icon

Júnové bábätká 2012

silvia0201
27. sep 2011

síce ešte len tak nesmelo a trocha s obavami, otváram túto diskusiu. teším sa spolubojovníčky, ktoré sa tak ako ja, budú tešiť na jún.

mishela
1. nov 2011

@daniwaugh tak strasne sa tesim na mimi ze radcej neriskujem uz chodim len ako pozorovatel 😀 ale uz ked sme mali viac otociek po sebe tak sa mi tocila hlava musela som vynechavat 😀

blackswan75
1. nov 2011

@yasmin0001 ale tie dnesne farby uz amoniak neobsahujju, ja mam napr aj gelove nechty, moja nechtarka pouziva kvalitne gely a nie tie cinsle smejdy, z toho stracj nemem, ale to cistenie, kludne nechaj na manzela 😉

daniwaugh
1. nov 2011

@mishela
no ved ja to uplne chapem, kazdy by mal robit to, co citit a ked citis, ze radsej neriskovat, tak je to to najspravnejsie pre teba aj pre mimi 🙂

lulu1988
2. nov 2011

@mishela ahoj, ano denne dvakrat....

lulu1988
2. nov 2011

Dobre ranko baby...tak od nedele ste toho stihli popisat teda...ja som dnes sice v robote no ked mi bude lepsie tak prestudujem co nove...ale aspon sa Vam pochvalim ako som v pondelok dopadla... takze babatko bolio uz neskutocne krasne na utz a srdiecko nam bilo o stosest...nemohla som tomu uverit...aj tehu knizku uz mam, aj taky zaujimavy balicek so vzorkami som dostala...🙂) tesiiim sa....dalsia navsteva dr. 21.11...uz teraz sa neviem dockat....

lara16
2. nov 2011

@lulu1988 gratulujem....uz som sa nevedela dockat kedy napises ako si dopadla...tak super ...tesim sa..

lulu1988
2. nov 2011

@lara16 ahoj, dakujem pekne 🙂 aj ja sa velmi tesim, jeden stres zo mna odpadol a dalsie prisli...🙂) ale tak to asi ma byt...a ty mas co nove?

petuska123
2. nov 2011

bre rano baby tak dnes nas cakaju navstevy u dokiho je nas tu viac dnes ja az o 17:30 idem

mishela
2. nov 2011

@lulu1988 gratulujem tesim sa s tebou 🙂

genialna
2. nov 2011

@katus193 vdaka.. 😉 Krv mam za sebou, este ten ult.

genialna
2. nov 2011

@z.vrablova kremy myslim ze mozes pouzivat bez problemov aj v 1. trimestri. Mne osobne vobec nezabera Canesten, ale pomaha mi Fungicidin... (obidva kupis bez predpisu). V prvom tehu som mala na zaciatku mykozu. Dr. mi vtedy kazal kupit si vyplach - Rosalgin. Ja som si ho aj kupila, no medzicasom mi to ustupilo, tak som ho nakoniec ani nepouzila... Na tvojom mieste by som ale zbehla, alebo si aspon zavolala Dr.. Predsa len tento trimester je taky vseliaky a najrizikovejsi, aby si niecoho potom nelutovala... Ale bat sa podla mna nemas coho.. Mykoza v tehu neskodi - pokial viem.. Mnohe zeny s nou maju problemy pocas celeho tehu a nevedia sa jej zbavit.. Predsa len mame teraz oslabenu imunitu.. Kadeco sa na nas nalepi.. 😒

katus193
2. nov 2011

@genialna a budes mat aj fotecku?? Juj som zvedava ake je babatko uz velke 😉 a o ktorje ides na UTZ?

katus193
2. nov 2011

Baby tolko vas ma dnes kontrolu a ja musim este cakat do 11.11 ja nechapem preco ma dal tak neskoro.trosku sa bojim aby to bolo vsetko ok

lulu1988
2. nov 2011

@mishela dakujem krasne,,,, je to nadherny pocit,...

lulu1988
2. nov 2011

baby, mala niektora z vas na zaciatku tehu opar? mne sa spravil na brade mala som ho asi tyzden... sice ja ho mavam tak dvakrat trikrat do roka, len sa bojim, aby to nejako neublizilo babu....

mirka35
2. nov 2011

@petuska123 ahoj ja idem o 12 tej ...drzim palceky 🙂 ň

genialna
2. nov 2011

@katus193 myslim, ze mi da aj fotecku.. 😉 Ult. som mala mat povodne na obed, ale rano mi Dr. volal, ze mam dojst az o stvrtej.. Ja chodim na poradne do nemocnice, nie k beznemu mojmu obvodnemu gynekologovi. Chodim k svojmu kamaratovi. Uz prve tehotenstvo som takto absolvovala a bola som nadmieru spokojna. Mala som ovela viac kontrol ako je asi bezne.. Jednak som mala kopec komplikacii a tiez aj on sa o mna asi viac boji, kedze mame spolu hlavne kamaratsky vztah, nie len lekar - pacient.
Sestricka mi rano dala uz aj tehu vodicak.. O naklad v kabelke viac.. 😉

Ako si na tom ty? ..v profile som videla, ze mas uz za sebou dve neprijemne skusenosti.. Moooc drzim pastiky, aby ste to tentokrat dobojovali do stastneho konca.. 😉

petra93
2. nov 2011

@niktoska ahoj, ani ja uz nevladzem, stale mi je zle a vraciam, jest mi nechuti. Dnes skusam citronovu vodu vraj to pomaha. Len mne je zle za dvoch. Vraj cakame dvojicky. 😉 Ale este som sa s tym celkom nezmierila. Ale nech su len zdrave a ja to uz nejak zvladnem. 😉

katus193
2. nov 2011

@genialna no tak to mas super ze mas takeho dr a ked by bol aj problem tak mu mozes urcite kedykolvek zavolat a aj ty si urcite spokojnejsia.Ja mam takeho dr tiez no zial na SVK tiez je to nas dobry kamarat uz od detstva ale naposledy ma sklamal.Ked som bola po potrate tak nedal mi urobit ziadne vysetrenia co chapem ze po prvom sa nerobia ale tak ako kamarat mohol.No a potom som mala mikropotrat takze som nastvana na neh a uz k nemu nepojdem.Tu mam tiez velmi dobreho a je aj dobry odbornik a verim ze mi pomoze.Este som tehotna nebola a doma som mala uz lieky na udrzanie.Zatial je vsetko v poriadku len sa modlim aby to tak aj ostalo.Takze ty mas uz aj tehu vodicak, no super 🙂 gratulujem 😉 snad ho da aj mne 🙂

genialna
2. nov 2011

@katus193 ja som tiez pred narodenim malej potratila v 6tt. Robili mi aj kyret a vtedy posielaju (alebo teda mne poslali) vzorku aj na vysetrenie. No nic kontretne mi vtedy nezistili.
Jasne, pokial nemas lekarovi doverovat, radsej k nemu ani nechodit.. Nema to podla mna vyznam, len sa ta zena potom boji. Hlavne sa neboj.. vsetko dobre dopadne. 😉 Nepodcenuj ziadne podozrenie, ale na druhej strane sa snaz byt maximalne kludna a uzivaj si tehulkovanie.. 😉

niktoska
2. nov 2011

@petra93 ja už meliem z posledného. Pri prvom tehotenstve mi bolo zle, ale len vtedy keď som zjedla to čo som nemala. Teraz je mi zle zo všetkého. Nepomáha vôbec nič. Najskôr som začala s minerálkou (ktorá mi minule veľmi pomáhala), potom s čajmi, s citrónovou vodou, s tabletkami proti nevoľnosti pre tehotné a nič. Jednoducho sa modlím, aby to trvalo len prvý trimester, takže mi zostáva ešte mesiac. Držím palce, tebe aj drobcom a snáď to nejako zvládneme 😉

katus193
2. nov 2011

@genialna aj mne robili kyret a tu v Rakusku dokonca aj geneticke testy.Ale ja som chcela od neho ine, pretoze mavam problemy s moc.cestami a chcela som nech mi toto da vysetrit,lebo vtedy ked som otehotnela tak som mala strasne silny zapal s velkymi bolestami a mozne je ze ten to sposobil.No a potom mikorpotrate som si tu nasla dobreho dr a ten mi dal vsetko vysetrit ale vysledky som mala uplne v poriadku.Takze povedal ze teraz pockame kym otehotniem ze on si mylsim ze to bude do troch mesiacov co aj bolo 🙂 no a dolezite to bude na zaciatku udrzat.Takze ja verim ze teraz to bude ok,lebo teraz to aj inak citim a vtedy som ani nemala take priznaky ako teraz.A vraj ked je zene zle tak to znamena ze plod je v poriadku, neviem ci je to pravda ale asi nieco na tom bude 😉 Tak aj ty drz palce nech aj moja kontrola dbre dopadne 😉 A mrzi ma ze aj ty si si tym musela prejst, ja som to niesla dost tazko.

petra93
2. nov 2011

@niktoska pri malom mi byvalo tiez zle ale ani s polovica takto velmi, ale to asi zato ze su tam dve, a tie tabletky proti nevolnosti nemozu ublizit babatkam? Lebo ja by som sa to bala brat, ale rozmyslam ze pojdem doktorovi lebo takto nic nerobim, aj maly ma potrebuje. Aj ja dufam ze to bude iba prvy trimester.

katus193
2. nov 2011

Kocky ktorym je dost zle, tak kupte si zazvor a urobte si z neho odvar a pite to tri krat denne, vraj to velmi pomaha a nevolnosti su prec do dvoch dni.Mne uz nevolnosti vcera ustupili ale pre istotu si ho idem dnes kupit.

daniwaugh
2. nov 2011

@katus193
super ze ti je lepsie, konecne si to zacnes uzivat 🙂

niktoska
2. nov 2011

@petra93 to sú špeciálne pre tehotné, obsahujú len zázvor a vitamín B. Odporučili mi ich v lekárni, nejak sa mi do nich nechcelo, ale keď mi bolo tak zle, že som už ani vodu nedokázala udržať v sebe, tak mi pomohli, ale momentálne už ani to nezaberá. V robote sa už len tvárim, že robím, lebo nevládzem a ešte k tomu mám budúci týždeň skúšky na vodičský tak dúfam, že sa tam nezložím 🙂 🙂 🙂

katus193
2. nov 2011

@daniwaugh no veru aj ja sa tesim 🙂 ved uz som si pripadala ako nejaka starenka co umiera a nie ako tehulka 😅

genialna
2. nov 2011

@katus193 drzim pastiky.. a mooc ti to prajem.. Verim tomu, ze o par mesiacov sa z nas stanu hrde mamicky zdravych detureniec.. 😉

cleo55
2. nov 2011

@lulu1988 ja som mala v 6tt opar na pere dost som stresovala aj v lekarni ma prestrasili ale hned som volala doktorke a ta sa ma spytala ci som uz niekedy opar mala.ja ho zvyknem mat tak 2x do roka a ona povedala ze je to vpohode ze horsie by bolo keby som nikdy nemala ze to je dost riskantne tak ma upokojila ale pre pripad som volala este jednemu dr-znamemu co robi v inom meste a ten mi povedal to iste,tak sa neboj a bud kludna 😉

cleo55
2. nov 2011

@z.vrablova ja mam uz skoro 3tyzdne mykozu dr mi dala canesten krem ale akosi nezabera skor mi je tak 2-3 dni dobre a naspat sa mi to vracia a pritom poctivo kremujem.10-teho idem na kontrolu tak si uz vypytam nieco ine.ja som presne to iste mala aj pri malom tak ma to akosi neprekvapuje ,ale je to neprijemne 😢