nie ako tehotna ale akoby ma skolila nejaka choroba.No nastastie dnes je to ok a dufam ze to tak aj ostane.

Inac tabulka je takmer hotova, samozrejme ze nemam vsetky udaje, pretoze som dala iba to co maju kocky zadane v profile a tie ktore dali udaje tak mam 🙂 ak by mal mm cas a pomoze mi s tym tak dnes ju tu hodim ak nie dnes tak zajtra.Inac v tabulke je nas 44. 🙂

katus193
1. nov 2011

@nella13 moja tak mas to este o to horsie ze musis chodit do roboty ☹ ale mne je dnes ovela lepsie len sa modlim aby to tak aj ostalo.Musime to nejak zvladnut ale presne tak som sa ja citila posledne dva dni,ledva som na wc zasla.Drzim ti palce aby ti bolo len lepsie a lepsie.A ak ti bude aj nadalej takto tak sa daj vypisat aby si neskoncila na infuziach v nemocnici.

daniwaugh
1. nov 2011

@katus193
juj to som rada ze je ti lepsie! :*

katus193
1. nov 2011

@daniwaugh joj ved aj ja a ty sa ako mas??

daniwaugh
1. nov 2011

@katus193
ja tiez lepsie, kazde rano mi je trosicka zle, ale nic hrozne a uz normalne papam 🙂 vdakabohu! dako mi vykuklo brucho uz (ale to je tym, ze to je druhe, v prvom som mala brusko az v 4mes:o)) a inak nic, mame slniecko, tesim sa zo zivota, maly isiel spat tak aj ja si lahnem na hodinku, nech mozme ist poobede na ihrisko :D
a Ty co porabas?🙂

katus193
1. nov 2011

@daniwaugh no tiez som pocula o tom ze druhorodickam brusko skor vykukne ako prvorodickam 🙂 len nech krasne vykukuje aspon vies ze drobcek rastie 😉 Veru chod si zdriemnut, kym mozes 😉 Ja som si pustila filma a oddychujem, vonku sa mi nejak nechce ist, uz som bola doobedu.Dnes som si aj dlho pospala, tak sa mi nejak teraz nechce spat.A malemu ste uz oznamili ze bude mat surodenca, ci este nie?

daniwaugh
1. nov 2011

@katus193
no povedali sme mu, ale ma len 2roky a niesom si ista, ze to chape. ked sa pytame, ci chce braceka alebo sestricku, tak povie ze zajaca alebo steniatko 🙂 ani jedno z toho to ale nebude hahaha :D

katus193
1. nov 2011

@daniwaugh no drobec je podareny 😀 som sa aspon zasmiala.Moja sestra ma tiez syna a mal nejak 2roky ked sa im narodili dvojicky a velmi si vyzadoval pozornost takze sa mu dost venovala aby neboli nejake problemy.Takze isto si to neskor uvedomi alebo ked uz budes mat brusko tak potom to mozno pochopi ze fakt sa asi nieco deje.Al podla mna je to idealny vek, ja by som to tiez tak chcela, hoci o druhom nechcem teraz ani pocut 😀 nechcela by som nejaky velky vekovy rozdiel uz len z toho dovodu ze medzi mnou a surodencami je taky a ja so bola vecne sama a vzdy mi bolo smutno, ani vela deti v okoli nebolo v mojom veku takze nemala som sa s kym hrat.Takze to tak vnimam podla seba.

mishela
1. nov 2011

@labutka ono to bolo tazke ja zo vsetkeho vystresovana najskor mlieka nikde potom maly furt place bolesti bruska atd. tak som bola happy ked aspon nieco zaberalo a malinky mi krasne spinkal a neplakal a ja som mala prvu sekciu tak som bola rada v zaciatkoch ze som hlavne prve tyzdne teraz to uz je uplne ine uz viem co ma caka a viem co asi ako 😀

mishela
1. nov 2011

@daniwaugh nie neurazim sa len nejak to neslo a aj po dlho odsavani som si odsala 30ml a to aj za pol dna a to bolo vsetko a nemala som mu viac co dat ked pytal a plakal je to tvoj nazor ale ja som mala inu realitu

labutka
1. nov 2011

@mishela odsavanie ani mne neslo. odsavali sme este v porodke aj s druhou baabou, co som s nou bola na izbe, a nic sme neodsali. ale to ze neodsajes neznamena, ze nemas mlieko.
ale pri druhom uz budeme mudrejsie. skoda ze najlepsie sa nauci na vlastnych chybach... 😒

mishela
1. nov 2011

odsavala som v porodke a aj doma este nejake 3 tyzdne ale nemalo to cenu lebo mi bolo s toho do placu ked som chcela a neslo a neslo a to ma stvalo stale viac az som to vzdala ale ako vravis uz budeme mudrejsie 😉

mirka35
1. nov 2011

@katus193 ahoooj aka tabulka? nieco mi uslo? 🙂 🙂 mna nadcha skolila baby uz 3ti krat cize skoro vkuse som prechladnuta ☹ ☹ ☹ ☹ a spala by som tiez vkuse....