icon

Júnové bábätká 2012

silvia0201
27. sep 2011

síce ešte len tak nesmelo a trocha s obavami, otváram túto diskusiu. teším sa spolubojovníčky, ktoré sa tak ako ja, budú tešiť na jún.

mishela
7. nov 2011

@daniwaugh to je ale nahoda rovnako mame novembri chlapcov a teraz chceme baby a zas cakame rovnako 😀

daniwaugh
7. nov 2011

@mishela
tak nech nam to vyjde! :D ale tak mame to dobre naplanovane, nie?🙂

sisa.b
7. nov 2011

@daniwaugh veď píšem, že u mňa to bolo VŽDY opačne, preto "podľa mojej teórie" bude chalan 😀 Iba pri synovi som bola rovnako škaredá, pri dievkach som mala pleť ako bábo.

mishela
7. nov 2011

@daniwaugh no veru ako by sme sa dohodli 😀

zoozkha
8. nov 2011

@alenka.k nám sa prvé zadarilo po 2 rokoch, teraz to trvalo 7 mesiacov 😉

den22
8. nov 2011

Ohladne toho jedla, ja vobec nemozem citit vajicka. Neviem preco,a le vsetko co obsahuje vajicka, zo vsetkeho mi je zle a nemozem to dat do ust...

den22
8. nov 2011

A inak baby uz ste sa stretli stakymto problemom? Hrozne mi fialoveju prsty. normalne ich mam pod nechtami fialovo modre. Prve som si myslela, ze je to nieco zo srdcom, ale bola som na EKG a vsetko je v poriadku. ze vraj mam mozno malo prekrvene koncatiny... A este som dost bleda. Co myslite?

firstbaby
8. nov 2011

@daniwaugh no u mna to funguje opacne...ked som cakala Misku, bola som ako obrazok, aj som sa tak citila a teraz sice este neviem co to bude, ale mam tvar ako pubertacka, stiepia sa mi nechty a mastia vlasy,hroza 😠

den22
8. nov 2011

A este nieco, vcera som bola u dokiho a aj na ult. a vsetko je v poriadku, mala fazulka sa mrvila o 106... Na prvu poradnu idem uz 24.11. taaak sa tesim...Potom uz budem mat aj obrazok, lebo vcera som si zabudla USB klucik...

zuzi241
8. nov 2011

@lenkajankova ahoj,sledujem,že si asi z Košic.ked chces rodit v Saci,musis tam zacat chodit do poradne od 36.tyzdna.prebieha to tam klasicky-vysetrenie,CTG,myslim,ze jeden krat usg a takto chodis kazdy tyzden k nim az do porodu 🙂 mozes sa objednat telefonicky,alebo tam jednoducho prist,no dost dlho sa tam cakalo.uz som tam chodila,aj rodila 🙂 poznam zeny,ktore si sacu chvalia aj take,ktore by tam nesli uz nikdy...ja osobne mam dobre skusenosti..

lenkajankova
8. nov 2011

@alenka.k
som som velmi, uz hlavne to chcem vsetkym povedat 🙂 zatial to vedia iba moji a manzelovi rodicia 🙂 a v praci...vcera som si kupila prve tehot. rifle, sme sa tak nasmiali :D a bohuzial mam vo svojom okoli a dokonca aj v rodine co sa snazia aj 7 rokov :( Uz len nech je s nasou malou laskou vsetko ok a uz budem aj ja menej stresovat 🙂

didlinka3368
8. nov 2011

@lenkajankova To som prekvapená a zároveň rada, že to takto bežne funguje....no už mám aj dilemu vyriešenú, lebo manžel nemôžem ísť dnes so mnou na sono kvôli práci, tak snáď nabudúce....atebe robia sono cez bruško, lebo mne zatiaľ robili iba vaginálne a som počula, že cez bruško sa robí až neskôr, až okolo 6 mesiaca?

lenkajankova
8. nov 2011

@didlinka3368
naposledy mi robil cez brusko. Na ten vaginalny by asi ani lekar nedovolil...predsa to je uz ine 🙂
Teraz co pojdem mi bude robit zase vaginalny. Ten cez brusko robi iba ked kontroluje cinnost srdiecka a vitalitu baba 🙂

lenkajankova
8. nov 2011

@zuzi241

takze mam cas do 36 tyzdna? Alebo mam tam zajst skor? Moj lekar robil v Saci, tak snad ked bude cas tak mi presne povie co kedy a ako 🙂 len ked ja som taka netrpezlivaaaaa 😅

petuska123
8. nov 2011

baby a mam otazku je sie skoro este sa na to pytat ale za opytanie nic nedam idete si zazmluvnovat porodnika??ci to niesu vyhodene peniaze zbytocne neviem sa rozhodnut lebo ani neviem ze ktoreho by som si mala "zarezervovat" a ci uvazujete o pritomnosti mangela pri pororde

didlinka3368
8. nov 2011

Ďakujem babuľky za vaše odpovede a názory na to či manžel chodí s vami na ultrazvuky....aj mne to pripadalo normálne, len tí lekári sú takí zvláštny, že ani na to neupozornia, že môžeme chodiť aj s manželmi a keď som sa lekárky na to pýtala, tak stroho odpovedala, že som mala pocit, že jej to vadí...nuž čo už narobíme s tými lekármi...ale aj tak sa dilem vyriešila za mňa, lebo manžel dnes so mnou nemôže ísť na ultrazvuk, odvolali ho do práce :( , najprv som si myslela, že sa mu aj uľaví, no bolo mu to veľmi ľúto....ale fotečku si určite vypýtam, neviem sa dočkať 🙂....
Akurát mi pred chvíľkou manžel priniesol potvrdenie o krvnej skúpine a zistili sme, že máme obaja úplne rovnakú O+, tak som sa zľakla, lebo som počula všelijaké fámy o tom že ne je dobré ak majú rodičia rovnakú krvú skupinu, no hneď som si to vygooglila a hneď som sa aj upokojila, lebo všade tieto fámy vyvrátili...takže ešte som zvedavá čo povie dnes lekárka, ale dúfam, že bude všetko ok, už ma ubíjajú tie moje hororové myšlienky....aj tie moje hrozné sny mi k úsmevu nepridávajú....ako ste na tom v s tou krvou skuoinami a aj so snami? 🙂

didlinka3368
8. nov 2011

@lenkajankova tueím čo lekár, to iný spôsob...veď uvidím ako budem dnes vyšetrená ja a díám vedieť...dnes mámm byť o 15:50 u lekárky, tak to bude asi najdhlší deň v mojom živote 🙂

petuska123
8. nov 2011

@didlinka3368 to musi muz doniest papier aku ma krv.skupinu?? 😒

daniwaugh
8. nov 2011

Zeny, mate dakto taky problem jak ja? Som v 10tt a doteraz som nepribrala ani gram, dokonca som schudla z dakych 52 na 50, pritom mi nebyva zle, jem normalne.. co to?????

daniwaugh
8. nov 2011

@didlinka3368
myslim ze problem je len ked ma zena negativ a muz pozitiv a to je len pri druhom dietati, mojej mame sa neodporucalo mat tretie , ona ma A Rh negativ a tatino ma 0 Rh+ cize jej povedali ze uz radsej nie
ja mam nastastie 0+ cize ja problem nemam (diky tati) ale zasa som zdedila tatinove kazove zuby

didlinka3368
8. nov 2011

@sisa.b Sme na tom podobne.... 🙂 ... ja som taká vyhádzaná ani v puberte nebola, tak som zvedavá čo sa z toho malého votrelca vykľuje 🙂 ... a podobne sme na tom aj čo sa týka jedla....som sa tešila na to, že aspoň raz v živote a to keď budem tehotná budem jesť všetko bez výčitiek svedomia, no men ani nič nechutí...ani sladké, ani slané, za to ovocia a zeleniny na tony, len to je pravda, že pár minút na to ma chytí takí vlčí hlad, že sa mi až pred očami zahmlieva....takže niečo pevné v žalúdku potrebujem a vtedy fičím na graham rožku s babmínom...to mi zatiľ chutí 🙂 .. je to zaujímavé, ako také mrne ovplyvňuje všetky bunky v našom tele...pre mňa to bude vždy po všetkých smeroch obrovský zázrak a som vďačná za to, že to môžem prežívať 🙂

didlinka3368
8. nov 2011

@petuska123 no ja som počula, že je to bežná vec, ale mám baby v okolí, ktoré vôbec nemuseli nosiť žiadny papier o manželovej krvnej skupine a ich lekár toto vôbec neriešil....mne to povedala lekárka na prvj poradni, že potrebuje potvrdenie o manželovej krvej skupine, asi fakt čo lekár, to iný spôsob, veď uvidíš čo ti povie lekár a ak nič nepovie a ty budeš na to mylsieť, taks a ho kľudne na to opýtaj...

zuzi241
8. nov 2011

@lenkajankova myslím,že to je popísané aj na ich stránke,že čo a ako.momentálne to tam vraj nejako renovujú,tak je tam chaos,tak predpokladám,že aj ceny o čosi porastú,ale nebolo tam zle.aj ja uvažujem,že tam pôjdem opäť.nemala som vopred ani dohodnutého lekára a bola som maximálne spokojna.čiže možno sa tam ešte aj stretneme 🙂

genialna
8. nov 2011

@didlinka3368 aaaale kde.. vaginalny sa robi tusim cca do 16 tyzdna, ak si dobre spominam.. okolo 20-teho uz urcite cez brusko.. 😉 Vaginalny nam zatial robia len preto, lebo babatko je este veeelmi malicke a cez brusko by toho este vela neskontrolovali.. Ale onedlho uz sa bude robit len cez brusko.. 😉

z.vrablova
8. nov 2011

AHojte kocky... v UK so mnou mm chodieval na vsetky ultrazvuky, dokonca sme si na SVK dali robit aj 4D utz a tiez bol pri tom. Pri porode on sam byt nechcel, a uprimne ani ja... on je o dost slabsia povaha ako ja, este by som aj o neho mala starosti, aby tam neodpadol.... takze pre mna by bol skor na obtiaz ako oporou... Ja som napriek tomu mala velmi komplikovany porod, na sale boli vsetci porodnici, co sluzili, mala sa narodila s Apapagovej skore 5, nedychala, videla som ju az na druhy den rano, co musela hned do inkubatora....
Inak mne nejak chutky opadli, najskor boli na kysle... kysle zavarene huby som jedla takmer denne, potom kapusta, uhorky... tak som presidlila na mandarinky a teraz si sem-tam zobnem cokoladku 1 kocku, sladke som pol roka nejedla... a momentalne jedine co ma napada, tak mam chut na slany syr... korbaciky, ostiepky, parenica,.... 😉

cleo55
8. nov 2011

@didlinka3368 no aj ja mam hororove sny uz sa mi aspon 4x snivalo ze som potratila ☹ no a minulu noc sa mi snivalo ze mi zomrel ocko,no cisto sa budim v noci a nemozem potom zaspat,len chodim na zachod sa kontrolovat ci je vsetko ok.a inak aj ja mam tvar ako pubertacka pri malom som to nemala .ani vlasy som nemala stale mastne ako teraz 😖

lenuska2604
8. nov 2011

@didlinka3368 no čo sa týka tej krvnej skupiny u mňa a manžela, tak my máme práve rovnakú Bčko len s tým, že ja mám RH negatív a on RH pozitív.. tiež som o tom veľa čítala, no dúfam, že to nebude nejako zle ovplyvňovať ani toto ani ďalšie tehotenstvá.. už som sa na to pýtala aj môjho doktora a povedal, že v takomto prípade sa pri pôrode pichajú nejaké protilátky.. dnes tam idem, tak sa ho skúsim ešte na to popýtať bližšie..
a tie sny u mňa, no hrôza.. snívajú sa mi samé somariny, niekedy ani poriadne neviem čo, ale mám taký problém, že skoro každú noc sa mi sníva nejaký zlý sen (aj keď si ho niekedy nepamätám), ale veľmi sa v noci zľaknem a kričím zo sna.. zobudím sa na ten svoj krik a potom sa bojím zaspať.. toto som mávala aj pred tehotenstvom, ale teraz sa bojím, či to nemôže uškodiť bábätku keď sa tak veľmi zľaknem.. nemáte s tým niektorá skúsenosť?

didlinka3368
8. nov 2011

@genialna Ďakujem za vysvetlenie 🙂 ...

didlinka3368
8. nov 2011

@cleo55
@lenuska2604 Už som si našla veľa tém a názorv na tie krvné skupiny, no všade prichádzajú k záveru, že to dnes vôbec nie je žiadny problém....takže sa nemáme čoho báť....
A tie sny, no to asi tie patrí k tehotenstvu a kolegyňa keď som jej to spomínala, iba mávla rukou, že to je nič oproti tomu, čo sa mi bude snívať pred pôrodom....takže sa "teším" :( ...
Inak aj ja mám problém s tým, že sa poslednú dobu strašne ľakám, keď som pri malej neterke a len mám vidinu že by mohla spadnúť, tak s av tej skeunde tak miknem, že mi až kolená zmäknú a normálne cítim také chveniv brušku, tiež sa bojím, aby to bábu neublížilo, ale keď to sa vôbec nedá ovládať....asi budem chodiť s páskou cez oči 🙂

maxii
8. nov 2011

ahojte,

aj ja mam Rh - a manzel Rh+, dcerka zdedila po nom Rh+ a vsetko bolo v pohode,a to som v tej rizikovej skupine...kedze som mala iny faktor ako dieta, a bolo vsetko OK